Apple iPhone 6s Ljudproblem: förvrängd, inget ljud [Felsökningshandbok]

Ljudproblem kan uppstå på alla mobila enheter på grund av många olika skäl. Även de smartaste märkena som Apple iPhone 6s är inte skonade. Ibland utlöses de av en defekt ljudkomponent eller felaktig hårdvara, men oftast verkade de bland andra symtom på slumpmässiga programvarufel eller felaktig konfiguration på relevanta enhetsinställningar. Men oavsett underliggande orsak och tillhörande symtom betraktas ett ljudproblem fortfarande som en knas som måste hanteras så snart som möjligt. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du gör det här.

I det här inlägget behandlas relevanta problem på iPhone 6s-enheten, där användare har problem med mikrofonen, högtalaren eller andra ljudkomponenter på iPhone som inte fungerar, ljudutgångarna dämpas eller förvrängs eller ger inget ljud alls. Om du av någon anledning står inför samma dilemma på samma iPhone-enhet och att du behöver hjälp med att fixa det i slutet kan du lika gärna överväga att läsa hela innehållet. Om du gör det kommer du att få ett tips om möjliga orsaker och hur de kan åtgärdas i enlighet därmed.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat en hel del problem rapporterade av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vår iPhone-frågeformulär och ge oss mer exakt information om ditt problem så att vi kan ge dig den bästa lösningen.

Vad kan orsaka att din iPhone 6s inte producerar ljud, dämpade eller förvrängda ljudutgångar?

Med tanke på att det inte finns några spår av skador på någon av hårdvarukomponenterna kan du utesluta risken för hårdvaruskada som orsakar detta problem på din iPhone 6s. Om inte naturligtvis om det fanns tidigare fall av tappning eller exponering av vätska som kan ha lett till någon form av fysiska skador på din enhet. I så fall kan du behöva ett professionellt hjälpmedel för att lösa problemet. Men om inget av dessa har hänt med din enhet, är det säkert att säga att symtomen som manifesterar just nu är mjukvarurelaterade och därför kan hanteras några lösningar. Det finns också andra fall där användare hör förvanskat ljud eller ljuddämpat ljud från sin iPhone på grund av högtalarporten eller blixtnedkopplingen som är tätt av smuts och damm. Med det sagt kan du lika gärna spendera tid på att kontrollera iPhone: s högtalarport och blixtkontakt och se till att de alla är rena. Om det behövs kan du rengöra dem med en borste med mjuka, rena och torra borst. När du rengör iPhone: s högtalarport eller blixtkabel, se till att göra det försiktigt för att förhindra skador på komponenterna. Du kan använda gnugga alkohol, aceton eller metylerad sprit för att få allt extra smuts från blixtkontakten eller högtalaren.

Hur fixar du inget ljud eller andra ljudproblem på din iPhone 6s?

Programvarurelaterade problem, inklusive inget ljud, förvrängd, muffled, bullrig bakgrund eller andra ljudproblem som transporteras i din iOS-enhet kan lösas med någon av de rekommenderade lösningarna och felsökningsmetoderna. För att öka dina chanser att skaffa en snabb lösning måste du avgöra den underliggande orsaken i förväg. Följande genomgång kan hjälpa dig att uppnå det.

Notera:

När du har slutfört vart och ett av de följande stegen, se till att testa din iPhone 6s för att se om problemet redan har rättats och att normal ljudutgång har återställts. Om inte, prova andra metoder.

Steg 1. Starta om din iPhone.

Ibland kan ljudproblem uppstå på grund av slumpmässiga programvarufel. Detta är troligt fallet om ljudproblemet uppstår när du använder vissa ljudappar på din iPhone. Om detta är fallet kan det hända att du kan utföra en omstart på din enhet.

  • Om du vill starta om din iPhone 6s håller du in viloläge-knappen i några sekunder tills den röda skjutreglaget visas. Skjut för att stänga av enheten helt. Efter 30 sekunder trycker du och håller ner Sleep / Wake-knappen tills Apple-logotypen visas. Din iPhone bör sedan starta om.

Efter omstarten kan du testa ditt iPhone-ljud och se om det fungerar bra nu. Om inte, fortsätt till nästa metod.

Steg 2. Kontrollera och se till att ringbrytaren inte är inställd på tyst eller tyst.

Din iPhone 6s har en ringsignalomkopplare på den övre vänstra kanten. Den här omkopplaren används för att enkelt växla mellan ringsignal och tyst läge på din enhet. Om omkopplaren är i rött läge betyder det att din iPhone är inställd på tyst. Därför kan du inte höra något ljud från din enhet.

