Apple iPhone-meddelanden skickas inte efter uppdatering till iOS 13

Det finns många skäl till varför din iPhone inte kan skicka textmeddelanden. Bland de underliggande orsakerna är nätverksproblem, felaktiga nätverksinställningar på telefonen, kontaktnummerproblem, kontorelaterade problem och dåliga uppdateringar. I det här inlägget behandlas en relevant fråga i appen iPhone Messages som inte skickar SMS eller inte kan skicka textmeddelanden efter uppdatering av iOS 13. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du stöter på samma problem efter att ha uppdaterat din iPhone-programvara till den senaste versionen.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta frågor som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt iOS-frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Varför iPhone-meddelanden inte skickas efter iOS 13-uppdateringen

Viktiga attribut som du bör tänka på innan du felsöker programvarurelaterade fel som orsakade att dina iPhone-meddelanden slutade fungera efter iOS 13-uppdateringen:

 • Kontrollera och se till att mottagarens kontaktnummer är korrekt eller giltigt. Du får troligtvis ett fel när du skickar textmeddelanden om kontaktnumret du angav i mottagarens fält inte är giltigt eller inte finns.
 • Se till att din iPhone får en stark och stabil nätverkssignal. Minst två signalfält räcker för att textmeddelandefunktioner ska fungera.
 • Se till att du har tillräckligt med krediter för att skicka meddelandet. Prata med ditt operatörskontorelaterade information och problem.

Om alla ovannämnda krav uppfylls men du fortfarande inte kan skicka textmeddelanden i din iPhone Meddelanden app, kan du fortsätta och börja felsökning.

Glöm inte att skapa ett exempel på textmeddelande som ska skickas till din iPhone efter att ha utfört varje procedur för att avgöra om problemet är rätt eller inte. Fortsätt till nästa tillämpliga lösning om det behövs.

Första lösningen: Tvinga stäng meddelanden och starta sedan om din iPhone.

Liksom alla andra appar kan den inbyggda meddelanden-appen bli lite skakig efter en stor plattformsövergång. Detta händer vanligtvis när appen försöker anpassa sig efter de senaste systemändringarna. Samma sak kan hända om du har lämnat appen avstängd eller körs i bakgrunden under uppdateringen. För att åtgärda problemet rekommenderas omstart av appen.

 1. Navigera till startskärmen för att börja.
 2. Dra sedan upp från botten av skärmen och pausa något i mitten av skärmen.
 3. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av apper.
 4. Dra sedan upp i App Store- appens förhandsvisning för att stänga den.
 5. Gör samma sak för att rensa alla övriga bakgrundsappar för att förhindra dem från att orsaka konflikter med dina iPhone-meddelanden.

Om du använder en iPhone med en fysisk hemknapp följer du dessa steg för att avsluta alla eller tvinga stänga bakgrundsappar istället:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck på Hem-knappen två gånger för att se de senaste programmen.
 2. Dra upp förhandsgranskningen av App Store för att stänga den.
 3. Gör samma sak för att stänga andra bakgrundsappar.
 4. Tryck sedan var som helst på Hem-skärmen eller tryck på Hem-knappen för att gå tillbaka till Hem-skärmen.

För att rensa cache och uppdatera telefonminnet, utför en mjuk återställning på din iPhone. En mjuk återställning ger inte bara en andning till din iPhone utan eliminerar också slumpmässiga fel och problem som orsakats av mindre firmwarekrascher. Det finns olika sätt att utföra en mjuk återställning och stegen varierar från iPhone till iPhone. Gör så här för att mjukställa senare iPhones från iPhone X, XS, XS Max och XR:

 1. Tryck och håll ner Top-knappen och endera Volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Tryck och håll ner Top-knappen igen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen visas

Så här startar du om / mjuk återställer iPhones med fysiska hemknappar:

 1. Håll Power / Top-knappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter några sekunder trycker du på Power / Top-knappen tills Apple-logotypen visas.

