Apple iPhone 7 Plus-samtal Problem: Varför kan min iPhone 7 Plus inte ringa utgående samtal? [Felsökningsguide]

Allt fungerade bra. Du kan ta emot samtal men plötsligt kan du inte ringa utgående samtal på din Apple iPhone 7 Plus. Skulle detta hända dig, är det första du behöver kontrollera nätverks- / signalindikatorn i statusfältet på din enhet. Om det står: Ingen tjänst eller sökning, så är det tydligen huvudorsaken. Detta betyder därför att du behöver ta itu med eventuella pågående problem med nätverket för att få din iPhone: s samtalsfunktioner tillbaka och fungerar smidigt igen.

Här i det här inlägget har jag räknat upp alla möjliga skäl till varför du inte kan ringa utgående samtal med din iPhone 7 Plus. Du kan överväga att gå till var och en av dem för att avgöra orsaken till ditt problem. Och för att göra detta till en komplett support-sida tillhandahålls också alla föreslagna lösningar och möjliga lösningar. Så allt du behöver göra är att läsa om och prova någon av de angivna lösningarna nedan.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Varför kan min iPhone 7 Plus inte ringa utgående samtal?

Förutom nätverksproblem finns det också andra faktorer som kan orsaka att samma problem uppstår på din nya iPhone. Bland de vanligaste syndarna inkluderar men inte begränsas till följande:

  • Problem med kontostatus. Det är vanligtvis vad som händer när du har några ouppgjorda räkningar eller förfallna saldon på ditt konto. Vissa operatörer skulle införa en tillfällig frånkoppling eller avstängning av telefonnummer på kundkonton som är taggade som kriminella. Om du vill återställa din tjänst ska du kontakta din tjänsteleverantör och lösa eventuella problem med ditt konto.
  • Avbrott. Regelbundet systemunderhåll är också bland de möjliga syndarna. Du kan betrakta avbrott som den underliggande orsaken om problemet plötsligt uppstår och att du är säker på att ditt kontostatus är aktivt, inga ändringar har gjorts i någon av dina iPhone-inställningar och inga hårdvaruskador finns på din iPhone innan början av problemet. Du kan kontakta din operatör eller kontrollera deras servicestatussida för eventuellt pågående systemunderhåll som kan ha påverkat utgående samtalstjänster på din plats.
  • Flygläget är aktivt. När flygplansläget är aktiverat kommer alla anslutningsfunktioner på din iPhone 7 Plus, som Bluetooth, Wi-Fi och mobilanslutningar automatiskt att stängas av eller inaktiveras. Och du skulle inte kunna ringa utgående samtal utan ett aktivt mobildatanätverk. Du kan använda Control Center för att snabbt komma åt inställningarna och sedan slå på eller stänga av Airplane Mode-omkopplaren.
 • Telefonnummer är blockerat. Om kontaktnumret för den person du försöker nå är blockerat kan du säkert inte ringa numret. Samma sak kan hända om ditt telefonnummer blockeras av den person du försöker kontakta. För att kontrollera om det finns blockerade telefonnummer på din iPhone 7 Plus, gå till Inställningar-> Telefon-> Samtalsblockering och identifiering. Om du vill avmarkera ett telefonnummer tar du bara bort det från listan.
 • Bärarsystemfel. Ibland beror problemet helt enkelt på operatörens system som har fel. Kontakta din operatör om du misstänker att det är detta som orsakar problem med att ringa samtal med din enhet.
 • Dåligt SIM-kort . Du skulle inte kunna ringa utgående samtal eller ta emot inkommande samtal med dåliga eller skadade SIM-kort. Kontrollera ditt SIM-kort och se till att det inte har några tecken på skador. Du kan försöka ta bort SIM-kortet och sedan sätta i det igen.
 • Du kan använda ett litet gem för att ta bort SIM-kortet försiktigt från SIM-kortfacket. Se till att det är ordentligt säkrat när du sätter i det igen.
 • Kontakta din operatör om SIM-kortet är skadat eller inte sitter i SIM-kortfacket.
 • Maskinvaruskada. Det finns också några fall där användare inte kan ringa utgående samtal på grund av hårdvaruskada. Detta är vanligtvis fallet när du tappade din iPhone eller blev våt. I det här fallet skulle du tyvärr behöva en Apple-tekniker för att lösa problemet som troligen uppnås genom hårdvara eller reparation.

Rekommenderade lösningar och potentiella lösningar

Om du är säker på att det inte finns någon skada på någon av hårdvarukomponenterna på din iPhone 7 Plus kan du gå vidare och ge något av följande lösningar ett försök. Glöm inte att testa din enhet efter att ha slutfört varje steg för att se om problemet redan är rätt. I annat fall kan du prova de andra tillämpliga metoderna.

Steg 1. Kontrollera och konfigurera nätverksinställningar på din iPhone 7 Plus

Du kan försöka återställa dina nätverksinställningar för att eliminera risken för att problemet orsakas av felaktig konfiguration av din iPhone: s nätverksinställningar. Men innan du fortsätter, ska du notera alla dina nuvarande sparade inställningar inklusive Wi-Fi-lösenord, föredragna nätverk och VPN-inställningar eftersom de kommer att raderas i processen. För att återställa dina nätverksinställningar, gå över till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ nätverksinställningar.

Steg 2. Växla mellan nätverksband

Starta om din iPhone när du har återställt nätverksinställningarna.

