Apple iPhone 7 Memory and Storage Guide: Hur man hanterar minne och utökar lagringsutrymme

Det här inlägget belyser några betydelsefulla metoder och tips som hjälper dig att hantera minne och utöka lagringsutrymme på din #Apple iPhone 7 (# iPhone7) för att ge det betydande prestandaökning. Apples senaste iPhone-enhet är verkligen inbäddad med en kraftfull uppsättning funktioner men den erbjuder inte ett micro SD-stöd. Detta anger också en gräns för användare att utöka lagringsutrymme med externa SD-kort. Och för att fylla detta gap görs modeller med hög lagringskapacitet i detta nya iPhone-flaggskepp tillgängliga som 128 GB och 256 GB versioner. Detsamma gäller för den större iPhone 7 Plus. Ändå betyder en högre inbyggd minneskapacitet inte att den här telefonen kommer att förbli vid sin bästa prestanda i tid, särskilt med fler nya applikationer installerade.

Olika faktorer kan påverka prestandan på din enhet, inklusive omfattande användning, appar och processer, för att nämna några. Att använda din iPhone under en längre tid kommer också att fylla dess minne med processer och så småningom kommer saker att börja sakta. Det är här rätt minnehantering spelar en viktig roll.

Vad gör man för att frigöra lite utrymme på din nya iPhone 7?

Du kan använda någon av följande metoder för att hantera intern lagring av din iPhone 7 och frigöra lite utrymme för att uppnå prestandaökning på ett ögonblick.

Olika sätt att kontrollera tillgängligt minne på din iPhone 7

Det bästa sättet att börja är att kolla in och analysera vilka appar som använder hur mycket av telefonens totala interna lagringsutrymme. Visa också det tillgängliga minnet på din telefon så att du vet vilka appar du ska installera utan att behöva överskrida den återstående lagringsutrymmen. Om det behövs, gör något för att frigöra lite utrymme.

 1. Kontrollera och hantera minnet via din iPhone 7-meny
 • Gå till Hem-skärmen.
 • Tryck på Inställningar .
 • Bläddra till och tryck på Allmänt från menyn Inställningar.
 • Tryck på Storage & iCloud-användning för att fortsätta.
 • På följande skärmbild bör du se dina enhetslagringsinformation inklusive lagrad användning och återstående ledigt utrymme.
 • Tryck på Hantera lagring för att se hur mycket lagringsappar som använder. Du kommer sedan att uppmanas med en lista över appar tillsammans med det minnesutrymme som alla tilldelar dem.

När du kommer dit kommer du att se en lista över dina appar och hur mycket lagringsutrymme som tilldelats för varje. För att se mer information om varje apps minnesanvändning, tryck helt enkelt på appen från listan. Du kanske kan ta bort en del av innehållet beroende på appen eller så kan du också ta bort appen och allt dess innehåll, om möjligt.

Vanligtvis kommer du att uppmanas med en lagring nästan full varning när din enhet är nästan full och iOS inte kan frigöra mer utrymme på din telefon. Om så är fallet måste du ta bort oanvändt eller onödigt innehåll från din enhet.

 1. Kontrollera och hantera minnet via iTunes

Ett annat sätt att kontrollera och hantera din iPhone-minne är genom iTunes. Du måste använda en dator för att fortsätta med dessa steg:

 • Öppna iTunes på din dator. Använd så mycket som möjligt den senaste versionen av iTunes-programmet för att undvika problem med inkompatibilitet i programvaran.
 • Anslut din iPhone 7 till datorn med det medföljande USB-kontakten.
 • I iTunes, leta upp och välj din iPhone 7 från listan över enheter. Du bör sedan se en stapel som anger hur mycket lagring iOS-innehållet använder, dividerat med innehållstyp.
 • Flytta nu musen över en innehållstyp för att hitta mer information om den. Till exempel Andra eller appar .

Cache-filer är taggade som andra filer på din iPhone. Tillfälliga och cachelagrade filer raderas automatiskt när din iPhone behöver mer utrymme. Det betyder att du inte behöver ta bort dem själv.

