Apple iPhone 7 Plus Kameraproblem: Appar kraschar, blixt fungerar inte, oskarpa foton eller utan fokus [Felsökningsguide]

Enhetsproblem kan uppstå när som helst på vilken enhet som helst, oavsett om den är ny eller gammal, mindre eller mer smart och kraftfull. Även om det kan låta bisarr för en ny avancerad enhet att redan orsaka problem för användare på ett mycket tidigt skede, är det oundvikligt.

Nyligen hävdar att ytan på nätet har att vissa ägare av Apples nya iPhone 7 Plus-smartphone redan har några problem angående en oberäknelig kamera-app. Av någon anledning fryser eller kraschar aktiekameran slumpmässigt. Bland andra problem som iPhone 7 Plus har stött på skulle inkludera men inte begränsas till ingen blixt eller blixt som inte fungerar och suddiga eller utan fokusbilder. Varför händer sådana problem med en ny kraftfull enhet och hur åtgärdar du den? Läs vidare för att få hjälp.

I ett försök att ta itu med de som försöker fixa mindre problem med den inbyggda kamera-appen på den här nya iPhone ensam har jag skapat en sammanfattning av generiska lösningar och föreslagit lösningar som alla kan använda när det är nödvändigt.

När det gäller våra läsare som har andra problem, besök vår felsökningssida för iPhone 7 Plus för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten. Det kan redan finnas befintliga lösningar på dina problem så försök hitta problem som är liknande med dina men om du behöver ytterligare hjälp, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Vad får iPhone 7 Plus-kameraappen att bli ojämn?

Problem som slumpmässiga kraschar och frysning av appar är taggade bland andra programvarorelaterade problem, särskilt vad gäller prestanda.

I de flesta fall kan ett problem uppstå i en applikation på grund av skadat innehåll som krossar med vissa apps interna funktioner. När du till exempel laddar ner en skadad multimediefil och lagrar den på samma plats där dina andra kamerafoton och videor sparas. Det finns en större chans att det skadade innehållet på samma sätt kan påverka andra filer, vilket kan leda till ett annat problem, särskilt när någon av dessa filer öppnas och hanteras med den inbyggda kameraprogrammet. Så du kanske tror att det är kameraprogrammet är felaktigt men faktiskt är en skadad fil skylden. Appen kan krascha, bli trög eller svara eftersom den försöker behandla ett skadat innehåll som inte svarar på ingångskommandon.

Andra faktorer som kan påverka iPhone: s kameraapp-funktion och resultat skulle inkludera felkonfigurerade inställningar i kameraprogrammet. Ibland får du inte en foto- eller videoutgång som du förväntar dig på grund av felaktiga inställningar eller så har vissa apparegenskaper inte konfigurerats korrekt. Exempelvis behöver inte anpassning av bildinställningar eller vissa alternativ inaktiveras eller aktiveras för att producera foton och videor av hög kvalitet.

Dåliga programuppdateringar kan också orsaka liknande problem i iPhone: s kameraprogram.

Minnesproblem som otillräckligt minne kan också ge dig problem när du använder iPhone-kameran, särskilt när du lagrar nya foton eller videor som tagits med lager-appen. Naturligtvis skulle dessa processer kräva att enheten har tillräckligt med lagringsutrymme för tilldelning av nya filer som produceras av kameraappen. Detta kan emellertid kanske inte vara fallet med tanke på att iPhone 7 Plus fortfarande är ny och utrustad med högre lagringskapacitet. Det bör inte vara något problem när det gäller lagringsutrymme. Men detta kan variera mellan användare. Vissa iPhone-ägare är förtjust i att lägga till nya komplexa appar till sin nya enhet utan att inse att deras enhet redan har slut på internt lagringsutrymme. För närvarande kommer det inte längre att kunna tilldela nya filer så att du bara undrar varför du inte längre kan spara dina foton eller videor.

