Apple iPhone XR iMessage Guide: Hur du skickar en iMessage på din iPhone XR

Det här inlägget hjälper dig att använda och hantera iMessages på din iPhone XR. Om du fortfarande är ny på iOS-plattformen hjälper den här guiden dig att komma igång med att få ut mesta möjliga av telefonens avancerade meddelandefunktion. Läs vidare för att lära dig mer.

iMessage är en inbyggd snabbmeddelandetjänst inbäddad i Apples inbyggda meddelanden-app. Det låter dig skicka meddelanden, foton, videor, ljudfiler och annat medieinnehåll till telefonnummer eller e-postadresser till mottagare med Apple-enheter. IMessage-systemet visar olika coola funktioner som alla iOS-användare säkert kommer att njuta av. Sådana funktioner inkluderar att dela användarens plats, skicka animerade GIF-klistermärken, dela musik, kunna skicka ljud-röstmeddelanden, en bekräftelse på att ett meddelande har skickats, läst och se om mottagaren svarar på ditt meddelande. Din iMessage synkroniseras också med ditt iCloud-konto.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp kan du gärna kontakta oss via vår iPhone-frågeformulär.

Komma igång med iMessage på iPhone XR

Som standard är iMessage inte aktiverad på en iOS-enhet. Därför måste du aktivera det manuellt. Om du inte har aktiverat det under den första installationsprocessen kan du slå på den via telefoninställningarna. Innan du konfigurerar din enhet för iMessaging måste du aktivera ditt Apple ID i förväg. När du redan har aktiverat ditt Apple ID kan du fortsätta och ställa in din iPhone för iMessage.

Innan du använder iMessage, ska du veta om dessa grundläggande fakta och krav:

 • iMessages skickas över till andra iOS-enheter eller Mac via mobildata eller Wi-Fi.
 • När en iMessage skickas över en cellulär dataanslutning räknas den mot slutanvändarens dataanvändning.
 • När en iMessage skickas till andra enheter som inte är Apple, eller till iOS-enheter med tidigare version av iOS, debiteras det som ett SMS- eller MMS-meddelande eller om du inte prenumererar på en meddelandeplan.
 • Ett Apple-ID eller ett giltigt telefonnummer är ett krav för att kunna använda iMessage på din iPhone.
 • Färgen på Skicka-knappen och textbubblan avgör vilken typ av meddelande du skickar. För iMessage är färgerna på Skicka-knappen och textbubblorna blå. Medan den vanliga SMS / MMS är grön för både Skicka-knapp och textbubblor.
 • En bubbelikon är en indikation på att mottagaren skriver ett svar på din iMessage.
 • När iMessage inte skickades framgångsrikt, visas ett rött utropstecken bredvid iMessage. Du kan skicka iMessage igen genom att trycka på utropstecknet.

När du har lärt dig grunderna i iMessage kan du börja med att ställa in din iPhone XR för iMessage.

Hur du ställer in iMessage på din iPhone XR

Den här snabbmeddelandetjänsten (iMessage) fungerar inte om den är aktiverad på din iOS-enhet. Så här aktiverar du den här funktionen på din iPhone XR:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Växla omkopplarindikatorn bredvid “ iMessage ” för att slå på funktionen.
 4. Rulla ner till och växla omkopplarindikatorn bredvid ” Skicka som SMS ” för att stänga av / på den. När denna funktion är aktiverad kommer iMessages att skickas via textmeddelanden när tjänsten inte är tillgänglig.
 5. Skjut fingret uppåt för att återgå till hemskärmen.

Nu när du har konfigurerat iMessage på din iPhone XR är du nu redo att använda tjänsten och börja skicka iMessages på din enhet.

