Amazon Fire TV fungerar nu med en Playstation 3-kontroller

Om du har en Amazon Fire TV och en Playstation 3 (PS3) men inte vill betala för en annan controller för Fire TV, har du tur. I en YouTube-video från Amazon Fire TV har de demonstrerat ett sätt att ansluta en Playstation 3 Dualshock 3-controller till Fire TV. Det är dock inte en direktanslutning, eftersom du måste installera viss programvara först.

På din dator måste du ladda ner programvaran “SixaxisPairTool”. När det är installerat, anslut Dualshock 3 till din dator via USB medan programvaran körs och låt drivrutinen installeras så att din dator känner igen styrenheten. Styrenhetens MAC-adress visas sedan på skärmen.

Du måste då också installera och köra appen “Sixaxis Controller” på din Fire TV, som kostar $ 2, 99. Kör sedan appen och tipp kryssrutan för "Aktivera styrspak" under Joystick-menyn, som finns i appens inställningar.

När du gör det ser du den lokala Bluetooth-adressen till Fire TV, som sedan matas in i appen "SixaxisPairTool" som finns på din dator. När du har ändrat ändringen, slå på din Dualshock 3-styrenhet och du ska vara ansluten.

Amazon Fire TV har redan bevisats tidigare att det fungerar med Xbox 360, Playstation 4 och andra kontroller, men det är trevligt att se mer kompatibilitet. Låt oss veta i kommentarerna om detta fungerade för dig.

Källa: Amazon Fire TV via @ iJ0rd8n