Apple iPhone XR SIM-korthanteringshandbok: Hur man tar bort eller sätter in SIM-kort på din iPhone XR

I den här tutorialen har jag upprättat de grundläggande stegen för hur du tar bort och sätter in SIM-kortet på din iPhone XR. Fortsätt läsa för mer information.

Moderna smartphones och surfplattor klassificeras i två varianter baserade på nätverksteknologi. Och det här är de så kallade CDMA-modellerna (Code Division Multiple Access) och GSM (Global System for Mobiles). CDMA-telefoner fungerar med nätverksbaserade prenumerationer och fungerar inte på SIM-kort medan GSM-telefoner är motsatt.

Apples flaggskeppsenheter inklusive den nya iPhone XR är designade med en nätverksteknologi som består av GSM, CDMA, HSPA, EVDO och LTE-system. Därför stöder den både Wi-Fi och mobilfunktioner. Om du bara tar tag i den här telefonen och undrar hur du sätter i / tar bort SIM-kortet, här är en snabbguide som du kan hänvisa till.

Ta bort och sätta i SIM-kortet på iPhone XR

Innan du sätter i och tar bort SIM-kortet på telefonen, se till att enheten är helt avstängd. Detta rekommenderas starkt för att förhindra att SIM-kortet eller telefonen skadas.

 1. När din iPhone XR redan är avstängd, skaffa ett litet gem eller SIM-utmatningsverktyget som medföljde telefonen.
 2. Därefter letar du SIM-facket på höger kant av din iPhone XR-enhet.
 3. Sätt i SIM-utmatningsverktyget eller gemet i det lilla hålet.
 4. Tryck lätt för att låsa upp facket tills det kommer ut.
 5. Dra ut facket för att komma åt SIM-kortspåret.
 6. Ta bort SIM-kortet från magasinet. Kontrollera och se till att det inte finns några tecken på fysiska eller vätskeskador på SIM-kortet.
 7. Om allt ser bra ut placerar du SIM-kortet tillbaka i kortplatsen. Se till att placera den i samma riktning innan du tar bort den. När du sätter i SIM-kortet måste du se till att skärningen på SIM-kortet är i linje och passar i facket.
 8. När SIM-kortet är säkrat på plats trycker du långsamt tillbaka facket på sidan av telefonen.
 9. Se till att SIM-facket är låst för att förhindra att damm och vätska tränger in i telefonen.

När allt är på plats kan du slå på telefonen igen och vänta på att den upptäcker SIM-kortet.

Att ta bort och installera om SIM-kortet är också en av de rekommenderade lösningarna på SIM-kortrelaterade problem på iPhones och iPad-enheter med mobilstöd. Detta bör emellertid inte göras oftare eftersom det också kan orsaka fysisk skada på SIM-kortet eller andra relevanta komponenter, särskilt när det görs felaktigt.

LÄS Också: Apple iPhone XR GPS Guide: Hur man använder och hanterar GPS-inställningar på iPhone XR

Så visar du SIM-nummer på din iPhone XR

Om du är ny med iOS-plattformen kommer du att märka att hitta SIM-kortnumret på iPhone XR skiljer sig från det för en Android-enhet. Om du fortfarande inte kunde hitta den här informationen, är här du ska gå:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka sedan på Om .
 4. Rulla ner till och visa ICCID .

Att ta bort och sätta tillbaka ditt SIM-kort kan också korrigera olika telefonproblem, t.ex. dataförbindelser, inkommande / utgående samtal, SMS / MMS-problem, frysskärmar och andra. Se bara till att göra det på ett korrekt sätt för att undvika att uppstå ytterligare problem istället för att lösa problemet.

LÄS Också: Apple iPhone XR iMessage Guide: Hur du skickar en iMessage på din iPhone XR

Vad och hur SIM-kort fungerar?

De flesta av våra smartphones idag drivs av 4G LTE-nätverk och med majoriteten av SIM-kort. SIM-kortet har ett unikt identifieringsnummer för ägaren, sparade personuppgifter och gör telefonen i drift. De flesta SIM-kort kan överföras från en telefon till en annan, beroende på användarens transportnät.

En av fördelarna med att använda ett SIM-kort på vår telefon är att kunna överföra sparade data till andra telefoner. Om du också får en ny telefon och ville behålla samma telefonnummer, behöver du bara sätta in SIM-kortet i den nya telefonen. Även om detta alternativ kommer att variera på olika nätverksföretag, men så länge du inte är inlåst i något kontrakt; då är du bra att gå.

Vissa operatörer rullar nu gradvis ut eSIM som alternativ till konkreta SIM-kort. ESIM lagras digitalt på luren och kräver en manuell aktivering, medan nano-SIM-kortet kan användas genom att direkt sätta in det i telefonen. Kontakta din tjänsteleverantör om du vill veta mer om eSIM och hur du byter från vanliga SIM-kort till ett eSIM.

Och det täcker allt i den här guiden. Hoppas att du tyckte att det var till hjälp. Håll dig uppdaterad för mer användbara iPhone-guider för att fylla i webbplatsens avsnitt om handledning.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!