Apple iPhone XR iOS Restore: Hur man gör en återställningsläge återställning, DFU Mode Restore på iPhone XR [Tutorials]

Det är oåterkalleligt att Apple gjorde de flesta, om inte alla sina enheter mer trovärdiga och robusta i både hårdvaru- och programvaraspekter. Faktum är att människor kan se en stor skillnad mellan Android- och iOS-enheter när det gäller systemstrukturen. Även om det finns andra Android-enheter, särskilt de i de högsta nivåerna kategorier som flaggskepp enheter som också är lika optimal och robust som iOS. Men ändå uppstår brister alltid oavsett hur väl programmerad eller väl utformad en enhet är eller plattformar de kör på. Därför existerar iPhone-problem.

Enhetsproblem kan ha olika symptom och effekterna varierar beroende på den underliggande orsaken. I de flesta mjukvarorelaterade fall kan de nya symptomen korrigeras av vissa lösningar förutom de som tillskrivs hårdvaruskada. För att hantera komplexa programvaruproblem i iOS-enheter krävs ofta återställningar av system och iOS-återställningar. Därför måste dessa betraktas som de första viktiga metoderna att känna till särskilt bland iOS-nybörjare. I det här inlägget beskrivs enkla steg för att utföra två huvudtyper av systemåterställning som gjorts på den nya Apple iPhone XR-handenheten. Läs vidare för att lära dig när och hur du gör en återställningsläge och återställ DFU-läge på iPhone XR.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

När och hur utför du ett återställningsläge återställning på iPhone XR?

Återställningsläget används ofta när den aktuella iOS är skadad eller när felsökning av komplexa programvaruproblem som inte kunde åtgärdas av en fabriksåterställning eller standard iOS-återställning i iTunes. Det är ett iBoot-tillstånd som gör det möjligt för iOS-uppdatering och reparation av programvaruskador. Om din iPhone-programvara är trasig efter en iOS-uppdateringsinstallation kan du använda återställningsläget för att återställa enheten till dess tidigare tillstånd innan systemet skadas. För att sätta din iPhone i återställningsläge måste du använda iTunes. Detta betyder också att du måste säkra en dator antingen Mac eller Windows PC som har den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad.

 1. Anslut din iPhone till din dator med den ursprungliga Lightning-kabeln till USB-porten.
 2. Medan den är ansluten, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 4. Tryck sedan på och håll ned Sid / strömknappen och fortsätt att hålla när den startar om. Släpp inte sidan / strömbrytaren när Apple-logotypen visas eftersom du måste sätta enheten i återställningsläge.
 5. Släpp sidan / strömknappen när du ser Connect to iTunes- logotypen på skärmen.
 6. Gå till iTunes så ska du se ett meddelande om att din anslutna iOS-enhet är i återställningsläge och ber alternativ att uppdatera eller återställa.
 7. Välj alternativet Återställ om du vill torka allt från telefonsystemet och sedan återställa iOS via iTunes.
 8. Följ resten av instruktionerna på skärmen i iTunes för att slutföra systemåterställningen. Du kan välja att återställa från en tidigare säkerhetskopia eller ställa in din iPhone som ny.

Om du väljer alternativet att uppdatera kommer iTunes att försöka installera iOS igen utan att rensa data från din iPhone.

Det tar vanligtvis 15 minuter för iTunes att ladda ner programvaran för din iPhone. Om nedladdningen tar längre tid än samma gång lämnar din iPhone skärmen återställningsläge (Anslut till iTunes). Om detta händer, låt bara nedladdningen vara klar och sätt sedan din iPhone i återställningsläge igen för att slutföra hela iOS-återställningsprocessen.

För att lämna återställningsläget, tryck och håll ned Side / strömknappen tills logotypen Anslut till iTunes försvinner och din iPhone startas om. Din iPhone går tillbaka till sitt normala tillstånd efter att den har strömcykel.

När och hur man utför en återställning av DFU-läge på iPhone XR

DFU står för Device Firmware Update, ett tillstånd där din iPhone kan kommunicera med iTunes utan att aktivera operativsystemet eller startavläsaren. Det används vanligtvis för att utföra mer avancerad felsökning för en iPhone som fungerar inte som om enheten går igenom ihållande och stora systemproblem. Jämfört med återställning av återställningsläge är det bättre att återställa stora programvaruproblem på både tidiga och nya iPhoner för att återställa DFU-läge. Symtom som ofta kräver återställning av DFU-läge skulle inkludera men inte begränsas till oändliga startloops, ofta systemkrascher, liksom fastnade iPhone-displayproblem som fastnat på svart eller tom skärm, fastnat på Apple-logoskärmen eller fastnat i iTunes eller återställningsläge skärm.

DFU-läge kan också användas för iOS-uppdatering och firmware-modifieringar. Det anses också bland de sista metoderna för att fixa en murad iPhone från misslyckade iOS-uppdateringar. Andra människor skulle också använda ett DFU-läge för iOS-nedgraderingar medan vissa för iPhone-jailbreaking och SIM-upplåsning. För att sätta din iPhone i DFU-läge är användningen av iTunes nödvändig. Så liknande att utföra ett återställningsläge återställning, måste du också säkra antingen en Windows- eller Mac-dator som körs på ett senare eller senaste operativsystem och har den senaste versionen av iTunes-programmet. När du har ställt in alla saker kan du fortsätta med följande steg:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den medföljande blixtkabeln eller USB-kabeln.
 2. Medan din iPhone är ansluten trycker du snabbt på Volym upp-knappen och trycker sedan snabbt ner Volym-ner-knappen.
 3. Tryck sedan ned och håll ned sid / strömknappen tills skärmen blir svart.
 4. Så fort din iPhone-skärm blir svart trycker du på och håller ned Volym-knappen medan du fortsätter att hålla ned sidan / strömknappen.
 5. Efter 5 sekunder släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen tills din iPhone dyker upp i iTunes.
 6. Släpp knappen Volym ned så snart den visas i iTunes. Din iPhone bör nu köras i ett DFU-läge. Följ vid anvisningarna på skärmen för att återställa din iPhone XR i iTunes.

Om du ser en Apple-logotyp på skärmen, betyder det att du har hållt ned Volym-knappen för länge och att du måste börja överallt.

Att utföra en återställning av DFU-läge är avskräckt om fysisk eller vätskeskada finns på enheten. Alla typer av skador kan leda till ofullständig eller misslyckad återställning av DFU-läge, vilket sannolikt kommer att leda till att iPhone XR går i tegel eller blir fullständigt dysfunktionell.

För att lämna DFU-läget, hänvisar du bara till ovanstående steg för att tvinga om din iPhone XR igen. Efter att den har slagit igång ska enheten redan köras i sitt normala tillstånd.

För mer användbara genomgångar om användning av iPhone XR, besök avsnittet Tutorials som finns under varje felsökningssidor på denna webbplats.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.