Åtgärda disken du satt in kunde inte läsas av det här datorfelet

Ett av de vanliga problemen som du kan stöta på när du försöker sätta in en USB-stick i din MacOS-dator är felmeddelandet " Disken du satt in kunde inte läsas av den här datorn ". Det kan ibland vara en frustrerande upplevelse om du har viktiga filer som du vill komma åt från din USB-pinne eller om du vill spara data i den. I den senaste delen av vår felsökningsserie visar vi dig hur du åtgärdar detta problem.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du fixar disken du satt in kunde inte läsas av det här datorfelet

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Prova att ansluta en annan USB-enhet

En av de första sakerna du bör göra i det här fallet är att eliminera risken för en felaktig USB-enhet. Försök att ansluta en annan USB-enhet och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om det inte gör orsakas inte problemet av din MacOS-dator utan själva USB-enheten.

Försök reparera USB-enheten med skivverktyget

Diskverktygsverktyget som finns tillgängligt i MacOS är effektivt för att fixa skadade USB-enheter.

  • När felet visas klickar du på Ignorera för att avbryta det.
  • Klicka på Launchpad och sök efter “disk” och klicka sedan på Disk Utility.
  • Inuti Diskverktyget väljer du den skiva som visar felet och klickar på First Aid-knappen från bandet längst upp.
  • Vänta tills proceduren är klar. Starta om din MacOS-dator om du får tillbaka ett meddelande om att proceduren var framgångsrik.

Kontrollera om hårddisken du satt i inte kunde läsas av det här datorproblemet fortfarande uppstår.

Omformatera USB-enheten

En av de faktorer som kan orsaka problemet är ett format som inte stöds av USB-enheten. För att fixa detta bör du försöka formatera enheten till FAT32-filsystemet.

  • När felet visas klickar du på Ignorera för att avbryta det.
  • Klicka på Launchpad och sök efter “disk” och klicka sedan på Disk Utility.
  • Inuti Diskverktyget väljer du den enhet som visar felmeddelandet och klickar sedan på Partition från menyfältet. Välj sedan antalet partitioner du vill använda med hjälp av rullgardinsmenyn Partition (under Volymschema), klicka sedan på Format (under Volyminformation) och klicka på MS-DOS (FAT).
  • För att bekräfta processen, klicka på Apply och klicka sedan på Partition för att initiera processen.
  • Vänta tills processen är klar.

Kontrollera om hårddisken du satt i inte kunde läsas av det här datorproblemet fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.