Apple Watch vs Fitbit Charge 3 Best Fitness Tracker 2020

Precis som den ursprungliga iPhone markerade slutet på den stumma telefontiden, så gjorde Apple Watch också ett slut på traditionella fitnessspårare och övertygade konsumenterna om att smartur med smarttelefonmeddelanden och fitnessspårningsfunktioner är vägen att gå.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple Smart Watch 38mm Watch Series 3 - GPS - Space Grey Aluminium CaseKolla pris på Amazon

FitbitFitbit Charge 3 Fitness Activity TrackerKolla pris på Amazon

För att förbli relevant på den nya marknaden har Fitbit uppdaterat sin populära fitness tracker så att den innehåller många användbara smartwatch-funktioner till ett överkomligt pris. Men frågan som alla ställer är om Fitbit Charge 3 kan konkurrera med den redan populära Apple Watch, eller ens om Fitbit Charge 3 måste konkurrera med Apple Watch. Låt oss ta reda på.

Design och bygg

Den tidigare Fitbit Charge var mer elegant än sportig. Den nya Fitbit Charge tar bort 90-graders vinklar och har istället ett snyggare aluminiumfodral i rymden med vinklade sidor för maximal komfort. Fitbit Charge 3 är ungefär 20 procent lättare än Fitbit Charge 2, vilket gör den något lättare än Apple Watch. Oavsett hur stora handlederna är, kan du bära Fitbit Charge 3 och vet att den inte kommer att sticker ut och får dig att se snygg ut.

Apple Watch-designen är så ikonisk vid denna tidpunkt att du troligtvis kan stänga ögonen och föreställa dig det till den sista detalj. Under åren ökade Apple Watch något tjockare när Apple lade till nya funktioner, men enhetens totala tjocklek är fortfarande mer än acceptabel. Med den senaste versionen av Apple Watch har Apple helt omfamnat svepgester och kranar som det primära sättet att interagera med smartwatch och flyttat bort från Digital Crown.

Är det en bättre än den andra? Inte nödvändigtvis. Fitbit Charge 3: s design är främst avsedd för de som vill förstå bättre deras prestanda och mål - steg som tagits, hjärtfrekvens och tid på dagen.

Det är inte nödvändigtvis avsett att vara regelbundet interagerat med hela dagen, medan Apple Watch är det. Som sagt, det ena är inte bättre än det andra när det gäller design, även om Charge 3 är tänkt att vara lättare, så du bär inte mycket vikt under intensiv aktivitet.

Display och kontroller

Fitbit Charge 3 har en liknande förändring: den fysiska knappen som tidigare användes som det enda sättet att kontrollera fitness tracker har bytts ut för en induktiv knapp med haptisk feedback och en pekskärmsdisplay. Den nya induktiva knappen gör att klockan känns mycket mer lyhörd, och den skapade också utrymme för ett större batteri och nya fitnessfunktioner. Du kan när som helst trycka på knappen för att gå tillbaka till startskärmen och det finns ett nytt inställningsalternativ som låter dig justera vibrationernas intensitet.

Det är relativt enkelt att navigera genom Fitbit Charge 3: s funktioner och funktioner. Pekskärmen är lyhörd, och den är utformad för att göra det enkelt att hitta det du letar efter.

Den nya pekskärmsskärmen erbjuder cirka 40 procent mer aktivt område än föregångaren, och du kan svepa ner på den för att se alla aviseringar eller svepa åt vänster för att gå igenom olika lägen, såsom träning, relax, timer, väder eller inställningar. Tyvärr är skärmen fortfarande bara svart och vitt, så den har inte samma wow-faktor som OLED-skärmen på Apple Watch.

Som sagt, OLED-skärmen på Apple Watch är exceptionellt trevlig. Det är skarpt, tydligt och lätt att se. Dessutom är pekskärmen otroligt lyhörd, vilket gör det enkelt att navigera runt den lilla skärmen. Det är inte superskänsligt, vilket är bra så att du på lämpligt sätt kan välja appar som du vill öppna utan många misstag. Medan pekskärmen är en viktig del av den här enheten, är Digital Crown på Apple Watchs sida faktiskt där huvuddelen av rörelse och funktion äger rum.

