Apple iPhone X Anti-theft Settings Guide: Hur man ställer in, aktiverar och använder Find My iPhone på din iPhone X [Tutorials]

Det här inlägget leder dig genom en steg-för-steg-guide för att använda stöldskyddsfunktionen på den senaste iPhone X-enheten. Läs vidare för att lära dig att hålla en sådan rejäl enhet säkra även om den går förlorad eller stulen.

High-end smartphones som Apples senaste flaggskepp, iPhone X kommer med mer avancerade funktioner inklusive de som är utformade för säkerhetsändamål. Dessa ger varje iOS-användare en garanti för att all information som de lagrar på sina respektive enheter och själva enheten är säker mot obehörig åtkomst. Nya varianter av iOS-enheter integrerar till exempel en säkerhetsfunktion mot stöld som heter Find My iPhone. Det anses vara ett viktigt verktyg som huvudsakligen är utformat för att hjälpa iOS-användare att hitta och skydda sina Apple-enheter om de någonsin går förlorade eller stulna. Det här inlägget leder dig genom processen att använda Find My iPhone på den nya iPhone X-smarttelefonen. Även om detta kanske inte längre är en ingen brainer för befintliga iPhone-användare, kan de som just har bytt till iOS från Android-enheter tycka detta är mycket användbart. Om du hör till vår målgrupp för den här guiden, känn dig fri att använda detta innehåll när det behövs.

Vad är Find My iPhone och hur fungerar det?

Find My iPhone är en Apple-patenterad säkerhetsapplikation designad för användning på olika iOS- och Mac-enheter. Med den här appen kan du hitta och skydda din Apple-enhet, om den någonsin blir stulen eller förlorad. Det stöds också i den senaste iPhone-serien - iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X.

För att hitta din saknade enhet med Find My iPhone måste du logga in på iCloud.com eller själva Find My iPhone-appen så kan du använda olika sätt att hitta din saknade enhet. Du kan spela ett ljud för att hjälpa dig hitta det, om du tror att det bara var missat någonstans i närheten. Du kan också låsa eller spåra din enhet med Find My iPhone Lost Mode-funktionen. Om din enhet blir stulen eller förlorad kan du välja att radera bort all din personliga information så att andra hindrar åtkomst till dem. Alla dessa kan eventuellt göras så länge du har konfigurerat Find My iPhone på din Apple-enhet i förväg.

Hur ställer jag in och sätter på Hitta min iPhone på din iPhone X?

När du aktiverar eller aktiverar Hitta min iPhone på din iOS-enhet kan du använda iCloud för att hjälpa dig att få tillbaka din saknade enhet. Om din enhet går förlorad eller stulen kan du använda Activation Lock för att hålla din information säker och gör det svårt för någon att använda den.

Du kan bara använda Find My iPhone för att spåra din saknade Apple-enhet om du har konfigurerat den och aktiverat den på din enhet i förväg. Om du inte redan har gjort det gör du så här:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på iCloud .
 3. Rulla till botten av skärmen och tryck sedan på Hitta min iPhone.
 4. Tryck på Hitta min iPhone för att slå på den .
 5. Klicka för att aktivera alternativet Skicka sista plats. Om du gör det kan du ta reda på den sista platsen för din saknade enhet när den var online.
 6. Om du uppmanas att ange ditt Apple-ID för att logga in.

När Find My iPhone har installerats har dina parade Apple Watch och AirPods också skapats automatiskt.

Hur använder jag Find My iPhone?

Så länge Find My iPhone har konfigurerats och aktiverats på din enhet är du alla bra att använda den när det behövs. Bland de åtgärder du kan göra bortsett från att hitta din enhet eller familjemedlemmars enheter på en karta, kan du spela ett ljud på din saknade enhet, använda Lost Mode för att låsa och spåra din enhet, radera bort all personlig information från den och använd aktiveringslås för att skydda det. Så här kommer du igång med att hitta Find My iPhone på iCloud.com med din iPhone X:

 1. Öppna din webbläsarapp.
 2. Navigera till icloud.com/find.
 3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Se till att använda Apple ID som du använder med iCloud. Om du använder en annan iCloud-app kan du växla till Find My iPhone. För att göra det klickar du bara på appens namn längst upp på skärmen icloud.com.

Tänk om du inte hittar Hitta min iPhone på iCloud.com?

