Apple iPhone 7-högtalarproblem: Varför fungerar inte min iPhone-högtalare? [Felsökningsguide]

Det visar sig att inte alla iPhone 7-ägare har samma positiva intryck på Apples nya stereoljudimplementering på denna flaggskeppssmartphone. Faktum är att några ägare började märka några problem med den externa högtalaren, inklusive slumpmässiga stopp och poppljud, några veckor efter att ha tagit tag på Apples nya iPhone 7. Vissa har sin iPhone 7-högtalare plötsligt blir tyst eller ljudet fortsätter att skära ut.

Dessa problem har vanligtvis uppstått vid växling mellan appar eller multitasking. Ibland påverkas bara en högtalare men det finns tillfällen då problemet uppstår för båda externa högtalarna på iPhone 7. När iPhone-högtalaren inte fungerar, så som dess många andra funktioner. Du kan inte spela musik, kan inte ringa med högtalartelefonen, inga ljudvarningar för inkommande texter eller e-postmeddelanden. Detta betyder inte bra. Det är verkligen så frustrerande, med tanke på att iPhone: s tillstånd är nytt och ljudtekniken är mycket mer avancerad än några andra märken.

Kan det vara ett problem på hårdvaran eller ett programfel? Om detta är mjukvarorelaterat, hur kan vi fixa det? Alla dessa frågor är vad vi försöker ta itu med i det här inlägget. Därför, om du stöter på den här sidan när du letar efter potentiella lösningar på ett liknande problem på din iPhone 7-högtalare, kan det här innehållet kunna hjälpa. Läs vidare för att lära dig mer.

För dem som har andra problem, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi stöder den här enheten och vi erbjuder gratis support till våra läsare. Du kan alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om ditt problem.

Möjliga skäl till varför din iPhone 7 inte fungerar som den borde

Folk förväntar sig vanligtvis att det är ett hårdvaruproblem, med tanke på att symtomen uppträder på iPhone: s externa högtalare. Vissa kanske tror att högtalaren själv är defekt, det är därför utgången är intermittent, inte hörbar eller generellt av dålig ljudkvalitet. Ändå var många av de rapporterade högtalarproblemen på iPhone 7 mjukvarorelaterade.

Programvarorelaterade problem på iPhone-högtalaren

Kom ihåg att det är programvaran som bestämmer vilket ljud du vill spela och när du ska spela det på din enhet. Om något går fel med programvaran, kan definitivt hårdvarukomponenten lika gärna inte fungera.

Om programvaran inte fungerar kanske din iPhone inte skickar rätt signaler till högtalaren så att högtalaren inte fungerar alls.

I vissa fall har iPhone 7-användare upptäckt att högtalarproblemet de hade utlösts av ett programvarufel, särskilt som påverkade 3D Touch-haptiskt svar. Detta har resulterat i en dålig ljudkvalitet på telefonen.

Maskinvarorelaterade problem på iPhone-högtalaren

En av de mest skadade komponenterna på iPhones är högtalaren. Tekniskt sett producerar dessa högtalare ljudvågor när en mycket tunn bit material vibrerar mycket snabbt.

Om den inbyggda högtalaren på undersidan av din iPhone är skadad, kommer den troligen inte att kunna utföra sin huvuduppgift som är att konvertera programvarans instruktioner till ljudvågor du kan höra. Om materialet på något sätt skadas kan högtalaren sluta fungera helt eller börja ge statiska ljud.

Potentiella lösningar och rekommenderade lösningar för att hantera dina iPhone 7-högtalarproblem

Följande metoder består av generiska lösningar och rekommenderade lösningar för att hantera ljud- eller högtalarproblem på iPhone 7-enheten. Känn dig fri att hänvisa till något av dessa steg om du försöker lösa en relevant fråga i slutändan.

Se till att testa din iPhone-högtalare efter att du har slutfört varje steg för att se om problemet redan har åtgärdats. Om inte, prova nästa tillämpliga lösning.

Första saker att kolla på din iPhone 7:

 1. Ring / tyst omkopplare - den här omkopplaren används för att växla mellan ljudläge (tyst) och ringsignal. Se till att den INTE är inställd på att stänga av eller tyst.
 2. Volymnivå - ditt iPhone-ljud kan verka så lågt eller inget ljud alls eftersom volymnivån är inställd på låg. För att utesluta detta, gå till Inställningar-> Ljud och dra sedan reglaget upp. Om du gör det kommer du att öka ljudvolymen på din enhet.

Problemspecifika lösningar

Problem 1: Högtalarljudet är för lågt eller Inget ljud alls

En del människor har sagt att de inkommande ljudljudorna verkade avlägsna eller för låga för att de knappast kunde höra. För dem är högtalarkvaliteten för telefonsamtal dålig.

För att åtgärda problemet kan du försöka konfigurera ljudinställningarna, särskilt justera reglaget Ringer and Alerts på iPhone 7. Så här gör du:

 • Gå till Inställningar-> Ljud.
 • Dra skjutreglaget Ringer and Alerts för att stänga av volymen. Om du gör det ökar ljudvolymen på telefonen.