Du kan faktiskt få några tips från felmeddelanden och meddelanden som dyker upp när något går fel när du använder iPhone 7 Plus-kameran. Med detta sagt måste du läsa meddelandedetaljerna innan du stänger den.

I värsta fall kan kamera-appen bli problematisk eftersom den fysiska kameran faktiskt är skadad.

Maskinvaruskador kan uppstå på en iPhone från tidigare händelser av att tappa och bli våta. Även om var och en av dessa nya iPhone-komponenter är byggda robusta kan de kanske inte motstå allvarliga påverkan från hårda droppar.

Problem med kameraprogrammet som orsakas av en defekt hårdvara kräver i allmänhet en professionell hjälp för att fixa. Om detta är fallet är ett bättre alternativ för dig att ta din enhet till en Apple Genius-bar för service. Det rekommenderas inte att fixa hårdvarorelaterade problem på en iPhone av dig själv för att förhindra att problemet blir värre.

Hur hanterar man mjukvarorelaterade problem med iPhone 7 Plus kamera-appen?

Om du är säker på att problemet du hanterar inte orsakas av hårdvaruskada kan du försöka fixa det med någon av de föreslagna lösningarna och generiska lösningar som är tillämpliga på din situation.

Nedan listas några rekommenderade procedurer som vanligtvis används för att hantera eventuella problem som påverkar iPhone: s inbyggda kameraprogram. Det skulle inte skada att prova någon av dessa metoder innan du tar din nya iPhone till ett servicecenter och betalar för en teknisk avgift.

Allmänna felsökningsmetoder för kameraproblem

Du kan prova någon av de efterföljande metoderna om du inte är säker på vad som exakt utlöser aktiekamera-appen på din iPhone 7 Plus för att bli felaktig eller opålitlig. Se till att testa kameran när du har slutfört varje metod för att se om problemet redan har lösts. Annars fortsätt till nästa tillgängliga metod.

Steg 1. Avsluta och starta om kameraprogrammet.

Om det här är första gången du stöter på ett problem när du använder den inbyggda kameraprogrammet på din nya iPhone 7 Plus, är det troligtvis bara bland andra mindre programvaruproblem som påverkar apparfunktionen. Mindre som de är, dessa problem kan först hanteras genom att sluta och starta om kameraprogrammet. Precis som vad du brukar göra när du använder ett datorprogram och plötsligt blev det programmet trög, släpar eller fryser. För att få programmet igen och fungera bra igen, är allt du behöver att avsluta och sedan öppna programmet igen efter några ögonblick. Samma koncept tillämpas på olika appar på mobila enheter.

Så här avslutar du app-appen:

 • Dubbelklicka eller tryck snabbt på Start-knappen två gånger. Om du gör det öppnas ett nytt fönster som innehåller alla dina nyligen öppnade appar. Dessa appar är i vänteläge.
 • Dra åt höger eller vänster tills du ser förhandsgranskningsskärmen för Camera-appen.
 • Svep upp förhandsgranskningen av Camera-appen för att stänga eller stänga appen.

När du gör det öppnar du appen och försöker se om problemet redan har åtgärdats. Om inte, prova andra metoder.

Steg 2. Starta om eller starta om din iPhone 7 Plus.

Majoriteten om inte alla mindre problem i mobila enheter som är mjukvarorelaterade kan åtgärdas genom en enkel omstart eller omstart. Processen kallas också mjuk återställning. Om problemet du för närvarande hanterar utlöses av slumpmässiga programvaruproblem som påverkar aktiekameran kommer det troligt att lösas genom att utföra en mjuk återställning.

 • Om du vill starta om / starta om / mjuka återställa din iPhone 7 Plus trycker du och håller ner viloläge / vakna-knappen tills den röda skjutreglaget visas. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Vänta i minst 30 sekunder och tryck sedan på Sleep / Wake-knappen igen tills Apple-logotypen dyker upp.

Alternativt kan du tvinga din iPhone 7 Plus att starta om, särskilt om kameraprogrammet inte svarar och får enheten att frysa.

