Apple iPhone 7 Performance-problem: Varför är min iPhone 7 så långsam? [Felsökningsguide]

Prestandafrågor i mobila enheter som trög, släpar, fryser och svarar inte inträffar vanligtvis efter flera veckor eller månader av omfattande användning. Även om det sällan visar sig i helt nya smartphones som #Apple iPhone 7 (# iPhone7), börjar vissa ägare redan märka relevanta symtom. I själva verket har en iPhone 7-ägare just tappat oss ett e-postmeddelande med begäran om support eller rekommendationer för att lösa problem med långsam prestanda på sin nya iPhone. Läs vidare för att lära dig möjliga skäl till varför en så ny kraftfull iPhone går så långsamt i detta mycket tidiga skede.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Relevanta symtom

 • iPhone 7 fryser
 • iPhone 7 släpar
 • stänger oväntat av
 • iPhone 7 startar om av sig själv
 • iPhone 7 visar felmeddelanden

Varför är min iPhone 7 så långsam?

För många kan detta låta som en bisarr fråga, särskilt eftersom det vi har att göra med är en ny iPhone. Ändå är det inte omöjligt för en sådan ny enhet att komma i sådana problem.

Det finns olika faktorer som kan göra att din telefon fungerar långsamt, trög, inte svarar eller stänger oväntat. Vanligtvis utlöses dessa symtom av felaktiga program eller installerade program. Det finns också andra fall där dessa problem är knutna till ett minnesfall, till exempel när enheten redan har lagringsutrymme eller har tillräckligt med minneslagring för att utföra fler processer. Det är exakt samma sak med en dator, vilket internminne tar slut. När detta händer bör enheten vanligtvis visa symtom som startöglor, släpar och inte svarar. Men det är naturligtvis att en felaktig hårdvara inte finns.

Hur man fixar långsam iPhone 7

Med tanke på att det inte finns någon fysisk eller vätskeskada på någon av iPhone-komponenterna, kan problemet fortfarande åtgärdas med vissa lösningar som beskrivs nedan. Du kan prova någon av de metoder som är tillämpliga på ditt tillstånd.

Steg 1. Återställ din iPhone

Om det är första gången du märker att din iPhone blir trög när du utför en viss uppgift, skulle en mjuk återställning vanligtvis fixa den. Mindre problem som påverkar iPhone-systemet inklusive långsam prestanda, löses vanligtvis av en omstart. Det är en säker process eftersom det inte raderar något av ditt innehåll eller data lagrade på din iPhone. Till att börja med, så här utför du en mjuk återställning på iPhone 7:

 • Håll ned strömbrytaren och volymknappen ned från hemskärmen .
 • Släpp båda tangenterna när Apple- logotypen visas.

Vänta tills din iPhone startar om helt och testa sedan om den normalt fungerar igen.

Steg 2. Anslut din iPhone till en laddning och låt den ladda.

Din iPhone kommer också att bli trög när den redan har slut på batteriet. För att avgöra om detta är fallet, kontrollera och se till att din iPhone inte har lite batteri. När din enhet är i det här läget försöker den förlänga batteriets livslängd genom att bromsa prestandan. När din enhet har lite batteri kan den också bli trögare eller till och med tyckas frysa, särskilt om en app eller bakgrundsprocess kräver högre prestanda. Att ladda din iPhone ger tillräckligt med kraft för att den ska fungera normalt igen.

Steg 3. Kontrollera din iPhone: s minnesstatus.

Som jag har förklarat tidigare kan otillräcklig minneslagring också orsaka långsam prestanda eller få din iPhone att prestera långsammare än vanligt, frysa eller till och med svara. Om du tror att du redan har lagrat många nya appar på din enhet, gå vidare och kontrollera dess interna minne eller rensa ut lite utrymme om det behövs. Så här avgör du om din telefon har lågt minne eller inte:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra till och knacka på Allmänt från inställningsmenyn.
 3. Tryck på Storage & iCloud Storage.

Kontrollera noggrant detaljerna och se till att din enhet har tillräckligt med lagringsutrymme tillgängligt. Om det återstående lagringsutrymmet är betydligt lägre beror troligen problemet på ett lågt minne. I det här fallet kan du avinstallera alla oanvända eller onödiga appar för att återfå tillräckligt lagringsutrymme. Till att börja med, följ dessa steg för att avinstallera eller ta bort onödiga program från din iPhone:

 • Tryck och håll ner appikonen som ska tas bort eller avinstalleras.
 • När appikonen börjar skaka eller fika, pekar du på X bredvid den föredragna appen.
 • Tryck på Radera för att fortsätta.
 • Tryck på Hem- knappen för att bekräfta åtgärden.

