Apple iPhone 7 Plus-överhettningsproblem: Varför är min iPhone 7 Plus väldigt het? [Felsökningsguide]

Apple har designat sin senaste #Apple iPhone 7 Plus (# iPhone7Plus) enhet för att arbeta i områden där temperaturen är mellan 0 till 35 grader Celsius. Därför måste försiktighet iakttas när du tar iPhone till antingen extremt kalla eller varma miljöer, eftersom det kan pressa temperaturen utöver dess funktionsnorm. Det finns också andra faktorer som kan göra att din iPhone överhettas bortsett från extremt het atmosfär. Alla dessa saker tillsammans med de rekommenderade lösningarna är vad vi kommer att ta itu med och ta itu med genom detta inlägg.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Varför är min iPhone 7 Plus överhettad eller extremt het?

I enlighet med den amerikanska säkerhetsstandarden har Apple programmerat sina iOS-enheter för att uppmana användare med en temperaturvarningsskärm när den överskrider ett visst temperaturgränsvärde.

Meddelandeprompt berättar att " iPhone måste svalna innan du kan använda den ." Detta varningsmeddelande visas normalt på en svart bakgrund och visas ibland som en överläggningsvarning om du använder Navigering med din enhet. För att återuppta användningen av din iPhone så snabbt som möjligt måste du stänga av den, flytta den till ett svalare område och sedan låta den svalna. Efter det kan du starta om och använda din iPhone igen.

Vad händer med din iPhone 7 Plus när den överskrider det normala temperaturområdet?

Förutom att den är extremt varm kan vissa av din iPhone-funktioner också påverkas av överhettning när den växlar i svalna läge. Under det här läget slutar din iPhone att ladda, skärmen dimmas eller blir svart och kamerablixten är tillfälligt inaktiverad. Cellulära radioapparater kommer också att gå in i ett lågt effektläge, vilket innebär att signalen också kan försvagas. Navigationsfunktioner fungerar dock fortfarande som vanligt, och så kan din iPhone fortfarande ge dig hörbara vägvisningsanvisningar.

Överhettning kan också leda till en förkortad batteritid eller snabbt batteriladdningsproblem på din iPhone. Samma sak kan hända när du använder din iPhone under mycket kalla förhållanden utanför dess driftsområde. För att återuppta din iPhone: s normala funktioner behöver du bara ge den lite tid att svalna.

Vad är andra faktorer som kan leda till överhettning av iPhone?

Förutom extrem värme, finns det också andra faktorer som kan få din iPhone att värmas upp snabbt.

Du kommer att märka att enheten också kan känna sig varmare när du ställer in den för första gången, när du gör en iOS-säkerhetskopiering eller om program indexerar eller analyserar data igen efter implementering av en programuppdatering. Även om du inte har något att oroa dig eftersom dessa förhållanden bara är normala, vilket betyder att din enhet kommer att återgå till en normal temperatur när den är klar.

Nedan anges några av de vanligaste faktorerna som möjligen kan orsaka att din iPhone 7 Plus blir väldigt het:

Omfattande, långvarig användning och multitasking. Att använda din iPhone under en längre tidsperiod samtidigt som applikationer körs kan överbelasta processorn. Detta kan då leda till att din iPhone överhettas.

Ingen signal eller ingen service. Utan signal eller tjänst fortsätter enheten att söka efter signal eller tjänst från ett tillgängligt nätverk. Att växla till flygplansläge kan vara ett alternativ för att hindra din iPhone från att söka efter tillgängligt nätverk och därmed förhindra att enheten överhettas i tid.

Ansökan från tredje part. Av vissa skäl kan vissa applikationer från tredje part också vara den skyldige. Det kan bero på vissa inställningskonflikter eller ett programfel. Om början av överhettningen följer en nedladdning av en app från tredje part, är det troligt att den appen kommer att skylla. Att ta bort den misstänkta applikationen kan vara den ultimata lösningen. Annars kan du kontakta apputvecklaren för att rapportera problemet och om möjligt be om ytterligare hjälp för att konfigurera applikationen korrekt för att inte påverka iPhone: s övergripande funktionalitet.

Skrymmande nedladdningar. Nedladdning av enorma filer kan ta tid att slutföra. Ju större filstorleken är, desto längre tid tar det att slutföra nedladdningsprocessen. Så småningom skulle långa processer som denna få enheten att värmas upp.

