Apple iPhone SE-textfrågor: Det går inte att skicka / ta emot textmeddelanden, andra SMS-meddelandefel

SMS-problem kan uppstå på alla typer av mobila enheter, även de senaste och högsta nivåerna som #Apple iPhone SE (#iPhoneSE). I själva verket kan problem som dessa hända oavsett hur kraftfull din telefon är. Om du stöter på den här sidan när du söker efter potentiella lösningar på relevanta problem på samma enhet, kan den här artikeln kanske hjälpa dig.

I detta innehåll framhävs användbara lösningar som används och delas av andra iPhone-ägare när de hanterar textfrågor och fel i sin iPhone SE-telefon. Du kan betrakta det här stycket som din felsökningsreferens vid behov.

SMS är bland de viktigaste funktionerna för en smartphone. Och det är förmodligen en av de främsta anledningarna till varför du säkra en telefon för dig själv. Således skulle din övergripande smartphoneupplevelse också påverkas om något går fel och plötsligt kommer du att ha problem med att skicka eller ta emot textmeddelanden på din telefon. Fortsätt läsa för att lära dig vad du ska göra om du stöter på något av följande symtom när du använder din iPhone: s textmeddelandefunktion.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone SE, se till att du besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste problemen med den här enheten. Vi kanske redan har åtgärdat ditt problem så försök hitta problem som liknar ditt och använd lösningarna eller felsökningsförfarandena som vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt iOS-frågeformulär. Ge oss den information vi behöver om problemet och vi hjälper dig att hitta en lösning.

Andra relevanta symptom

 • Det går inte att skicka eller ta emot meddelanden
 • Det gick inte att skicka något meddelande
 • Det går inte att skicka ett meddelande till en specifik mottagare
 • Det går inte att få något meddelande
 • Det går inte att ta emot meddelanden från specifika kontakter

Möjliga orsaker

Om du inte kan skicka ett textmeddelande har du troligtvis samma problem med iMessage. En indikation på att ditt meddelande inte levereras när du använder iMessage är den lilla röda utropstecken som ligger bredvid meddelandet du försöker skicka.

Ett antal faktorer kan påverka din iPhone: s textmeddelandefunktion. Bland de vanligaste är problem med mobilnätverk, felkonfigurerade inställningar, skadad meddelandeprogram och andra programvarufel. I de flesta fall är problemet kopplat till ett mobilnätproblem eller systemfel.

Du kommer inte att kunna skicka textmeddelanden om din iPhone inte har någon cellulär signal, ingen tjänst, och inte heller när mobilmottagningen är dålig. Samma sak kan hända om numret du når är frånkopplat eller felaktigt eller om flygplansläget är aktivt. Så se till att verifiera att flygplansläget är inaktiverat på din enhet.

Att notera eventuella felkoder eller meddelanden när du försöker använda din iPhones texttjänst hjälper dig att diagnostisera problemet och avgöra den bakomliggande orsaken.

Rekommenderade lösningar och potentiella lösningar

Innan du börjar utföra någon av de rekommenderade procedurerna för felsökning nedan, se till att din iPhone är ansluten till din operatørs nätverk. När du har verifierat att din enhet är ansluten och ändå har du fortfarande problem med att skicka eller ta emot textmeddelanden kan du sedan gå vidare och prova något av följande lösningar.

Se till att testa din iPhone efter att ha slutfört varje steg för att se om problemet är rätt. Om inte, fortsätt till nästa tillgängliga lösning.

Steg 1. Utför en mjuk återställning eller starta om din iPhone.

En enkel omstart på din iPhone hjälper ofta till att fixa programvarufel eller fel som kan ha orsakat problem med textmeddelanden. Denna process kallas också en mjuk återställning, ett tillräckligt botemedel mot problem som detta.

En mjuk återställning startar om din iPhone utan att radera något av ditt innehåll eller data som är lagrade på din enhet. För att göra detta trycker du bara på strömbrytaren och Hem- tangenterna tills Apple-logotypen visas.

Omstart av meddelanden-appen kan också hjälpa. För att göra det, stäng bara applikationen och öppna den igen efter några sekunder. Det finns också tillfällen då allt du behöver är att tvinga att lämna appen Meddelanden för att lösa dess oförmåga att skicka textmeddelanden.