Fler tips och tricks för minneshantering för din iPhone 7

Därefter markeras några få lösningar för RAM-hantering och tricks som du kan försöka förbättra din iPhone: s totala prestanda.

Metod 1. Rensa din iPhone: s internminne med en mjuk återställning.

Eftersom iOS inte erbjuder några RAM-hanteringsalternativ som är inbyggda i iOS-plattformen kan du använda en mjuk återställning eller helt enkelt starta om din iPhone för att rensa RAM-minnet. För att göra det, tryck och håll ner viloläge / vakna-knappen tills du uppmanas med alternativet Slide to Power Off. Tryck på det alternativet om du vill stänga av enheten helt och hålla och hålla ned viloläge-knappen efter 30 sekunder tills Apple-logotypen dyker upp.

Metod 2. Använd strömmen Power och Home-knappen.

Detta trick föreslås av en iPhone-ägare som fick reda på en märkbar ökning av enhetens prestanda efter att ha utfört dessa steg:

 • Tryck och håll ned strömbrytaren på vår iPhone 7 tills du uppmanas med skärmen Slide to Power Off.
 • När du är på skärmen Avstängning, släpp strömbrytaren.
 • Efter några sekunder trycker du på och håller ner din iPhone-hemknappen och håller den intryckt tills avstängningsskärmen försvinner och du är tillbaka till hemskärmen.

När du kommer tillbaka till hemskärmen kan du ta det som en indikation på att rensningen av RAM-processen har gått smidigt. I annat fall ska du upprepa stegen från början.

Metod 3. Hantera din lagring av foto och video.

Foton bland annat innehåll designat för underhållningsändamål tar plats på din iPhone: s lagringskapacitet. Enheten kan fyllas snabbt beroende på hur mycket innehåll du har lagt till samt storleken på lagringskapaciteten. Om du börjar se ett meddelande som säger att din lagring är full och att din enhet börjar bli trög, är det dags för dig att frigöra utrymme genom att hantera din foto- och videolagring. Här är hur:

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Lagring och iCloud-användning.
 • Uppgradera din lagringsplan.
 • Lagra dina foton och videor i iCloud med iCloud Photo Library.
 • För att komma igång med iCloud Photo Library, gå till Inställningar-> iCloud-> Photos-> slå på iCloud Photo Library-> välj Optimera iPhone 7 Storage för att göra mer utrymme på din enhet.

När du använder eller aktiverar Optimera iPhone-lagring förvaras alla mindre, utrymmesbesparande foton och videor på din iPhone medan alla dina ursprungliga versioner i full upplösning lagras i iCloud. Du kan lagra så många foton och videor som du vill, så länge du har tillräckligt med utrymme i iCloud.

Metod 4. Uppgradera molnlagring.

Vid behov kan du välja att uppgradera din iCloud-lagring till en större plan som 50 GB, 200 GB, 1 TB eller 2 TB iCloud-lagring. Följ de här stegen för att köpa mer lagring eller ändra lagringsplan för din iCloud-lagring:

 • Gå till Inställningar-> iCloud-> Lagring och säkerhetskopiering.
 • Klicka på Köp mer lagring eller ändra lagringsplan.
 • Välj en plan du föredrar.
 • Klicka på Köp och ange ditt Apple ID-lösenord för att bekräfta åtgärden.

Obs: Kontakta din operatör för mer information om hur du uppgraderar iCloud-lagring och hur du faktureras varje månad för din lagringsplan.

Du kan också uppgradera iCloud-lagring via din operatör. Vissa operatörer erbjuder alternativ för dig att se lagringsmätare och uppgradera minne online via molnlagring.

Till exempel tillåter Verizon att deras kunder kan se hur mycket molnlagring som finns kvar för sitt konto, och vid behov lägga till mer lagring. Om du är en Verizon-kund kan du besöka den officiella supportwebbplatsen för verizonlos och därifrån kan du logga in på ditt My Verizon-konto och sedan navigera till My Verizon-> My Devices-> My Cloud Media & Kontakter. När du kommer till den här menyn kan du börja visa hur mycket lagringsutrymme som används, ändra mängden lagringsutrymme genom att klicka på Inställningar och sedan välja något av de givna alternativen som 5 GB, 25 GB och mer. Slutligen, för att bekräfta ditt val, klicka på OK .

