Allt du behöver veta: Hur man redigerar foton och videor på iOS 13

Efter att iOS 13-uppdateringen gjordes tillgänglig för allmänheten har Apple gjort många nya och spännande funktioner för din Apple-enhet. Dessa funktioner erbjuder förbättringar i inställningar och appar. En viktig funktion som Apple har lagt till är förbättringar i Photos-appen. Dessa nya förbättringar inkluderar men inte begränsat till att rotera, ändra storlek, filtrera och redigera utseendet på både foton och videor.

Redigeringsverktyg för foton och videor som kommer med den nya iOS 13-uppdateringen kan få dig att tänka två gånger på att använda en tredjepartsapp som används för att redigera foton och särskilt appar som används för att redigera videor. Med iOS 13 är redigeringsprocessen enkel, förståelig med nya funktioner samtidigt som de befintliga funktionerna bevaras.

Redigera foton i Photos-appen eftersom den har gjorts tillgänglig från tidigare uppdateringar och iPhone-modeller, men videoredigeringen har de mest anmärkningsvärda förändringarna med iOS 13 där du nu kan rotera dina videor med appen Photos. Låt oss gå in på detaljer nedanför de nya funktionerna och förbättringarna i Photos-appen med iOS 13.

Om du äger en Apple iPhone som stöder iOS 13 eller andra iPhone-modeller, hjälper vi dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Kontakta oss gärna med detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder. Vi bad emellertid att när du kontaktar oss, försök att vara så detaljerad som möjligt om din oro så att vi exakt kan utvärdera din oro och kunna ge lämpliga lösningar.

Nedan finns information och steg om allt du behöver veta: hur du redigerar bilder och videor på iOS 13

Låt oss innan något annat prata om de nya och förbättrade befintliga funktionerna som Apple har lagt till för att redigera foton och videor iOS 13 i appen Foton.

Beskärningsverktyg : Innan den nya uppdateringen iOS 13 brukade grödningsverktyget få alternativ, bortsett från att man kan beskära din bild manuellt. Men med iOS 13 har verktyget nu en funktion för Auto-crop som inte bara rätar ut bilden utan gör att den ser mer ut som en dramatisk beskärning av bilden. Det finns också några alternativ för de storlekar som ska användas i Auto-Crop.

Förutom att du kan rotera bilderna kan du också vända bilden horisontellt. Korrigering av bildens perspektiv görs också möjligt genom att använda antingen de horisontella och vertikala verktygen.

Fade: Tryck på trollspaken för att redigera foton och sedan skjutreglaget justerar bilden automatiskt. När du trycker på Auto, kommer du att märka att när du skjuter skjutreglaget justeras alla andra redigeringsverktyg automatiskt också. Detta blekningsverktyg som används för automatisk justering gör det enklare att redigera och verktyget är ännu mer användbart.

Kraftfull redigering: I iOS 13 har den nya redigeringsskärmen förbättrats. Alla redigeringsverktyg kombineras till en enda kolumn. Verktygen som används för att redigera foton är följande: Exponering, Brilliance, Höjdpunkter, Skugga, Kontrast, Ljusstyrka, Black Point, Mättnad, Vibrance, värme, ton, Sharpness, Definition och Buller Reduction. Om du märker att B&W-verktyget inte längre är tillgängligt och ersätts av ett nytt verktyg, kommer vinjettverktyget.

För att justera bildens utseende, välj bara och tryck på önskat redigeringsverktyg. Skjut reglaget för att justera bilden.

Filter : Apple-enheter har inbyggda filter som förblir desamma som med den tidigare iOS-versionen. Men det finns också några förbättringar med dessa också där Fade-verktyget i filter nu är tillgängligt. När du väljer ett filter för en viss bild kan du skjuta reglaget för att justera bildens utseende enligt dina egna personliga preferenser. Det här verktyget gör filter i Photos-appen enklare för att inte nämna mycket mer användbar än tidigare.

