Apple Watch Series 5: Rumours, Release Date och News

Apple Watch Series 4 gjorde mycket för Apple Watchs popularitet, vilket helt revolutionerade enhetens utseende. Fortfarande ett smartur kunde Apple förvandla sin serie 4 till en av de mest attraktiva och snygga digitala klockorna än. Detta beror till stor del på att inte bara den större klockans ansikte, utan en skärmfri skärm som gav det mer en klockan. Naturligtvis hjälpte nya klocka ansikten verkligen också.

Som sagt, efter just lanseringen i september, undrar människor vad som kommer nästa för Apple Watch. Kommer vi att se en ny design med Apple Watch Series 5, eller kommer det att vara mycket av detsamma som Series 4? När kommer Apple Watch Series 5 ändå att släppas i år? Det här är alla frågor som fans av Apple Watch ställer, och särskilt de som finns i serien 3 som vill uppgradera.

Som sagt, om du följer med oss ​​nedan visar vi dig allt du behöver veta om vad som är nästa för Apple Watch. Låt oss dyka rätt in.

Apple Watch Series 5 släppdatum

Först och främst undrar du nog när den nya serien 5 kommer att lanseras. Tja, medan vi ännu inte har hört några officiella nyheter om när det kommer att hända, har vi en ganska bra idé om när vi kan se den nya klockan i år, delvis genom att titta på mönster från tidigare lanseringsår.

Så här har Apple lanserat sin bärbara enhet:

  1. Apple Watch lanseras i april 2015
  2. Serie 1 lanseras september 2016
  3. Serie 2 lanseras september 2016
  4. Serie 3 lanseras september 2017
  5. Serie 4 lanseras september 2020

Som sagt kan du se att Apple har ett ganska bra mönster för att lansera Apple Watch, i allmänhet hålla sig till en gång per år i september tidslinje. Detta är i allmänhet samma tidslinje som Apple har vid lanseringen av sin nya serie iPhones också varje år.

Som ni kan se, skulle det inte vara för långt hämtat från en idé att se Apple Watch Series 5 lanseras i september 2020. Apple har ett liknande utgivningsschema för iPhone, så vi kommer sannolikt att se de två enheterna tillkännages och lansera bredvid varandra ungefär samtidigt. Trots allt kommer Apple troligen inte att ha två separata evenemang för att tillkännage de två enheterna ungefär samtidigt.

Apple Watch Series 5 Pris

Nästa fråga är uppenbar - hur mycket kommer Apple Watch Series 5 att kosta? Det beror på materialet som används och de nya innovationer som Apple förpackar i det. Vi har dock sett en prisökning nästan varje år.

Dessutom kommer Apple utan tvekan att lansera Series 5 i en mängd olika modeller. Precis som i serien 4 kommer vi utan tvekan att se en aluminiumkropp och en rostfritt stålkropp. Men du kommer antagligen att ha en mindre och större variation för varje materialtyp, precis som Apple gjorde med serien 4.

Priser i serie 4 i aluminiumkroppen ser faktiskt ut så här:

  • Apple Watch Series 4 (40mm, GPS): 399 $
  • Apple Watch Series 4 (44mm, GPS): 429 $
  • Apple Watch Series 4 (40mm, GPS och mobil): 499 $
  • Apple Watch Series 4 (44mm, GPS och mobil): 529 $

Apple Watch Series 4 i rostfritt stål är mycket dyrare än så, nästan fördubblat i priser.

Som vi redan nämnt är dessa priser dyrare än förra året. Mycket av det beror delvis på det nya och större urtavlan - i huvudsak en ny design totalt sett. Men eftersom Apple har lagt till ett höjningspris med varje ny lansering, skulle vi inte bli förvånade över att se detsamma med Apple Watch Series 5 - särskilt om Apple planerar att ytterligare renovera designen för denna också.

Apple Watch Series 5 Design

På tal om en moderniserad design är vi inte säker på exakt vad som kommer att ligga på Apple Watch Series 5 i år. Det mest vi hört så långt som kring rykten är att det dyrare keramiska materialet kan göra ett comeback. Men annat än så kan vi förvänta oss att se samma, enkla design som Apple Watch för närvarande har.

Många skulle säga att Apple Watch inte har förändrats så mycket sedan klockan ursprungligen lanserades 2015. Och de har rätt - för det mesta har vi samma design som vi såg 2015. Den fick en liten ombyggnad år 2020 med serien 4, där vi fick ett smidigare ansikte, såväl som mer skärmfastigheter, tack vare att vi i stor utsträckning kvittar oss med ramen.

Det var en betydande förändring så långt Apple Watch går, och Apple tror sannolikt det också. Som sagt kommer vi förmodligen att se mycket av samma design i Apple Watch Series 5, där Apple nästan uteslutande fokuserar på hårdvaruinternalen denna gång. Det skulle verkligen inte överraska alls.

