Apple iPhone 8 Plus strömproblem: Vad gör du när din iPhone 8 Plus inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]

Strömfrågor är bland de vanligaste problemen som transporteras i mobila enheter. Med tanke på det faktum att den underliggande orsaken involverar programvarufel såväl som maskinvaruskador är detta problem oundvikligt. Med det sagt kan till och med de högsta nivåerna smartphones inklusive Apples flaggskepp enheter falla i denna fråga under alla omständigheter. Så vad gör du när du skulle stöta på samma strömproblem på din iPhone? Skynda dig mot ett servicecenter för reparation? Kanske inte bara ännu. Försök istället att utföra några sätt att återuppliva din enhet. Du har många alternativ så ge dem en bild. Om du behöver ytterligare hjälp kan du betrakta det här innehållet som din felsökningsreferens.

Särskilt hanteras i det här inlägget är en liknande fråga på den nya iPhone 8 Plus, där enheten inte kommer att slås på, fastnar på svart skärm eller inte svarar på beröring när du försöker slå på. Läs vidare för att ta reda på vad som får den nya iOS-enheten att komma in i detta tillstånd och vad man ska göra för att få den tillbaka till livet.

Gå till vår felsökningssida för iPhone 8 Plus om du har andra problem med din telefon eftersom vi redan har åtgärdat de vanligaste problemen. Om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad får din iPhone 8 Plus att inte slå på?

Som nämnts tidigare kan strömproblem bero på programvarufel eller värsta hårdvaruskador. Ofta slås inte en iPhone på grund av att en programvara kraschat och att den måste återställas eller återställas. Om din iPhone inte slås på på grund av fel i programvaran eller fel på appar är din chans att fixa den högre än de som utlöses av en skadad komponent. Det senare kan redan innebära viss hårdvarufixering. Annars kan du prova några lösningar för att utesluta möjligheten att problemet utlöses av en felaktig app på iPhone.

Du kan tänka på att ett hårdvaruproblem förhindrar din iPhone från att slå på, om det tidigare fanns fall eller vätskeexponering på enheten. Det är möjligt att iPhone har samlat en fysisk eller vätskeskada från just den instansen. Om du misstänker att en hårdvaruskada är skyldig kan du bara ta din enhet direkt till ett auktoriserat servicecenter och på samma sätt spara tid och ansträngning från felsökning.

Hur fixar du din iPhone 8 Plus som inte kommer att slås på?

Att fixa en iPhone som inte slås på kan vara enkelt eller svårt beroende på den underliggande orsaken. För att hjälpa dig komma igång, här är en sammanfattning av alla möjliga lösningar och lösningar som du kan prova på. Se till att testa din enhet eller försöka slå på den efter att du har slutfört varje metod för att se om problemet är rätt eller inte. Fortsätt till nästa tillämpliga lösningar vid behov.

Första metoden: Tvinga om omstart eller hårt återställning.

Försök så mycket som möjligt att avgöra om problemet antingen finns på programvaran eller hårdvaran. Att utföra en kraftåterstart eller hård återställning på iPhone 8 Plus kan hjälpa dig. Force omstart är en rekommenderad lösning för att inte svara eller frusen skärm, som när iPhone fastnar på vit eller svart skärm. Processen hjälper till att eliminera mindre buggar som orsakade att en app eller en enhet i sig blev falska. Det anses också som en säker procedur eftersom det inte kommer att påverka data lagrade på din enhet. Så här gör du en kraftåterstart eller hård återställning på din iPhone 8 Plus:

 • Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen.
 • Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned .
 • Slutligen, håll ner sidoknappen i några sekunder tills du ser Apple-logotypen.

Till att börja med hänvisar sidoknappen här till Power eller Sleep / Wake-knappen i tidigare iPhones.

Du kan tvinga att starta om din enhet även om skärmen är svart.

Den andra metoden: Anslut din iPhone 8 Plus till en dator och använd iTunes för att komma åt systemet.