Med tanke på placeringen av denna switch är det mycket möjligt att den vippas fram och tillbaka oavsiktligt, särskilt om din iPhone är placerad i fickan eller i en väska som är full av andra saker.

  • För att säkerställa att detta inte gör att din iPhone inte producerar något ljud, kontrollera om omkopplaren är inställd på tyst eller ringläge . Om det behövs, växla tillbaka omkopplaren till ringpositionen. Du bör sedan se tyst / ringer-meddelandeskärmen dyker upp inom kort.

Om strömställaren verkar ha fastnat kan du försöka ta bort saken från din iPhone och se till att ingenting blockerar omkopplaren.

Steg 3. Justera volymnivån på din iPhone 6s.

Du kan komma åt volyminställningarna via Control Center eller genom att navigera till din iPhone-inställningar och ljudmeny. Ljud- eller volymnivån kanske bara är för låg. Därför har du problem med att höra din iPhone-ljud när du spelar spel, strömmar videor eller under telefonsamtal.

  • För att kontrollera volymnivån genom dina iPhone-inställningar, gå vidare till Inställningar-> Ljud, och när du kommer till skjutreglaget för ringsignal och varningar drar du reglaget för att höja volymen. Om du gör det ökar ljudet eller ljudutgången på din iPhone.

Alternativt kan du snabbt justera volymnivån genom Control Center.

  • För att öppna kontrollcentret på din iPhone 6s, svep bara upp från undersidan av valfri skärm. När kontrollcentret öppnas, letar du efter volymreglaget och justerar eller ställer in volymnivån som du föredrar. Ett annat sätt att komma åt Control Center är via Inställningar-> Kontrollcenter- menyn.

Andra saker att kontrollera bortsett från volymnivån när du kommer till Kontrollcentret är Bluetooth, Stör inte, Stäng av och Ljudkontroller. Dessa funktioner kan också påverka ljudfunktionen på din iPhone när den är aktiverad.

  1. Inaktivera Bluetooth från kontrollcentret

Om till exempel Bluetooth är aktiverat och du inte hör något ljud för inkommande samtal, texter eller e-postmeddelanden på din enhet, beror det antagligen på att din iPhone 6s för närvarande är i par med en Bluetooth-högtalare, headset, billjudkomponenter eller andra Bluetooth-aktiverade ljudenheter. För att eliminera detta från möjliga orsaker, inaktivera Bluetooth genom att stänga av dess strömbrytare från Control Center. Alternativt kan du gå till Inställningar-> Bluetooth och sedan slå på omkopplaren för att stänga av Bluetooth.

  1. Inaktivera Stör inte (DND) från kontrollcentret

Samma sak kan hända med funktionen Do Not Disturb (DND ) aktiverad på din iPhone 6s. Detta är vanligtvis fallet när du inte kan höra en ring för inkommande samtal eller text från din iPhone, under vissa tider eller hela tiden.

Stör inte stör används för att ställa in vissa begränsningar för inkommande samtal, texter eller e-postmeddelanden ljudaviseringar. Liksom till exempel, om du inte vill bli störd av några text- eller telefonsamtal under kontorstid, kan du bara ställa in din iPhone till DND eller aktivera Stör inte och sedan ställa in alla inkommande aviseringar eller larm enligt dina preferenser.

  • Om du vill aktivera eller inaktivera Stör inte genom kontrollcentret öppnar du kontrollcentret och växlar sedan brytaren Stör inte för att inaktivera eller stänga av den. Eller gå till dina iPhone- inställningar-> Stör inte på menyn och stäng sedan av DND-omkopplaren.
  1. Inaktivera Mute-kontroll från Control Center

En aktiv Mute-kontroll kan också vara orsaken till att du inte kan höra ett ljud när du spelar en låt eller tittar på en video på din iPhone 6s. Om detta är fallet, kontrollera Mute-ikonen och se till att den inte är aktiverad . Tryck vid behov på Mute-kontrollen för att inaktivera eller stänga av funktionen.

Efter att ha gjort alla dessa, försök att öppna en app som har ljud- eller ljudeffekter och se sedan om den nu fungerar bra. Eller om du har andra tillgängliga enheter kan du också försöka ringa ett testsamtal och se om din iPhone 6s nu producerar ljudvarning eller ringer för ett inkommande samtal.

Steg 4. Verifiera och konfigurera aviseringsinställningar på din iPhone 6s.

