Apple iPhone 7-samtal misslyckades fel, kan inte ringa utgående samtal [Felsökningsguide]

Samtal misslyckades eller kan inte ringa men kan ta emot inkommande samtal och meddelanden på en iPhone. Detta är bara ett av de många problem som drabbar flera användare av tidigare iPhone-varianter. Och av några anledningar blir detta nu en av de första utgåvorna som rapporterats av vissa ägare av den nya iPhone 7.

Felet i samtalet misslyckas oftast när du försöker ringa ett utgående samtal men samtalet går inte igenom. Det kan också hända slumpmässigt i mitten av en konversation, vilket kan leda till att samtal tappas. Svag eller dålig signal kommer sannolikt att skylla i det här fallet, men det finns också andra faktorer som kan utlösa att samma problem uppstår på din nya iPhone. Ett dåligt SIM-kort till exempel kan också uppmana dig med samma iPhone-fel när du försöker ringa utgående samtal. Programvarufel inklusive de som kommer med stora iOS-uppdateringar kan också påverka din iPhone: s utgående samtalsfunktioner.

Att ha problem med att ringa ett telefonsamtal kan vara riktigt irriterande, särskilt när du behöver ringa en viktig person just i det ögonblicket. Och precis som alla andra problem, måste du hava för att bli av med detta fel och lösa den underliggande orsaken så snart som möjligt.

Skulle detta vara anledningen till att du läser det här inlägget, bör du fortsätta läsa för att lära dig att fixa ett irriterande samtal misslyckade fel som förhindrar din nya iPhone 7 från att ringa utgående samtal.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Hur fixar du misslyckade fel eller utgående problem på din iPhone 7?

Det bästa sättet att starta är genom att göra en mjuk återställning eller bara starta om din iPhone 7 på vanligt sätt. Till att börja med görs en mjuk återställning eller omstart av iPhone 7 genom att trycka på och hålla ned viloläge-knappen tills reglaget för avstängning visas. Dra därefter skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt. Vänta i 30 sekunder och tryck sedan på Sleep / Wake-knappen igen tills Apple-logotypen visas.

Utför ett testsamtal efter omstart för att se om det redan fungerar bra. Om inte, fortsätt med någon av följande metoder.

Steg 1. Verifiera ditt kontostatus.

Vissa lufttrafikföretag skulle införa en mjuk bortkoppling av kriminella konton eller inaktivera utgående tjänster på grund av kontorelaterade problem inklusive tidigare avgifter eller obetalda räkningar. I detta avseende, kontakta din operatör och kontrollera att ditt konto har god status och att statusen är aktiv. Du kan också be din operatör om att ytterligare kontrollera din iPhone, se till att den inte är blockerad från att ta emot mobiltjänster och att den är konfigurerad med rätt dataplan. Kontrollera också med din operatör om ditt konto är korrekt konfigurerat till din nya iPhone-enhet och se till att det inte finns några pågående avbrott som påverkar nätverkstjänster i ditt område. Observera att endast din trådlösa operatör har åtkomst till och hanterar information på ditt konto, så se till att kontakta dem först för det här.

Steg 2. Växla och stänga av flygläge. Av vissa skäl kunde andra iPhone-användare åtgärda samma problem när de ringde utgående samtal genom att slå på och stänga av Airplane-läget och det kan också hjälpa till att bli av med det misslyckade felet och låter dig ringa utgående samtal efteråt. Om du vill ge detta trick ett försök på slutet, gå sedan till Inställningar-> Flygplan-> slå på det i fem sekunder och stäng sedan av det igen.

Steg 3. Ta bort och sätt i SIM-kortet igen.

Som nämnts tidigare kan ett dåligt SIM-kort också orsaka samma problem med utgående samtal på din iPhone. Det kan vara så att SIM-kortet är skadat eller bara behöver säkras ordentligt. För att säkerställa att detta inte orsakar att samtalet misslyckades när du slutar kan du följa dessa steg för att ta bort och sätta i SIM-kortet igen på din iPhone 7:

 • Stäng av din iPhone helt. Se till att den är avstängd.
 • Leta upp SIM-kortfacket, från höger kant av iPhone.
 • Lås upp facket genom att sätta in SIM-utmatningsverktyget eller en bindare i det medföljande facket.
 • Sätt i SIM-kortet i SIM-kortfacket. Guldkontakterna måste vara vända nedåt.
 • Sätt i SIM-kortfacket genom att trycka in det i facket för att låsa det på plats.

När du har lagt tillbaka och säkrat SIM-kortet igen, slå på din iPhone igen och försök sedan ringa ett testsamtal för att se om det nu fungerar bra och samtalet misslyckades.

Steg 4. Återställ nätverksinställningar.

Om du nyligen har gjort ändringar i dina nätverksinställningar har det troligtvis något att göra med det uppringda felet eller det utgående samtalsproblemet på din enhet. För att eliminera detta bland de potentiella syndarna kan du återställa nätverksinställningarna genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ nätverksinställningar.

Om du gör det raderas alla aktuella sparade inställningar inklusive Wi-Fi-lösenord, föredragna nätverk och VPN-inställningar. Så om du har gjort några felaktiga ändringar av något av dessa alternativ kommer de också att raderas.

