Amazon Fire TV 4K vs Apple TV 4K bästa jämförelse av strömningsenheter

Media-strömningsbranschen är het just nu, med företag som reser ut strömningsapparater så ofta. Apples senaste post inom streamingbranschen kommer i form av Apple TV 4K som tillkännagavs för bara ett par veckor sedan. Den här enheten har som standard 4K-kompatibilitet, vilket är fantastiskt och hjälper till att se fantastiskt 4K-innehåll på din stora skärm. Men 4K-strömningsboxar har funnits länge nu, så det kan sägas att Apple bara försöker spela upp. Till och med då innebär det faktum att företaget äntligen har en egen 4K-streamingbox i sig att konkurrensen är på väg att värmas upp i branschen. Amazon avslöjade nyligen sin egen 4K-streamingbox, känd som Fire TV 4K.

Amazon Fire TV 4K vs Apple TV 4K

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

AmazonAmazon Fire TV med 4K Ultra HDKontrollera pris

Med detta i åtanke är det viktigt att känna till funktionerna på båda enheterna innan du fattar ett välgrundat beslut om att få någon av dem. Vissa användare är fortfarande på staketet om Apple TV 4K, främst på grund av den typ av konkurrens som finns i branschen just nu. Både Apple TV och den nya Fire TV kommer med 4K-stöd ur lådan, så de borde vara ganska lika rätt? Tja, inte riktigt. Vi får veta mer nedan.

Amazon Fire TV med 4K

Funktioner

Fire TV 4K är den senaste 4K-streamingboxen i scenen just nu. Det kan sägas att Amazon valde rätt tid att släppa enheten, särskilt med Apple TV 4K som för närvarande levereras till kunderna. Vad gäller funktionerna stöder den 4K HDR med leverantörer som Netflix som erbjuder inhemsk HDR-video för vissa program och filmer. Du kan naturligtvis titta på massor av onlineinnehåll på 4K, så företaget har varit uppmärksam på användarupplevelsen av Fire TV 4K. Den levereras också med Dolby Atmos Audio ombord. Enheten levereras med 8 GB standardlagring och 2 GB RAM. Enheten har en HDMI-port för TV-apparater och en micro USB-port som endast kan användas för ström. Det finns en fyrkärnig 1, 5 GHz processor ombord här, vilket garanterar smidig behandling av videor och innehåll.

Fördelar och nackdelar

Streaming-enheter kräver en fjärrkontroll för att styra några av dess funktioner, och Amazon erbjuder Alexa Voice Remote, som kan låta dig utföra en mängd olika åtgärder bara med röst. Alexa kan användas för att beställa en pizza eller leta efter dina favoritfilmer och mer. Det är otroligt lätt vikt på endast 87, 1 gram, så det kan knappt ses bredvid din TV. Den enkla installationsprocessen är något som är värt att påpeka också, särskilt för dem som inte är tekniskt kunniga. Du behöver bara ansluta Fire TV till din TV, ansluta Fire TV till ett eluttag och börja använda enheten genom att ansluta till internet. Med ett Prime-medlemskap kan kunderna njuta av det stora biblioteket med innehåll som företaget erbjuder. Det kommer också att finnas tillgång till obegränsad annonsfri musik, vilket är ganska anständigt.

Nackdelarna, även om det inte är många, är fortfarande närvarande här. Till exempel måste du vänta till 25 oktober för att få Fire TV 4K. Detta kan påverka företaget allvarligt eftersom Apple TV 4K redan finns att köpa på de flesta marknader. Så om du var förvirrad mellan de två enheterna, kan förseningen i Fire TV 4K: s ankomst kanske pressa dig mot Apple TV 4K. Vi rekommenderar dock kunder att vänta tills recensioner av Fire TV 4K dyker upp för att bättre förstå skillnaderna mellan de två produkterna.

Prissättning

Fire TV 4K är en Amazon-exklusiv, naturligtvis, så att du inte kan få den någon annanstans. Höjdpunkten med denna produkt är att den bara kostar $ 69.99. Detta ger det en betydande fördel jämfört med Apple TV 4K, även om den försenade ankomst förblir ett problem.

Apple TV 4K

Funktioner

Apple hoppade äntligen ombord på 4K-bandvagnen med Apple TV 2017. Enheten har en avsevärt uppgraderad hårdvara under för att rymma 4K och en massa andra nya funktioner. Enheten använder företagets A10X Fusion-chipset som är samma processor från 2017 Pro-uppdateringen.

Det är uppenbart att Apple inte tar streamingverksamheten lätt den här gången. Tack vare närvaron av tvOS driver företaget också på att nya spel och appar kommer. Med den typ av hårdvara som erbjuds bör köra grafik tunga spel vara en cakewalk för Apple TV 4K. Enheten erbjuds i lagringskonfigurationer med 32 och 64 GB, med båda modellerna med 3 GB RAM. Apple TV 4K kommer också med HDR ombord, ungefär som Fire TV 4K. Företaget har lite justerat designen på fjärrkontrollen, men det skiljer sig inte drastiskt från föregångaren.

Fördelar och nackdelar

Tack vare den helt nya hårdvaran är Apple TV 4K inte längre densamma. Siri-fjärrkontrollen hjälper dig att göra mycket mer, och med glaspekpanelen på toppen kan du bläddra in innehåll på din TV. Apple TV 4K kommer att ansluta till vilken standard HDTV som helst med en HDMI-kabel, och installationsprocessen liknar Fire TV 4K. Det kan dock hända att du behöver ett Apple-konto för att använda alla enhetens funktioner. Apple har också nämnt att det kommer att uppgradera 1080p iTunes-filmer till 4K utan kostnad. Så om du tidigare hyrde en film på iTunes kan du se den i 4K gratis.

En av de största nackdelarna här är priset. Om du vill få 32 GB Apple TV 4K, måste du skala ut nästan 2, 5 gånger mer än du skulle göra för 32 GB Fire TV 4K. Men eftersom detta erbjuder ett helt annat ekosystem kommer kunderna förmodligen inte att bry sig om detta så mycket.

Prissättning

Apple TV 4K finns i lagringsvarianter 32 och 64 GB, med en prislapp på $ 179 respektive $ 199.

Vår ta

När det gäller funktioner och prestanda kan du inte riktigt gå fel med någon av produkterna. Men baserat på prissättningen enbart skulle jag personligen rekommendera Fire TV 4K. Funktionerna ombord är inte heller så olika, så det är vettigt att prova Amazon-enheten. Men om du inte kan vänta till slutet av oktober på Fire TV 4K, föreslår vi starkt att du får Apple TV 4K. Som vi nämnde är båda ganska fantastiska produkter, så det finns väldigt lite att skilja dem från varandra, med undantag av prislapparna.

Amazon Fire TV 4K vs Apple TV 4K

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

AmazonAmazon Fire TV med 4K Ultra HDKontrollera pris