Andra saker du kan prova om du inte kan höra ett ljud från din iPhone 7-högtalare:

 • Kontrollera och se till att Ring / Tyst-omkopplaren på telefonens sida inte är inställd på Tyst. Du vet om det är tyst när det verkar orange.
 • Se till att ditt fall inte blockerar högtalaren. Försök ta bort ärendet för att se om det finns några förändringar.
 • Se till att högtalaren är fri från smuts, damm eller skräp. Rengör det vid behov.

Problem 2: Statiska ljud från iPhone 7-högtalaren

Statiska ljud kommer vanligtvis från antingen hörsnäckan eller högtalaren på undersidan av din iPhone. Det finns sällsynta tillfällen där ett allvarligt programvaruproblem kan göra att din iPhone ljuder statiska ljud. I det här fallet kan det hjälpa att starta om din iPhone.

Så här startar du om din iPhone 7:

 1. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen i några sekunder tills den röda skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Vänta i minst 30 sekunder.
 4. Tryck och håll ner Sleep / Wake-knappen igen i några sekunder tills Apple-logotypen visas.
 5. Efter omstarten kan du försöka se om högtalaren på din iPhone redan fungerar bra.

För det mesta tyder statiska ljud på att högtalaren har skadats. Detta är vanligtvis fallet om din iPhone-högtalare har skadats fysiskt från en droppe eller exponering för vätska. En reparation skulle då behövas för att högtalaren ska fungera bra igen. Antingen tar du din iPhone till Apple Genius-baren eller ett annat auktoriserat servicecenter i närheten.

Andra lösningar du kan försöka hantera högtalarproblem på din iPhone 7

Tänk på dessa metoder innan du tar din iPhone till ett servicecenter för högtalarproblemskontroll och / eller reparation.

Stäng av Bluetooth . Du kan inte höra något ljud från din iPhone-högtalare om Bluetooth är aktiverat och att din iPhone kopplas ihop med andra Bluetooth-aktiverade ljudenheter. Ibland kanske du inte inser att din iPhone spelar ljud via en annan enhet i ditt hus eller din bil. För den delen, se upp för Bluetooth-headset eller högtalare.

 • För att se till att detta inte orsakar problem, stäng bara av Bluetooth genom att gå till Inställningar-> Bluetooth-> och slå sedan på brytaren för att stänga av den.

Efter att ha gjort det, kontrollera ljudet igen för att se om det nu fungerar.

Öppna en app som har ljudeffekter eller musik och justera sedan volymen genom volymknapparna eller reglaget i Control Center. För att komma åt kontrollcentret sveper du upp från botten av startskärmen. Leta upp volymreglaget på kontrollcentralen och dra det sedan upp för att öka ljudvolymen.

Håll högtalaren och blixtkontakten fritt från skräp. Ljudkvaliteten på högtalaren kan också påverkas av närvaro av smuts, damm eller skräp. Borsta om nödvändigt dessa komponenter med en mjuk borste med rena och torra borst.

Ta bort alla fall. Om du använder ett tredjepartsfodral eller något iPhone-fodral kan du försöka ta bort det och se om det finns några ändringar på högtalarens ljudutgång utan fallet. Vissa fall är skrymmande och kan därför blockera iPhone-högtalaren. Detta kan påverka den övergripande högtalarljudkvaliteten eller göra inget ljud alls.

Uppdatera din iPhone 7 iOS. Om högtalarproblemet utlöses av ett programfel är den bästa möjliga lösningen du kan prova på en iOS-uppdateringsinstallation. Programuppdateringar innehåller vanligtvis bugfixar, så det skulle inte skada att prova den här gången.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering för att leta efter tillgängliga programuppdateringar för din iPhone 7. Du kan välja att uppdatera din enhet trådlöst.

Innan du uppdaterar, gör en säkerhetskopia av din iPhone med iCloud eller iTunes. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdning och installation av iOS-uppdatering.

Återställ din iPhone 7. Den bästa möjliga lösningen på högtalarproblem orsakade av programvarufel är en systemåterställning. Säkerhetskopiera först din iPhone, allt innehåll kommer att raderas i processen.

När du har skapat en säkerhetskopia ska du återställa din iPhone 7 med följande steg:

 • Anslut din iPhone till en dator. Du kan använda en Windows- eller Mac-dator med den senaste versionen av iTunes installerad.
 • Öppna iTunes på datorn.
 • Gå till panelen Sammanfattning och klicka sedan på Återställ iPhone.
 • Klicka på Återställ igen för att bekräfta åtgärden.
 • Vänta tills återställningen är klar och ställ sedan in din iPhone som ny.

Efter iOS-återställningen kan du försöka se om din iPhone 7-högtalare redan fungerar bra. Om det fortfarande inte fungerar bör du överväga att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support.

Kontakta Apple Support för mer hjälp

Du har uttömt alla dina ansträngningar, provat alla möjliga lösningar och föreslagna lösningar men du kan fortfarande inte höra något ljud från högtalarna eller dina iPhone 7-högtalare fungerar fortfarande inte. Vid denna tidpunkt bör du kontakta Apple Support för att öka problemet och be om ytterligare hjälp eller andra alternativ.

Om du inte föredrar att ringa, kan du istället kontrollera din iPhone 7-högtalare av en auktoriserad tekniker. Det är möjligt att problemet redan ligger inom hårdvaran eller fysiska komponenterna på din iPhone 7, vilket anger behovet av service eller fysisk reparation.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.