Apple iPhone X Energibesparing: Hur du bevarar och förlänger batteriets livslängd på din iPhone X [Handledning]

Baserat på de faktiska batterispecifikationerna har Apples nya iPhone X-enhet ett 2716 mAh-batteri som normalt kan hålla upp till 21 timmars samtalstid eller 2 timmar längre än iPhone 7 med 1960 mAh. Men trots ökningen av strömkapaciteten klagar vissa användare fortfarande på snabb tömning på iPhone X-batteriet. Dessa påståenden har till och med ökat efter utgivningen av mindre uppdateringar till iOS 11. Och på grund av detta kunde många inte vänta mycket längre på den officiella utgivningen av iOS 11.3, som Apple har hävdat vara den viktigaste iOS-uppgraderingen i år. Det visade sig att tidigare mjukvara som släppts sedan iOS 11 på något sätt har bromsat iPhone X och som tvingade Apple att göra en officiell ursäkt och därmed lovade att lansera en ultimat lösning mycket snart.

Som det Tim Cook nyligen avslöjade kommer Apple att börja med Big One - något som inte har gjorts tidigare. Betaversionen kommer att släppas nästa månad och det sägs att hantera iPhone X-batteriets hälsoproblem. Och den slutliga versionen borde finnas tillgänglig i mars. Men för dem som står inför samma dilemma när det gäller snabbt batteriladdningsfråga på iPhone X och inte kan vänta på att den stora kommer fram, belyser detta inlägg några användbara rekommendationer och lösningar som kan hjälpa till att spara och förlänga batteriets livslängd. Läs vidare för att ta reda på vad som är dessa och kan lika gärna prova dem om det behövs.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Hjälpsamma sätt att förlänga batteriets livslängd på din iPhone X

En av de första rekommendationerna när man hanterar snabbt batteriladdningsfråga i mobila enheter är att installera den senaste mjukvaruuppdateringen eftersom den troligen innehåller systemförbättringar och / eller buggfixar för att lösa strömproblem. Men om du redan har uppdaterat din iPhone X till den senaste iOS-versionen och tyvärr slutat ha en ännu sämre batteritid, hoppa bara över den här metoden om inte iOS 11.3 beta redan börjar lanseras. Du bör ta dina chanser att få den nyckeluppdateringen ( som Apple har hävdat ) på din iPhone.

Första metoden: Optimera visningsinställningarna på din iPhone X.

Att minska skärmens ljusstyrka till en lägre eller genomsnittlig nivå kan bidra till att batteriet håller längre. Ett snabbare sätt att göra det är genom kontrollcentret. Här är hur:

 1. För att öppna kontrollcentret på din iPhone X, sveper du ned från skärmens övre högra hörn.
 2. Leta sedan på ikonen Ljusstyrka (det ser ut som en grå solbild).
 3. Tryck på denna ikon och dra sedan ned ljusstyrkan för att justera eller sänka skärmens ljusstyrka.
 4. För att stänga kontrollcentret, svep upp från botten av skärmen eller tryck helt enkelt på skärmen.

Du kan också justera skärmens ljusstyrka via din iPhone-inställningsmeny. Här är hur:

 1. Klicka på Inställningar från skärmen H ome .
 2. Tryck på Display & Brightness.
 3. Dra skjutreglaget åt vänster eller höger för att justera skärmens ljusstyrka.

Den andra metoden: Konfigurera nätverkstjänster Wi-Fi och Bluetooth.

Nätverksanslutningsfunktioner och tjänster som Wi-Fi Bluetooth, Maps och Location-tjänster (GPS) förbrukar vanligtvis en betydande mängd ström när de är aktiverade eftersom de utlöser processorn att fortsätta söka, söka efter eller hålla kontakten med nätverks- eller satellitkanalerna. Att stänga av dessa funktioner när den inte används kan därför hjälpa dig att spara mycket ström på din iPhone. Dessa funktioner är vanligtvis tillgängliga via menyn Inställningar eller Control Center. Om du föredrar den senare metoden, öppna kontrollcentret (se ovanstående steg) och tryck sedan på Wi-Fi, Bluetooth och andra relevanta ikoner för att stänga av.

 1. För att stänga av Wi-Fi via inställningsmenyn för din iPhone X, gå till Inställningar-> Wi-Fi-> och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av.
 2. För att stänga av Wi-Fi via inställningsmenyn för din iPhone X, gå till Inställningar-> Bluetooth-> och tryck sedan på Bluetooth-omkopplaren för att stänga av.

