Apple iPhone 6s Plus Överhettning Problem: Varför är min iPhone väldigt het? [Felsökningsguide]

Den normala driftstemperaturen för iPhones att arbeta är mellan 0 och 35 grader Celsius. Detta indikerar att användning av enheten under 0 eller mer än 30 grader Celsius kan sannolikt orsaka potentiella skador eller negativa effekter som iPhone inte laddar eller överhettas. Med det sagt måste försiktighet iakttas när du tar eller använder din iPhone på platser med extremt kalla eller varma temperaturer, eftersom detta kan förmodligen pressa temperaturen bortom dess norm.

Vanligtvis kan din iPhone bli extremt varm när den används på extremt heta platser under en lång tid. Samma sak kan hända när du lämnar enheten i bilen. Alla dessa och andra faktorer som kan utlösa överhettningsproblem på din Apple iPhone 6s Plus-handenhet hanteras i det här inlägget så fortsätt att läsa för att lära dig mer.

Jag kommer att leda dig genom felsökning av din nya iPhone 6s Plus som för närvarande upplever detta problem. Men innan något annat, om du har ett annat problem med din enhet, besöker du felsökningssidan som vi har konfigurerat för iPhone 6s Plus. Vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka på den sidan så försök att se om vi redan har tagit upp ditt problem tidigare. Om vi ​​gjorde det, försök att använda lösningarna som vi föreslog och om de inte fungerar kan du kontakta oss genom att fylla i detta formulär.

Möjliga skäl till varför din iPhone 6s Plus överhettas eller extremt het

Varje iOS-enhet är utformad för att klara den amerikanska säkerhetsstandarden när det gäller normal driftstemperatur. I linje med detta har Apple programmerat var och en av dessa iOS-enheter för att ge varje användare en head-up när enheten har överskridit ett visst temperaturtröskel. Det är därför du kommer att se ett varningsmeddelande som säger att "iPhone måste svalna innan du kan använda den" eller andra relevanta varningar, som vanligtvis dyker upp på svart bakgrund och ibland visas som en överlagsvarsling när du använder Navigation med din iPhone 6s Plus. I det här fallet måste du stänga av din iPhone, flytta den till en svalare plats och sedan låta den svalna ett tag för att återuppta användningen av din enhet så snabbt som möjligt. När din iPhone har svalnat, starta om och använd den sedan igen.

Andra normala fall när din iPhone tenderar att överhettas eller bli extremt varm uppstår vanligtvis under den första installationen, genom att utföra iOS-säkerhetskopiering eller återställning och implementera mjukvara eller apparuppdatering på enheten. Det finns ingenting att oroa sig för eftersom din iPhone bara kommer att gå tillbaka till sin normala temperatur när processen är klar.

Andra utlösare som skulle kräva användarintervention för att fixa skulle inkludera men inte begränsas till följande:

 • omfattande eller långvarig användning - det är när du använder din iPhone för omfattande spel eller andra ändamål utan att ha en paus. Om du gör det kan överbelasta iPhone-processorn, vilket kan leda till överhettning.
 • svag / ingen signal eller ingen tjänst - med svag eller ingen signal eller tjänst försöker din enhet ständigt söka efter signal eller tjänst från tillgängligt nätverk i närheten. Detta kommer att få din iPhone att arbeta hårt, vilket så småningom gör enheten varmare.
 • tredje parts appfel eller skadat innehåll - vissa tredjepartsappar innehåller vissa buggar eller fel som leder till problem med överhettning av iPhone. Du vet om detta är utlösaren om din iPhone börjar visa symtom på överhettning efter installation av en ny tredjepartsapp.
 • skrymmande filnedladdningar - när du försöker ladda ner flera enorma filer åt gången kan din iPhone troligen bli varmare eftersom det kan ta tid innan nedladdningsprocessen slutförs. Och långa nedladdningar kan också få din enhet att värmas upp.
 • dålig uppdatering eller iOS-buggar - problem efter uppdatering inklusive överhettning av iPhone är oundvikligt. Det kan troligtvis bero på vissa fel som finns i den senaste uppdateringen. Andra fall var knutna till oförenlighet mellan mjukvaruuppdateringen och vissa hårdvarukomponenter, särskilt bland äldre iPhone-varianter.
 • dåligt batteri - andra problem med överhettning är kopplade till ett dåligt batteri på iPhone. Till exempel att använda ett gammalt eller skadat batteri på iPhone.
 • hårdvaruskada - i värsta fall kan överhettning av iPhone vara en indikation på hårdvaruskada, antingen till följd av fysiska eller vätskeappfall.

