Apple Watch 4 vs Fitbit Ionic Best Smartwatch 2020

Apple Watch 4 är onekligen en av de bästa smarturarna som någonsin har gjorts. Men Apples konkurrenter har ökat sitt spel sedan den första generationen av Apple Watch släpptes 2015, och att rekommendera Apples senaste livsstilsgadget är inte så lätt som det en gång var.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple Watch Series 4Kolla pris på Amazon

FitbitFitbit Ionic GPS Smart WatchKolla pris på Amazon

Apples huvudkonkurrent på smartwatchmarknaden är Fitbit, vars produkter alltid har varit starkt fitnessorienterade. Speciellt är Fitbit Ionic en mycket övertygande smartur med ett överkomligt pris och exceptionellt lång batteritid, vilket gör det till ett utmärkt alternativ till Apple Watch 4.

Vi har testat de två smartklockorna i deras egen Apple Watch vs. Fitbit-tävling för att se vilka som är värda dina pengar, och här är vad vi fick reda på.

Bygg och design

Klockor har alltid handlat om design, inte bara om funktion. Smartwatches är inte annorlunda i detta avseende, och både Apple och Fitbit vet det. Medan Apple har gått för rundade kanter och eleganta kurvor, har Fitbit valt ett sportigare utseende, med skarpa vinklar och en tunn profil.

Vi är inte här för att ge subjektiva bedömningar om design. I Apple Watch vs. Fitbit-tävlingen kan vi emellertid subjektivt säga att Fitbit Ionic känns mer hållbar än Apple Watch 4. Båda smarturarna är vattentäta upp till 50 meter, men vi tror inte att Apple Watch 4 kan överleva ett otäckt fall med bara några repor. För det kan du behöva uppgradera till det tyngre alternativet rostfritt stål på grund av aluminiummodeller repor och skur som galen.

Dess något utskjutande rundade glas skulle förmodligen vara de första som möter betongen, och de två skulle inte komma bra.

Visa

Apple Watch 4 finns i två storlekar: det finns en 40 mm-modell med en upplösning på 394 x 324 pixlar och en 44 mm-modell med en upplösning på 448 x 368 pixlar. Fitbit Ionic har en 36 mm skärm med 348 x 250 pixlar upplösning.

Båda skärmarna är skarpa och lättlästa även under direkt solljus, men Apple Watch 4 är mer iögonfallande eftersom dess skärm sträcker sig från kant till kant.

Batteri-liv

Vad som är mycket viktigare än några extra pixlar eller millimeter skärmfastigheter är batteritiden. Apple Watch 4 håller mycket längre på en laddning än dess tidigare generationer, men du kan fortfarande förvänta dig högst 2 dagar innan den slutar på juice. Men din körsträcka varierar mycket beroende på vad du gör med den. Det är inte tydligt att du kan få hela två dagar av en enda avgift.

Fitbit Ionic är i en egen liga. Den hanterar konsekvent upp till 5 dagar utan laddning, så du behöver inte ta med dig ännu en egen laddare om du reser mycket. Du kan räkna med Fitbit Ionic för att göra det på en enda laddning. Detta gör det till det perfekta valet för dem som behöver övervaka något som sömnspårning.

Funktioner

Om du vill ha ett smartur eftersom du är trött på att räcka in i fickorna för att ta tag i din smartphone hela tiden är Apple Watch 4 ett utmärkt val, särskilt om Apple gör din smartphone. Den har Bluetooth 5.0, mobilalternativ, stöd för Siri och fungerar felfritt med de senaste versionerna av iOS.

Naturligtvis har Fitbit Ionic alla de grundläggande smarta klockfunktionerna också, men det är bröd och smör, eller squat och bänkpress, är fitness tracking. Tack vare dess exceptionellt långa batteritid kan du använda den under dagen för att spåra din aktivitet och sedan sömlöst övergå till sömnspårning på natten. Senare i år bör Fitbit rulla ut sitt varningssystem för sömnapné, och appen på instrumentpanelen kan redan dela upp din sömn i olika stadier.

En funktion som finns på Apple Watch 4 som Fitbit Ionic inte har är EKG-övervakning. En mycket exakt EKG-sensor i smartwatch övervakar din hjärtfrekvens och låter dig veta om den upptäcker något av oro, vilket ger dig en känsla av säkerhet så att du kan ge dina träning allt du har. Just nu vet vi inte om Fitbit undersöker tillägget av en EKG-sensor i framtida Fitbit-produkter.

Denna EKG-sensor har varit ute och har känt för att upptäcka hjärtproblem innan människor hamnar i en fullständig hjärtattack.

En av de coola sakerna med Apple Watch 4 är dess fallspårning. Det är bra att ta med sig på spring eller jogga, för om du tar ett hårt fall kan Apple Watch 4 automatiskt ringa räddningstjänster åt dig. Du har naturligtvis möjlighet att stoppa samtalet innan Apple Watch gör det.

Pris

Du kan ofta hitta gadgeten på Amazon och andra webbplatser för mindre än det angivna priset, särskilt ju äldre den blir. Jämför detta med Apple Watch 4, som kostar ännu mer om du väljer mobilversionen, vilket kräver en dataplan ovanpå. Apple Watch 4-priset förblir ganska stabilt, som de flesta Apple-produkter brukar göra.

Om du redan är mycket investerad i Apples ekosystem är du förmodligen van vid att betala premiumpriser för att njuta av felfri kompatibilitet. Fortfarande, människor som inte är det kommer att ha det mycket svårare att motivera det pris som Apple tar ut för sitt smartwatch.

Dom

Apple har snitit sin nisch på den globala marknaden. Dess produkter, inklusive Apple Watch 4, säljer såväl som någonsin. Men konkurrenter som Fitbit visar att utmärkt design, byggkvalitet och funktioner inte behöver levereras med en iögonfallande prislapp. Så i Apple Watch vs. Fitbit-färdigställandet, gör Apple Watch 4 mycket meningsfullt för de hårda Apple-fans som redan äger flera Apple-produkter. Alla andra bör allvarligt betrakta Fitbit Ionic som ett övertygande, fitnessorienterat alternativ.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple Watch Series 4Kolla pris på Amazon

FitbitFitbit Ionic GPS Smart WatchKolla pris på Amazon