Apple iPhone 7 Plus SMS / MMS Meddelandeguide: Använd och hantera text (SMS) och multimedia (MMS) meddelanden på iOS 10

Skicka och ta emot text- och multimediameddelanden på den nya #Apple iPhone 7 Plus (# iPhone7Plus) är nu upp till en ny nivå med de mer förbättrade meddelanden # SMS / MMS-tjänster eller iMessage. Med iOS 10 erbjuder meddelanden dig SMS- / MMS-meddelandefunktioner som liknar funktionen för Facebook Messenger.

Tydligen har Apple renoverat sitt meddelandeverktyg med den senaste iOS-plattformen och lagt till fler funktioner du kan använda. Bland de många intressanta nya funktionerna i iMessage-tjänsten på iOS 10 inkluderar men inte begränsat till bubbeleffekter, helskärmseffekter, egen handskrift, osynligt bläck, klistermärken, Digital Touch, iMessage-appar och mer. Det här innehållet visar stegen för hur du använder var och en av dessa funktioner samtidigt som du använder meddelanden eller iMessage-tjänsterna på din nya iPhone. Känn dig fri att hänvisa till detta innehåll vid behov.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, besöker du vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har tagit upp din oro tidigare så försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Ställa in SMS / MMS och iMessage på din iPhone 7 Plus

Din iPhone-meddelandeapp använder en mobilanslutning för att tillåta utbyte av meddelanden med andra SMS- och MMS-enheter samt med andra iOS-enheter och Mac-datorer via iMessage.

Samtidigt skickas meddelanden med Apples iMessage-tjänst via Wi-Fi eller mobilanslutning till andra iOS-enheter med iOS 5 eller senare plattformar och Mac-datorer med OS X 10.8 eller senare versioner. Meddelanden som skickas via iMessage inkluderar videor, foton och annan information. Apples iMessage låter dig se när andra skriver och låta dem veta när du har läst deras meddelanden. Det liknar Facebook Messenger.

Du måste logga in på ditt iMessage-konto med ditt Apple ID och lösenord för att du ska kunna använda tjänsten. Så här kommer du igång med iMessage på din nya iPhone:

 • Gå till Inställningar .
 • Tryck på Meddelanden .
 • Slå på iMessage .

Obs! Alla meddelanden som du skickar och tar emot på din iPhone kan också visas på dina andra Apple-enheter om du är inloggad på iMessage med samma Apple-ID på alla dina enheter. I det här fallet kan du skicka ett meddelande från vilken enhet som är närmast dig eller starta en konversation på vilken enhet som helst och fortsätta på en annan med Handoff.

Handoff är ett delningsverktyg för iPhone som används för att plocka upp en enhet där du slutade på en annan. För att kunna använda den här funktionen måste du logga in på iCloud med samma Apple-ID på alla dina enheter. Dessutom måste alla dina enheter vara inom Bluetooth-intervallet för varandra, det vill säga cirka 10 meter.

Så här loggar du in och använder iMessage på din Mac-dator:

 1. Öppna meddelanden .
 2. Välj Meddelanden .
 3. Gå till Inställningar .
 4. Klicka på Konton .
 5. Välj iMessage i Kontonlistan .
 6. Ange ditt Apple-ID och lösenord .
 7. Klicka på Logga in.

Alla SMS- och MMS-meddelanden du skickar och tar emot på din iPhone kan också visas på dina andra iOS-enheter och din Mac-dator med ett verktyg som heter Kontinuitet. Det är en funktion som gör att dina enheter kan arbeta tillsammans så att du kan göra mer som att ringa eller ta emot telefonsamtal utan att välja din iPhone och andra multitasking-gester.

Skicka och ta emot meddelanden på din iPhone 7 Plus

Med din iPhone Messages-app kan du skicka texter, foton, videor och ljudmeddelanden. Dina meddelanden kan anpassas med animerade effekter, iMessage-appar och andra coola funktioner i appen Meddelanden. För dig som är ny på iOS 10-plattformen kan du skicka, vidarebefordra, ta bort ett meddelande eller konversation på din nya iPhone.

Så här skickar du ett meddelande:

 1. Öppna meddelanden- appen.
 2. Klicka på Skriv ikonen.
 3. Ange en kontaktmottagare eller gå till en befintlig konversation.
 4. Tryck på textfältet och börja skriva ditt meddelande.
 5. När du är klar klickar du på skicka- ikonen för att skicka ditt meddelande.

