Apple iPhone iOS 13-uppdateringen fastnar vid Resume Download

Försöker du få iOS 13-uppdateringen på din iPhone eller iPad men kunde inte komma förbi nedladdningen eller uppdatera den begärda menyn? Om det är så är det här inlägget för dig. Fortsätt läsa och få hjälp.

Att hålla enhetsprogramvaran uppdaterad rekommenderas för att säkerställa stabilitet och optimal prestanda på alla enheter. Programuppdateringar kan laddas ner och installeras automatiskt (över luften) eller manuellt via iTunes. Den senaste tillgängliga iOS-versionen för iPhones och iPad-enheter är iOS 13 (beta) -versionen, som officiellt gjordes tillgänglig för allmänheten under de senaste dagarna. Även om detta bara är en betaversion valde många att få den första kontakten och utforska den senaste iOS-plattformen. Men inte alla som uppdaterade slutade med ett positivt resultat. I själva verket har tidiga rapporter att vissa iPhones och iPads fastnar vid återuppladdning och uppdatering av begärda fel vid försök att implementera iOS 13 beta-versionen.

Om du är bland de människor som slutade med samma problem, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPhone eller iPad iOS 13-uppdatering fastnar vid återuppladdning eller uppdaterad begärd fel.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vår iOS-frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av iPhone eller iPad som har fastnat i iOS 13 Återuppta nedladdningsfel

Innan felsökning ska du kontrollera enhetens minne och se till att det har gott om lagringsutrymme för att tilldela iOS 13 beta-uppdateringsfilen. Annars måste du ta bort gammalt och oönskat innehåll inklusive appar och gamla meddelanden som du inte längre använde. Om minnesutrymmet fortfarande är tillräckligt men fortfarande fastnar på samma fel kan du prova att utföra följande procedurer för att utesluta andra faktorer från möjliga triggers.

Första lösningen: Tvungen startar om din iOS-enhet.

Vad som har hänt med din iPhone eller iPad kan bero på några mindre firmwarekrascher. För att få din enhet från att fastna i återuppladdningen eller uppdatera den begärda menyn kan du utföra en tvångsstart. Detta slutar med kraft alla körande appar och systemtjänster som har slutat eller misslyckats med att slutföra. Att utföra en tvingad omstart påverkar inte sparade data i det interna minnet. Och med det sagt finns det inget behov av att du säkerhetskopierar filer i förväg. Det finns olika sätt att utföra en tvingad omstart och stegen varierar mellan iOS-enhetsvarianter.

Om du använder en iPhone eller iPad med en fysisk Home-knapp, så här gör du en tvångsstart:

 1. Tryck samtidigt på strömbrytaren och hemknappen tills enheten stängs av och startas om.
 2. När Apple-logotypen visas släpper du både ström- och hemknapparna.

För att tvinga om att starta om en iPad eller iPhone som inte har någon fysisk hemknapp, hänvisar du till följande steg istället:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan ned strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Vänta på att din enhet ska slutföra sin uppstartssekvens och när den når Hem-skärmen och ansluter till Wi-Fi-internet igen, försöker du ladda ner iOS 13-uppdateringen och se om den går igenom den här tiden. Om det fortfarande fastnar i återuppladdningen eller uppdatera den begärda menyn, fortsätt till nästa tillämpliga lösningar.

Andra lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Ett annat möjligt skäl till varför din enhet inte kunde komma förbi skärmen för nedladdning och uppdatering av begäran om återupptagning beror på internetproblem. Intermittent eller instabil internetanslutning är ett av de möjliga orsakerna till varför en iPhone eller iPad fastnar på skärmen Fortsätt nedladdning eller uppdatering. Samma sak händer om din enhet inte har någon internetanslutning alls. För att lösa mindre internetproblem på din iOS-enhet kan det uppdatera Wi-Fi-anslutningen.

Det finns många sätt att uppdatera internetanslutningen på din iOS-enhet. Du kan börja med den vanliga metoden som är via Wi-Fi-växeln. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Wi-Fi .
 3. Slå sedan på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi.
 4. Efter några sekunder, slå på omkopplaren igen för att slå på Wi-Fi igen.

Ett annat effektivt trick för att rensa upp mindre problem som påverkar trådlösa funktioner är det så kallade Airplane-läget. Det fungerar genom att samtidigt starta om de trådlösa radioapparaterna på enheten och därmed ge dem en ren ny start. Så här fungerar det:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Välj flygläge.
 3. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiveras trådlösa radioapparater och relevanta funktioner samtidigt.
 4. Medan flygplansläget är på, återställer / mjuk återställer din iOS-enhet för att rensa skräpfiler och skadade tillfälliga nätverksdata.
 5. Vänta tills enheten slutar starta upp.
 6. När omstarten är klar, gå tillbaka till menyn Inställningar-> Flygplansläge .
 7. Vrid sedan på Airplane Mode-omkopplaren för att stänga av funktionen igen. Detta aktiverar de trådlösa radioerna och funktionerna på din iPad eller iPhone igen.