Andra iPhone-användare som har haft problem med att ringa samtal kunde hitta lösning genom att byta till ett annat nätverksband. Om du vill prova, gå till Inställningar-> Cellular-> Cellular Data Options-> Aktivera LTE och stäng sedan av alternativet Aktivera LTE, 4G eller 3G. Det här menyalternativet kan variera beroende på din operatör och enhetsmodell.

Du kan också försöka utföra testsamtal på en annan plats. Detta kan vara till hjälp, särskilt om problemet orsakas av att nätverkstäckningen inte är täckt.

Steg 3. Uppdatera programvaran

Implementering av uppdatering av operatörsinställningar samt uppdatering av iOS-programvara kan också vara en potentiell lösning. Programuppdateringar kan också innehålla korrigeringar av befintliga buggar rapporterade av slutanvändare, inklusive den här.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Om avsnittet om du vill kontrollera om det finns uppdatering av operatörsinställningar på din iPhone 7 Plus. Du ser ett alternativ för att uppdatera dina operatörsinställningar om en uppdatering är tillgänglig. Din enhet måste dock vara ansluten till ett Wi-Fi- eller mobildatanätverk för att kunna fortsätta. Detta innebär att du måste åtgärda alla nätverksproblem i förväg.

När det gäller iOS-programuppdatering kan du välja att uppdatera trådlöst (OTA) eller via iTunes efter att ha kontrollerat om tillgängliga uppdateringar finns i Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering på din iPhone 7 Plus.

Steg 4. Radera och återställa din iPhone 7 Plus som ny

Torkning av information från din iPhone bör endast betraktas som en sista utväg när du löser problemet. Innan du raderar din iPhone 7 Plus måste du logga ut från iCloud genom att gå till Inställningar-> iCloud-> Logga ut . Om du inte gör det kan din enhet förbli i statusen Aktiveringslås . Processen återställer din enhet till fabriksinställningarna, vilket innebär att all din lagrad data kommer att raderas. Det kan ta några minuter att slutföra återställningsprocessen, särskilt om din iPhone innehåller en enorm mängd data.

 • För att radera din iPhone med hjälp av standardproceduren går du till Inställningar-> Allmänt-> Återställ och klickar sedan på alternativet Radera allt innehåll och inställningar .

Viktiga anteckningar:

 • Du kan behöva ange ditt lösenord eller Apple ID-lösenord innan du kan radera allt innehåll och inställningar på din iPhone 7 Plus.
 • Om du inte kommer ihåg ditt lösenord eller om din enhet är inaktiverad kan du radera din enhet med iTunes istället. Följ dessa steg för att fortsätta med iPhone-återställning via iTunes:
 • Anslut din iPhone till en dator.
 • Öppna iTunes på din dator. Se till att använda den senaste versionen av iTunes för att undvika systemkonflikter.
 • Om du fortfarande uppmanas med ett lösenord och du inte kommer ihåg det kan du prova en annan dator du har synkroniserat med eller använda återställningsläge istället. Fortsätt annars till nästa steg.
 • Vänta tills iTunes känner igen och synkroniserar din iPhone och skapar en säkerhetskopia.
 • När synkroniseringen och säkerhetskopieringen är klar klickar du på alternativet för att återställa din iPhone 7 Plus.
 • Klicka på återställningsalternativet Återställ från iTunes när du når skärmen Inställningar medan du återställer din iPhone.
 • Välj din iPhone 7 Plus i iTunes.

Kontrollera datum och storlek på varje säkerhetskopia och välj det mest relevanta som du vill återställa.

Steg 5. Radera din iPhone 7 Plus med återställningsläget.

Att sätta och återställa din iPhone i återställningsläge är också en potentiell lösning, särskilt om grundorsaken ligger inom iPhone-programvarustrukturen. Om du återställer enheten i återställningsläget raderas enheten såväl som dess lösenord. Följ dessa steg för att komma igång:

 • Anslut din iPhone 7 Plus till en dator.
 • Öppna iTunes på datorn.
 • När din iPhone är ansluten, utför en kraftåterstart av hård återställning.
 • För att återställa hårt eller tvinga din iPhone 7 Plus att starta om, tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt. Släpp inte båda knapparna när Apple-logotypen visas.
 • Släpp båda knapparna när skärmen för återställningsläge visas.
 • Om du uppmanas att välja Återställ eller Uppdatera väljer du Återställ för att fortsätta med iOS-återställning.
 • Vänta tills iTunes slutför iOS-återställningen i återställningsläget.

Vanligtvis kommer iTunes att ladda ner programvaran för din enhet. Din iPhone kommer att lämna återställningsläget om det tar längre tid än vanligt (över 15 minuter) för iTunes att ladda ner programvaran. Om detta händer måste du gå tillbaka till steget där du tvingar din iPhone att starta om eller utföra en hård återställning. I annat fall vänta tills processen är klar och sedan kan du fortsätta med den enhet som ställts in efteråt.

Kontakta Apple Support för att öka problemet

Om ingen av dessa metoder kan lösa problemet och du fortfarande har problem med att ringa utgående samtal på din iPhone 7 Plus, bör du kontakta Apple Support den här gången. Uppgradera problemet, berätta för dem om vad du har gjort hittills när du försöker fixa problemet i slutändan och slutligen söka ytterligare hjälp eller andra alternativ du kan ha.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.