Att utföra en mjuk återställning påverkar inte sparad information från iPhone-lagring. Med det sagt är det inte nödvändigt att skapa säkerhetskopior.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone-aviseringar som inte fungerar efter iOS 13-uppdateringen

Andra lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Nästa sak du bör utesluta är nätverksrelaterade fel. Det är möjligt att din iPhone: s nätverksfunktioner hade fått några mindre fel efter iOS 13-uppdateringen. Och den enkla lösningen på detta är det så kallade Airplane Mode-tricket. Det fungerar genom att samtidigt stänga av trådlösa funktioner och sedan på igen. Så det är som en omstart samtidigt på din iPhone: s trådlösa nätverksfunktioner, inklusive mobila tjänster. Så här görs:

 1. Börja med att gå vidare till startskärmen på din telefon.
 2. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 3. Välj flygläge.
 4. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiveras trådlösa radioapparater och relevanta funktioner samtidigt.
 5. Medan flygplansläget är på, återställer / mjuk återställer din iOS-enhet för att rensa skräpfiler och skadade tillfälliga nätverksdata.
 6. Vänta tills enheten slutar starta upp.
 7. När omstarten är klar, gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplansläge .
 8. Vrid sedan på Airplane Mode-omkopplaren för att stänga av funktionen igen. Detta aktiverar de trådlösa radioerna och funktionerna på din iPhone igen.

Låt din iPhone återupprätta nätverkssignal och när signalen har stabiliserats öppnar du appen Meddelanden och skapar ett exempeltextmeddelande som du kan skicka till ditt eget nummer. Se om problemet är rätt.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone.

Om föregående tweak inte löser problemet kan du prova att återställa nätverksinställningen. Denna återställning raderar alla dina nuvarande nätverkskonfigurationer inklusive sparade Bluetooth-anslutningar och Wi-Fi-nätverk. Nätverksrelaterade inställningar och information återställs på samma sätt till sina ursprungliga värden, vilket eliminerar eventuella tillhörande fel. Om du vill prova, så här gör du det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone.

Telefonen ska starta om automatiskt när återställningen är klar. För att använda onlineappar och tjänster måste du aktivera Wi-Fi igen, ställa in Wi-Fi-nätverk som första gången och sedan gå med eller ansluta. För att använda mobila datatjänster, se till att aktivera cellulär data från dina iPhone-inställningar.

LÄS Också: Fixa WhatsApp som inte fungerar på din Apple iPhone efter uppdatering av iOS 13

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Felaktiga eller ogiltiga anpassningar samt åsidosättningar av iOS-uppdatering kan också orsaka konflikter till appen Meddelanden och din iPhone kan därför inte skicka textmeddelanden. För att rensa detta kan du återställa alla inställningar på din iPhone för att radera alla anpassade inställningar och sedan återställa de ursprungliga värdena och alternativen. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Denna återställning kräver inte skapande av säkerhetskopiering i förväg eftersom den inte påverkar interna data som är lagrade i ditt iPhone-minne.

Efter återställning måste du aktivera funktionerna som är inaktiverade eller avstängda som standard så att du kan använda dem igen på din telefon.

Femte lösningen: Radera din iPhone och konfigurera den som ny.

Detta kan betraktas som det sista alternativet om allt annat misslyckades med att lösa problemet. Som processen anger kommer detta att radera allt inklusive sparade kontakter, nedladdningar och anpassade inställningar från din iPhone. Eventuella tillhörande fel elimineras på samma sätt. Om du vill fortsätta, glöm inte att säkerhetskopiera alla dina kritiska data, annars skulle du förlora dem permanent. Ett snabbare sätt att fabriksåterställa en iPhone är genom inställningar och det görs genom dessa steg:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta hela systemåterställning eller fabriksinställning.

Efter återställningen laddar telefonen sina fabriksinställningar. För att använda din telefon igen måste du ställa in den som ny. Använd bara startguiden för att automatiskt ställa in nyckelfunktioner på din iPhone.

Sista utväg: Återställ din iPhone från en tidigare iOS-säkerhetskopia (återställningsläge återställning).