Därefter är den valda appen redan borta och avinstalleras.

Obs! Vissa förinstallerade appar på din iPhone 7 kan inte avinstalleras. De ovannämnda stegen är endast och mestadels tillämpliga för tredjepartsappar.

Steg 4. Stäng alla löpande appar.

Varje applikation du öppnar tar plats i telefonens interna minne. Så ju fler appar du öppnar samtidigt, desto mer minnesutrymme tar det och leder ofta till att din enhets prestanda bromsas ner. Medan nya iPhones är utformade för att ta multitasking, kan de fortfarande bli tröga i tid, särskilt om du använder skrymmande program som spelappar, samtidigt i flera timmar.

Följ dessa steg för att stänga appar som körs i bakgrunden på din iPhone 7:

 • Tryck två gånger på Hem-skärmen på Hem-skärmen.
 • Du kommer då att se en popup-skärm som innehåller nyligen aktiva appar. För att stänga en app, svep bara appen uppåt.
 • Upprepa för varje öppen applikation.
 • När du är klar med att stänga alla oanvända appar trycker du på Hem- skärmen . Bakgrundsapparna är nu stängda.

Det rekommenderas starkt att stänga bakgrundsappar när de inte används för att frigöra mer utrymme i din iPhone: s interna minne.

Steg 5. Rensa cache för webbläsarappar.

Om symptomet visas när du använder Safari-appen eller någon annan surf-app på din iPhone, är det mer troligt att du har att göra med en långsam surfningsproblem. I detta fall kan rensning av webbläsarens historik, cache och data eventuellt lösa det underliggande problemet.

Här är stegen för att rensa (Safari) webbläsarcache på din iPhone 7:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Bläddra till och tryck på Safari .
 3. Bläddra till och knacka på Rensa historik och webbplatsinformation.
 4. Om du uppmanas att trycka på Rensa historik och data för att fortsätta.

Vänta på din iPhone för att slutföra processen. Efter det har bläddringscachen redan raderats.

Obs: Menyalternativ kan variera beroende på webbläsarapplikationen du använder och programvaruversionen.

Steg 6. Uppdatera din iPhone-programvara.

Programuppdateringar är generellt utformade för att optimera enhetens prestanda. Se i detta avseende till att din iPhone 7 kör den senaste iOS-firmware. Om du inte är säker kan du kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga för din enhet med följande steg:

 • Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 • Bläddra till och tryck på Allmänt .
 • Klicka på Programuppdatering.
 • Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdningen och installationen av uppdateringen.

Du kan också uppdatera din iPhone-programvara med iTunes.

Steg 7. Utför en uppdatering av DFU-läget.

En uppdatering av DFU-läget använder ett speciellt telefontillstånd som gör att din iPhone kan kommunicera med iTunes utan att din iPhone helt startar. Du kan använda DFU-läge för att uppdatera eller återställa iOS.

iTunes kommer att försöka bevara dina inställningar och innehåll medan du utför en uppdatering eller ominstallerar via DFU-läge. Men om du väljer alternativet Återställ raderas alla inställningar och innehåll. Återställning bör därför endast användas som en sista utväg.

Följ dessa steg för att uppdatera eller återställa din iPhone 7 via DFU-läge:

 • Anslut din iPhone till en dator med iTunes installerat. En senaste version av iTunes-programvaran rekommenderas starkt.
 • Medan din iPhone är ansluten trycker du på och håller ner både strömbrytaren och volymknapparna samtidigt.
 • När iTunes-logotypen, pilen och blixtkabeln visas på din iPhone-skärm, släpper du båda knapparna.
 • En iTunes-prompt kommer då att dyka upp och ber dig att antingen återställa eller uppdatera .
 • Välj Uppdatera för att uppdatera din iPhone till den senaste tillgängliga iOS-versionen. I annat fall väljer du Återställ .

Du kan välja att återställa från en tidigare säkerhetskopia av din iPhone om symptomen började efter uppdatering av programvaran eller kontakta Apple Support för att eskalera problem efter uppdatering om långsam prestanda. Om du får några felkoder eller meddelanden, notera dem eftersom de ger dig ledtrådar om vad som eventuellt har gått fel och börja felsöka det.

Om du misstänker att problemet utlöses av en felaktig maskinvara som fysisk eller vätskeskada troligtvis finns kan du ta din iPhone till ett auktoriserat servicecenter i närheten eller kontakta din enhetsoperatör för andra rekommendationer. Du kan också använda garantierbjudanden för nyinköpta iPhone 7 som har problem från felaktig hårdvara eller enhetskomponenter.

Anslut med oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.