Se också till att du försöker ringa ett samtal i ett område med mobilnätstäckning. Om du inte kan ansluta till ett mobilnätverk på din iPhone, se till att mobildata är på. Gå till Inställningar-> Cellular för att kontrollera det .

Steg 5. Återställ din iPhone och konfigurera den som ny.

Om allt annat inte har åtgärdats och du fortfarande inte kan ringa utgående samtal med din nya iPhone 7, bör du nu överväga att återställa enheten till fabriksinställningarna. Det här sättet kan hjälpa till att eliminera programvaruhäftigheter som är tillräckligt tuffa för att raderas av tidigare lösningar. Du bör dock säkerhetskopiera din enhet innan du börjar göra det. Detta beror på att när du återställer din iPhone till fabriksinställningarna kommer allt innehåll att raderas från din enhet inklusive all personlig information och anpassningar. När du har skapat säkerhetskopian kan du fortsätta med följande steg:

 • Anslut din iPhone till en dator ( Windows eller Mac ) med den senaste versionen av iTunes installerad. Du kan använda USB-kabeln som medföljde din iPhone.
 • Öppna iTunes på din dator.
 • Ange ditt enhets lösenord om det behövs eller klicka på alternativet att lita på den här datorn och följ sedan instruktionerna på skärmen.
 • Leta efter din iPhone 7 från listan över tillgängliga enheter i iTunes. Välj din iPhone genom att klicka på dess namn från listan.
 • Gå till panelen Sammanfattning i iTunes och klicka sedan på Återställ [enhetsnamn].
 • Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden.

Därefter kommer iTunes att radera din iPhone och installerar sedan den senaste iOS-programvaran för din enhet. Din iPhone startas sedan när systemet återställer fabriksinställningarna. Då kan du ställa in din enhet som ny.

Om du inte kan återställa din iPhone via iTunes kan du bara använda inställningsmenyn för att radera din enhet istället.

 • För att göra det, gå till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar. Det borde torka av din iPhone och återställa till standardinställningarna efteråt.

Andra användbara rekommendationer för att fixa samtal misslyckades med fel på din nya iPhone 7

 • Om du använder ett hölje eller tillbehör från tredje part kan du försöka ta bort det för att se till att det inte stör nätverkssignalstyrkan.
 • Kontrollera om det finns blockerade nummer och se till att numret du försöker ringa inte finns i den blockerade listan. För att kontrollera om det finns blockerade nummer på din iPhone 7, gå till Inställningar-> Telefon-> Samtalspärrning och identifiering och sök sedan på de blockerade listade numren. Ett telefonnummer kan blockeras via appen Telefon, FaceTime och Meddelanden på din iPhone.

Så här hanterar du blockerade nummer via telefon-app:

 • Gå till Inställningar-> Telefon-> Samtalsblockering och identifiering.

Så här hanterar du blockerade nummer via FaceTime-appen:

 • Gå till Inställningar-> FaceTime-> Blocked.

Så här hanterar du blockerade nummer via appen Meddelanden:

 • Gå till Inställningar-> Meddelanden-> Blockerad.
 • Du kan blockera eller avblockera telefonnummer från dessa skärmar. Om du vill avmarkera ett telefonnummer från den blockerade listan trycker du på Redigera i det övre högra hörnet, trycker på (avblockera ikonen) eller en röd cirkel med - tecken inuti och knackar sedan på Avblockera för att bekräfta åtgärden. Försök nu ringa det numret igen.
 • Uppdatera operatörsinställningar. Att uppdatera din iPhone: s operatörsinställningar manuellt kan också kunna lösa problem med utgående samtal, vilket manifesteras av ett misslyckat fel. Gå till Inställningar-> Allmänt-> Om för att kontrollera om en uppdatering av en operatörsinställning är tillgänglig. Om en uppdatering av en operatörsinställning är tillgänglig, blir du ombedd att installera. För att se den aktuella versionen av operatörsinställningar på din enhet, gå till Inställningar-> Allmänt-> Om och titta sedan bredvid Carrier . Den informationen bör finnas där. Se till att din iPhone är ansluten till Internet och att nätverket är stabilt för att fortsätta med uppdateringen av operatörens inställningar.
 • Obs: Du måste ladda ner operatörsinställningarna för din nya operatör om du någon gång sätter in eller använder ett nytt SIM-kort i din iPhone.
 • Försök att inaktivera LTE. Även om LTE krävs för snabbare internetuppkoppling kan ibland aktivering av den här funktionen utlösa vissa problem på din iPhone inklusive kallat misslyckade fel. För att se till att detta inte orsakar detta problem går du till Inställningar-> Cellular-> Cellular Data Options-> och försöker sedan aktivera 3G, 4G eller andra nätverksband som stöds av din operatör. Du kan också försöka ringa samtal på en annan plats.

Kontakta Apple Support för ytterligare hjälp

Om ingen av dessa rekommenderade lösningar kan åtgärda det utgående samtalsproblemet eller det fel som du misslyckade med din iPhone 7, bör du nu kontakta Apple Support för att öka problemet och begära ytterligare support eller andra alternativ. Detta måste göras särskilt om problemet utlöses av en större programuppdatering eller inträffar efter att du har installerat den senaste iOS-versionen för din iPhone. På det sättet kommer det att taggas bland andra problem som ska tas upp i nästa uppdatering av iOS-uppdateringen.

Anslut med oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.