Apple iPhone 7 Plus Kameraproblem: Suddig bild, ingen blixt, fokuserar inte, svart skärm, andra kameraproblem och fel [Felsökningsguide]

Flera ägare av den nya Apple iPhone 7 Plus klagar nyligen över iPhone-kameran som blir felaktig. Bland de frågor som tagits upp skulle inkludera men inte begränsas till en felaktig kameralås, svart skärm, blinkar av lila eller grönt och färgtonning.

Andra användare klagar också över den bakre kameran som inte fungerar och bara har en funktionell kameralins på sin iPhone 7 Plus. Apple har ännu inte lämnat någon kommentar eller officiellt uttalande, och erkänner något av de nämnda problemen med kameran på den nya iPhone-enheten. Därför har iPhone 7 Plus-användare som upplever något av dessa problem kvar en möjlighet att ta tillfälliga lösningar eller potentiella lösningar som de kan prova på och hantera problemet utan att behöva betala för en serviceavgift.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Vad får kamerafel och problem att uppstå på din nya iPhone?

Baserat på de givna specifikationerna enbart kan vem som helst berätta att Apples senaste iPhone 7 Plus-handenhet har en fantastisk kamera. Men till skillnad från vad de flesta hade förväntat sig, har atypiska symptom vid användning av kameraprogrammen redan visat sig i detta mycket tidiga skede. Detta gör att fler användare av den nya iPhone blir besvikna. Hittills har orsaken ännu inte fastställts men andra spekulerar i att vissa fel i den inbyggda kamera-appen kan vara skylden. Under tiden började andra användare att stöta på problem när de använde stock kamera-appen på sin nya iPhone 7 plus efter att ha installerat den senaste iOS-programuppdateringen. I det här fallet kan problemet taggas bland andra problem efter uppdatering, som kräver omedelbar fixering från Apple.

Såvida det inte finns hårdvaruskada som när telefonen blev våt eller tappades och resulterade i en trasig kamera, kan du fortfarande prova några lösningar för att försöka fixa problemet i slutet innan du tar tillbaka det till återförsäljaren eller ber om en ersättare .

Möjliga lösningar och lösningar

Precis som alla andra enhetsproblem kan kamerafel och problem uppstå när som helst oväntat på grund av flera skäl inklusive hårdvaruskada. Din iPhone kan tendera att ackumuleras hårdvaruskador efter fall av hårda droppar eller exponering för vätska. Symptomen kanske inte dyker upp direkt efter den faktiska händelsen, men det kan och kommer alltid att manifestera vid ett senare tillfälle.

Du kan välja att fortsätta med de här stegen om du är villig att spendera tid på att lösa problemet i slutändan innan du kontaktar Apple Support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Fortsätt läsa för att lära dig hur.

Obs! Se till att testa kameraprogrammet när du har slutfört vart och ett av dessa steg för att se om problemet redan har åtgärdats. I annat fall kan du prova andra metoder.

Följande metoder gäller för den inbyggda appen eller lager kamera-appen på den nya iPhone 7 Plus.

Steg 1. Avsluta kameraappen och starta om din iPhone.

Om det är första gången du stöter på ett fel eller problem när du använder iPhone: s inbyggda kameraprogram, försök sedan att avsluta appen och starta sedan om enheten. Enhetsproblem som orsakas av mindre programvaruproblem löses vanligtvis genom omstart eller omstart på enheten.

  • Om du vill starta om din iPhone 7 Plus trycker du och håller ner viloläge / vakna-knappen tills den röda skjutreglaget visas på skärmen. Dra skjutreglaget mot alternativet för att stänga av din iPhone helt. Efter 30 sekunder håller du in viloläge-knappen igen tills Apple-logotypen visas. Din enhet kommer nu att starta om.

Om din iPhone blir fryst eller inte svarar kan du tvinga den att starta om istället.

  • För att tvinga om starta om din iPhone 7 Plus trycker du och håller ner viloläge / vakna-knappen och Volym ned-knappen samtidigt i minst 10 sekunder tills Apple-logotypen visas. Din iPhone bör sedan starta om.

Att tvinga din iPhone att starta om raderar inte det aktuella innehållet på din enhet. Därför anses det vara en säker process att prova. Det är en rekommenderad lösning att hantera ett problem på svart skärm eller svarande knappar i kameraprogrammet.

Steg 2. Tvinga stäng appar.

Det kan finnas några andra appar som blev skurkiga, fortfarande körs i bakgrunden och orsakar andra appar, inklusive aktiekameraproppen, blir dysfunktionella eller svarar inte. Om kameraproppen fortsätter att frysa, kan du försöka tvinga stäng appen med följande steg:

Dubbelklicka på Hem-tangenten för att visa alla nyligen använda applikationer. Dessa appar är faktiskt inte öppna men är fortfarande i standby-läge. Det är skapat på detta sätt för att hjälpa användare att navigera och multitask. När saker och ting går fel med vissa appar, som när de inte svarar, rekommenderas att stänga dem.

Leta reda på appen som ska stängas, vilket i detta fall är kameraappen. För att stänga applikationen, svep upp appens förhandsgranskning. Starta om enheten och starta om eller öppna kameraprogrammet igen.

Steg 3. Kontrollera linsen.