Tredje metoden: Stäng av dessa inställningar på din iPhone X.

Bakgrunds app uppdatering

Detta är en iOS-funktion som används för att kontrollera vilka appar som kan uppdateras i bakgrunden. När den här funktionen är aktiverad uppdateras dina appar automatiskt i bakgrunden medan du gör flera uppgifter. Även om detta kan tjäna vissa fördelar, förbrukar det också mycket kraft och resurser. Du kan välja att stänga av bakgrundsuppdatering för alla dina appar eller bara för vissa appar som egentligen inte är så viktiga för dig. Så här stänger du av uppdatering av bakgrundsapp på din iPhone X:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Bakgrundsapp-uppdatering.
 4. Tryck på brytaren för att stänga av den. Du ser att omkopplaren är grågrå när funktionen är avstängd eller inaktiverad.
 5. För att stänga av Uppdatering av bakgrundsapp för vissa appar på din iPhone X, gå till Inställningar-> Allmänt-> Bakgrundsapp-uppdatering-> och tryck sedan på för att stänga av brytaren bredvid appen du vill inaktivera funktionen för.

Lokation och bakgrundslokaliseringstjänster

För att lokationstjänster ska fungera krävs GPS, Bluetooth, crowd-sourced Wi-Fi-hotspots och platser för celltorn för att bestämma din ungefärliga plats. Om du ställer in tillåtelse kommer Location Services att ge Apple och tredjepartsappar och webbplatser tillgång till information baserad på din telefons nuvarande plats och därmed tillhandahålla en mängd platsbaserade tjänster. Även om detta kan vara fördelaktigt i vissa fall kan aktivering av denna funktion på samma sätt tömma ditt iPhone-batteri snabbare än normalt. Som sagt rekommenderas att stänga av den här funktionen, särskilt om det inte behövs. Förutom att spara ström är inaktivering av lokationstjänster också ett sätt att skydda din integritet eftersom din plats blir otillgänglig eller otillgänglig.

 • För att stänga av lokationstjänster och GPS på din iPhone X, gå till Inställningar-> Sekretess-> Lokationstjänster-> tryck sedan på omkopplaren för att stänga av. För att stänga av lokationstjänster för specifika appar, bläddra ner för att hitta appen och tryck sedan på och välj ett alternativ för att tillåta placeringstjänster för en app.

Stäng av push-aviseringar för en app

Meddelanden finns för att informera dig om något nytt som inträffar eller kommer in på din iPhone. Ett meddelande ljud kan betyda några missade samtal, nya meddelanden och möten.

Även om den här funktionen erbjuder vissa fördelar, särskilt när det gäller att hålla dig uppdaterad om alla nya e-postmeddelanden som du får, kan du också hålla den meddelanden aktiverad kan batteriet dräneras. Din enhet måste till exempel vara ansluten till servrar som Gmail för att hämta ny data och meddela dig om den. Vad som händer är att din iPhone hämtar nya data i bakgrunden så länge din telefon är påslagen och ansluten till Internet.

 • För att hantera eller stänga av push-aviseringar på din iPhone X, gå till Inställningar-> Meddelanden-> Visa förhandsvisning-> och välj sedan Aldrig från de angivna alternativen. Om du gör det stängs av förhandsvisning av aviseringar. För att aktivera push-aviseringar för vissa appar, tryck på vänsterpilen för att gå tillbaka till inställningsmenyn, tryck på önskad app och tryck sedan på knappen Tillåt meddelanden för att aktivera push-aviseringar för den valda appen.

Stäng av strålkastarsökning

Spotlight-sökning fungerar genom att utlösa iOS att hela tiden arbeta i bakgrunden så att du indexerar dina data så att du kan hitta det lättare senare. Naturligtvis kan den här funktionen också konsumera mycket kraft när den är aktiverad på din iPhone X. Om du inte anser att det är nödvändigt att använda spotlight-sökning, är det nödvändigt att stänga av den, särskilt om du försöker sträcka återstående kraft och håll din iPhone vid liv längre.

 • För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Allmänt-> Spotlight-sökning och avmarkera sedan alla objekt i söklistan.

Fjärde metoden: Aktivera dessa inställningar på din iPhone X.

