Apple iPhone 6s Messaging App Management: Arbeta med iMessage på din iPhone

Är du ny på #iOS eller #iMessage? Vi har din rygg. Den här artikeln hjälper dig att lära dig hur du använder lagermeddelandeprogrammet på din Apple iPhone 6s (# iPhone6s) -enhet och konfigurerar alternativ för iMessage.

För dig som har problem med telefonen kan du besöka vår felsökningssida för iPhone 6s. Det innehåller problem som vi redan har åtgärdat. Hitta sådana som är relaterade eller liknar din och använd lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerar, fyll i detta frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss direkt.

Apples meddelandeprogram

Meddelanden-appen är Apples helt eget mjukvaruverktyg utvecklat för snabbmeddelandefunktioner (IM) -funktioner för iOS, OS X och watchOS-enheter. Meddelanden-appen finns i två olika versioner, skrivbords- och mobilversionen. Skrivbordsversionen av meddelanden ersatte iChat men ärver de flesta av iChats funktioner. Det erbjuder också support för Apples inbyggda snabbmeddelandetjänst (IM) för iOS, iMessage. Den mobila versionen av meddelanden är specifikt utformad för att stödja SMS och MMS på iOS-enheter inklusive iPhones och iPads, och ersätter den äldre versionen av textmeddelanden som heter Text-app.

Använda iMessage på din iPhone 6s

IMessage bor i Messages-appen på din iPhone 6s. Det fungerar bredvid och ersätter ofta bärare-SMS och MMS på iPhone. Och som nämnts tidigare är iMessage inbäddat i den inbyggda meddelanden-appen på iPad och iPod touch. Du kan skicka obegränsad iMessages utan att behöva oroa dig för några avgifter för iMessage utöver data antingen via mobil eller Wi-Fi.

Hur man använder iMessage på din iPhone 6s

Med iMessage kan du skicka meddelanden, foton, videor, platser och kontakter fram och tillbaka med alla som använder iPad, iPhone, iPod touch eller senare versioner av Mac-datorer. Du kan också text och skicka bilder och videor via MMS till andra smartphones via mobila nätverk.

För att kunna använda iMessage måste du ställa in din iPhone 6s för iMessaging i förväg. Här är hur:

 1. Gå till Hem- skärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Meddelanden .
 4. Växla omkopplaren bredvid iMessage för att slå på eller stänga av funktionen. Den här gången, slå på PÅ.

Din iMessage är nu konfigurerad och redo att användas på din enhet.

Om du stöter på något fel när du försöker aktivera iMessage på din iPhone ska du notera felmeddelandet eller meddelandet. Felmeddelanden är särskilt viktiga vid felsökning av problem relaterade till iMessaging.

Hur du skickar en iMessage på din iPhone 6s

När du har installerat din iPhone för iMessaging kan du börja skicka en iMessage direkt. Följ dessa steg:

 1. Tryck på Meddelanden från Hem-skärmen. Om du gör det öppnas meddelandeprogrammet.
 2. skärmen Meddelanden trycker du på ikonen Nytt meddelande för att börja skriva ditt meddelande.
 • Ikonen Nytt meddelande finns i det övre högra hörnet av skärmen.
 1. Ange mottagarens telefonnummer eller e-postadress. Du kan också knacka på plussymbolen (+) och välja vilken som helst från dina sparade kontakter.
 2. Skriv in ditt meddelande.
 • För att bifoga en foto- eller videofil klickar du på kameran
 • För att skicka en ljudfil, tryck på mikrofonen
 1. När meddelandet är klart trycker du på Skicka .

Gruppmeddelanden med iMessage

Du kan ange flera mottagare om du vill skicka meddelanden till en grupp samtidigt med appen Meddelanden på din iPhone.

Så här fungerar det:

 • Öppna meddelandena
 • Peka på ikonen Nytt meddelande eller Skriv för att starta en ny konversation.
 • Ange mottagarnas namn eller tryck på Plus (+) -ikonen för att välja mottagare från dina kontakter.
 • Börja skriva ditt meddelande och skicka sedan det när du är klar.