Så här startar du en konversation:

 1. Klicka på Skriv ikonen.
 2. Ange mottagarens telefonnummer eller e-postadress. Alternativt kan du trycka på ikonen Lägg till kontakt (+ ) och sedan välja en kontakt i listan. Om du vill skicka meddelandet till mer än en mottagare, klicka bara på ikonen Skapa och ange sedan flera mottagare.
 3. Klicka på textfältet.
 4. Ange ditt meddelande.
 5. När du är klar klickar du på skicka- ikonen för att skicka ditt meddelande.

Snabba tips:

 • Ett annat sätt att starta en konversation är genom att gå till Mail-, Kalender- eller Safari-appar. Därifrån trycker du på och håller in ett telefonnummer och knackar sedan på Skicka meddelande.
 • Du kan också starta en konversation på hemskärmen med 3D Touch. För att göra det, tryck på meddelandesymbolen från Hem-skärmen och tryck sedan på Nytt meddelande.
 • Om du vill se vilken tid ett meddelande skickades eller mottogs drar du en bubbla till vänster.
 • Du kommer att se en varningsikon (!) Om ett meddelande inte kan skickas. För att skicka meddelandet igen, tryck på varningsikonen.
 • Du kan namnge konversationen, lägga till någon i konversationen eller lämna konversationen genom att helt enkelt trycka på informationsikonen (i).

Hur du vidarebefordrar ett meddelande på din iPhone 7 Plus

Följ dessa anvisningar om du vill vidarebefordra ett meddelande du fått från någon:

 1. Öppna en meddelandekonversation .
 2. Tryck och håll på meddelandebubblan som du vill vidarebefordra.
 3. Klicka på Mer .
 4. Tryck på ikonen Vidarebefordra meddelandet (högerpil).
 5. Ange en kontakt / mottagare .
 6. Tryck på ikonen Skicka meddelande .

Hur du tar bort ett meddelande eller en konversation på din iPhone 7 Plus

Se till att spara viktig information från dina meddelanden, eftersom du inte kan få tillbaka den när du tar bort ett meddelande eller konversation. Så här tar du bort ett meddelande på din nya iPhone:

 1. Öppna en meddelandekonversation.
 2. I en meddelandekonversation trycker du på och håller i meddelandebubblan som du vill ta bort.
 3. Klicka på Mer .
 4. Tryck på papperskorgen- ikonen.
 5. Tryck på Radera meddelande för att bekräfta borttagning av valt meddelande.
 6. Klicka på Radera alla i det övre vänstra hörnet om du vill ta bort alla meddelanden i tråden.

Så här tar du bort en konversation:

 1. Öppna meddelanden-appen .
 2. Dra åt vänster över konversationen som du vill radera.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.

Så här tar du bort mer än en konversation i taget:

 1. Öppna meddelanden .
 2. Klicka på Redigera i övre vänstra hörnet på skärmen.
 3. Klicka på cirkeln bredvid konversationen.
 4. Klicka på Radera i nedre högra hörnet för att bekräfta åtgärden.

För att behålla dina meddelanden under en viss tid följer du dessa steg:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Klicka på Behåll meddelanden.
 4. Välj hur länge du vill behålla dina meddelanden.

Hur man använder prediktiv text på din iPhone 7 Plus

Predictive Text är en meddelandefunktion på din iPhone som låter dig skriva och slutföra hela meningar med bara några få kranar. Det fungerar genom att ge dig val för ord och fraser som du antagligen skriver nästa när du skriver. Förslag är baserade på dina tidigare konversationer och skrivstil. Du kan välja att inaktivera prediktiv text om du inte vill använda den.

För att stänga av den här funktionen, tryck bara på och håll in emoji-leendet (standardmenyn) eller jordklotikonen och knacka sedan på reglaget bredvid Predictive.

Hur du stänger av konversationer på din iPhone 7 Plus

Din iPhone låter dig stänga av konversationer och sluta ta emot meddelanden om ett konversation. Så här stänger du av konversationer på din nya iPhone:

 1. Gå till konversationen som du vill stänga av.
 2. Peka på informationsikonen (i).
 3. Slå på Stör inte.

När Stör ej eller aktiveras visas en halvmåneikon bredvid konversationen.

Notera:

 • Du kan fortfarande få andra aviseringar på din enhet eller få alla andra meddelanden och visa aviseringar för dem på låsskärmen.

Alternativt kan du också aktivera Stör inte störa alla dina konversationer på din iPhone. För att göra det, navigerar till Inställningar-> Stör inte -> och välj sedan Manuell eller Schemalagd . Om du använder den här funktionen kommer alla aviseringar på din enhet att stoppas.