Om detta är fallet anger det att ditt konto bara har åtkomst till iCloud-webbfunktioner. Du måste konfigurera iCloud på din iPhone X för att använda Find My iPhone och andra iCloud-funktioner på din iOS-enhet.

Hur hittar du din saknade enhet med Hitta min iPhone på din iPhone X?

Återigen kan du använda Find My iPhone för att spåra din saknade Apple-enhet endast om funktionen var konfigurerad på den enhet som du vill hitta och att den är online. Om enheten du försöker hitta är en Apple Watch måste den vara ihopkopplad med din iPhone X så att du kan spåra den med Find My iPhone. När du är redo att börja hitta din saknade enhet med din nya iPhone X med Find My iPhone, fortsätt med stegen:

 1. Öppna Find My iPhone- appen.
 2. Tryck på Hjälp.
 3. Gå till Hitta din enhet.

Alternativt kan du navigera till iCloud.com och använda Find My iPhone för att hitta din saknade enhet. Här är hur:

 1. Öppna din webbläsarapp.
 2. Navigera till icloud.com och starta sedan Find My iPhone- tjänsten.
 3. Klicka på Alla enheter. Om du gör det visas en lista över tillgängliga enheter. I den listan ser du en prick bredvid enheten som anger dess status.
  • Om den visar en grön prick betyder det att enheten du försöker hitta är online och därför kan vara lokaliserad. Du kommer också att kunna se tiden då den senast låg.
  • Om den visar en grå prick betyder det att enheten är offline - antingen är avstängd eller inte ansluten till Internet. I det här fallet är den enda tillgängliga informationen du skulle se den tid då den befann sig när den var online. Det kommer att märkas som offline om enheten har varit offline i mer än 24 timmar.
 4. Välj den enhet du vill hitta. Om Find My iPhone inte kan hitta din saknade enhet kan du välja alternativet som säger "Meddela mig när den hittades" så att du kan få ett e-postmeddelande när det kommer online.
 5. Fortsätt genom att utföra någon av följande åtgärder med Hitta min iPhone:
  • Klicka på den gröna punkten på kartan och klicka sedan på ikonen Uppdatera för att uppdatera platsen för din saknade enhet.
  • Dra för att flytta kartan som du föredrar.
  • Klicka på Zooma in (+) för att zooma in eller ( -) för att zooma ut från kartan.
  • Klicka på den aktuella vyn för att ändra kartvyn baserat på din önskade vy av kartan.

Observera att information om plats och kartor kan variera beroende på datainsamlingstjänster som tillhandahålls av tredje parter, som också kan ändras. I det fall Find My iPhone visar ofullständiga kartor eller platsinformation, är det möjligt att kartor och platsinformation inte är tillgänglig på den specifika platsen.

Vad gör du om du inte ser din saknade enhet med Hitta min iPhone?

Om din saknade enhet inte visas i Find My iPhone-appen på din iPhone X eller iCloud.com, försök att verifiera och se till att du har loggat in iCloud på din iPhone X.

För att göra det, gå till menyn Inställningar för iPhone X och tryck sedan på alternativet för att logga in på din [enhet]. Ange ditt Apple-ID och lösenord och fortsätt med följande åtgärder:

 • Aktivera tjänsten. Gå till Inställningar-> [ditt namn] -> iCloud-> Hitta min iPhone . Se till att Hitta min iPhone är på och tryck sedan på Tillåt .
 • Verifiera vilket Apple-ID du loggade in med . Det är möjligt att du har loggat in på iCloud.com eller Hitta min iPhone med hjälp av ett annat Apple-ID än det som används på den saknade enheten som inte visas i listan. För att utesluta detta från möjliga orsaker, försök att logga in på Hitta min iPhone eller iCloud.com med dina andra Apple ID-konton och sedan hitta din enhet.
 • Kontrollera dina anslutningar. Se till att din iPhone X är ansluten till Internet antingen via mobil- eller Wi-Fi-nätverk.
 • Slutligen, verifiera och se till att tids- och datuminställningarna på din iPhone X är korrekta. För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Allmänt-> Datum & tid-> Använd sedan alternativet för att ställa in automatiskt. Om du gör det ställer du in datum och tid automatiskt baserat på din tidszon.

En mer detaljerad lösning på problem med Find My iPhone på Apple iPhone X kommer snart att publiceras på vår dedikerade felsökningssida för iPhone X. Besök gärna och få mer hjälp.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.