När Wi-Fi-signalen blir stabil ansluter du till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online. Försök sedan ladda ner iOS 13-uppdateringen och se om problemet är borta.

Om alla enheter i samma nätverk upplever instabil internetanslutning, slå av eller starta om den trådlösa routern / modemet som används. Routern / modemet kan ha stött på några mindre firmwarekrascher och därmed orsakat problem för trådlösa internettjänster inklusive nedladdningar av iOS-uppdateringar. För att driva ett modem eller en router, hänvisar du bara till dessa steg:

 1. Tryck på strömbrytaren på modemet / routern tills det stängs av.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd.
 3. Efter 30 sekunder, koppla in den igen och slå sedan på den.
 4. Vänta tills Wi-Fi-signalindikatorn blir stabil.

Detta är vanligtvis den första rekommenderade lösningen av internetleverantörer när en enhet stöter på internetuppkopplingsproblem från långsam surfning till intermittent anslutning eller ingen Internetanslutning alls. Men du kan göra det bara om du har åtkomst till nätverksutrustningen. Om det inte är möjligt att genomföra en strömcykel med din internetinställning kan du kontakta din Internetleverantör och be dem att återställa ditt modem / router på distans.

Tredje lösningen: Stäng av begränsningar.

Att lyfta alla begränsningar för appar och iOS-tjänster inklusive nedladdningar av App Store och iTunes kan också vara nyckeln till att lösa problemet om begränsningar hindrar nedladdnings- och uppdateringsbegäran. Om begränsningar för närvarande är aktiverade på din enhet, inaktivera funktionen och försök sedan ladda ner iOS 13-uppdateringen. Så här inaktiverar du funktionerna för begränsningar på din iOS-enhet:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj skärmtid.
 3. Tryck för att stänga av omkopplaren bredvid innehåll och integritetsbegränsningar.

Appar och tjänster är nu fria från alla begränsningar och bör kunna fungera som de borde.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar.

Felkonfigurerade alternativ och ogiltiga anpassningar är också bland de möjliga orsakerna. Det kan finnas vissa uppdateringsöverskridanden som orsakade konflikter i dina befintliga konfigurationer och så småningom utlöste felet. Radera alla anpassade inställningar på din iOS-enhet och återställ sedan dess ursprungliga alternativ och värden. Återställ alla inställningar med hjälp av dessa steg för att göra detta:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Efter återställningen bör din enhet starta om automatiskt och laddar sedan upp de ursprungliga värdena och alternativen. Se till att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och försöka ladda ner iOS 13-uppdateringen igen.

Femte lösningen: Ta bort oönskade appar och alla betaprofiler.

Att ta bort oönskade appar inklusive alla betaprofiler som lagras på din enhetslagring kan också betraktas som en annan möjlig lösning. Om du gör det tas alla duplicerade eller skadade filer bort som kan ha spärrat eller förstört nedladdningsprocessen. Om du vill prova det så här gör du så:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på iPad / iPhone-lagring.
 4. Hitta uppdateringsfilen eller betaprofilen från listan över appar och filer och tryck sedan på för att välja.
 5. När du har valt uppdateringsfilen klickar du på alternativet Radera filen.

Bekräfta om du blir ombedd att ta bort betaprofil / innehåll och vänta tills raderingen av uppdateringsfilen är klar. När du är klar med att radera filerna bör du starta om din enhet för att rensa och uppdatera dess minne. Så fort det startar upp och ansluter till Wi-Fi internet kan du försöka ladda ner iOS 13 beta-uppdateringen igen och se om det redan är framgångsrikt.

Fortfarande fastnat på återuppta nedladdning eller uppdatering begärt fel?

Om du har uttömt alla tidigare metoder och nått denna punkt men till ingen nytta, finns det en större chans att problemet inte är i slutet utan snarare med Apple-servern. Det är möjligt att servern för närvarande är överbelastad på grund av en hög volym uppdateringsnedladdningsbegäranden som för närvarande behandlas. Din förfrågan kan läggas i nästa kö och därför stoppas den tillfälligt. Om så är fallet kan du antagligen ladda ner iOS 13-uppdateringen för din iPhone / iPad vid ett senare tillfälle. För att verifiera uppdateringsserverns aktuella status kan du ringa Apple Support och anmäla problemet. Du kan också kolla in Apple Status-sidan från företagets officiella supportwebbplats.

Att använda iTunes för att manuellt ladda ner och installera iOS 13 beta-uppdatering på din iPad eller iPhone kan också betraktas som en alternativ lösning. För att göra detta möjligt måste du säkra en Windows- eller Mac-dator som har en stabil internetanslutning och den senaste versionen av iTunes-applikationen.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.