 • För att tvinga om starta om din iPhone 7 Plus trycker du på och håller ned viloläge / vakna-knappen och Volym ned-knappen samtidigt i cirka 10 sekunder och släpper sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

När din iPhone har startat om öppnar du kameraprogrammet igen och ser om det har åtgärdat problemet.

Steg 3. Kontrollera och hantera det interna minnet.

För att säkerställa att allt är okej med din iPhone: s lagringsfunktion, kontrollera enhetens minnesstatus regelbundet och hantera lagring vid behov. Detta är ett måste för tunga iPhone-användare som är förtjust i att ladda ner appar och tweaks för att prova på sin nya enhet.

När din iPhone tar slut på lagringsutrymmet, är chansen stor att du upplever ofta förseningar, frysningar, kraschar och andra prestandaproblem som visas på din enhet. Så om du ofta upplever något av dessa symtom när du använder kamera-appen, bör du bättre kontrollera din minnesstatus och hantera lagring vid behov.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> Allmänt-> Lagring och iCloud-lagring.

Om du gör det kommer du till en meny eller skärm som innehåller mer information om din iPhone: s interna minnesallokering.

 • Klicka på Hantera lagring för att se hur mycket lagring varje appar använder.
 • Slutligen klickar du på en app från listan för att se mer information om minnesanvändningen.

Apple har designat sina iOS-enheter inklusive iPhones för att optimera lagring automatiskt genom att ta bort tillfälliga filer och rensa cachefiler. Om din iPhone med någon chans blir full och iOS inte längre kan frigöra mer utrymme, kommer du troligtvis att uppmanas med en lagring nästan full varning. Det här är din fråga om att göra din del när du gör vad som krävs för att frigöra lite utrymme i din iPhone: s minneslagring.

Att stänga av alla appar som körs i bakgrunden (vänteläge) kan också hjälpa till att frigöra lite utrymme på din iPhone: s interna lagring. Så du kan lika gärna överväga att stänga dem om det behövs.

Så här tvingar du täta löpande appar på din iPhone:

 • Dubbelklicka eller tryck snabbt på Start-knappen två gånger tills förhandsgranskningarna av apparna visas.
 • Dra uppåt på förhandsvisning av varje app för att stänga appen.
 • Om du vill se fler appar i vänteläge sveper du åt höger eller vänster och dra sedan upp på appens förhandsgranskning för att stänga den.

Efter att ha gjort alla dessa, försök att öppna kameraprogrammet och se om det redan fungerar bra och felfri.

Steg 4. Uppdatera iOS på din iPhone 7 Plus.

Apple rullar ständigt ut små uppdateringar efter en större iOS-version för att ta itu med de problem som uppstår i den befintliga plattformen eller förbättra vissa funktioner på iPhone. Eftersom programvaruuppdateringar också innehåller bugfixer, uppmuntras användarna att hålla sin iOS-programvara uppdaterad. Och om problemet du har med iPhone-kameran orsakas av ett programfel kan det åtgärdas genom att installera den senaste versionen av iOS för din iPhone.

 • För att kontrollera om en uppdatering är tillgänglig, gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering. Du får ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig för din iPhone. För att fortsätta med iOS-uppdateringsinstallation, tryck på alternativet för att ladda ner och installera.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen för iOS.

Specifika lösningar på ett problem med iPhone: s aktiekameraapplikation

Det finns vissa problem med iPhone: s inbyggda kamera-app som redan är taggade som lösta. Detta innebär att du kan använda en specifik lösning för att lösa problemet. Nedan följer några specifika problem med aktiekamera-appen tillsammans med deras respektive lösningar. Läs vidare och se om problemet du har listat och i så fall kan du prova den angivna lösningen.