Om du uppmanas med en svart skärm eller stängd lins när du öppnar Camera-appen, se till att ingenting blockerar kameralinsen. Om du använder ett ärende, försök ta bort det och se sedan vad som händer. Försök med båda kamerorna genom att trycka på kameran byta ikon för att växla mellan främre och bakre kameror och se sedan om den svarta skärmen bara förekommer på en kamera eller båda. Om det bara händer med en av kamerorna, kan den andra kameran eventuellt skadas och fungera inte. I det här fallet bör du kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för andra rekommendationer. Du kan också överväga att ta din enhet till ett auktoriserat servicecenter för mer hjälp.

Steg 4. Håll kameralinsen ren.

Ibland är det bara smuts som får dina foton att vara suddig, utan fokus eller har mörka fläckar på dem. Som sagt, se till att kameralinsen är ren. Vid behov kan du rengöra linsen med en mikrofiberduk för att torka av smuts eller skräp inuti linsen. Se till att göra det försiktigt.

Steg 5. Ta bort alla metalliska höljen eller magnetlinser.

IPhone: s optiska bildstabilisering kan störas av ett metallhölje eller magnetlins, vilket därmed orsakar suddiga bilder, inget fokus eller mörka fläckar på fotografierna som tagits med telefonens lagerkamera. För att utesluta detta från de möjliga orsakerna kan du försöka ta en bild utan ett metallhölje eller magnetlins på din enhet och jämföra resultatens kvalitet.

Steg 6. Justera fokus.

Innan du börjar spela in en video eller ta ett foto, se till att justera fokus genom att knacka på det objektet eller personen på förhandsvisningsskärmen när du tar bilder. Om du gör det kommer du att se skärmpulsen, och när kameran justeras kommer du kort in och ur fokus. Försök att hålla dig jämn när du justerar fokusen särskilt i fotoläge. Kameran fokuserar automatiskt på mitten om du rör dig för långt i någon riktning.

Steg 7. Testa LED-blixt.

För kamerablixten som inte fungerar kan det hjälpa att testa LED-blixt med hjälp av Control Center. Du kan stänga av ficklampan och sedan slå på den igen. Om LED-blixt inte fungerar som en ficklampa, kontakta Apple Support för att det är möjligt att den har skadats och därför fungerar den inte längre.

Om blixten slocknar varje gång eller inte fungerar alls, försök att kontrollera dina blixtinställningar genom att knacka på Flash-ikonen (svart blixtbult) som finns längst upp till vänster på skärmen. Om du gör det visas fler inställningar. Försök att välja en annan inställning.

Ibland kan du se en meddelandeprop som säger att blixten är inaktiverad särskilt när du använder kameran när du tar utökad video med blixt på eller använder iPhone i en mycket varm miljö. I detta fall är allt du behöver göra att låta din enhet svalna. Detta meddelande borde försvinna då.

Steg 8. Kontrollera och se till att kameraprogrammet inte är blockerat.

Om kameraprogrammet inte visas på startskärmen kan du försöka söka efter appen eller kontrollera dina iPhone-inställningar för att se till att appen inte är blockerad. Skriv bara kamera i sökrutan eller spotlight-sökning och tryck sedan på Camera app .

Alternativt kan du navigera till Inställningar-> Allmänt-> Begränsningar -> gå till avsnittet Tillåt och se till att kameran är PÅ.

Steg 9. Uppdatera iOS till den senaste versionen.

Bugfixar och programförbättringar implementeras vanligtvis av enhetstillverkare genom mjukvaruuppdateringar precis som Apple gör när stora iOS-uppdateringar rullas ut. Om du inte redan har gjort det ska du kontrollera om det finns någon programuppdatering som är tillgänglig för din enhet.

Du kan uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS trådlöst eller manuellt. För att uppdatera trådlöst eller via OTA behöver du en stabil Wi-Fi-nätverksanslutning. Om du inte kan se uppdateringen på din enhet kan du fortsätta med att uppdatera iOS manuellt via iTunes. Se till att säkerhetskopiera din enhet innan du uppdaterar.

Även om detta kanske inte garanterar en definitiv fix, kan uppdatering av iOS hjälpa till att optimera dina enhetsfunktioner, och därför skulle det inte skada att ge det en bild den här gången.

  • För att kontrollera om en uppdatering är tillgänglig, gå vidare till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering . Om en uppdatering är tillgänglig ser du en röd cirkel med motsvarande antal uppdateringar tillgängliga för din enhet. Klicka bara på Software Update för att fortsätta.

Obs! Det kan ta längre tid innan en nedladdning och installation av uppdateringen slutförs, särskilt med större programuppdateringar som kommer i större filstorlek. Så allt du behöver göra är att vänta tills den är helt installerad.

Steg 10. Prova andra kameraprogram (tredje part).

Om kameraproblemet kvarstår även efter att ha genomfört alla lösningar som föreslås ovan, kan du lika gärna överväga att prova andra kameraprogram än lagerkamera på din iPhone. Det finns många kameraprogram från tredje part som du kan ladda ner från App Store, om aktieappen inte fungerar.

Kontakta din operatör eller Apple Support för andra alternativ.

Om du inte är bekväm med att använda tredjepartsappar bör du kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för att öka problemet och be om ytterligare hjälp eller andra alternativ. Vid denna tidpunkt bör du också överväga möjligheten till hårdvaruskada på din nya iPhone 7 Plus, vilket resulterar i en inbyggd kameraapp. Om din iPhone fortfarande är berättigad till garantier, kan du använda någon av dessa garantier (reparation eller utbyte) som du önskar eller enligt Apple Support rekommendation.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.