Apple iPhone SE Överhettning: Varför är min iPhone SE väldigt het? [Felsökningsguide]

Problem med överhettning kan manifesteras i alla mobila enheter från lägre till avancerade modeller på grund av många skäl och i olika fall. Möjliga orsaker kan vara antingen programvara eller hårdvarorelaterade. Detta inlägg syftar till att ta itu med en relevant fråga som vidarebefordras av en av våra läsare via e-post och fråga varför hennes #Apple iPhone SE (#iPhoneSE) smartphone är väldigt het.

För att erbjuda ytterligare hjälp med denna undersökning har vi också gjort en översikt av möjliga lösningar och lösningar som används för att fastställa och fixa den underliggande orsaken. Om du av någon slump har stött på denna sida när du letar efter svar på en liknande fråga på samma iPhone, kan du lika gärna överväga att läsa hela detta inlägg för möjliga lösningar.

Symptom på överhettning av iPhone

Den normala driftstemperaturen för en iPhone inklusive iPhone SE-varianten är mellan 0 och 35 grader. Under eller utanför detta intervall kan enheten visa några ovanliga symtom. Exponering av en iPhone-enhet för en extremt het miljö skulle vanligtvis leda till en överhettning av iPhone samt snabb batteriladdning. Andra atypiska beteenden kan också uppstå på enheten inklusive långsam eller trög prestanda, släpar, fryser, svarar inte, appar kraschar och liknande.

En varningsmeddelande kommer vanligtvis att visas på skärmen när din iPhone redan har överskridit det normala temperaturområdet. Meddelandeprompt säger att " iPhone måste svalna innan du kan använda den ."

I det här läget märker du också att din iPhone slutar ladda, skärmen dimmas eller blir svart och kamerablinket är tillfälligt inaktiverat. Cellulära radioapparater kommer också att gå in i ett lågt effektläge, vilket innebär att signalen också kan försvagas. Trots detta fungerar navigationsfunktioner fortfarande normalt, vilket innebär att din enhet fortfarande kan ge dig hörbara vägvisningsanvisningar vid behov.

Möjliga skäl till varför din iPhone blir väldigt het

Om du har en iPhone som är het eller märkt att baksidan av din iPhone är väldigt het att det kändes som att det kan bränna din hand, så indikerar det att något är fel med din enhet och att du måste göra något för att laga den.

Bortsett från exponering för för mycket värme, finns det också andra faktorer som kan göra att din enhet blir extremt varm eller överhettad.

Din iPhone kan bli väldigt het eller kanske överhettas när du använder den övertid som när du spelar videospel eller multitask på den. Under dessa fall utför din iPhone-processor en serie uppgifter. Ju längre du använder din enhet, desto mer upptagande kommer processorn att bli vilket resulterar i att din iPhone värms upp. Kom ihåg att din iPhone är precis som en praktisk dator. Och precis som datorn är den del som värms upp snabbare på din iPhone CPU eller processor. Den viktigaste variationen mellan dessa två enheter (bortsett från storlek) är att till skillnad från en dator har din iPhone inte en fläkt eller kylfläns ovanpå eller i närheten av processorn (CPU).

I motsats till vad de flesta har tänkt på en överhettning av iPhone visar potentiell hårdvaruskada, 99 procent av överhettningsfallen i olika iPhone-varianter var faktiskt bundna till ett programvaruproblem. Om du inte har tappat din telefon i en hink full med vatten och sedan började den överhettas, är det mer troligt att ett hårdvaruproblem är det som utlöser den.

Men om du är säker på att det inte finns någon skada på någon av dina iPhone-komponenter, är det säkert att säga att problemet ligger inom iPhone-programvaran. I det här fallet måste du överväga att undersöka de möjliga syndarna inklusive följande:

Steg 1. Korrupt applikation eller en app har blivit falsk

IPhone har många applikationer som alla användare kan använda. Var och en av dessa applikationer har sina egna funktioner och behandlingsscheman som kan generera din iPhone-processor upp till hundra procent. Inbyggda appar är mindre benägna att orsaka sådana problem på en enhet eftersom de är byggda för att fungera enligt den ursprungliga iPhone-systemstrukturen. Men detta betyder inte att aktieappar alls inte kan orsaka problem på en enhet. Faktum är att det också finns några fall då en inbyggd app har stött på fel, vilket också kan ha påverkat iPhone: s normala funktioner. Problem med överhettning kan uppstå när en app tar upp mycket av din iPhones interna minne och så småningom överbelaster processorn.