Problem 1: Ingen Flash eller Flash fungerar inte

Rekommenderad lösning: Försök att testa LED-blixt och se om den fungerar. Du kan använda kontrollcentret för att testa LED-blixt på din iPhone. För att göra det, öppna Kontrollcentret och knacka sedan på ficklampa-ikonen längst ner till vänster eller på kontrollcentralen. Om LED-blixten tänds fungerar den. Om inte, försök att kontrollera blixtinställningarna på din iPhone 7 Plus. För att göra det, klicka på den svarta blixtbultikonen eller blixtikonen längst upp till vänster på skärmen och välj sedan en annan inställning. Testa kameraprogrammet igen efter att ha bytt till en annan inställning för att se om det finns några ändringar.

Ett varningsmeddelande som säger att ”blixten är inaktiverad” kommer troligen att dyka upp när du tar utökad video med blixten påslagen eller använder iPhone i en mycket varm miljö. I det här fallet måste du låta din iPhone svalna tills du kan använda den igen.

Problem 2: Suddig foton, mörka fläckar på tagna foton, ur fokus

Rekommenderad lösning: Rengör kameralinsen. Det är möjligt att du blir suddiga bilder eller mörka fläckar visas på dina fotograferade bilder eftersom kameralinsen är täckt med damm eller smuts. För att utesluta denna möjlighet, kontrollera linsen för smuts eller skräp. Rengör vid behov med en mikrofiberduk. Försök ta ett nytt foto när linsen är helt ren.

Försök att ta alla metallväskor eller magnetlinser där du använder något med foton som inte är i fokus. Metallfall eller magnetlinser kan orsaka störningar i iPhone: s optiska bildstabilisering och därmed producera bilder och videor av dålig kvalitet från aktiekameran.

Ta ett foto utan etui eller magnetlins på din iPhone och se resultaten.

Se också till att fokusera på en viss person eller objekt innan du fångar eller helt enkelt knackar på objektet eller personen på förhandsvisningsskärmen för att låta kameran göra nödvändiga justeringar. Du kommer då att se skärmpulsen eller skärmen går kort in och ur fokus. Om du rör dig för långt i någon riktning kommer kameran att fokusera igen mot mitten. Se till att justera fokuset innan du börjar spela in en video med videoläge på din iPhone-kamera.

Problem 3: Kameraprogram saknas

Rekommenderad lösning: Använd Spotlight-sökning för att hitta kameraappen på din enhet. Som standard placeras den på hemskärmen men kan också tas bort eller överföras till en annan mapp. Om du vet den exakta platsen till var kamera-appen flyttades eller överfördes till, kan du bara gå direkt till den mappen.

Kameraprogrammen kan också bli osynlig när den är begränsad. Gå till Inställningar-> Allmänt-> Begränsningar-> Tillåt-> Kamera för att kontrollera och se till att appen inte är begränsad. Om du gör det stängs alla begränsningar som tillämpas på applikationen och ser till att kameran kan starta eller bli synlig på enheterna utan någon begränsning.

Problem 4: Svart kamerasökare eller stängd lins

Rekommenderad lösning: Se till att ingenting blockerar kameralinsen när du tar ett foto. Om ingenting blockerar linsen och ändå ser du en svart skärm på kameraappen, försök att tvinga stänga appen, starta om din iPhone och öppna kameraprogrammet igen.

Alternativt kan du prova att växla mellan främre och bakre kameror. Om den svarta skärmen bara inträffar på någon av iPhone-kamerorna, betyder det att något är fel den kameran och därför måste diagnostiseras av en tekniker.

Tips: Om du har testat alla rekommenderade lösningar och lösningar i det här inlägget men till ingen nytta kan du försöka installera en alternativ kameraapp som är kompatibel med din iPhone 7 Plus i App Store.

Kontakta Apple Support eller din iPhone-operatör för ytterligare hjälp och rekommendationer

Du måste eskalera problemet, särskilt om du har gjort alla ansträngningar i ett försök att fixa det, men bara för att ha samma problem med iPhone 7 Plus-kameraprogrammet. Var noga med att låta dem veta vad du har gjort hittills. Om din iPhone fortfarande är under garanti, försök att fråga om du är berättigad till det och välj sedan att använda garantier istället.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.