Assurance Vs Safelink Bästa gratis trådlösa telefonplaner från myndigheterna

Det kan vara frustrerande att inte ha råd med en anständig smartphone - trots allt ser telefoner som Samsung Galaxy S8 och iPhone X verkligen attraktiva ut. Du kanske inte ens har råd med vad många anser som "budget" -telefoner, vilket verkligen är olyckligt eftersom smartphones är hur världen kommunicerar nu. Men det finns goda nyheter: du behöver inte vara utan telefon. Det finns program för även de som inte har råd med en telefon för att få en gratis telefon tillsammans med gratistjänster. De flesta av dessa är statliga sponsrade program, även om vissa privata företag erbjuder sådana program tack vare statliga bidrag.

Så om du behöver en telefon har du två huvudalternativ för en gratis enhet med tjänst: Assurance eller Safelink. Följ med, så visar vi båda fördelar och nackdelar.

Försäkran

Försäkring verkar vara det nätverk som de flesta lägger in en applikation först. Det är ett av de bättre programmen som finns tillgängliga för dem som behöver en gratis telefon och minuter. Det snygga med Assurance är att du får en gratis telefon från Virgin Mobile som fungerar på Virgin Mobils nätverk. Eftersom Virgin Mobile är ett dotterbolag till AT&T är det tekniskt en Virgin Mobile-telefon som fungerar på AT&T-nätverket, eftersom Virgin Mobile gör piggy back från AT & T: s nätverk. Detta innebär att du med din gratis smartphone från Assurance kommer att få bra service och täckning som håller dig ansluten nästan vart du än går.

Såvitt du är berättigad måste du lämna ditt intäktsbevis. Detta är så att Assurance kan se bevis på att du gör mindre än 137% av de federala riktlinjerna för fattigdom för din stat. Det finns också ett annat alternativ för att kvalificera sig - om du redan har godkänts för ett regeringsprogram som Medicaid eller Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), kan du ge bevis på att du inkluderar ett eller båda av dessa program för din ansökan om godkännande.

När godkännandet godkänts skickar du en gratis telefon. Du kommer inte att få några data som visas, men du kommer att få hela 500 minuters samtalstid och obegränsad SMS per månad. Detta gör att du kan ringa alla viktiga samtal du behöver ringa, samtidigt som du kan hålla kontakten med vänner och familj.

Safelink

Safelink är ditt andra alternativ, som visserligen erbjuder mycket mindre service än vad Assurance erbjuder sina sökande. Safelink har avtal med Verizon, Sprint, T-Mobile och AT&T för att ge din gratis telefon mobiltäckning; dock är täckningen i sig ganska avgrund i jämförelse med Assurance.

Med Safelink är godkännandeprocessen liknande. Du anger ditt postnummer, börjar fylla i ansökan och sedan måste du ge ditt intäktsbevis för att se till att du är behörig. Återigen måste det visa att du gör mindre än 137% av de federala riktlinjerna för fattigdom för ditt hemvist. Som ett alternativ kan du ge bevis på att du inkluderas i ett av de många federala programmen för att bevisa att du är berättigad - detta kan vara för Medicaid, Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) eller andra som bevisar din fattigdom. Nackdelen med Safelink är att det är ett konto per hem, vilket innebär att dina barn inte kan få en telefon, vilket faktiskt är viktigt eftersom det är bra att hålla kontakten med dem när de blir äldre och är borta i skolan .

Safelinks tjänst är ganska avgrund i jämförelse med Assurance - du får bara 68 minuter gratis lufttid per månad, och det finns inget om textningskapacitet; Men Safelink tillåter dig att uppgradera till en smartphone för så lite som $ 50, och sedan erbjuder de rabatterade prat, text och 1 GB data för bara $ 15 per månad.

Det är inte heller tydligt om Safelink förser dig med en smartphone eller om de bara ansluter dig till en stum telefon, även om det verkar som om det är mer som det senare, eftersom Safelink har gjort det hela tiden och troligen inte har kommit med den tekniska värld.

Dom

Så vilken regerings trådlös telefonplan ska du försöka först? Vi rekommenderar att du lägger in en ansökan för Assurance. Om du blir godkänd får du en gratis Virgin Mobile- smartphone med upp till 500 minuters samtalstid och obegränsad textning. Inte bara det, utan du får stor täckning eftersom Virgin Mobile piggy back är av AT & T: s nätverk. Det finns högsta värde här jämfört med vad Safelink erbjuder, och allt är gratis. Om du inte kan godkännas för Assurance på grund av din plats, tyvärr kommer ett av dina enda alternativ att vara Safelink, även om det fortfarande är bättre än ingenting.