Snabba tips:

 • Om du vill återuppta en konversation trycker du bara på konversationen i meddelandelistan .
 • För att förhandsgranska en konversation och snabbt svara, tryck på konversationen i meddelandelistan, svep upp skärmen och välj sedan ett svar.
 • Alternativt kan du använda Tapback för att skicka ett snabbt svar som låter folk veta vad du tänker.
 • För att svara på ett meddelande med Tapback, dubbelklicka på ett meddelande och välj sedan ditt svar.

Hur du hittar bilagor från en konversation på din iPhone 7 Plus

Följande steg hjälper dig att bifoga filer från en konversation:

 1. Öppna konversationen.
 2. Klicka på informationsikonen (i) i det övre högra hörnet av skärmen.
 3. Gå till avsnittna Bilder och bilagor .
 4. Klicka på en bild eller bilaga för att öppna den.

Alternativt kan du också peka på och hålla ned bilden eller bilagan för att se andra alternativ som Kopiera, Radera och mer.

Hur du skickar och delar din plats i ett meddelande

Med appen iOS 10 Meddelanden kan du också ange din plats i ett meddelande precis som när du använder Facebook Messenger. Följ dessa steg:

 1. Öppna en meddelandekonversation.
 2. Klicka på informationsikonen (i) i det övre högra hörnet.
 3. Klicka på Skicka min nuvarande plats för att låta din mottagare se din plats på kartan.
 4. Alternativt kan du också knacka på Dela min plats och sedan välja den tidsperiod du vill dela din plats för, till exempel en timme, en dag eller på obestämd tid .

Meddelanden-appen ställer in tillfällig eller permanent platsdelning via Hitta mina vänner baserat på ditt val.

Hur du delar foton, videor och ljudfiler i ett meddelande

Med din iPhone: s MMS- eller iMessage-tjänst kan du skicka meddelanden med bilder, videor och ljud. Så här delar du ett foto eller en video på din nya iPhone:

 1. Klicka på kameraikonen för att komma igång.
 2. Fortsätt med någon av följande åtgärder:
 • Ta snabbt ett foto från meddelanden genom att rama in bilden i sökaren och tryck sedan på ikonen för mörk cirkel.
 • Välj ett nytt foto eller en ny video genom att dra åt vänster för att bläddra igenom de senaste bilderna.
 • Ta ett foto eller en video med kameran genom att svepa åt höger och knacka sedan på Camera.
 • Välj ett foto eller en video från ditt fotobibliotek genom att svepa åt höger och tryck sedan på Fotobibliotek.
 1. Tryck på Skicka-ikonen för att skicka eller X för att avbryta ditt meddelande.
 • Du kan också markera ett foto genom att trycka på meddelandebubblan och sedan trycka på Markering . Sedan kan du använda markeringsverktygen för att kommentera fotot.

Notera:

 • Storleksgränsen för bilagor bestäms vanligtvis av din transportör. Dina bilagor kan komprimeras vid behov.

Så skickar du ett ljudmeddelande på din iPhone 7 Plus

Trött på att skriva? Inga problem, du kan bara säga ditt meddelande då. Följande steg lär dig hur du skickar ett ljudmeddelande med din iPhone: s meddelandeprogram:

 • Tryck och håll in inspelningsikonen för att börja spela in ett ljudmeddelande.
 • När du är klar med inspelningen trycker du på ikonen Stopp / Avsluta inspelning.
 • Om du vill lyssna på ditt ljudmeddelande innan du skickar trycker du på knappen Spela.
 • När alla är inställda, tryck på Skicka-ikonen för att skicka ditt ljudmeddelande eller X för att avbryta.

Notera:

 • Ljudmeddelanden raderas automatiskt på två minuter efter att du lyssnat på dem för att spara utrymme på din iPhone. Om du inte vill att dina ljudmeddelanden ska tas bort från din enhet automatiskt på två minuter trycker du på alternativet för att alltid behålla dem. Gör det genom att navigera till Inställningar-> Meddelanden-> Utgå (under ljudmeddelanden) -> och tryck sedan på Aldrig .

Hur man använder iMessage Digital Touch på din iPhone 7 Plus

Digital Touch är en iMessage-funktion som låter dig skicka skisser, kranar, kyss, hjärtslag och mer. Du kan också lägga till en Digital Touch-effekt till ett foto eller en video.

Så här fungerar det:

 1. Peka på hjärtslagsikonen och rita sedan med ett finger. Du kan också ändra färgen och sedan börja rita igen. När du är klar klickar du på ikonen Skicka för att skicka din skiss.
 2. Du kan också uttrycka dina känslor med en Digital Touch-effekt. För att göra det, tryck bara på hjärtslagsikonen och använd sedan gester på duken. När du är klar med gesterna skickas dina känslor automatiskt.