Om det löser problemet, är det bra. I annat fall kan du prova nästa metod.

Steg 2. Om du använder appen Meddelanden, se till att SMS-support är aktiverat.

Om SMS-sändningsalternativet är inaktiverat eller avstängt, kommer endast iMessages att skickas. Detta innebär att du inte kommer att kunna kontakta Android- eller Windows-telefonanvändare och att du inte skulle kunna nå någon via text utan att iMessage är aktiverat.

Obs: Att aktivera detta alternativ kan möjligen hjälpa när iMessage inte är tillgängligt. Ytterligare avgifter kan dock tillkomma.

Så här kontrollerar du dessa inställningar:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Gå till meddelanden .
 3. Leta reda på alternativet att skicka som SMS . Se till att den är på. Du kan också slå på denna avstängning och sedan slå på den igen.
 4. Gå tillbaka till Meddelanden och försök sedan skicka ett textmeddelande igen.

Steg 3. Stäng av LTE eller använd endast Data.

Av vissa skäl kan problem som detta inträffa på iPhones med VoLTE-support. Som tillfällig lösning kan du försöka inaktivera LTE och sedan välja Data Only istället. Så här gör du:

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.
 2. Knacka på Cellular .
 3. Peka på LTE eller Aktivera LTE .
 4. Välj alternativet för Endast data eller Av .
 5. När du har gjort ändringar i LTE-inställningarna, starta om din iPhone igen och försök sedan skicka ett textmeddelande. Om det inte löser problemet, fortsätt till nästa lösning.

Obs! Det här kanske inte är en idealisk lösning eftersom du använder LTE laddar data snabbare men det skulle inte skada om du provar detta och ser om problemet är borta och gör ändringar i dessa inställningar.

Steg 4. Återställ nätverksinställningar på din iPhone SE.

Nästa möjliga lösning du kan prova på är att återställa nätverksinställningar på din iPhone. Denna metod hjälper ofta de som stött på samma problem med att skicka / ta emot textmeddelanden efter att ha fått den senaste iOS-uppdateringen. Förklaringen bakom detta är att vissa uppdateringar automatiskt åsidosätter de aktuella inställningarna på din enhet inklusive nätverksinställningar. Detta är när en återställning krävs.

Du måste dock notera att den här processen raderar alla dina nuvarande nätverksinställningar och återställer dem till fabriksinställningarna. I linje med det, se till att notera dem innan du börjar med följande steg:

 1. Öppna inställningsappen .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Om du uppmanas, tryck på för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills din iPhone slutför omstart och testa sedan din enhet för att se om problemet är rätt. Om inte, fortsätt till nästa metod.

Steg 5. Återställ din iPhone.

Detta bör vara din sista utväg. Om ingen av de ovannämnda förfarandena klarar av att lösa problemet, utlöses troligtvis det av några stora fel på iPhone-systemet. Och en av de mest effektiva lösningarna för att fixa större systemfel och fel är en systemåterställning. Du kan välja att återställa från en gammal säkerhetskopia eller ställa in din iPhone som ny. Även om detta verkligen är ett smärtsamt alternativ eftersom det raderar din enhet helt, kan det vara din enda lösning.

Andra användbara lösningar

 • Försök att ringa ett telefonsamtal. Om telefonsamtalet misslyckas kan du försöka uppdatera profilen och testa din iPhone för att se om problemet har åtgärdats genom att uppdatera PRL.
 • Om du misstänker att problemet inte är i slutet kan du försöka kontrollera om Apple-servrar inklusive iMessage och iCloud-servrar för närvarande är nere. Se också till att mottagarens nummer är giltigt eller korrekt.
 • Se också till att din iPhone kör den senaste iOS-versionen för att optimera dess prestanda och funktioner.

Om problemet kvarstår efter att ha genomfört alla ovan nämnda lösningar, vänligen kontakta din operatör eller Apple support för att eskalera problemet på din iPhone SE textmeddelanden, för ytterligare felsökning och rekommendationer.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss genom vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.