Steg 2. Programvarufel

Flera problem som transporteras i mobila enheter som iPhone SE orsakas av vissa appar som har blivit falska, som vad många tredjepartsappar visar. Med tanke på det faktum att dessa applikationer inte är specifikt utformade för operativsystemet för iPhone finns det en större chans att de kan bli skadade när de används under vissa enhetsinställningar och konfigurationer. Bortsett från det är det också möjligt att ett programvarufel har infiltrerat iPhone-systemet genom en tredje parts nedladdning av appen. Därför, om början av överhettningsproblemet på din iPhone SE har visat sig efter att du har laddat ner och installerat ett tredjepartsprogram, vet du vad du ska göra med den appen.

Steg 3. Enorma filnedladdningar och uppladdningar

Nedladdning och överföring av enorma filer kan också göra att din iPhone värms upp eftersom dessa processer vanligtvis kräver att CPU arbetar hårt tills alla är slutförda. Ju större filen att ladda ner eller ladda upp, desto mer tid kräver det för CPU att slutföra sin uppgift. Så småningom kan detta leda till att din enhet blir varmare än vanligt.

Steg 4. Dålig signal, ingen service, nätverksproblem

Nätverksproblem som låg signalstyrka eller ingen tjänst hör också till de faktorer som du måste tänka på. Din enhet kommer att tvingas arbeta hårt för att söka efter och hitta bättre signaler från tornen i närheten. Det är anledningen till att det rekommenderas att aktivera flygplan på platser utan service eller dålig signalstyrka tillgängliga. Bortsett från att förhindra att din iPhone värms upp snabbare, kan du byta till flygplansläge i sådana fall också hjälpa till att undvika snabba batteriladdningsproblem.

Steg 5. Omfattande användning och multitasking

Även om din iPhone är designad med en kraftfull processor, kan du göra den varmare än vanligt att hålla den fungera rak i flera timmar. Du kommer att märka detta när du spelar onlinespel i flera timmar i rad eller kör flera applikationer samtidigt på din iPhone. Observera att precis som alla andra avancerade mobila enheter har din iPhone också sina egna gränser, vilket innebär att dess processor också kan bli utmattad i tid. Och det är när relevanta symtom kan inträffa inklusive långsam prestanda, fördröjningar, svarsfri skärm och överhettning.

Steg 6. Programuppdateringar

Vissa fall av överhettning på iPhones är kopplade till mindre och större programuppdateringar. Av vissa skäl kan din enhet bli varmare än vanligt medan eller efter att du har laddat ner eller installerat en nyligen släppt version av iOS-firmware. Det kan bero på några buggar som kan ha påverkat iPhone: s normala funktioner. Detta är ett av orsakerna till att det rekommenderas starkt att skapa en säkerhetskopia på din iPhone innan du installerar en uppdatering. Om detta är ditt fall är ditt alternativ att återställa din iPhone från en tidigare säkerhetskopia. Annars vänta tålamod på att nästa iOS-fix som innehåller fix kommer att bli tillgänglig.

Steg 7. Dåligt eller skadat batteri

Överhettning kan också vara en indikation på ett dåligt batteri eller skada på någon av iPhone: s laddningskomponenter. Om du misstänker att problemet beror på en felaktig hårdvarukomponent måste du ta din iPhone till ett auktoriserat servicecenter på din plats för ytterligare kontroll och reparation.

Hur åtgärdar du överhettningsproblem på din iPhone SE?

Det bästa sättet att börja när man försöker lösa ett problem i mobila enheter som iPhone SE är att undersöka de tidigare åtgärderna innan huvudproblemet började. Kort sagt, vet vad som har hänt eller vilka förändringar du har gjort på din enhet innan den börjar överhettas. Här är några lösningar du kan prova på innan du bestämmer dig för att ta din iPhone till ett Apple Genius och betala för en kostsam reparation om det behövs.

Obs: Följande lösningar är baserade på möjliga orsaker. Välj bara den eller de metoder som bäst passar ditt skick.

Steg 1. Om din iPhone överhettas efter installation av en tredjepartsapplikation

Om överhettning inträffar efter appinstallation kan du helt enkelt ta bort den misstänkta appen eller få den avinstallerad. Men om du inte är säker på vilken app som orsakar problemet kan du försöka inaktivera appar från tredje part och se om din iPhone fortfarande överhettas efter att ha gjort det.

Steg 2. Om din iPhone värms upp medan du spelar raka spel i flera timmar

Försök att minimera speltiden så mycket som möjligt, särskilt när du spelar med onlinespel på din iPhone SE. Inte bara för att din iPhones processor blir upptagen med bearbetningsuppgifter inom spelappen, utan omfattande onlinespel kräver också att din enhet ska hålla kontakten med Internet och därmed lägga till arbetsbelastning till processorn. Som ett resultat kan din iPhone bli extremt het i tid. Så ta en paus och låt din enhet svalna lite innan du går tillbaka till ditt onlinespel.