Om din iPhone fortfarande inte slås på eller startar efter att ha utfört en kraftstart, är ditt nästa alternativ att använda iTunes och försöka få åtkomst till iPhone-systemet. Om iTunes kan upptäcka och kommunicera med din iPhone 8 Plus kan du gå vidare och skapa en säkerhetskopia av dina iPhone-data och sedan prova en systemåterställning. För att hjälpa dig komma igång, se följande steg:

 • Säkra en dator med iTunes-programmet installerat. Du kan använda antingen en Windows-PC eller Mac-dator, helst de som körs på den senaste plattformen eller operativsystemet.
 • Anslut din iPhone 8 Plus till datorn med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln.
 • Öppna iTunes på datorn. Använd den senaste versionen av iTunes-appen för att undvika systemkonflikter.
 • När din iPhone är ansluten, utför du en kraftåterstart med följande steg:
 • Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned . Slutligen, håll ner sidoknappen tills du ser skärmen för återställningsläge . Släpp inte knappen ännu när Apple-logotypen visas eftersom du måste gå in i återställningsläget för att fortsätta. Så du måste vänta på skärmen för återställningsläge för att dyka upp och då är det dags att släppa knapparna.

Obs! Om du har gått in i återställningsläget kan du försöka säkerhetskopiera dina data eftersom det kan vara din sista chans att göra det om det finns ett allvarligt hårdvaruproblem.

 • När du uppmanas att välja Återställ eller uppdatera väljer du Uppdatera för att kommando iTunes försöker installera iOS igen utan att radera dina data. I annat fall väljer du Återställ för att försöka återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia.
 • Vänta tills iTunes kan slutföra hela processen och se sedan om din iPhone nu är säkerhetskopierad.

Att använda iTunes hjälper dig att avgöra om problemet finns på iPhone-skärmen eller inte. Om iTunes kan känna igen din enhet är det du har att göra med ett bildskärmsproblem där iPhone sitter fast på svart skärm. I det här fallet måste du ta itu med problemet först. Problem med svart skärm på iPhones orsakas vanligtvis av programvarufel eller värsta, fysiska eller vätskeskador på skärmkomponenterna.

Rekommenderade lösningar för att hantera en iPhone som inte kommer att slås på

Om det inte fungerar heller, kan du fortsätta till nästa alternativ som redan innebär att du kontrollerar och arbetar med hårdvaruskonstruktionen.

Steg 1. Anslut din iPhone till en strömkälla och låt den ladda i minst en halvtimme.

Om din iPhone inte laddas även när den är ordentligt ansluten till laddaren, kontrollera din blixtkabel och laddaren för att se till att det inte skadas. Det är möjligt att det du har med faktiskt inte är en strömproblem på iPhone utan snarare att ladda. Om detta är fallet måste du ta itu med laddningsfrågan först för att få din iPhone igång igen. Försök att använda en annan strömkälla eller laddningskabel om den är tillgänglig. När du har laddat din iPhone fortsätter du med felsökning i strömproblem. Efter den förflutna tiden för laddning, försök att slå på den genom att trycka på ström- eller sidoknappen.

Steg 2. Kontrollera om hårdvaruskador finns.

Kom ihåg att iPhones är tuffa men likaså ömtåliga. Ett hårt fall eller vätskeexponering kan leda till potentiell hårdvara för någon av iPhone-komponenterna Om iPhone slutade fungera och gick död efter att den blev våt eller tappad, kan detta vara den skyldige. Symtom på vätskeskada kan inträffa förr eller senare. En visuell inspektion av utsidan av iPhonen kan hjälpa dig att verifiera om detta är fallet på ditt slut. Om du ser några skador och det är mindre, kontakta Apple eftersom du har en större chans att få en iPhone-ersättning, om du fortfarande är berättigad till garanti.

Andra användbara förslag

 • Försök att använda iPhone-dataåterställningsverktyg. Det finns många iOS-återställningsverktyg tillgängliga online och du kan prova lyckan med någon av dem, särskilt om du redan har slut på alternativ. Dessa verktyg är utformade för att hjälpa dig återställa data från din oroliga iPhone eller iPad. För att komma igång, gör ett val och ladda ner och installera önskad programvara på din dator. Var noga med att välja den programvara som är kompatibel med ditt iPhone-system såväl som din dator. När du har installerat programvaran, anslut din iPhone till datorn, öppna iOS-återställningsverktyget, följ sedan instruktionerna på skärmen för att säkerhetskopiera dina data och försök sedan återställa och återställa din enhet.
 • Sök mer hjälp eller utnyttja för garanti. Om din iPhone fortfarande är under garanti, kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för att öka problemet och försök sedan fråga om det täcks av garantin. Annars kan du behöva ställa in service och sedan ta din enhet till en Apple Genius-bar och låta en Apple-tekniker utföra nödvändig bedömning på hårdvaran för eventuell skadoreparation.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.