Amazfit Bip vs Fitbit Versa Bästa Smartwatch 2020

När vi pratar om smartur är det ganska många saker att tänka på. Det främsta problemet för användare är formfaktorn, och när det finns två eller flera enheter som ser lika ut blir valet ännu svårare. Vi pratar om Amazfit Bip och Fitbit Versa, båda mycket kapabla erbjudanden, men med distinkta likheter, särskilt inom designområdet. Det är därför vi kommer att titta närmare på de två smarta klockorna för att fastställa vilken som har fördelen på marknaden. Du kommer att vara glad att veta att båda enheterna kan köpas via online-återförsäljare, så att du inte behöver gå upp till en butik för att välja en av dessa.

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

AmazfitAmazfit Xiaomi Mi Bip WatchKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Så utan att vänta längre, låt oss titta närmare på båda smartwatches.

Amazfit Bip vs Fitbit Versa Bästa Smartwatch 2020

Amazfit Bip

Funktioner

Amazfit Bip är tillverkad av den kinesiska tillverkaren Huami, som är den enda partner till Xiaomi wearables. Trots att det huvudsakligen sålts i Kina har enheten tagit sig till andra delar av världen tack vare onlinehandlare. När det gäller funktioner har Amazfit Bip en mycket bekant design, en som i själva verket kan påminna dig om Apple Watch. Den väger 32 gram, vilket gör den extremt lätt när det gäller bärbara. När det gäller skärmkvalitet, packar Bip en 1, 28-tums LCD-panel med en upplösning på 176 x 176 pixlar. Smartwatch körs också på en okänd MediaTek-processor, som borde göra sitt jobb effektivt.

Det som verkligen är imponerande med Bip är det faktum att det kan pågå i cirka 30 dagar med regelbunden användning och upp till 45 dagar med "grundläggande användning". Enbart denna funktion ger det en betydande fördel jämfört med Fitbit Versa, även om det är för tidigt i jämförelsen att berätta. Företaget såg också till att göra detta till en vatten- / dammbeständig smartur med IP68-certifiering. Du kommer att kunna spåra din puls med hjärtfrekvenssensorn ombord, som borde vara praktiskt under träningspass. Även om det stöder spårning av sport, är funktionerna begränsade till aktiviteter som löpning och cykling, vilket är lite av en svik.

Bip använder Corning Gorilla Glass 3 för skärmen, vilket ger den extra hållbarhet mot oavsiktliga repor. Det är också viktigt att prata om den här enheten som anmälningsassistent, eftersom det är ett av de främsta jobben för en smartwatch. Appaviseringar är omedelbart här och klockan vibrerar automatiskt när du får ett meddelande på din smartphone.

Prissättning

Med en prislapp på cirka 79, 99 dollar är Amazfit Bip verkligen en kraft att räkna med inom budgeten för wearables. För den typ av funktioner som det är förpackning, anser vi att detta är ganska mycket en stjäla. En varning här är att det inte finns något operativsystem ombord, så klockan kan ta lite att vänja sig vid.

Fitbit Versa

Funktioner

Eftersom Fitbit var i träningsspårning kunde man säga att det var en naturlig utveckling av företaget att dyka in i smartwatches. Versa, som är en av de främsta smartklockorna, har funnits ett tag nu och är en livskraftig konkurrent till alla smartwatch på marknaden. Versa kommer med en 1, 32-tums skärm, vilket ger den en betydande storleksfördel jämfört med Amazfit Bip. Kroppen är tillverkad av anodiserad aluminium, vilket ger den en förstklassig look och känsla.

Smartwatch är också väl packat när det gäller funktioner, inklusive alla Versa Lite Edition-funktioner. Det packar en batteritid på 4 dagar plus, så när som helst runt 96 timmar är definitivt troligt. En av mina favoritdelar om Versa är att den finns i flera färgvarianter, vilket ger dig valet att välja finish och klockband. Naturligtvis erbjuder företaget också klockband i storlekar S och L tillsammans med produkten, så du har inget att oroa dig för när det gäller kompatibilitet ur lådan. Versa är vattentålig ur lådan och kan användas för att spåra dina simningssessioner också.

Dessutom kommer Versa med 15+ träningslägen, så att du kan vara flexibel i träningen. Medan att få smarttelefonaviseringar är något som nästan varje smartur kan göra, kan Versa också svara på aviseringar direkt från det bärbara. Detta är dock bara möjligt med en Android-smartphone. Även om enheten inte har GPS som standard kan den utnyttja GPS-signalerna från din smartphone under utomhuskörning. Versa fungerar med nästan alla enheter som har Bluetooth 4.0. Det kör Fitbits eget operativsystem, som definitivt är mer förfinat än det vi ser på Amazfit Bip.

Prissättning

Medan Fitbit sålde ursprungligen detta för cirka $ 200, har prissättningen sjunkit avsevärt under de senaste månaderna. Från och med nu är det till försäljning via Amazon för cirka 180 dollar. Detta är ett ganska bra pris på ett mycket kapabelt smartur.

Slutsats

Som ni ser är båda smarturarna ganska fantastiska i sig. Amazfit Bip har en super låg prislapp och smartwatch-funktioner som gör det till ett extremt attraktivt förslag för alla. Fitbit Versa å andra sidan är också en lysande smartur med mer förfinade funktioner och utan tvekan den snyggare kroppen (och en större skärm också).

Jag tycker personligen att Fitbit Versa definitivt är värt det för $ 180. Men om du är ny inom smartwatches och bara vill prova hur man känner sig, tycker vi att det definitivt är vettigt att prova Amazfit Bip. Om inte för skillnaderna i prissättning, skulle Fitbit Versa definitivt ha gjort nedskärningen för mig.

På en marknad som domineras av prissättning anser vi att Fitbit är långt ur kontakt med det stora utbudet av kinesiska OEM-tillverkare som tappar ut konkurrerande enheter för en bråkdel av priset. Med tanke på att skillnaden i prissättning är cirka $ 100 kan det vara en enorm avgörande faktor för några få konsumenter. Men om du helt enkelt vill ha bättre av de två smarturarna, vinner Fitbit Versa händerna ner.

ProduktvarumärkenamnPris

FitbitFitbit Versa Smart WatchKolla pris på Amazon

AmazfitAmazfit Xiaomi Mi Bip WatchKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.