Apple iPhone XR Factory Reset Guide: Hur återställer du din iPhone

Behöver du hjälp med att återställa din iPhone XR till fabriksinställningarna? I så fall är det här inlägget för dig. Läs vidare för att lära dig olika sätt att utföra en fabriksåterställning på den nya Apple iPhone XR-handenheten.

Att ha en av dagens högklassiga smartphone som iPhone XR garanterar inte att du har en problemfri enhet. Därför kan denna moderna enhet vara väldigt komplex och därmed göra oss lite förvirrade särskilt när det finns ett behov av att rensa ut några problem eller när enheten inte fungerar.

För det mesta kan du utföra grundläggande felsökning på en orolig enhet reparera flera problem så länge de tillskrivs programvarufel. Men det finns vissa fall då problemet är för komplicerat och redan kräver en fullständig återställning och återställning av systemet.

Vad återställs från fabriken och hur fungerar det på din iPhone XR?

En fabriksåterställning eller även känd som huvudåterställning görs vanligtvis för att åtgärda större fel och de flesta problem som påverkar enhetens operativsystem. Den här processen återställer enhetsinställningarna, återställer den till sitt ursprungliga systemtillstånd, tar bort all lagrad information som nedladdade applikationer, lagrade minnen, foton, videor och filer. Innan du gör en fabriksåterställning rekommenderas starkt att du säkerhetskopierar din enhetsinformation. Detta rekommenderas starkt för att förhindra att personliga filer och viktiga data förloras permanent.

När ska du återställa din iPhone XR från fabrik?

Bortsett från att lösa stora systemproblem kan en fabriksinställning också betraktas bland annat för att påskynda eller förbättra din enhets prestanda. Det rekommenderas också att radera eller fabriksinställa din iPhone XR eller någon iOS-enhet, om du funderar på att sälja den, överlämna den till en familjemedlem eller en vän.

Följande steg leder dig genom hela processen att säkerhetskopiera din iPhone XR för att utföra en fabriksåterställning genom inställningar och använda iTunes.

Apple iPhone XR-konferenssamtalshandbok: Hur man ringer ett konferenssamtal på din iPhone XR

Säkerhetskopiera din Apple iPhone XR till iCloud

När det gäller säkerhetskopiering av filer från en iPhone framstår molnsystem som ett bättre alternativ eftersom det är snabbare och mer tillgängligt. Se bara till att du har ställt in ditt iCloud-konto korrekt och aktiverat det på din enhet. Se sedan dessa steg när du är säker på att säkerhetskopiera filer från din iPhone-lagring till iCloud innan du utför en fabriksåterställning.

 1. Klicka på Inställningar på startskärmen på din telefon.
 2. Välj sedan din Apple ID-profil.
 3. Rulla ner och knacka på iCloud . Med den här skärmen kan du se apparna och hantera lagringsplanen för din iCloud.
 4. Därefter bläddrar du ner och letar efter iCloud Backup.
 5. Klicka på iCloud Backup.
 6. Dra eller tryck på iCloud Backup för att växla till ON .
 7. Peka på OK när det behövs.

Och det är allt! Du har säkerhetskopierat din telefon med din iCloud.

Apple iPhone XR Bluetooth Pairing Guide: Hur du parar ihop din iPhone XR med en Bluetooth-enhet

Säkerhetskopiera din Apple iPhone XR med iTunes

Bortsett från iCloud kan du också använda iTunes för att säkerhetskopiera din handenhet där säkerhetskopiorna sparas direkt på din dator. Detta skulle vara ditt alternativ om iCloud inte är tillgängligt. Se till att du redan har laddat ner och installera den senaste versionen av iTunes på din dator innan du gör stegen nedan. Du kan besöka Apples webbplats för att ladda ner den senaste versionen av iTunes-programvaran för din Windows- eller Mac-dator. När du har gjort allt klart, hänvisar du till följande genomgång.

För att komma igång, anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln. När du är ansluten fortsätter du med dessa steg:

 1. Öppna iTunes på din dator.
 2. Välj iPhone XR . (Se till att din handenhet redan är ansluten till datorn).
 3. Klicka på Säkerhetskopiera nu under Manuell säkerhetskopiering och återställning .
 4. Därefter ser du meddelandet "Säkerhetskopiera ...", vänta tills det är klart.
 5. Du har säkerhetskopierat din iPhone till iTunes.

När du har gjort något av alternativen för säkerhetskopiering ovan kan du sedan börja återställa din iPhone XR till fabriksinställningarna. Du har två alternativ att välja mellan när du utför en fabriksåterställning. Den första är via inställningsmenyn på din telefon och den andra via iTunes.

Observera att den här typen av återställning måste användas som sista utväg när alla nödvändiga felsökningssteg var uttömda och problemet är inte löst.

Utföra en fabriksåterställning på din iPhone XR genom inställningsmenyn

Om din iPhone fortfarande svarar rekommenderas att utföra en fabriksåterställning genom inställningar. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på startskärmen på din iPhone XR.
 2. Rulla ner och tryck sedan på Allmänt .
 3. Rulla ner igen och knacka på Återställ .
 4. Under Återställ, tryck på Radera allt innehåll och inställningar . Kom ihåg: Genom att göra processen raderas alla sparade filer på din enhet. Se till att du redan har säkerhetskopierat all data, filer, foton och videor som du vill behålla. Om du har ställt in en upplåsningskod eller PIN-kod på din handenhet anger du rätt kod för att fortsätta.
 5. Klicka sedan på Radera iPhone . Ange ditt Apple- ID om det behövs och tryck sedan på Radera .
 6. Peka på Radera iPhone igen. Det kan ta en minut eller två innan återställningsprocessen är klar. Du ser välkomstskärmen och blir ombedd att svepa för att fortsätta.

Handenheten har återställts till fabriksinställningarna och är klar att användas! Du kan välja att konfigurera din iPhone som ny eller återställa från en iOS-säkerhetskopia.

Utför en fabriksåterställning på din iPhone XR med iTunes

Om problemet du hanterar är för komplicerat och får din iPhone XR att fastna eller svara, behövs en fabriksåterställning via iTunes. Den föregående metoden kommer inte att tillämpas eftersom din enhet inte svarar på pekskärmskommandon. Därför måste du återställa den manuellt med iTunes. Så här fungerar det:

 1. Anslut iPhone till datorn med den medföljande USB-kabeln på din iPhone-handenhet.
 2. Öppna iTunes-applikationen på din dator.
 3. Klicka på iPhone- ikonen från iTunes-huvudskärmen.
 4. Klicka sedan på Återställ iPhone . När du uppmanas att automatiskt uppdatera iTunes och iPhone klickar du på Kontrollera .
 5. När du har läst iTunes-varningsmeddelandet klickar du på Återställ .
 6. Klicka på Nästa- knappen i fönstret iPhone Software Update.
 7. Klicka på Godkänn efter att ha läst mjukvarulicensavtalet. Efter att ha gjort det kommer iTunes att börja återställa iPhone till fabriksinställningarna. Se till att din iPhone fortfarande är ansluten till datorn under processen.
 8. När du har uppmanats med Välkommen till ditt nya iPhone- meddelande på skärmen är det säkert att säga att processen är klar! Du kan nu börja konfigurera din iPhone XR. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

När iPhone är klar, kommer den att köras på ett helt rent och felfritt system. Dödliga problem i samband med större systemfel rensas också.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Apple iPhone XR GPS slutade fungera efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]
 • Hur man skapar en mapp på iPhone XR och flyttar appar till annan sida
 • Hur man fixar Apple iPhone XR-felet "En enhet som är ansluten till systemet fungerar inte"