Men det är svårt att veta med säkerhet. De människor som verkligen vill se en cirkulär Apple Watch säger att vi kommer att se en av den typen i år, men det är ett rykt som tenderar att cirkulera nästan varje år, och med lite rykten att backa upp det. Som sagt, vi kan inte säga eller inte vad Apple kommer att göra här när det gäller en rund display. Så mycket som vi skulle vilja se en - eftersom vi tror att något sådant skulle se ut så mycket mer stilfullt - vi tror att saker kommer att bli ungefär samma som förra året - en vanlig, fyrkantig Apple Watch igen.

Apple Watch Series 5 Sleep Tracking

En av de saker som vi ännu inte har sett i Apple Watch är några konkreta sömnspårningsfunktioner. Visst kan du lägga till sömnspårning till Apple Watch genom att ladda ner en app, men den är inte bunden väl in i Health-appen eller andra aktivitetsfunktioner. Som sagt, rykten säger att vi faktiskt skulle kunna se något infödda stöd för sömnspårning den här gången.

Detta ryktet kommer via Bloombergs Mark Gurman och citerar källor som är bekanta med saken. Han hävdar att hans källor säger att Apple har testat en sömnspårningsfunktion på flera platser i Cupertino, Kalifornien. De har inte sagt om det har lyckats eller inte, men om så är fallet, är det troligt att sömnspårning kan lanseras 2020.

Tyvärr är den nedslående aspekten av denna nyhet att detta skulle sammanfalla med Series 6 Apple Watch, och inte nödvändigtvis Series 5, såvida inte Gurman talar om att det är något så enkelt som en mjukvarufunktion, som lätt kan läggas till klockan genom en mjukvaruuppdatering.

Ett av de viktigaste kraven som krävs för Apple Watch är ett batteri som kan hålla ett par dagar. Det är inte så att sömnspårning i sig tar mycket batteri, men det är mer att din Apple Watch inte kommer att vara på en laddare på ett par dagar, helt enkelt för att du behöver den vara på handleden på natten till, ja, fånga sömndata. Och så kommer du naturligtvis att vilja använda det resten av dagen när du vaknar.

Sovspårning kan sannolikt också öka försäljningen av Apple Watch. Den största skillnaden mellan Apple Watch och många Fitbit-band är verkligen sömnspårning och batteritid. Detta skulle troligtvis uppmuntra folk att gå från Fitbit till Apple Watch och ge användarna information om hur länge du sov, sömnens kvalitet och sedan skilja mellan ljus, djup och REM-sömn.

Apple Watch Series 5-programvara

På tal om mjukvara, vad som uppenbarligen kommer att hända är att watchOS 6 kommer att tillkännages på Apples årliga utvecklare konferens i juni - WWDC 2020. Vi kommer att se watchOS 6 demo där, såväl som nästa version av iOS. Det kommer sannolikt att gå in i en testfas vid den tidpunkten och kommer sedan att officiellt lanseras för att sammanfalla med Apple Watch Series 5-lanseringen.

Det kommer sannolikt att tidigare modeller och generationer av Apple Watch kommer att få den här nya programuppdateringen; Men om Sleep Tracking startar med watchOS 6, kan vi troligtvis se den funktionen utelämnad för tidigare klockor, till stor del på grund av batteriproblemet som vi just diskuterade.

Vi har tyvärr inte några konkreta detaljer om vad watchOS 6 kommer att innehålla, men när vi är ungefär en månad borta bör det inte dröja länge innan vi får några solida detaljer.

Ska du uppgradera nu?

Så borde du uppgradera din Apple Watch från vilken generation du är på nu till serie 4? Om du använder en äldre version som serie 1 eller serie 2, är skillnaden i prestanda och utseende astronomisk, och vi tror att det skulle vara värt det.

Men med oss ​​att vara så sent i uppgraderingscykeln skulle det inte vara något dåligt att vänta ett par månader till, så att du kan se till att du har det senaste och bästa. Vi skulle personligen vänta till september, helt enkelt för att vi inte vet vad som kommer att hända med den nya Apple Watch när det gäller design, även om det verkar som om Apple inte skulle fräscha upp designen så snart.

Dom

Som ni ser är det mycket att se fram emot med Apple Watch Series 5. Och även om det finns många Apple Watch-rykten, har Apple ännu inte ens erkänt att det finns en ny Apple Watch. Vi kommer fortfarande att se en i år, eftersom Apple har en historia och ett mönster för att lansera nya enheter under en årlig produktcykel.

Planerar du att vänta och hämta en när den lanseras senare i år? Har du något du vill se särskilt i den nya klockan? Låt oss veta i kommentarerna nedan.