Apple iPhone SE Felsökningshandbok: Varför är min iPhone SE väldigt långsam?

#Apple iPhone SE (#iPhoneSE) är en palmvänlig telefon som Apple har lagt till sin populära iPhone-serie. Denna mindre iPhone-flaggskepp, som släpptes mars förra året, har många fantastiska funktioner, där majoriteten av dem också är inbäddade i de tidigare iPhone 6-varianterna. Som sagt, denna iPhone anses också vara en kraftfull enhet. Men precis som alla andra kraftfulla smartphones kan det också försämras med tiden.

Några månader efter den officiella utgivningen har olika problem redan rapporterats av ett antal iPhone SE-ägare inklusive prestandaavskrivningar. Bland de relevanta bekymmer som tas upp inkluderar långsam prestanda, släpar, fryser, svarar inte och enheten fortsätter att krascha. En av dessa frågor är vad detta innehåll försöker ta itu med, särskilt på iPhone SE som går mycket långsamt. Läs vidare för att lära dig varför din iPhone bromsar ner och vad som bör göras för att öka hastigheten på nytt.

Varför bromsar min iPhone?

Skador är oundvikliga för alla mobila enheter, även de som är taggade bland de högsta nivåerna som Apples iPhone SE-telefon. Efter månader eller år med användning skulle märkbara symtom börja visa sig. Vanligtvis saknar din iPhone på grund av något av följande skäl.

Möjlighet 1. För många appar som körs

Om du har använt flera applikationer tenderar enheten att sakta ner eftersom dessa appar fortsätter att köras i bakgrunden. Som åtgärd måste du avsluta alla program som körs på din telefon. Så här gör du det:

 • Tryck två gånger på Hem-knappen .
 • Skjut en app uppåt för att avsluta den.
 • Tryck på Hem-knappen igen för att gå tillbaka till Hem-skärmen.

Möjlighet 2. Telefonen är överbelastad utan några uppenbara skäl

Problem med långsam eller långsam prestanda i mobila enheter kan uppstå när som helst av okända skäl. Om det inte finns några skador på någon av iPhone-komponenterna, kan du genomföra en kraftåterstart hjälpa till att få din telefon tillbaka till sitt normala tillstånd.

För att tvinga din iPhone att starta om igen, tryck och håll ned hem- och strömknapparna samtidigt tills Apple-logotypen visas.

Din iPhone kan också bli överbelastad med processer när du multitaskar eller använder flera applikationer samtidigt under längre tid.

Möjlighet 3. Din iPhone tar slut på internminnet

Otillräckligt minne kan också leda till prestandaproblem som långsam, släpar, fryser, inte svarar eller till och med kraschar enheter.

Om du är förtjust i att ladda ner appar och märker att din iPhone börjar visa något av de ovannämnda symtomen, bör du överväga att rensa lite utrymme på din telefon. En sak du kan göra för att frigöra lite utrymme på telefonens interna lagring är att bli av med onödiga appar eller ta bort gamla filer som foton och meddelanden från din enhet.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Lagring & iCloud-användning-> Hantera lagring för att hantera din iPhone: s interna lagring och visa vilka appar som tar mest utrymme . Från den skärmen ser du information om vilka appar som använder upp mest data.

En annan lösning som är tillämplig på detta scenario är att frigöra mängder cachad data på vissa appar som Twitter och Spotify är genom att ta bort och installera om dem.

Möjlighet 4. Ett felaktigt program får din iPhone att sakta ner

Ibland är problemet specifikt för en app. Du kanske tror att din iPhone avtar men faktiskt är det en applikation som visar symptomet. Till exempel verkar din telefon bli trög, fördröjer, fryser eller svarar inte när du spelar ett spel eller använder en viss app under en längre tid. I detta scenario utlöses symptomet av den applikation som blev falsk.

Att stänga applikationen och utföra en omstart på din iPhone kan hjälpa till att korrigera app-fel och på samma sätt återställa den totala enhetens prestanda.

Möjlighet 5. En indikation på slitage på din iPhone

Prestationsnedbrytning är typisk bland åldringsanordningar. Oavsett hur kraftfull och smart din enhet är byggd kommer tiden alltid att komma att försämras. Hur du använder din enhet är också en faktor som kan bidra till din iPhone: s tidiga försämring.

Det är bra att det finns några lösningar du kan använda för att öka din åldrande handenhet, inklusive följande:

Steg 1. Rensa surfhistoriken

 • Öppna inställningsappen och bläddra ner till Safari . Du kommer sedan att uppmanas med alternativen att rensa historik och rensa kakor och data . Att rensa data kan indikera att vissa webbplatser glömmer dina inställningar.

Steg 2. Stäng av bakgrundsprogramuppdatering

 • Den här funktionen låter appar uppdatera automatiskt när de är aktiva i Wi-Fi eller mobilnätverket. Om du avaktiverar appernas förmåga att uppdatera i bakgrunden indikerar det att vissa appar kan bli långsammare att starta vid omlastning men kan förbättra prestandan på din enhet. Du kan stänga av alla bakgrundsuppdateringar eller bara de du inte behöver. Gå till Inställningar-> Allmänt-> Uppdatera bakgrundsapp.