Andra känslor och gester du kan använda:

 • Knacka - knacka med ett finger för att skapa en färgbrist, ändra färgen och tryck sedan på igen.
 • Fireball - röra och håll med ett finger.
 • Kyss - knacka med två fingrar.
 • Hjärtslag - röra och håll med två fingrar.
 • Hjärtbrist - röra och håll med två fingrar tills hjärtslagsbilden visas och dra sedan ner för att bryta hjärtat.

Snabbtips:

 • Meddelanden kan också använda den inspelade informationen med din Apple Watch eller en annan sensor som registrerar hjärtslagdata när du skickar ett Digital Touch-hjärtslag.

Lägga till en digital touch till foton och videor

Du kan också lägga till en Digital Touch-effekt till ett foto eller en video. Följ de här stegen om du vill prova:

 1. Tryck på hjärtslagsikonen .
 2. Klicka sedan på kameraikonen .
 3. För att ta en bild trycker du på den svarta cirkeln.
 4. För att spela in en video klickar du på den röda cirkeln.
 5. Nu kan du börja lägga till en Digital Touch-effekt som en skiss eller kyss till fotot eller videon.
 6. När du är klar klickar du på skicka- ikonen.

Hur du skapar och skickar handskrivna meddelanden på din iPhone 7 Plus

Med den senaste iMessage-plattformen kan du skicka ett handskrivet meddelande med din nya iPhone 7 Plus och låta mottagaren se meddelandet animera precis som bläck flyter på papper. Så här kommer du igång:

 1. Öppna meddelanden- appen.
 2. Ställ in den för liggande eller orientering.
 3. I liggande riktning, tryck på textfältet och tryck sedan på ikonen för handskrivna meddelanden.
 4. Börja nu skriva ett meddelande med fingret.
 5. När du är klar trycker du på Klar .
 6. Tryck på Skicka- ikonen för att skicka eller X för att avbryta ditt handskrivna meddelande.

Snabbtips:

 • Du kan också skicka ett sparat meddelande. När du har skapat och skickat ett handskrivet meddelande sparas det längst ner på handskrivningsskärmen. För att använda det igen trycker du bara på det sparade meddelandet.

Hur du animerar meddelanden på din iPhone 7 Plus

En annan ny intressant funktion i iMessage-verktyget på iOS 10 är animering. Detta betyder att du kan animera ett enda meddelande med en bubbeleffekt eller fylla hela meddelandeskärmen med en fullskärmseffekt. Du kan också skicka ett personligt meddelande med osynligt bläck. Så här fungerar det.

Följ dessa steg för att använda en bubblaeffekt:

 1. När du har skrivit ett meddelande trycker du på pil upp- ikonen.
 2. Tryck på valen för att förhandsgranska olika tillgängliga bubbeleffekter.
 3. Klicka på Skicka- ikonen för att skicka.

Snabbtips:

 • När du använder osynligt bläck när du skickar ett personligt meddelande förblir meddelandet suddigt tills mottagaren sveper för att avslöja det.

Följ dessa steg för att använda en fullskärmseffekt:

 1. När du har skrivit ett meddelande trycker du på pil upp- ikonen.
 2. Tryck på skärmen .
 3. Dra åt vänster eller höger för att förhandsgranska olika skärmeffekter.
 4. Välj din helskärmseffekt och tryck sedan på Skicka- ikonen för att skicka ditt animerade meddelandet på hela skärmen.

Hur man hanterar meddelandeaviseringar och sekretess på din iPhone 7 Plus

Du kan ställa in din iPhone så att den konfigurerar och filtrerar meddelandeaviseringar enligt dina preferenser. Följ dessa steg för att konfigurera och hantera aviseringar för meddelanden på din nya iPhone:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Tryck på Meddelanden .

Så här ställer du in varningsljudet för meddelanden:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Ljud .
 3. Tryck på textton.

Så här ställer du in en distinkt varningston eller vibration för viss kontakt:

 1. Öppna Kontakter- appen.
 2. Tryck på en kontakt .
 3. Klicka på Redigera .
 4. Knacka på textton .

Så här blockerar du oönskade meddelanden, röstsamtal och FaceTime-samtal från vissa personer:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Tryck på Blockerad .

Så här filtrerar du okända avsändare:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Slå på filter okända avsändare.

Att välja detta alternativ stänger av iMessage-aviseringar från personer som inte är i dina kontakter och sorterar dem i en separat meddelandelista.

När du visar ett meddelande från en okänd avsändare klickar du på Rapportera skräp under meddelandet för att ta bort det eller skicka det till Apple.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.