Programuppdatering. Vissa programuppdateringar kan också innehålla buggar som kan göra att iPhone överhettas. Precis som vad som hände med vissa iPhone 7 Plus-ägare som har rapporterat att deras enhet började värmas upp efter att ha installerat de senaste uppdateringarna efter iOS 10. I detta fall är ditt alternativ antingen att återställa din iPhone från en tidigare säkerhetskopia eller vänta på nästa iOS-uppdatering för att rulla ut.

Dåligt batteri. Överhettning är också ett symptom på ett dåligt eller skadat batteri. Det kan vara ovanligt att en ny enhet får ett skadat batteri, men det är oundvikligt. Med det sagt skulle det inte skada att ta lite tid att diagnostisera batteriet och se till att det är i gott skick. Eller byt ut batteriet med ett nytt om det behövs.

Maskinvaruskada. Bortsett från batteriet kan skador på någon av iPhone-komponenterna också orsaka överhettningsproblem. Om du misstänker att det finns hårdvaruskador på din enhet, ta den med till en auktoriserad Apple-tekniker för ytterligare kontroll av hårdvara och reparation. Men om din iPhone fortfarande är under garanti, rekommenderar jag att du använder servicegaranti eller byter enhet istället.

Vad gör du när din iPhone 7 Plus överhettas?

Överhettningsproblem i mobila enheter som den nya iPhone kan lösas genom att förut fastställa den underliggande orsaken. Detta innebär att du måste undersöka de tidigare åtgärderna, till exempel hur du använde iPhone, eller vad du gjorde innan symtomen visar sig.

Nedan är rekommenderade lösningar för att hantera problem med överhettning på din iPhone 7 Plus. Du kan prova dessa lösningar innan du tar din iPhone till en tekniker eller kontaktar Apple Support:

Steg 1. Sätt din iPhone 7 Plus i säkert läge för att avgöra om problemet utlöses av appar från tredje part.

Om din iPhone överhettas när du använder en viss app, är det mer troligt att den appen är den skyldige. Många fall av överhettning av iPhone har förknippats med app-problem från tredje part. För att avgöra om det här är vad som gör att din enhet plötsligt överhettas, sätter du din iPhone i säkert läge.

Både iPhone 7 och iPhone 7 Plus har en Safe Mode-funktion som låter dig få åtkomst till telefonsystemet på ett säkert sätt när du diagnostiserar appar-relaterade problem på enheten. I det här läget kan du avinstallera appar och säkert eliminera tillhörande buggar utan att behöva oroa dig för att skada din nya iPhone.

Så här aktiverar du Safe Mode på din iPhone 7 Plus:

  • Håll ned strömbrytaren och hemknapparna samtidigt tills skärmen blir svart.
  • När skärmen är svart släpper du hemknappen men håller ner strömbrytaren.
  • När du ser Apple-logotypen håller du Volym upp-knappen tills springbrädan visas. Din iPhone bör redan vara i säkert läge då.

Alla tredjeparts tjänster och appar är tillfälligt inaktiverade i säkert läge. Om problemet är borta när din enhet är i säkert läge, indikerar det att problemet troligen orsakas av en tredje parts app. I detta fall är den bästa möjliga lösningen att bestämma vilken app som orsakar problem och sedan inaktivera eller avinstallera den misstänkta applikationen. Annars kan du välja att gå till fabriksåterställning vid behov. Den senare processen raderar din enhet helt därför att säkerhetskopiera din iPhone är ett måste innan du fortsätter.

Steg 2. Undvik att lämna din iPhone i en bil på en varm dag eller lämna inte din enhet i en bil. Detta beror på att temperaturer i parkerade bilar kan överstiga det normala driftstemperaturområdet. Placera eller lämna inte din iPhone i direkt solljus under en längre tid. Om du befinner dig på några extremt heta platser skulle det vara ett bättre alternativ att hålla din iPhone i en väska.

Steg 3. Undvik långvarig spel. Minimera din speltid så mycket som möjligt, särskilt med grafikintensiva spel. Grafiskt avancerade spel kan snabbt överbelasta processorn, vilket leder till att din enhet värms upp och att batteriet tappas så snabbt.