Steg 3. Stäng av automatiska nedladdningar

 • Att stänga av automatiska nedladdningar kan också förbättra prestandan på din iPhone. Med den här funktionen aktiverad kan din enhet tendera att sakta ner när nedladdningen sker automatiskt. För att göra det, gå till Inställningar-> iTunes & App Store-> och växla sedan omkopplaren bredvid Automatiska nedladdningar för att stänga av den.

Steg 4. Slå på Minska rörelse

 • Andra faktorer som kan leda till långsammare prestanda på din iPhone är staplade processer i operativsystemet. Till exempel har din iPhone många coola funktioner inklusive skärmanimationer. Medan dessa animationer när du bläddrar mellan appar ser bra ut, är de en annan process som din enhet måste genomgå när du använder den. Du kan aktivera den här funktionen genom att gå till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Tillgänglighet-> Minska rörelse och sedan växla för att slå på den.

Steg 5. Ta bort gamla meddelanden och multimediainnehåll

 • Ett annat sätt att frigöra minnesutrymme och öka hastigheten på din iPhone SE är genom att gå igenom appen Meddelanden och ta bort allt du egentligen inte behöver spara. Om du vill ta bort icke-väsentliga meddelanden på din iPhone öppnar du appen Meddelanden, bläddrar nedåt för att hitta meddelandetrådar som du inte längre behövde, sveper till höger om meddelandetråden och knackar sedan på Radera .

Obs: Se till att ta bort oönskade meddelanden som innehåller bilder, videor och röstanteckningar eftersom de har använt mer utrymme på telefonens interna lagring.

 • Alternativt kan du konfigurera appen Meddelanden för att radera gamla meddelanden med jämna mellanrum. Öppna helt enkelt appen Inställningar, navigera till meddelandemenyn, bläddra till botten och ändra utgången av videomeddelanden och röstmeddelanden från ' Aldrig' till ' Efter 2 minuter.' Med den här inställningen raderas video- och röstmeddelanden som skickas eller tas emot från din iPhone automatiskt efter den angivna tidsperioden.

Steg 6. Återställ alla inställningar

 • En annan metod för att vårrensa din iPhone är genom att återställa alla inställningar. Det är en lite mer extrem process som återställer dina iPhone-inställningar inklusive Touch ID, appbehörigheter, visningsinställningar och annan lagrad information som Wi-Fi-nätverk, larm och Siri, samtidigt som du behåller dina appar och foton. Med tanke på den utgången, se till att du säkerhetskopierar all viktig information, särskilt Wi-Fi-referenser i förväg. När du är klar går du till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ alla inställningar.

Steg 7. Håll din iPhone-programvara uppdaterad

 • Programuppdateringar är utformade för att optimera enhetens prestanda. Bortsett från prestandaförbättring innehåller programvaruuppdateringar även korrigeringar för vissa buggar som kan ha orsakat din iPhone att sakta ner. Det rekommenderas starkt att hålla din iPhone-programvara uppdaterad.

Steg 8. Omfördela minne på din iPhone SE

 • Du kan använda valfritt av de nedladdningsbara verktygen för nedladdning av hastigheter som finns tillgängliga för din iPhone, t.ex. Battery Doctor-appen. Dessa verktyg används främst för att omfördela din iPhone-minne och hjälper till att snabba upp din enhet med bara ett tryck.

Steg 9. Radera din iPhone (helt återställ)

 • Detta måste betraktas som en sista utväg eftersom det tar bort allt på din iPhone. En fullständig återställning gör att du i princip kan bygga om din telefon från grunden. Därför är det värt att säkerhetskopiera din enhet i förväg. För att radera din iPhone, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar. Alternativt kan du använda iTunes för att säkerhetskopiera och återställa din iPhone från en säkerhetskopia eller ställa in den som ny. Efter full återställning kan du välja att ställa in din iPhone SE som ny eller återställa från en tidigare säkerhetskopia.

Om ingen av dessa lösningar kan lösa den underliggande orsaken och att din iPhone SE förblir väldigt långsam, föreslår jag att du kontaktar din telefonoperatör för att öka problemet. Eller så kan du också kontakta Apple Support för ytterligare hjälp och andra rekommendationer.

Engagera oss

Vi är här för att hjälpa! Om du behöver vårt stöd för att hantera andra problem på din iPhone eller andra iDevices, kan du göra det genom att fylla i detta formulär som finns på vår felsökningssida för iPhone. Fyll bara i formuläret med all nödvändig information och skicka sedan in det till oss. Vi uppskattar om du kan ge oss alla viktiga detaljer inklusive felkoder, varningsmeddelanden eller andra instruktioner du kan få, eftersom de kommer att hjälpa oss att avgöra vad som eventuellt har gått fel med din enhet och vad som måste göras för fixa det. Ju mer information vi har desto lättare för oss att hitta en effektivare lösning och rekommendationer. Du kan också söka efter fler lösningar på andra iDevice-problem som vi tidigare har behandlat genom dedikerat innehåll som publicerats på våra felsökningssidor.