Apple iPhone 7 Plus iTunes-fel 9: Vad orsakar detta iPhone-fel och hur åtgärdar du det? [Felsökning]

Fel kan uppstå när som helst i mobila enheter inklusive Apples nya flaggskeppsenhet som kallas iPhone 7 Plus. Vissa av dessa fel är inte riktigt isolerade på själva iPhone utan utlöses faktiskt av annan programvara som iTunes. Många användare av iPhones och iPads skulle välja att hantera sina respektive enheter med Apples patenterade mediebiblioteksapplikation populärt känd som iTunes. Det är en datorprogramvara som gör att användare kan hålla sina iOS-enheter mer optimerade, stabila och uppdaterade. Bortsett från uppdateringar, integrerar iTunes också ett alternativ för systemåterställning, vilket gör att användare kan återställa till en tidigare iOS-säkerhetskopia om en ny uppdatering rensade till enhetens normala funktioner.

I allmänhet betraktas iTunes som en bättre och säkrare metod för att utföra iOS-uppdateringar och återställa processer. Det har ett enkelt och användarvänligt gränssnitt som även nybörjare enkelt kan manipulera. Men precis som alla andra datorprogram har iTunes också sin egen andel av brister. Således har inte alla iOS-användare samma positiva feedback från att använda iTunes. Medan andra lyckades få framgång, hamnade vissa i en slinga av programfel inklusive iTunes-fel 9 eller iPhone-fel 9. Denna felkod är associerad med ett felmeddelande som säger att “iPhone (iPhone-namn) kunde inte återställas. Ett okänt fel inträffade (9). ” Som meddelandet antyder kan användare inte fortsätta eller slutföra iOS-återställningen via iTunes. Medan iTunes-fel 9 är taggat bland andra sällsynta fel, kommer enheten plötsligt att svara eller inte fungera när den inträffar.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Vad är iTunes-fel 9 och vad gör att det uppstår på iPhone 7 Plus?

Innan du hoppar i felsökning är det bättre att veta först om vad iTunes-fel 9 anger. Om du gör det kommer du att hjälpa dig att förstå varför det inträffar och därifrån få tips om hur du kan bli av med det.

Per definition är iTunes-fel 9 en felkod som visar ett problem med hårdvaran. Det är taggat bland andra iTunes-fel som sällan uppstår. Det här felet kan uppstå på olika iOS-enheter inklusive den nya iPhone 7 Plus när du går igenom specifika systemåtgärder via iTunes. Användare som har hanterat det här felet har hittat de viktigaste utlösarna inklusive felaktig hårdvara, defekta USB-portar eller skadade USB-kablar. Dessa är bland de viktigaste komponenterna som används för att ansluta iOS-enheten till datorn när du utför iOS-uppdatering eller systemåterställning. Användning av en skadad USB-port eller USB-kabel kan orsaka eventuella avbrott i den senare processen, vilket sedan utlöser iTunes till att uppmana dig med felet 9. Det är iTunes-sätt att informera dig om att den inte kan fortsätta eller slutföra processen. Detta händer eftersom iTunes inte längre kan kommunicera med iOS-enheten på grund av förlust av fysisk anslutning.

Samtidigt finns det också andra fall där användare stöter på samma fel när de använder iTunes för att hantera sin iPhone 7 Plus även utan skada på de nyckelkomponenter som nämns ovan. Vid denna punkt utlöses iTunes-fel 9 av säkerhetsprogramvara eller brandvägg installerad i datorn.

För att hjälpa dig förstå hur var och en av dessa faktorer kan utlösa iTunes till att uppmana dig med fel 9, här är en detaljerad förklaring.

Defekta USB-portar eller skadade USB-kabelanslutningar

Din iPhone måste vara ordentligt ansluten till datorn för att iTunes ska kunna känna igen din enhet och fungera i enlighet därmed. För att upprätta en korrekt anslutning mellan datorn och din iPhone måste du använda ett USB-kabelkontakt. För att förhindra konflikter rekommenderas det starkt att använda den original- eller Apple-levererade USB-kabeln. En annan sak du behöver se till att fungerar korrekt är USB-portarna på datorn. Datorn och / eller iTunes kan inte upptäcka eller känna igen din iPhone om USB-porten är skadad. Båda enheterna kommer inte att kunna upprätta korrekt anslutning i första hand och därför kan iTunes inte känna igen din iPhone också. Eller så kanske den känner igen det men inte så länge. Som ett resultat finns det en större chans att uppdaterings- eller återställningsprocessen när som helst avbryts. Och när det gör det är det när fel 9 visas

Instabil nätverksanslutning

En annan faktor som kan avbryta iTunes-funktioner med din iPhone är nätverksanslutning. Vanligtvis skulle iTunes behöva kommunicera med Apple-servrarna särskilt när de får iOS-uppdateringar. En stabil anslutning är nödvändig för att iTunes ska kunna slutföra åtgärden ordentligt. Men med nätverksproblem kommer iTunes-operationer eller anslutning mellan iTunes och Apple-servrarna att avbrytas och därför kunde iOS-uppdatering eller återställning inte slutföras. Och för att berätta allt om detta ber iTunes dig med felkod 9 tillsammans med ett meddelande.