Steg 3. Om din iPhone överhettas efter installation av en programuppdatering

Om din iPhone börjar visa symtom på överhettning efter att ha installerat en uppdatering till en viss app, kan du försöka avinstallera uppdateringen. Men om det inte är möjligt kan du överväga att avinstallera och installera själva appen.

Om du misstänker att större programuppdateringar som iOS-firmware-utgivningar har fått din iPhone att överhettas, försök att ge den en dag för din enhet att slutföra hela uppdateringsprocessen och se om problemet fortsätter att existera. Ibland kan en enhet värmas upp snabbare vid uppdatering av huvudprogramvaran eftersom stora programuppdateringar vanligtvis kommer i större filstorlek, vilket kräver mer tid för att slutföra nedladdnings- och installationsprocessen. Denna process kan då på samma sätt utlösa din enhet att bli varmare och återgår sedan till sitt normala läge när uppdateringen är klar.

Steg 4. Om din iPhone överhettas på grund av nätverksproblem

För att förhindra överhettning vid användning i områden med låg signal eller ingen service alls rekommenderas att byta till flygplansläge. Att aktivera flygplansläge på din iPhone stänger också av andra nätverkstjänster inklusive GPS, Bluetooth, Wi-Fi och mobildata på en gång.

Steg 5. Om din iPhone blir varmare efter att du har gjort ändringar i vissa inställningar eller appalternativ

I det här fallet är det troligt att felaktig konfiguration av vissa inställningar eller appar är skyldig. Om du inte längre kan komma ihåg de ändringar du har gjort i enhetsinställningarna innan problemet med överhettning började är det bästa alternativet att återställa alla inställningar. Om du gör det återställs dina iPhone-inställningar till standardkonfigurationen och korrigerar därmed eventuella fel från de ändringar du gjort.

Andra rekommendationer för att förhindra överhettningsproblem hos iPhone

  • Använd endast Apple-hölje eller tillbehör. Vissa fall av problem med överhettning på iPhone har varit knutna till användning av tredje parts hölje eller tillbehör. En tillfällig men ändå enkel lösning är att ta bort ärendet eller använda originalet. En svag variation med utformningen i hölje från tredje part eller tillbehör kan leda till att vissa problem transporteras på enheten, inklusive överhettning.
  • Håll din iPhone-programvara uppdaterad. Programuppdateringar kan vara en potentiell lösning, särskilt om problemet utlöses av vissa buggar som påverkar iPhone: s systemfunktioner. Bortsett från förbättringar och ytterligare funktioner, innehåller programvaruuppdateringar också bugfixar, vilket kan vara det enda som behövs för att lösa den underliggande orsaken till din iPhone: s överhettningsproblem.
  • Ladda inte din iPhone när det är varmt. Att ladda en överhettande iPhone är mycket avskräckt eftersom din enhet till och med kan bli varmare när den laddas i detta läge. För att säkerställa säkerheten, låt din enhet svalna innan du laddar den.
  • Kontrollera och se till att inga batterier skadas. Det kan låta lite konstigt för en ny enhet att ha ett skadat batteri, men det är men möjligt. Överhettning kan också vara en indikation på ett dåligt batteri, så du måste också överväga att kontrollera batteriet, särskilt om enheten överhettas snabbt under laddning. Du kan överväga att byta ut din iPhone-batteri vid behov.
  • Stäng av din iPhone. Det finns också några fall då allt du behöver göra är att stänga av enheten och låta den vara i det tillståndet i några minuter för att helt svalna.

Om ingen av dessa lösningar ger positivt resultat och att din iPhone SE fortfarande överhettas efter att ha gjort allt, bör du överväga att be om ett professionellt stöd redan. Det är möjligt att en hårdvaruskada kan finnas på iPhone och det är det som måste hanteras först för att lösa den underliggande orsaken. För ytterligare hjälp och rekommendationer, kan du också kontakta din operatör eller Apple Support.

Engagera oss

Vi är här för att hjälpa! Om du behöver vårt stöd för att hantera andra problem på din iPhone eller andra iDevices, kan du göra det genom att fylla i detta formulär som finns på vår felsökningssida för iPhone. Fyll bara i formuläret med all nödvändig information och skicka sedan in det till oss. Vi uppskattar om du kan ge oss alla viktiga detaljer inklusive felkoder, varningsmeddelanden eller andra instruktioner du kan få, eftersom de kommer att hjälpa oss att avgöra vad som eventuellt har gått fel med din enhet och vad som måste göras för fixa det. Ju mer information vi har desto lättare för oss att hitta en effektivare lösning och rekommendationer. Du kan också söka efter fler lösningar på andra iDevice-problem som vi tidigare har behandlat genom dedikerat innehåll som publicerats på våra felsökningssidor.