Fitness spårning

Den viktigaste kritiken vi hade mot Fitbit Charge 2 var bristen på vattenmotstånd. Medan Apple Watch kan användas för aktiviteter på grunt vatten som att simma i en pool eller hav, var Fitbit Charge 2 inte vattentålig alls, vilket gör att det känns något ofullständigt. Den goda nyheten är att denna övervakning nu är fixad och Fitbit Charge 3 är vattentät ner till cirka 50 meter (164 fot).

För att få ut mesta möjliga av vattenmotståndet kommer nu fitness tracker med ett nytt badläge, som låter dig spåra varv och avstånd. Fitbit Charge 3 kan nu också betygsätta din sömns kvalitet tack vare sin SpO2-sensor, som mäter perifer kapillär syremättnad utöver hjärtfrekvensen.

Där Fitbit Charge 3 fortfarande faller är shorts att spåra autonomi. Eftersom den inte innehåller inbyggd GPS eller LTE-anslutning kan du inte spela in så mycket information om din aktivitet som du kanske gillar om du inte tar med dig din smartphone. Detta besegrar något syftet med att köpa en dedikerad fitness-tracking-enhet i första hand.

Apple Watch har en inbyggd GPS och LTE, så att du kan lämna din smartphone hemma och fortfarande spåra din aktivitet utan några begränsningar. GPS-sensorn i Apple Watch är trevlig att ha, eftersom den låter dig spåra dina rutter när du ska springa eller jogga!

Eftersom Apple Watch är ett korrekt smartur kan den göra mycket mer än Fitbit Charge 3 kan, inklusive telefonsamtal, spela musik, köra tredjepartsappar och så vidare. Funktionsavvikelsen är något du bör tänka på när du jämför de två enheterna med avseende på deras pris.

Pris

Fitbit Charge 3 är betydligt billigare än Apple Watch. Det beror på att det inte är avsett att vara en fullfjädrad smartur, utan bara en fitness tracker med några smartwatch-funktioner inbyggda. Som sagt kommer Fitbit Charge 3 alltid att vara billigare än Apple Watch.

Apple Watch är mer fullständig och har flera stilförbättringar som gör det lämpligt för även affärsprofilen. Apple Watch är också mer mångsidig, vilket gör att du inte bara kan använda den för fitnessfunktioner utan också som en smartphone och klockbyte också. Som sagt beroende på vilken modell du väljer, Apple Watch kommer att bli dyrare än Fitbit Charge 3.

Konsumenterna kan hämta antingen Fitbit Charge 3 eller Apple Watch för mindre än marknadsvärde, eftersom många renoverade modeller finns tillgängliga från båda företagen, vilket ger dig så mycket som en prisnedgång på 10% eller mer.

Det finns också en specialutgåva av Fitbit Charge 3, och den inkluderar stöd för Fitbit Pay, en kontaktlös betalningslösning från Fitbit som lanserades med Ionic-klockan 2017 och har cirka 100 bankpartners för tillfället. Med tanke på Fitbit Charge 3 Special Edition kommer också ett extra svart band i lådan, vi ser det som en ganska bra affär.

Slutsats

Även om Fitbit Charge 3 är mycket mer kapabel än föregångaren, är den fortfarande inte nästan lika kapabel som Apple Watch, vilket är förståeligt med tanke på att den förra är en fitness tracker, och den senare är en smartwatch. Saker blir mycket mer imponerande när du jämför priset på de två enheterna och tittar på dem i termer av hur mycket värde de erbjuder.

När du tittar på det här sättet framstår Fitbit Charge 3 som ett utmärkt alternativ för dem som inte behöver de funktioner som en smartwatch ger till bordet. Som sagt, om du letar efter något mer än bara en fitness tracker, kommer en Apple Watch att vara uppe i din gränd.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple Smart Watch 38mm Watch Series 3 - GPS - Space Grey Aluminium CaseKolla pris på Amazon

FitbitFitbit Charge 3 Fitness Activity TrackerKolla pris på Amazon

Det finns ingen "tydlig" vinnare här, eftersom det beror på vilken typ av syften du försöker uppnå.