Säkerhetsprogramvara eller brandvägg nekar åtkomst till iTunes

Säkerhetsprogramvara eller brandvägg installeras för att hålla datorsystemet säkert mot olika former av säkerhetshot, antingen från synpunkter online eller offline. När du ansluter din iPhone till datorn kommer din telefon att identifieras som en extern enhet ansluten. Om säkerhetsprogramvaran eller brandväggen uppfattar ett potentiellt hot från din telefon eller betraktar din telefon som ett potentiellt säkerhetshot, kommer åtkomst att nekas. Detta är troligt fallet om du fortsätter att få en felmeddelande som säger att din iPhone inte känns igen eller inte upptäcks även om allt i den fysiska anslutningen är ordentligt säkrat. Beroende på hur säkerhetsprogramvaran är konfigurerad kan den tillåta din iPhone att komma åt datorsystemet men åtkomst till iTunes kan vara begränsat.

Jailbreaking iOS / iPhone jailbreaking

Även om jailbreaking erbjuder många fördelar för iOS-användare, särskilt när det gäller tillgång till många funktioner, kan det också ge stora nedgångar, särskilt om processen avbryts eller inte slutförs. Om jailbreak inte slutade, kommer du troligen att ha en murad iPhone. Och om det händer kan iTunes inte hjälpa till att få tillbaka det. Men det finns också några som hade turen att få sina iPhones tillbaka och köras efter att ha hamnat i mord från jailbreaking. Och de flesta av dessa människor hade tytt till en DFU-återställning. Men än en gång är det inte en garanti för att DFU-återställning hjälper hela tiden. Tyvärr erbjuder Apple vanligtvis inte bara support för fall av iPhone-problem orsakade av jailbreaking.

Hur hanterar man iTunes-fel 9 på iPhone 7 Plus?

Med tanke på att den underliggande orsaken inte är en felaktig hårdvara kan du fortfarande prova några lösningar i ett försök att fixa felet själv och få saker gjorda i iTunes utan fler fel. Observera dock att det bara är generiska lösningar och att ultimata fixering inte alltid garanteras. Men återigen skulle det inte skada om du tar dina chanser och löser problemet i slutändan innan du eskalerar problemet till Apple Support. Din chans att fixa iTunes-fel 9 genom de efterföljande metoderna är högre om det är mjukvarorelaterat.

Saker att kontrollera i förväg:

Det finns också andra faktorer som kan orsaka problem när iOS-uppdateringar utförs och återställs via iTunes. Dessa inkluderar men inte begränsas till datorns operativsystem, iTunes-version, samt systemdatum och tidinställningar på endera enheter. För att se till att ingen av dessa orsakar dig sådana problem, bör du först kontrollera dem först.

 • Kontrollera och se till att datorn du använder kör den senaste versionen av operativsystemet, antingen Windows eller Mac. Om du gör det förhindrar du problem med att uppfylla minimikraven för system.
 • Kontrollera och se till att iTunes är uppdaterad. Vissa användare som har hanterat relevant felkod när de använder iTunes för att uppdatera eller återställa iOS har också hittat en länk mellan felet och iTunes-version som redan är föråldrad. Och de kunde fixa det genom att uppdatera iTunes-programmet.
 • Kontrollera och se till att datum- och tidsinställningarna är korrekt inställda på båda enheterna. Även om detta kan låta lite bisarrt, fanns det några fall av iTunes-fel 9, som var bundna till felaktiga datum- och tidsinställningar på antingen datorn eller iPhone själv. Därför skulle det vara bättre att utesluta denna möjlighet.

Lösningar och lösningar för att fixa iTunes-fel 9 på iPhone 7 Plus

Följande lösningar är baserade på möjliga orsaker som säkerhetsprogramvara eller brandvägg, felaktiga USB-portar och skadade USB-kontakt. För att hjälpa dig komma igång, låt oss arbeta med dessa frågor först.

Första lösningen: Försök att inaktivera säkerhetsprogramvara eller brandvägg på datorn.

Att inaktivera säkerhetsprogramvara eller brandvägg tillfälligt hjälper dig att isolera om iTunes-fel 9 eller inte utlöses av det. Om felet försvinner efter att ha gjort det, betyder det att något måste göras i säkerhetsprogramvaran eller brandväggsinställningarna för att din iPhone ska få åtkomst till iTunes eller datorsystemet utan några begränsningar. Kontrollera också nivån på tillstånd som datorn har beviljat externa enheter eller lagrade medier. Återigen anses din iPhone vara en när du ansluter den till datorn så att det är möjligt att systemet sätter vissa begränsningar för din iPhone för säkerhetsändamål. Men om du inte är säker på vilka inställningar eller alternativ du vill konfigurera, har du ett annat alternativ och det är att tillfälligt inaktivera brandvägg eller säkerhetsprogramvara på datorn när du försöker använda iTunes för iOS-uppdatering eller återställning. När du är klar kan du bara aktivera det ändå.

