Apple iPad Pro-apparater fryser och kraschar

Varje app kan ge upphov till mindre och större problem på grund av många faktorer. Bland de vanliga symptomen är slumpmässiga frysningar och kraschar. När detta händer kommer den totala enhetens prestanda att påverkas eftersom du inte vet när och vilken app som skulle fungera. I vissa fall är problemet isolerat till en viss applikation medan andra fall beror på vissa iOS-brister.

För att ge dig några inmatningar har jag upprättat en snabb felsökningshandbok för att lösa ett liknande problem på Apple iPad Pro (2020) -enheten. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om dina iPad Pro-appar fortsätter att frysa eller krascha oväntat.

Om du har andra problem men besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Varför fryser och kraschar appar på din iPad Pro?

Frys- och kraschappar beror vanligtvis på minnesrelaterade problem som när enheten har slut på intern lagring. Samma sak kan hända om applikationen skadas efter installation av uppdateringar och på samma sätt när en app inte är uppdaterad. Sådana problem hänförs generellt till mjukvarorelaterade faktorer inklusive slumpmässiga systemfel, datakorruption, malwares och buggar. Om den underliggande orsaken bara är ett slumpmässigt systemfel eller mindre fel, är de överförande symtomen vanligtvis bara uthärdliga och kan lätt åtgärdas med några få lösningar.

1: a lösningen: Tvinga om din iPad Pro igen.

När appar kraschar och fryser finns det en större chans för din enhet att hamna frusen eller inte svarar. Om detta händer krävs omstart av enheten. Men eftersom det inte svarar på pekskärmskommandon, måste du göra den alternativa omstarten som kallas tvingad omstart. En kraftåterstart fungerar på samma sätt som den vanliga mjuka återställningen, men den utförs med hårdvaruknapparna. En tvingad omstart är i princip hur man startar om en iPhone eller iPad som inte svarar. Till att börja med, här så här tvingas du starta om din iPad Pro:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren på sidan av din iPad och släpp sedan när enheten startar om.

Vänta tills iPad slutar starta om och försök sedan använda den igen för att se om apparna fortfarande fryser eller kraschar.

LÄS Också: Skype laddas inte på iPad Pro. Så här fixar du ...

Andra lösningen: Ta bort oönskade appar och innehåll.

Om problemet bara uppstår i en specifik applikation är chansen stor att appen har skadats och därför måste tas bort. När du har tagit bort den felaktiga appen kan du installera om den från App Store om du fortfarande vill använda den på din enhet. Annars tar du bara bort appen för alltid. Om problemet uppstår för flera appar är det troligtvis ett systemrelaterat fel som påverkar vissa typer av appar. Eller kan det bero på ett krympande minne på din enhet. För att utesluta minnesrelaterade problem kan du försöka ta bort oönskade appar och innehåll från din enhet. Detta hjälper dig att frigöra lite lagringsutrymme på din iPad. Gamla appar och föråldrat innehåll kan också leda till att andra appar fungerar felaktigt så att de också måste rensas ut. Så här tar du bort oönskade appar från din iPad-lagring:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPad-lagring.
 4. Hitta och välj den misstänkta appen.
 5. Klicka sedan på alternativet att ta bort eller avinstallera appen.

När du har tagit bort alla oanvända och föråldrade appar bör du starta om din iPad för att rensa cache från dess minne och för att uppdatera operativsystemet. Försök sedan ladda några appar för att se om problemet är borta eller inte.

Tredje lösningen: Uppdatera appar på din iPad Pro.

Appar som vanligtvis visar negativa symtom är de som inte uppdateras. Uppdateringar rullas ut för att bibehålla appens optimala prestanda och stabilitet. Som sagt, appar som inte är uppdaterade är mer mottagliga för buggar och därmed instabila. För att eliminera detta från den underliggande orsaken, installerar du alla väntande appuppdateringar på din iPad Pro från App Store. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på App Store.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på fliken Uppdateringar . Vänta några sekunder för att se listan över alla appar med väntande uppdateringar.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid Skype för att installera väntande uppdatering för applikationen.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga kan du bara trycka på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen för att installera alla appuppdateringar samtidigt.