Metod 4. Uppdatera din iPhone 7-programvara.

Att hålla din iPhone iOS-uppdatering rekommenderas starkt för att se till att din enhet är mer stabil och optimerad. För att kontrollera om det finns programuppdateringar tillgängliga för din iPhone 7, gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering-> och följ sedan anvisningarna för att ladda ner och installera tillgänglig programuppdatering för din enhet.

Den senaste programvaruversionen som Apple har lanserat för iOS-enheter inklusive iPhone 7 är iOS 10.2. Den här uppdateringen innehåller många betydande förbättringar av dina iPhone-funktioner samt korrigeringar av vissa buggar som hittades i tidigare iOS-versioner.

Fler användbara tips:

IOS-systemet håller reda på din enhets lagring genom att analysera hur mycket utrymme varje app använder. Om din enhet redan har lite lagringsutrymme, optimerar iOS lagringsutrymmet medan du utför uppgifter som appinstallation, iOS-uppdateringar, nedladdning av musik, videoinspelning och andra uppgifter. För att frigöra lite utrymme och skapa mer lagringsutrymme, låter iOS dig ta bort något av ditt innehåll som strömmade videor och musik och vissa delar av appar som inte längre behövs. Det raderar också tillfälliga filer och rensar cache på din enhet.

Importera foton och videor till din dator.

Ett annat sätt att göra mer utrymme för lagring i din iPhone är att överföra foton och videor som du inte längre vill lagra i iCloud till din dator. Följ dessa steg:

 • Anslut din iPhone till din dator med en USB-kabel.
 • Om det behövs låser du upp din iPhone med ditt lösenord.
 • Om du uppmanas med Trust This Computer- meddelandet på din iOS-enhet klickar du på Trust eller Tillåt för att fortsätta.
 • Starta importprocessen genom att öppna appen Foton.
 • Dra in från nedre kanten för att se appkommandona.
 • Välj Importera.

Obs: Du kanske inte kan se alternativet Importera om du tittar på en enda bild i full storlek.

 • Välj den enhet du vill importera från ( iPhone 7 ).
 • Appen söker sedan automatiskt efter alla foton och videor som den inte har importerat tidigare och väljer dem. Alternativt kan du bara svepa ner på eller klicka på varje foto och video du vill importera eller välja Välj allt för att importera allt innehåll.
 • Välj Importera för att bekräfta åtgärden.

När filimportprocessen är klar ser du foton och videor sparade i mappen Bilder i en undermapp med datum.

Utöka din lagringsutrymme för iPhone 7 med någon av följande alternativa lösningar:

Bortsett från microSD-kort finns det många andra extra lagringslösningar som du kan välja mellan online för att lägga till mer utrymme på din iPhone. Bland de tillgängliga praktiska alternativen är följande:

 1. Blixten Flash-enheter - du kan välja någon av blixtnedslagsenheterna online. Var noga med att välja den som är kompatibel med din iPhone 7. När du har den, anslut den bara direkt till enhetens laddnings- eller dataport och lägg direkt till extra lagringsutrymme. Om du vill hantera innehåll som är lagrat i dina flash-enheter kan du helt enkelt skicka det i din dator med USB-anslutningen och sedan säkerhetskopiera allt som finns i det.
 2. Externa enheter (SSD) - ett annat alternativ du kan använda om du kräver ännu mer lagringsutrymme är att ansluta en korrekt extern SSD eller hårddisk till din iPhone 7 genom Lightning-porten. Välj bara den mest pålitliga externa hårddisken för din iPhone 7.
 3. Mobila trådlösa enheter - om du inte vill vara störd med kablar, kan du välja en Wi-Fi-lagringslösning istället. Det finns många märken som erbjuder mycket extra lagringsutrymme för att transportera en massiv mediefilsamling. Välj märket som erbjuder eget Wi-Fi-nätverk och låter dig säkert ansluta din iPhone till ett Wi-Fi-nätverk och överföra filer fram och tillbaka, vid behov.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.