Det kan ha förekommit några senaste ändringar av din iPhone: s aviseringsinställningar, vilket har hindrat din enhet från att producera ljudvarningar för samtal, texter, e-postmeddelanden eller apparaviseringar. Gå till Inställningar-> Meddelanden för att säkerställa att allt är korrekt konfigurerat. Från meddelandeskärmen bör du se en lista med olika applikationer. För att konfigurera aviseringsinställningar för vissa app, tryck på appen eller välj appen som du har problem med ljudet. Kontrollera och se till att nästa skärm är inställd för att tillåta aviseringar från appen. Om inte, välj sedan omkopplaren bredvid Tillåt meddelanden för att aktivera det här alternativet. Alternativt kan du trycka på alternativet Ljud för att konfigurera ljudinställningar för en app.

Steg 5. Återställ alla inställningar.

Detta kan vara en potentiell lösning, speciellt om ljudproblemet uppstår efter att du har klarat av dina iPhone-inställningar och att du inte längre är säker på vilka alternativ du vill aktivera eller inaktivera igen. Som åtgärd kan du använda återställning av alla inställningar på din iPhone och återställa tidigare konfigurationer. Den enda nackdelen med denna metod är att alla mediefiler inklusive musik och vissa appar kommer att raderas i processen. Men om du kan leva med det, gå vidare till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ alla inställningar.

Starta om din iPhone efter återställningen och se om ljudet nu fungerar som det ska.

Steg 6. Återställ din iPhone 6s från fabrik.

Om problemet på din iPhones ljudsystem startade efter installation av appsuppdateringar eller större uppdatering till iOS, är det förmodligen ett fel som orsakar det. Om ingen av de ovannämnda metoderna kan fixa den, kan du lika gärna överväga att utföra en fabriksåterställning på din iPhone vid denna tidpunkt. Denna återställning används ofta för att hantera stora programvaruproblem som är tillräckligt tuffa för att uthärda alla tidigare lösningar. Men du måste notera att även om den här återställningen kanske kan lösa den underliggande orsaken, raderas all din personliga information och innehåll också i processen. Och därför ska du säkerhetskopiera din iPhone 6s innan du börjar. När säkerhetskopian är klar kan du fortsätta med återställningen.

  • För att återställa iPhone 6s från fabriken, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar. Om du uppmanas att ange rätt lösenord för att fortsätta. Slutligen, tryck på alternativet att radera iPhone för att starta iOS-återställning och återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Alternativt kan du också använda iTunes för att återställa din iPhone med hjälp av en Windows- eller Mac-dator. Se bara till att använda den senaste versionen av iTunes-programmet för att undvika problem med programkompatibilitet.

Steg 7. Uppdatera iOS på din iPhone 6s.

Om du inte har gjort det ännu, bör du försöka uppdatera din iPhone iOS till den senaste versionen som är tillgänglig just nu. Programuppdateringar innehåller vanligtvis mjukvaruförbättringar såväl som bugfixar inklusive de som påverkar iPhone: s ljudfunktion. Så det kanske kan lösa problemet, särskilt om det utlöses av ett buggy-program i iPhone-systemet.

  • För att kontrollera om en uppdatering är tillgänglig, gå till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering. Om en uppdatering är tillgänglig, bör du gå till en uppgradering den här gången. Men sedan igen innan du börjar ladda ner och installera uppdatering, måste du säkerhetskopiera din iPhone först.

Efter det kan du uppdatera iOS på din iPhone 6s via iTunes genom att ansluta din iPhone till datorn, öppna iTunes på datorn och sedan följa instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen av iOS-uppdateringen.

Kontakta din operatör eller Apple Support för andra alternativ

Om problemet kvarstår eller om din iPhone 6s fortfarande inte har något ljud, förvrängd eller ljuddämpad ljudutgång efter att ha fullbordat alla ovan nämnda lösningar, kan du lika gärna överväga risken för maskinvaruskada som kan orsaka det. Vid denna tidpunkt bör du kontakta din enhetsoperatör eller Apple Support för att öka problemet och be om ytterligare hjälp, andra alternativ och / eller rekommendationer.

Annars kan du bara gå direkt till ett auktoriserat servicecenter på din plats och få din iPhone 6s kontrollerad av en tekniker för eventuella maskinvaruskador och få den reparerad vid behov.

Anslut med oss

Om du har andra problem med din iOS-enhet, inklusive iPhone 6s, kan du besöka vår felsökningssida eller fylla i och skicka detta formulär för att få ytterligare hjälp från vårt supportteam. Se bara till att ge oss all nödvändig information, till exempel din iOS-enhetsmodell, samt mer information om problemet du har med din enhet. När började till exempel problemet uppstå eller vad du gjorde innan problemet visas. På så sätt skulle det vara lättare för oss att fastställa de huvudsakliga orsakerna och hjälpa dig att hitta den bästa möjliga lösningen.