Om en fabriksåterställning misslyckades med att lösa problemet är det här du bör överväga att nedgradera eller återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia. Detta är dock bara möjligt om du har den senaste tillgängliga iOS-säkerhetskopian. Att utföra en iOS-återställning i återställningsläge via iTunes görs på olika sätt beroende på vilken iPhone som används.

Så här återställer du tidiga iPhones som iPhone 7, 7 Plus eller tidigare modeller:

 1. Starta eller öppna iTunes på din dator. Var noga med att använda den senaste versionen av iTunes-appen på din enhet för att undvika systemkonflikter.
 2. Anslut sedan din iOS-enhet till datorn med den ursprungliga USB-kabeln medan du håller ner Hem- knappen.
 3. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas.
 4. Just nu kommer iTunes att be dig med ett meddelande om att den har upptäckt din iOS-enhet i återställningsläge och att du kan återställa enheten. Om du ser det här meddelandet klickar du bara på återställningsknappen [Enhetsnamn] för att starta återställningsläget genom iTunes.

För att återställa en iPhone 8, 8 Plus eller senare iPhones som iPhone X, XS, XS Max och XR, följ bara dessa steg:

 1. Anslut din iOS-enhet till datorn med USB / Lightning-kabeln.
 2. När din enhet är ansluten öppnar du iTunes på din dator.
 3. Tryck sedan snabbt på din iOS-enhet och släpp knappen Volym upp.
 4. Tryck nu snabbt och släpp knappen Volym upp.
 5. Slutligen håller du ner strömbrytaren tills skärmen för återställningsläge ( Anslut till iTunes- skärmen) visas.

Följ resten av kommandotolken och skärmkontrollerna för att återställa din iPhone i iTunes. Hela återställningsprocessen kan ta flera minuter att slutföra, så se till att hålla din iPhone ansluten till datorn tills den är klar att återställa. Annars kan du skada operativsystemet.

Större systemproblem som tillskrivs komplexa uppdateringsbuggar efter iOS skulle vanligtvis kräva avancerade lösningar inklusive en fullständig utplåning av systemet eller återställning av iOS. Med det sagt bör sändning av textmeddelanden via appen iPhone Messages nu fungera som avsett.

Den djupaste typen av iOS-återställning du kan göra om en återställningsläge återställning fortfarande misslyckades med att lösa problemet är den så kallade DFU-läget återställa. Den sätter din enhet i ett tillstånd som gör att iTunes får åtkomst till dess system även utan att aktivera startladdaren. Detta kan betraktas som den allra sista utväg för att hantera dödliga systemfel som kräver djupgående reparation och återställning av iOS. En omfattande guide för hur du utför en återställning av DFU-läge kan hittas i webbplatsens handledningssektion. Besök bara felsökningssidorna för mer information.

LÄS Också: Hur du fixar Bluetooth som inte fungerar på din iPhone efter iOS 13-uppdatering

Kan du fortfarande inte skicka textmeddelanden på din iPhone Messages-app efter iOS 13-uppdatering?

För att utesluta möjligheten att problemet bara påverkar appen lagermeddelanden kan du försöka använda ett annat meddelandeprogram. Du kan ladda ner och installera din önskade meddelanden-app och sedan se om du kan skicka textmeddelanden via den appen. Bland de mest populära meddelandeapparna för iOS är bland annat Viber, WeChat, WhatsApp, BBM, Signal och GroupMe, för att nämna några.

Om inget av detta fungerar, kontakta din nätverkstjänstleverantör / operatör för att rapportera problemet. Det faktum att du fortfarande inte kan skicka textmeddelanden på din iPhone fram till denna punkt är en indikation på att problemet inte kan åtgärdas i slutändan. Det kan finnas några oväntade tekniska svårigheter i din operatørs slut som påverkar SMS-meddelandetjänster. Detta är troligtvis fallet om alla dina enheter har samma problem eller inte kan skicka SMS eller textmeddelanden. Om problemet bara uppstår i dina iPhone-meddelanden och att du redan har utfört alla möjliga lösningar, bör du eskalera det till Apple Support redan. En dedikerad fixfix är sannolikt vad som krävs för att dina iPhone-meddelanden ska fungera ordentligt igen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.