Starta om din iPad efter att ha installerat alla appuppdateringar för att tillämpa de senaste programvaruändringarna och för att uppdatera dina appar.

LÄS Också: Apple iPad Pro fastnar på Apple-logotypen. Här är vad du behöver göra ...

Fjärde lösningen: Installera den senaste iOS-uppdateringen för din iPad Pro.

Förutom att uppdatera appar är det också nödvändigt att uppdatera din enhetsprogramvara. Att hålla enhetsprogramvaran uppdaterad rekommenderas för att säkerställa optimal prestanda och felfritt system. Om din iPad fortfarande kan köra andra systemfunktioner och har stabil internetåtkomst, leta efter nya iOS-uppdateringar för att ladda ner och installera trådlöst.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter OTA-uppdateringar på din iPad Pro.

En uppdateringsmeddelande visas vanligtvis om en ny iOS-version är tillgänglig för din enhet. Säkerhetskopiera alla viktiga filer som sparats på din iPad-lagring innan du uppdaterar till iCloud eller iTunes-enhet. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera ny iOS-version på din iPad Pro. Glöm inte att starta om enheten efter att du har uppdaterat för att uppdatera systemet och tillämpa de senaste ändringarna.

5: e lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Pro.

Problem som detta kan också tillskrivas ogiltiga inställningar på iPad Pro. Detta är vanligtvis fallet om symtomen uppstod efter några ändringar eller anpassning av dina iPad-inställningar. Samma sak när en ny uppdatering som innehåller vissa buggar är installerad. För att rensa detta kan du utföra en återställning av alla inställningar. Om du gör det raderas alla anpassade inställningar och återställs original- eller standardvärden. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att återställa alla inställningar.

När återställningen är klar bör din iPad starta om. Vänta tills det är klart att starta upp och sedan kan du börja aktivera enskilda funktioner och funktioner som du vill använda igen på din iPad Pro.

6: e lösningen: Återställ fabriksinställningarna på din iPad Pro.

Du kan behöva använda en fullständig återställning av systemet om problemet kvarstår efter tillämpning av tidigare metoder. Envisa symtom tillskrivs vanligtvis stora systemfel och måste därför korrigeras för att återställa din iPads normala rutiner. I det här fallet kan du göra en fabriksåterställning för att radera din iPad och återställa fabriksinställningarna. Symtom som tillskrivs komplexa systemfel kommer därför att utplånas. Men innan du gör det måste du säkerhetskopiera all din kritisk information från iPad-lagring till iCloud eller iTunes. Annars förlorar du dem permanent. När säkerhetskopian är säker kan du fortsätta med de här stegen för att utföra en fabriksåterställning genom inställningar:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du ber om att fortsätta och följ sedan anvisningarna på skärmen för att bekräfta återställning av fabriksinställningar.

Om stegen ovan inte är tillämpliga eftersom din iPad-skärm inte svarar, måste du använda iTunes istället. Detta anger också behovet av att säkra en dator antingen Windows eller Mac OS som har den senaste versionen av iTunes-appen installerad. När du har installerat utrustningen fortsätter du med dessa steg:

 1. Anslut din iPad till datorn med den medföljande USB- eller blixtkabeln.
 2. Öppna iTunes på den datorn och vänta tills den synkroniserar din iPad Pro.
 3. Om din iPad visas i iTunes väljer du den och klickar sedan på kommandoknappen för att starta skapandet av säkerhetskopiering innan du raderar din enhet.

Följ instruktionerna på skärmen för att återställa och återställa fabriksinställningarna på din iPad Pro via iTunes.

Fryser och kraschar appar fortfarande på din iPad Pro?

En fabriksåterställning räcker ofta för att hantera komplexa programvaruproblem bland iOS-enheter. Om du av någon slump inte löser problemet och dina iPad Pro-appar fortfarande fryser och kraschar, kanske du måste överväga att välja iOS-återställning och återställa din iPad från en tidigare iOS-säkerhetskopia.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!