Fler iMessaging-tips med din iPhone 6s:

 • Om du försöker skicka MMS till en grupp av mottagare men visas som enskilda texter, kan du behöva aktivera gruppmeddelanden på din iPhone först. Gör det genom att navigera till Inställningar-> Meddelanden.
 • För att lägga till en person i ett gruppmeddelande, tryck på Detaljer, knacka på Lägg till kontakt och välj sedan en kontakt du vill lägga till i konversationen.
 • Om du vill ta bort en person från ett gruppmeddelande med minst fyra personer trycker du på Detaljer och sveper sedan fingret från höger till vänster på namnet på personen du vill ta bort. Tryck till slut på Radera för att bekräfta borttagandet av det valda namnet från gruppmeddelandet.
 • För att lämna en konversation, tryck på Detaljer och tryck på alternativet för att lämna den här konversationen . Om det här alternativet inte är tillgängligt, uppdatera till den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din enhet.

Vem som helst i gruppen som inte använder iMessage eller iOS-enhet kanske inte kan lämna konversationen men.

Vad är skillnaden mellan SMS / MMS och iMessage?

Med SMS / MMS kan du skicka textmeddelanden och foton till andra mobiltelefoner eller enheter. Å andra sidan tillåter iMessage du att skicka textmeddelanden, foton och videor till andra iOS-enheter eller Mac-datorer via Wi-Fi.

Ledtråd:

 • En indikator för vilken typ av meddelande du skickar är färgen på Skicka- knappen och textbubblan. Om du skickar iMessage blir knappen Skicka och textbubblorna blå . Om du skickar SMS / MMS blir knappen Skicka och textbubblor grön .

Fler praktiska tips när du använder iMessage på din iPhone 6s:

 • Om din mottagare inte fick meddelandet du skickat visas ett textutropstecken bredvid meddelandet. För att skicka meddelandet igen, tryck helt enkelt på utropstecknet.
 • Om du vill vidarebefordra ditt meddelande trycker du på och håller i meddelandebubblan och sedan på Mer . Tryck för att välja / markera meddelandet du vill vidarebefordra, tryck sedan på ikonen Vidarebefordra och välj mottagaren av ditt vidarebefordrade meddelande.
 • Om du vill ta bort ett meddelande trycker du på och håller i meddelandebubblan och trycker sedan på Mer . Om du vill ta bort alla meddelanden på en gång trycker du på Ta bort alla . I annat fall trycker du på för att välja meddelanden du vill ta bort och tryck sedan på papperskorgen-ikonen .

Obs: borttagna meddelanden kan bara återställas genom att återställa från en säkerhetskopia.

Följ de här stegen om du vill ta bort hela konversationen:

 • Öppna listan över konversationer.
 • Svep från höger till vänster på konversationen du vill ta bort.
 • Tryck på Radera för att bekräfta borttagningen av den valda konversationen.

Obs: Raderade konversationer kan bara återställas genom att återställa från en säkerhetskopia.

Hur man hittar iMessage Archive på din iPhone 6s

Din iPhones aktiemeddelandeapplikation har ett antal alternativ du kan konfigurera enligt dina preferenser. En av dessa är iMessage Archive. Som namnet antyder innehåller arkivet alla dina tidigare meddelanden från konversationer du har stängt eller sparat. Bilder och videor från dessa konversationer placeras i bilagor.

Följande steg hjälper dig att ställa in meddelanden-appen så att du kan hitta ditt iMessage-arkiv med din enhet:

 1. Öppna meddelanden- appen.
 2. När du är i programmet Meddelanden navigerar du till Meddelanden .
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Markera kryssrutan bredvid Spara historik när konversationer är stängda .
 5. nu vidare till Finder och öppna Go-menyn.
 6. Välj alternativet Gå till mapp .
 7. Skriv in ~ / Library / Meddelanden i sökrutan.
 8. Tryck på Go- knappen för att fortsätta.

Du bör sedan se mapparna Arkiv och bilagor tillsammans med en fildatabas med namnet “chat.db.” Denna databas innehåller all information från din aktiva meddelandeshistorik.

Arkiverade konversationer är märkta efter datum stängda och varje fil ger dig namnet på deltagaren tillsammans med datum och tid då konversationen ägde rum. Om du öppnar något av dessa arkiverade meddelanden dyker upp konversationen i Meddelanden. Du kan kopiera och klistra in meningar från tidigare konversationer i arkivet men du kan inte redigera, söka eller exportera dessa konversationer till ett annat filformat.

Med iOS 9 kan användare av iOS-enheter inklusive iPhone 6s nu skicka alla typer av text- eller multimediameddelanden och skicka dem till vem som helst, även de som inte använder iPhones. Du kan också använda alla tillgängliga enheter när du svarar på dina vänner texter. Alla dessa görs möjliga med iMessage på din iPhone: s aktiemeddelandeapplikation.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.