Negativa effekter av att utsätta eller använda din iPhone 6s Plus för extremt kall eller varm temperatur

Bortsett från en extremt varm yta kan exponering eller användning av din iPhone på en extremt het plats också påverka vissa av dina iPhone-funktioner. När detta händer växlar enheten till kylläge. Och i det här läget märker du att din iPhone slutar ladda (om den är ansluten till en laddare), skärmen dimmas eller blir svart. Kamerablixten kommer också att tillfälligt inaktiveras under detta tillstånd. Andra iPhone-tjänster inklusive mobilradio kommer också att gå in i ett lågt effektläge när enheten överhettas. När cellulära radioapparater går in i ett lågt effektläge försvagas signalen också.

Problem med överhettning på en iPhone kan också leda till en förkortad batterilivslängd, vilket manifesteras av snabba batteriladdningsfrågor rapporterade av ett antal iPhone-ägare. Samma sak kan troligtvis hända när du använder iPhone under mycket kalla förhållanden utanför det lägsta driftstemperaturområdet.

Potentiella lösningar och rekommenderade lösningar för att fixa iPhone 6s Plus överhettningsproblem

Om man tar bort möjligheten till hårdvaruskada som finns på iPhone kan överhettningsproblem fortfarande åtgärdas med hjälp av någon av de efterföljande lösningarna och potentiella lösningar som rekommenderas av Apple Support och andra iPhone-ägare som har hanterat liknande problem på samma enhet. Det bästa sättet att börja är att bestämma den underliggande orsaken. Detta innebär att du måste se tillbaka på vad som har hänt innan problemet började. Till exempel började din iPhone 6s Plus att överhettas eller blev väldigt het efter att ha installerat några appar eller laddat ner innehåll? Eller började symptomen visa efter en oavsiktlig droppe eller exponering för vätska? När du har fastställt den möjliga orsaken kan du fortsätta med tillämpningen av möjliga lösningar.

Steg 1. Starta i säkert läge eller DFU-läge

Om du misstänker att en trasig Cydia Tweak orsakar att din enhet överhettas, kan du försöka starta upp iPhone 6s Plus i säkert läge, annars känt som DFU-läge runt jailbreak-samhället. Flera fall av överhettning av iPhone är knutna till två motstridiga tweaks eller en nyligen installerad tweak är inte kompatibel med iOS-versionen på din enhet. Du kan använda Safe Mode eller DFU-läge för olika ändamål, inklusive nedgradering av programvara, återställning och avinstallation av dåliga tweaks genom mobilt substrat. Om du vill prova är det här hur du går in i Safe mode eller DFU-läge på din iPhone 6s Plus:

 • Anslut din iPhone till en dator med den medföljande USB-kabeln.
 • Stäng av din iPhone.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren eller viloläge-knappen i 3 sekunder.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren eller viloläge-knappen och hemknappen samtidigt i 3 till 5 sekunder.
 • Släpp knappen Power eller Sleep / Wake men håll ner Home-knappen i cirka 15 sekunder till.

När du ser popup-fönstret iTunes som säger att den har upptäckt din iPhone i återställningsläge, betyder det att du har gått in i Safe Mode eller DFU-läge.

Du kan nu börja diagnostisera din enhet i säkert läge / DFU-läge för att avgöra om problemet utlöses av en felaktig Cydia Tweak. Om din enhet inte visar några tecken på överhettning i Safe Mode eller DFU-läge, indikerar det därför att problemet troligen utlöses av en tredjepartsapp eller Cydia Tweak som måste tas bort eller inaktiveras.

När du är klar med apparens diagnos i Safe / DFU-läge, starta om eller starta om din iPhone för att avsluta och återgå till det normala.

Steg 2. Återställ dina iPhone-inställningar.