När du har konfigurerat om brandväggen eller säkerhetsinställningarna på datorn startar du om datorn och ansluter sedan din iPhone igen för att försöka iOS-uppdatering eller återställning med iTunes.

Andra lösningen: Försök att använda en annan USB-port och se till att det finns rätt fysisk anslutning.

För att utesluta möjligheten på en skadad USB-port som orsakar problem när du använder iTunes för att hantera iOS kan du försöka byta till andra tillgängliga USB-portar. Gör detta särskilt om din iPhone inte känns igen eller inte kommer att upptäckas av datorn. Det är möjligt att USB-porten du för närvarande använder är skadad eller inte fungerar, så att datorn inte kan upptäcka din iPhone även om den redan är ansluten.

Alternativt kan du också prova att använda andra kompatibla USB-kontakter eller kablar för att ansluta din iPhone till datorn. Detta hjälper dig att avgöra om problemet finns på USB-kabeln eller inte.

Och slutligen, om det är tillgängligt, försök att använda en annan dator att använda. Om felet inte dyker upp när du använder en annan dator, indikerar det tydligt att den föregående datorn har fel.

Tredje lösningen: Starta om din iPhone 7 Plus

Du kanske har gjort det redan men bara för att se till att du inte missar något försök att göra det igen i minst tre gånger. Vanligt omstart kanske inte är tillämpligt i det här fallet eftersom din iPhone troligtvis kommer att svara eller frysas eftersom iTunes uppmanade dig med felet 9. Det betyder att du måste göra en kraftåterstart. Här är rätt sätt att göra det på din iPhone 7 Plus:

 • Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen eller Power-knappen och Volym ned-knappen samtidigt i minst 10 sekunder och släpp sedan båda dessa knappar när Apple-logotypen visas.
 • Vänta på din iPhone för att slutföra omstartprocessen och när den är klar, försök att ansluta den till datorn igen.

Försök att göra iOS-uppdatering eller återställning via iTunes när omstarten är klar och se om det går igenom utan fler fel.

Fjärde lösning: Utför en DFU-återställning

DFU står för Device Firmware Update, ett gränssnitt på ditt iPhone-system som gör det möjligt för enheten att kommunicera med iTunes utan att ladda operativsystemet eller bootloader. Med DFU-läge kan du använda en anpassad firmware som krävs för uppdatering, SIM-upplåsning och även när jailbreaking. Nedgraderingar av firmware kan också göras i det här läget. Tänk på detta som din sista bästa utväg om allt annat skulle misslyckas med att fixa iTunes-fel 9 och du fortfarande inte kunde få uppdatera eller återställa iOS på din iPhone 7 Plus via iTunes.

Det rätta sättet att sätta din iPhone 7 Plus i DFU-läge görs genom följande steg:

 • Anslut din iPhone till din dator och öppna iTunes. Det spelar ingen roll om din iPhone är på eller av.
 • Tryck och håll ner sömn / väckarknappen och hemknappen i 8 sekunder.
 • Släpp Sleep / Wake-knappen efter 8 sekunder, men fortsätt att hålla hemknappen tills iTunes säger ” iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge.” ITunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge
 • Släpp hemknappen. Din iPhone-skärm blir helt svart om du har gått in i DFU-läget. Om det inte är det, försök igen från början.
 • Tips: Du vet om du har gått in i DFU-läge om din iPhone-skärm förblir svart. Just nu bör iTunes redan varna dig om att den har känt eller upptäckt din iPhone och tillåter att den återställs.
 • Återställ din iPhone 7 Plus med iTunes.

Tidpunkten är nödvändig när du går in i DFU-läget, så om du inte får det till en början, försök bara.

Andra alternativ att tänka på

Om en DFU-återställning inte fungerar, kan du överväga att använda en iOS-återställningsprogramvara eller reparationsverktyg för din iPhone 7 Plus. Det finns faktiskt en hel del programvara för samma ändamål. Allt du behöver göra är att välja det mest trovärdiga och sedan ta dina chanser att använda det för att fixa iTunes-felet du har försökt bli av med.

Du kan ladda ner något av dessa iOS-återställningsverktyg gratis eller genom köp. Se till att du väljer den som är kompatibel med din dator och iPhone-enheter.

Sök mer hjälp

Om problemet kvarstår efter att ha testat alla rekommenderade lösningar och lösningar och du har slut på alternativ, är det bäst att eskalera problemet till Apple Support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Eller så kan du bara ta din iPhone 7 Plus direkt till ett auktoriserat servicecenter för noggrann utvärdering. Det är också möjligt att fysiska eller vätskeskador finns på iPhone och det främsta skälet till att du får problem.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.