Hur du skickar en iMessage från din iPhone XR

Meddelanden hanteras och bestäms automatiskt av appen Meddelanden baserat på telefonens meddelandekonfiguration och mottagarens inställningar, nätverksanslutning och operatörsplan. Ett meddelande betraktas som en iMessage när det skickas från en Apple till Apple-enhet via Wi-Fi eller mobildata, medan Apple till icke-Apple är antingen SMS- eller MMS-meddelande . Så här skickar du din första iMessage från din iPhone XR:

 1. Klicka på appen Meddelanden på hemskärmen.
 2. Om du vill skriva ett meddelande väljer du ikonen Nytt meddelande längst upp till höger på skärmen.
 3. Tryck på + -ikonen för att välja en kontakt, eller ange ett telefonnummer eller e-postadress manuellt. Meddelandet kan också skickas till flera mottagare.
 4. Skriv in ditt meddelande. Klicka på kameraikonen för att bifoga foto och video. Om du vill skicka ett ljudmeddelande trycker du på mikrofonknappen . Om du vill komma åt appbilagor till iMessage trycker du på App Store- ikonen.
 5. Klicka på Skicka-ikonen för att skicka meddelandet.

Följ samma steg för att skicka din nästa iMessage till andra Apple-enhetsanvändare / mottagare från din iPhone XR.

Så här skickar du en grupp iMessage från din iPhone XR

iMessages skyddas av en-till-ende-kryptering och går igenom Apple istället för slutanvändarens operatör. Med grupp iMessage kan alla som ingår i gruppen skicka och ta emot foton, videor och ljudmeddelanden, se alla svar från gruppen, dela sina platser, lägga till eller ta bort personer från gruppen, stänga av aviseringar och lämna gruppen . Så här skickar du en grupp iMessage:

 1. Klicka på appen Meddelanden på hemskärmen.
 2. Välj ikonen Nytt meddelande .
 3. Klicka på + -ikonen för att lägga till mottagare från dina kontakter. Eller så kan du också skriva in mottagarens telefonnummer / e-postadresser manuellt.
 4. Skriv in ditt meddelande med eller utan bilagor och tryck sedan på Skicka-ikonen.

När du skickar MMS-meddelande på din iPhone, se till att MMS-meddelanden är aktiverade. För att göra det, gå bara till Inställningar -> Meddelanden -> MMS-meddelanden och se till att alternativet är aktiverat.

Hur man tar bort en iMessage från din iPhone XR

Antingen försöker du frigöra lite lagringsutrymme från din iPhone-minne eller bara vill ta bort gamla och oönskade meddelanden från din enhet, kan du hänvisa till dessa steg för att ta bort iMessages som inte längre är användbara från din iPhone XR:

 1. Klicka på appen Meddelanden på hemskärmen.
 2. Välj sedan önskat meddelande på skärmen Meddelanden.
 3. Klicka på Mer .
 4. Tryck på Radera för att bekräfta.
 5. Om du vill ta bort alla meddelanden väljer du Radera alla .
 6. För att radera en meddelandetråd, välj och dra önskat meddelande till vänster. Välj sedan Radera .

Obs: Raderade meddelanden och konversationer kan bara återställas genom att återställa dem från säkerhetskopian.

Om du vill använda iMessage-tjänsten men fortfarande är orolig för dataanvändning, har du möjligheten att aktivera “Lågkvalitetsbildläge” i iMessage-inställningarna för att spara data. I annat fall byter du till att använda Wi-Fi internet istället.

En annan fördel med att använda iMessage är att du inte debiteras internationell kurs när du skickar meddelanden till din familj och vänner i andra länder som också är iOS-användare. Dessutom behövs inte ett telefonnummer när du använder iMessage på din telefon utan mobildataplan. Allt du behöver är en giltig iCloud-e-postadress och en stabil Wi-Fi-internetuppkoppling på din iPhone för att komma igång med att få ut mesta möjliga av telefonens spetsmässiga meddelandefunktion.

Om du har problem med att använda iMessage på din iPhone XR eller stöter på några fel relaterade till iMessage, se gärna felsökningsguiderna som vi har lagt ut på iPhone XR T / S-sidan.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!