Ibland kan ändring av vissa alternativ på något sätt påverka din iPhone: s prestanda, vilket också kan leda till ovanliga symtom som överhettning. Med det sagt, om din iPhone börjar överhettas efter att ha gjort några ändringar i vissa alternativ på dina enhetsinställningar, kan du lika gärna tänka på det som en möjlig synder och försöka göra om ändringarna eller återställa inställningarna till dess tidigare konfiguration och se vad som händer . Men om du inte är säker på vilka alternativ eller inställningar du har ändrat kan du bara fortsätta att återställa alla inställningar eller återställa din iPhone till en tidigare säkerhetskopia.

Steg 3. Kontrollera batteriet.

Ett dåligt batteri kan också orsaka liknande symtom som uppstår på din enhet. Batteriutarmning är typisk för tidigare enheter, särskilt de som har använts i flera år. Kontrollera batteriet och se till att det inte visar några tecken på potentiella skador som svullnad eller missfärgning. Byt om nödvändigt batteriet mot ett nytt.

Steg 4. Uppdatera din iPhone-programvara.

Om din iPhone överhettas på grund av ett dåligt batteri, programvarufel eller andra orsakande faktorer kan uppdatering av iOS på din iPhone 6s Plus till den senaste versionen vara potentiella lösningar. Ovanpå de nyligen tillagda funktionerna och funktionerna innehåller de senaste plattformarna iOS 10 och iOS 10.3 också bugfixningar inklusive sådana som orsakar batteriladdning eller andra strömproblem som visas på iPhone: s nuvarande plattform.

Steg 5. Slå på flygplansläge.

Om du märker att din iPhone överhettas kan du försöka kontrollera om signalstyrkan är bra. En av de faktorer som kan göra att din iPhone blir väldigt het är dålig signal- eller mobilnätstäckning. Med låg signal eller ingen tjänst fortsätter din enhet att försöka skaffa signal från alla tillgängliga celltorn i närheten. Detta får din iPhone-processor att arbeta hårt och så småningom gör enheten varmare till överhettning. Aktivera flygplansläge kan användas i en tillfällig lösning i dessa situationer. Detta stänger automatiskt av andra anslutningsfunktioner, inklusive Wi-Fi, Bluetooth, Location Services och Cellular Data.

Andra användbara tips för att hantera eller förhindra överhettning av iPhone

 • Lämna inte din iPhone i en bil eller en varm dag. Temperaturer i parkerade bilar kan överstiga enhetens normala driftstemperatur. Samma sak kan hända när du lämnar enheten utsatt för direkt solljus under en längre tid.
 • Minimera spelet. Undvik så länge som möjligt användning av din enhet som att spela videospel, strömma videor och ladda ner musik eller komplexa filer. Dessa åtgärder kan göra att din iPhone-processor överbelastas och därmed resulterar i uppvärmning och snabba batteriladdningsproblem.
 • Ladda inte din iPhone när den överhettas. Laddning kan också göra en enhet varm. Således, att ladda en överhettning iPhone kommer att göra det värre. Av säkerhetsskäl rekommenderade enhetstillverkarna användare att inte ladda sin enhet särskilt när det visar symtom på överhettning.
 • Låt din iPhone svalna. Om du märker att din iPhone redan börjar bli varmare när du använder enheten för ett visst syfte, låt den vila en god stund tills den svalnar. Du kan slå av den i några minuter och sedan slå på den igen eller använda den igen när temperaturen återgår till det normala.
 • Ta bort alla tillbehör från tredje part som hölje. Vissa iPhone-tillbehör passar inte faktiskt på enhetens fysiska schema och leder därmed till problem som detta. Andra som har stött på problem med överhettning på sin telefon kunde hitta tillfälligt botemedel genom att ta bort hölje eller tillbehör från tredje part.

Kontakta din operatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och rekommendationer

Om din iPhone 6s Plus förblir väldigt het eller fortfarande överhettas efter att ha utfört alla tillgängliga lösningar som rekommenderas i detta innehåll, vänligen kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för att öka problemet och begära ytterligare hjälp eller andra alternativ. Vid detta tillfälle kan batteribyte eller iPhone-reparation vara nödvändig, särskilt om fysiska eller vätskeskador finns på enheten. Annars kan du bara ta din iPhone till ett auktoriserat servicecenter i närheten och få din enhet kontrollerad av en iPhone-tekniker för eventuellt skadad och reparation, om det behövs.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.