Steg 4. Inaktivera Bluetooth när den inte används. Anslutningsfunktioner som Bluetooth kan också få din enhet att värmas upp när den är aktiverad. Av detta skäl rekommenderas starkt att inaktivera Bluetooth och liknande funktioner när de inte används. Om du vill inaktivera Bluetooth på din iPhone 7 Plus öppnar du Kontrollcenter, sveper upp och trycker på Bluetooth-ikonen för att inaktivera den.

Steg 5. Stäng av Location Services på din iPhone. Flera fall av problem med överhettning i mobila enheter är kopplade till användningen av Location Services som GPS. När du använder GPS måste din telefon skaffa en karta någonstans för att positionen ska visas på en karta. Enheter som iPhone använder flera strategier för att ge platsinformation till apparna, beroende på hur mycket noggrannhet appen begär och hur stor noggrannhet som finns tillgänglig. Genomförande av alla dessa funktioner kan också beskatta processorn och sannolikt leda till att din enhet värms upp.

Steg 6. Aktivera flygläge. Detta är en snabbare metod för att stänga av GPS-, Bluetooth-, Wi-Fi- och Cellular Data-funktioner på din enhet. För att göra det öppnar du Kontrollcentret genom att svepa upp från hem- eller låsskärmen. Växla flygplansikon för att aktivera funktionen.

Steg 7. Ladda inte din iPhone. När din iPhone överhettas, är det troligt att batteriet också kan tömmas snabbt. Trots detta måste laddning av iPhone i detta läge undvikas eftersom laddning också värmer upp enheten. Som rekommenderat, låt din enhet svalna först.

Steg 8. Ta bort eventuella höljen eller tillbehör från tredje part. Att ta bort ärendet kan också betraktas som en tillfällig lösning för att hantera problem med överhettning på din iPhone. Majoriteten av tredjeparts tillbehör och höljen passar inte faktiskt med det ursprungliga iPhone 7 Plus karossystemet, vilket resulterar i detta problem. För att avgöra om det här är vad som gör att din iPhone värms upp, försök att ta bort dem och observera din enhet.

Steg 9. Uppdatera din iPhone-programvara. Bortsett från systemförbättringar innehåller programvaruuppdateringar också bugfixar. Om problemet med överhettning på din iPhone utlöses av ett programfel kan uppdatering till den senaste iOS-versionen vara en potentiell lösning. Hittills är den senaste tillgängliga iOS-versionen iOS 10.2.1 beta. Denna iOS-uppdatering sägs vara en bug fix och utrullning av prestandaförbättringar.

Steg 10. Återställ inställningarna. Om din iPhone börjar överhettas efter att du har konfigurerat eller gjort ändringar i vissa apparinställningar, kommer problemet troligen att utlöses av de senaste ändringarna du har gjort. Kanske har du aktiverat vissa funktioner eller alternativ som inte är tänkta att vara påslagen och som på något sätt krossat med iPhone: s processor. I sådana fall kan du överväga att utföra en återställning på alla inställningar eller återställa din iPhone istället.

Steg 11. Kontrollera batteriet. Om din iPhone överhettas under laddning, finns det en större chans att problemet beror på ett felaktigt batteri om det inte finns någon fysisk skada på någon av de relevanta komponenterna. Se till att batteriet är bra. Till och med en ny enhet kan ha ett dåligt batteri. Och i så fall krävs batteribyte för att lösa den underliggande orsaken.

Steg 12. Stäng av iPhone. Om du inte kunde ta reda på vad som fick din iPhone att värmas upp, försök bara att stänga av den, ge den lite tid att svalna och starta om den.

Om ingen av dessa lösningar kan lösa problemet och att du misstänker att hårdvaruskador orsakar att din iPhone 7 Plus överhettas, är det dags att kontakta din operatör eller Apple Support för att eskalera problemet för ytterligare hjälp och rekommendationer.

Att ta din iPhone till ett auktoriserat servicecenter kan också betraktas som ett alternativ. På det här sättet kan du låta en tekniker köra en grundlig diagnostik på iPhone 7 Plus och se om värmesensorn hade utlöst problemet. Men återigen, om din iPhone fortfarande är under garanti, skulle jag föreslå att du istället väljer garanti - antingen för service eller enhetsersättning.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.