Apple iPhone 8 iOS 11 Dark Mode: Hur man aktiverar Dark Mode-funktionen på den nya iPhone [Tutorials]

Utgivningen av iOS 11 erbjuder mer förbättrade funktioner tillsammans med ett antal coola funktioner inklusive iOS 11 Dark Mode, även känd som Smart Invert-funktion på din iPhone. Det är en iOS 11-funktion som kommer att ändra det vanliga utseendet på din iPhone: s bakgrund och text förutom bilder, mediainnehåll och appar som använder mörka teman eller färgstilar. När det är aktiverat inverteras färger på bilder i vissa appar. Du kanske har använt den i iOS 10 men den nya versionen verkar vara bättre.

För dig som fortfarande är ny på iOS, intresserad av hur deras nya iPhone 8 ser ut i mörkt läge och behöver lite hjälp för att komma igång, kommer detta inlägg att leda dig genom hela processen. Läs vidare för att lära dig mer om hur Dark Mode fungerar när det aktiveras på din nya iPhone 8, och hur det påverkar andra iOS-appar, kontroller och komponenter.

Innan vi går vidare till vår felsökning, om du letar efter en lösning på en annan fråga, se till att du kommer till vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor.

Vad är skillnaden mellan smarta inverteringsfärger och inverteringsfärger i iOS 10?

En av de inbäddade funktionerna i den tidigare iOS 10-plattformen var den gamla Invert Colors-funktionen. I iOS 11 heter det Classic Invert. Det fungerar genom att vända alla färger på din iPhone-skärm. Som ett resultat ser ikonerna helt annorlunda ut och dina bilder verkar vara negativa fotografier. Text och bakgrundsfärg på iPhone kommer också att vändas. I princip skifter det alla färger till sina motsatta färger i färghjulet. Således blir vit svart, svart blir vitt och så vidare.

Du kan prova att växla mellan smarta inverteringsfärger och klassiska inverteringsfärger på din nya iPhone för att se skillnaden.

Hur aktiverar du iOS 11 Dark Mode på din iPhone 8?

Det finns olika sätt för dig att komma åt och slå på Dark Mode på din nya iPhone-enhet. Du kan använda menyn Inställningar eller genom genvägar för tillgänglighet.

För att växla ditt iPhone-skärmtema till mörkt läge måste du aktivera smarta inverteringsfärger i menyn Inställningar. Följ dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Tillgänglighet.
 4. Klicka på Visa boende.
 5. Klicka på Invertera färger.
 6. För att aktivera eller aktivera Smart Invert, tryck på omkopplaren bredvid. Du vet om det redan är aktiverat när omkopplaren visas grönt.

När ändringarna i inställningarna har tillämpats ser du att din iPhone-bakgrundstema blir svart. Om du vill gå tillbaka till den ursprungliga eller normala bakgrunden trycker du bara på knappen Smart Invert för att stänga av funktionen. Din iPhones bakgrund eller användargränssnitt byter sedan tillbaka till sitt ursprungliga eller normala utseende.

LÄS Också: Hur du fixar din iPhone 8 som sitter fast i återställningsläget, kan inte återställa iOS i återställningsläge [Felsökningsguide]

Snabbare sätt att aktivera och komma åt funktionen Dark Mode på din iPhone 8

I iOS 11 kan du komma åt och aktivera Dark Mode eller Smart Invert-funktionen på din nya iPhone genom att konfigurera tillgänglighetsinställningarna på din iPhone-inställningsmeny. Så här görs:

 1. Tryck på Inställningar från hemskärmen för att starta appen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Bläddra till och tryck på Tillgänglighet.
 4. Rulla ner till och tryck sedan på Tillgänglighetsgenväg.
 5. Knacka på smarta inverteringsfärger.

Om du gör det kommer du att aktivera Smart Invert och sätta din iPhone i iOS 11 Mörkläge genom att tre gånger trycka på Hem-knappen. När Smart Invert är på kommer Night Shift automatiskt att inaktiveras på din iPhone.

Hur aktiverar jag Dark Mode i Safari webbläsarapp på din iPhone 8?

Du kan också ändra hur Safari-webbläsaren ser ut på din nya iPhone med ett unikt mörkt läge. Om du gör det kommer din webbläsare att bli ett mörkt läsläge för nästan laddade webbsidor, samt ändra din text på skärmen till vit på svart bakgrund. Det är definitivt ett utmärkt alternativ för webbsökning på natten.

Om du vill prova på din nya iPhone 8, följ dessa steg:

 1. Klicka på Safari-ikonen från din startsida för att öppna Safari-webbläsaren.
 2. Från Safaris huvudskärm trycker du på läsarikonen . Denna ikon representeras av fyra rader på vänster sida av adressfältet.
 3. Klicka på teckensnittsikonen (aA) som finns på höger sida av adressfältet. En menyskärm som visar en lista med olika typsnitt eller stilar visas tillsammans med fyra cirklar på den övre delen.
 4. Välj önskad sidbakgrund genom att trycka på någon av de fyra cirklarna ovanpå.
 5. Tryck för att välja en typsnittsstil eller typsnitt som du föredrar att använda på dina Safari-webbläsarsidor.

När de nya ändringarna har tillämpats ser du att färgen på Safari-sidorna är inverterad.

LÄS Också: Hur man fixar en iPhone 8 som sitter fast på en tom eller svart skärm [Felsökningshandbok]

Vilket mörkt läge gör din iPhone 8?

När din iPhone 8 är i mörkläge kommer du att märka att det vanliga iPhone Helvetica-teckensnittet kommer att förändras till vitt istället för svart.

Att växla din iPhone-bakgrund till mörkläge kan hjälpa till att minska syntrötthet eller ögonfläck, särskilt när du stirrar på din telefonskärm i flera timmar under dagtid.

Till skillnad från de tidigare funktionerna i mörkt läge påverkar Smart Invert-funktionen i iOS 11 inte färgen eller det ursprungliga utseendet på bilder, videor och vissa appar. Inte bara att du kan få ögonlättnad från att använda detta läge utan också njuta av ett estetiskt användargränssnitt med din iPhone: s mörka bakgrund. Du kan uppskatta fler av Smart Invert coola effekter när du använder din enhet på natten.

Bortsett från Safari gjort Dark Mode nu tillgängligt för andra iOS-läsappar som iBooks och Kindle via appens inställningsmeny. Den här funktionen kommer att ändra nämnda apps bakgrund till svart och text till en gråvit eller ljusgrå färg. Till och med Apple Maps har nu en officiell Dark Mode-funktion som fungerar genom att upptäcka en mörk miljö med sin omgivande ljusgivare och sedan ändrar kartans färg i enlighet därmed.

Och det täcker allt i denna handledning! Med bara några kranar på skärmen kan du redan vända din iPhone-gränssnitt och uppleva iOS 11 Dark Mode eller Smart Invert-funktionen.

Håll ögonen öppna för mer iPhone 8-skärminställningsguide som snart kommer att fyllas i våra nya dedikerade felsökningssidor för de nya iPhonerna.

Eller om du har problem med att använda funktionen iPhone 8 Dark Mode eller andra funktioner i den nya iOS-smarttelefonen, kontakta oss gärna så hjälper vi dig ytterligare att hjälpa dig att hitta bästa möjliga lösningar.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.