Nu har vi kommit till ett nytt och spännande verktyg som Apple gjorde tillgängligt för iOS, möjligheten att redigera videor med appen Foton. De nya videoredigeringsverktygen förklaras en efter en nedan, läs vidare:

Rotera video: De flesta av oss är vana att ta videor med våra iPhone-enheter på ett sidled. Det beror antagligen på att med horisontell inspelning kanske vi tror att skärmen är ännu bredare jämfört med att ta videor vertikalt. Följ de här stegen om du vill rotera dina videor i Photos-appen:

 1. Gå till appen Foton från hemskärmen.
 2. Öppna Photos-appen och välj fliken Album.
 3. Bläddra ner och välj Videor
 4. Välj den video du vill rotera och tryck på Redigera .
 5. Klicka på Beskärningsverktyg längst ner till höger.
 6. Klicka på rotationsikonen längst upp till vänster på skärmen för att justera efter önskad vinkel för videon.
 7. Tryck på Klart för att tillämpa ändringarna.

Mute & Trim Videos: Oftast när vi gör en video att den blev längre än väntat och vi tenderar att klippa den så minska filstorleken eller bara vill förkorta för att ta bort andra delar av en viss video. Det är här en annan kraftverktyg som Apple har lagt till redigeringsfunktionerna på din enhet kommer att vara praktiskt. Möjligheten att klippa videor med hjälp av dessa enkla steg:

 1. Gå till appen Foton från hemskärmen.
 2. Välj fliken Album .
 3. Bläddra ner och välj Videor
 4. Välj den video du vill Klipp och klicka på Redigera .
 5. Klicka på videoikonen längst ner till höger.
 6. Klicka sedan på bildrutan för bildruta för de videor du vill trimma
 7. Trimma videon enligt önskad videolängd genom att dra den "gula linjen tillsammans med tiden på videon
 8. Tryck på Klart för att tillämpa ändringarna.

När du videon har ett extra ljud i bakgrunden men inte har ett sätt att ta bort det kan du alltid stänga av ljudet från videon. För att göra detta klickar du bara på den övre vänstra ikonen som ser ut som en högtalare. Här kommer du att märka att högtalarikonen har en snedstreck på det, det betyder att videon redan är tyst.

Justera videoutseendet : Att göra ändringar i utseendet på videon har i princip samma verktyg som för att redigera foton i Photo-appen. För att justera videoutseendet klickar du på det andra verktyget, en ikon som finns längst ner på skärmen. Alternativ för ljusstyrka, mättnad, kontrast, höjdpunkter och mycket mer kommer att visas på skärmen. Du kan också välja Auto-redigering för att appen ska kunna justera videoutseendet.

Filter: Precis som att redigera foton, har videoredigering också ett verktyg som filter. Den här funktionen ändrar utseendet på videon utan att behöva finjustera. Med filterverktyget har du nio alternativ för filter att välja mellan.

Beskär & ändra storlek: Denna funktion är överlägset en av de mest anmärkningsvärda förändringarna i videoredigering på iOS 13. Tidigare kan beskärning och storleksändring av videor bara göras med hjälp av en tredjepartsapp. Ett besvär eftersom du fortfarande måste ladda ner appen för att kunna använda den. Men nu med iOS 13 kan du göra det direkt på din iPhone. För att beskära och ändra storlek på en video, använd önskad bild genom att trycka på beskärningsknappen längst ner till höger på skärmen och göra justeringar med reglagen antingen för Freeform eller fyrkant. Det finns också flera alternativ för bildförhållande att välja mellan: 9:16, 5: 7, 3: 4. Du kan också till exempel skapa en vertikal video för att titta i en horisontell vy

En viktig sak att dock göra är att genomföra stegen som nämns ovan, alltid se till att du redan har laddat ner den nya iOS 13-uppdateringen eftersom de nya funktionerna Redigera foton och videor iOS 13 inte är tillgängliga i den tidigare iOS-versionen. Du måste också se till att din iPhone stöder iOS 13 för att kunna njuta av och utforska de nya funktionerna.

Listor över Apple-enheter som stöder iOS 13 är:

 • iPhone 6S och 6S Plus.
 • iPhone SE.
 • iPhone 7 och 7 Plus.
 • iPhone 8 och 8 Plus.
 • iPhone X.
 • iPhone XS, XS Max och XR.
 • iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max.
 • iPod Touch sjunde generationen.

Anslut oss

Om du har några frågor och oro beträffande din iPhone, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi kommer att vara till hjälp och ger dig en gratis teknisk support. Se bara till att ge oss detaljerna som möjligt för oss för att göra en exakt bedömning och ge dig lämplig intervention. Låt oss också veta din upplevelse på vägen. Jag ser fram emot att höra från dig.