 • Slå på Minska rörelse för att tillfälligt stänga av alla parallaxeffekter. Gör det genom att navigera till dina iPhone X- inställningar-> Allmänt-> Tillgänglighet-> Minska rörelse . Vrid sedan på omkopplaren för att slå på funktionen.
 • Slå på flygplansläge när signalen är låg eller ingen celltäckning. Detta förhindrar att din enhet ständigt söker efter tillgängligt nätverk eller signal i närheten. Du kan aktivera den här funktionen via kontrollcentret. Öppna bara kontrollcentret och tryck sedan på flygplansikon för att slå på den. Observera dock att du inte kan komma åt Wi-Fi-internet eftersom Wi-Fi automatiskt stängs av när flygplansläge är aktiverat på din enhet. Förutom inget Wi-Fi-internet kan du inte heller ringa eller ta emot samtal i flygplansläge. Ändå kan du alltid stänga av den igen när din iPhone redan kan få bra signal- eller nätverkstäckning.
 • Slå på låg effektläge vid behov. Normalt blir du ombedd att aktivera låg effektläge om batteriets livslängd går ner till 20 procent. Du kan aktivera detta läge genom att trycka på OK eller aktivera från varningsmeddelandet eller gå till Inställningar-> Batteri-> Låg effektläge och tryck sedan på omkopplaren för att slå på funktionen. Andra appar och funktioner som Mail, AirDrop, iCloud-synk och kontinuitet är inaktiverade i detta läge förutom nyckelfunktioner som samtal, e-postmeddelanden och meddelanden och internetåtkomst. Lågeffektläget stängs automatiskt av när din iPhone laddas upp igen.

Femte metoden: Fabriksinställning / återställning av master.

Detta bör endast betraktas som den sista utväg, särskilt om ditt iPhone X-batteri tappas så snabbt efter att ha installerat en ny uppdatering eller gjort några ändringar i inställningar som omöjligt kan återgå till tidigare konfigurationer. En fabriksåterställning kan också hjälpa till att rensa ut vissa systemfel som kan ha orsakat vissa appar att bli falska och konsumera en betydande mängd ström på kort tid.

 • För att återställa din iPhone X via menyn Inställningar, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar . Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord, tryck sedan på Radera iPhone för att bekräfta. Ställ in din enhet när återställningen är klar.

Observera att en fabriksinställning kommer att radera alla dina iPhone-data inklusive personlig information och anpassade inställningar. Som sagt, se till att säkerhetskopiera dina data innan du fortsätter med återställningen.

Andra batteribesparande tips

 • Ladda och ladda din iPhone X ordentligt. Detta betyder att veta när du ska ladda och när du ska ladda ur din iPhone. Som rekommenderat kan du ladda din enhet när batteriet har nått under 20 eller 10 procent och sedan koppla bort den från laddaren när den når 100 procent igen. Användning av OEM-laddare eller originalladdningsutrustning rekommenderas också.
 • Kalibrera ditt iPhone X-batteri med jämna mellanrum. hjälper din enhet att uppskatta batteriets livslängd mer exakt. Processen innebär att batteriet tappas helt tills iPhone stängs av. Ladda iPhone igen och använd den tills batteriet töms igen och ladda den igen.
 • Minimera användningen av kameraprogram.
 • Stoppa vibrationen, minska volymnivån.
 • Använd statiska bakgrundsbilder över dynamiska (rörliga) bakgrundsbilder.
 • Ta bort Facebook-appen om du inte är intresserad av Facebooking. Om du gör det kommer du att spara upp till 15 procent av batteriets livslängd.

Och det täcker allt i denna handledning. Håll dig uppdaterad för mer omfattande guider för att fylla vårt avsnitt om iPhone X-handledning. Hoppas det här hjälper.

Inlägg som du kanske också är intresserad av att läsa:

 • Hur du säkerhetskopierar iPhone X-filer och utför iTunes-återställning, återställningsläge återställning, återställning av DFU-läge på iPhone X [Tutorials]
 • Apple iPhone X Apps and Data Transfer Guide: Hur du överför filer från andra enheter till din nya iPhone X [Tutorials]
 • Vad ska jag göra när du stöter på problem under dataöverföringen till iPhone X?
 • Apple iPhone X Reset Guide: Hur man utför en mjuk återställning, hård återställning eller tvinga omstart, fabriksåterställning eller masteråterställning på din nya iPhone [Tutorials]
 • Vad gör du när du stöter på problem när du försöker återställa din iPhone X?