Acer R13 mot HP Chromebook 14 Bästa Chromebook 2020

Två av våra favoritbärbara datorer just nu är Acer R13 Chromebook och HPs Chromebook 14. Båda dessa bärbara datorer är fantastiska alternativ att resa, eftersom de är en perfekt bärbar storlek, men fortfarande full av tillräckligt med kraft för att hålla din resa. Men mellan de två, vilken ska du få? Idag jämför vi dem för att hjälpa dig att avgöra.

Bästa Chromebook

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

AcerAcer R13 Chromebook386, 72

HPHP 14-tums Chromebook284, 85

Acer R13 Chromebook

Denna Chromebook av Acer har många fantastiska funktioner. Först och främst är det konvertibelt, så du kan använda det precis som en vanlig bärbar dator, eller så kan du flytta skärmen bakåt för att konvertera till tablettläge.

Skärmstorleken är 13, 3 tum, och batteriet kommer att hålla dig upp till 12 timmar utan att vara ansluten till ett uttag. Den har en USB-port, en HDMI-port och en USB-typ C-port, med 4 GB minne och 32 GB intern lagring, och väger 3, 2 kg.

HP Chromebook 14

HP Chromebook 14 liknar Acers Chromebook, men det är hela 14 tum snarare än 13, 3. Det kan också konverteras för önskat bruk antingen som en bärbar dator eller surfplatta.

Den här har 4 GB minne och endast 16 GB intern lagring. Den har en USB 3.0-port, 2 USB 2.0-portar, en HDMI-port och en hörlurar och ett mikrofonuttag. Den totala vikten är 3, 7 kg och den kommer att pågå i upp till 9 timmar utan att anslutas till ett uttag.

Jämförelse

Som ni kan se är båda dessa ganska vanliga för Chromebooks. Skärmen kan rotera på ett annat sätt att använda den, de använder Chrome som sin webbläsare och Google som mjukvarusystem etc. Men det är verkligen där likheterna slutar.

skillnader

HP Chromebook är utrustad med fler portar än Acer, och dessutom är det billigare (vi kommer att prata mer om det senare). Men det betyder inte nödvändigtvis att R13 kommer till kort. Långt ifrån, faktiskt. Acer kommer att ge dig längre batteritid och kanske viktigast av allt mer lagring. Ja, medan HP: s är billigare, har det bara 16 GB lagringsutrymme, medan Acer's har dubbelt så mycket, på 32 GB. Och ytterligare ett plus: Acer är bara en smula lättare. Den har också en mycket bättre skärm än vad HP Chromebook 14 har. Acer R13 kommer endast på 13, 3 tum, men du kommer att få en högupplöst pekskärm i glas, medan HP Chromebook 14 bara har en plastskärm mot bländning med en riktigt låg upplösning. Som sagt, en är bra för att titta på media, och den andra inte så mycket.

Du kommer också att märka hastighetsskillnader. HP Chromebook 14 har ett Intel Celeron-paket på budgetnivå, vilket är tillräckligt för att hålla lamporna tända medan du ger dig extra batteri (eftersom det inte finns nästan lika mycket kraft att trycka på), men som sagt kommer det inte att göra bra med avancerade appar. Acer R13 har å andra sidan en Full HD-skärm (1 920 x 1 080), vilket ger dig den skarpa, tydliga tydligheten du kan förvänta dig av en skärm. Batterikraften är dock bara lite mindre vid 10 timmar på en enda laddning (Chromebook 14 är 11 1/2 timme).

Pris

Acer R13 är cirka 370 $ (för närvarande) på Amazon. I jämförelse med en vanlig bärbar dator i full storlek är detta ett fantastiskt pris. Om du letar efter en fantastisk bärbar dator kommer du verkligen inte hitta något värt att skriva hem för under $ 400 / $ 500, medan denna Chromebook verkligen är kvalitetsarbete.

HP Chromebook 14 är betydligt mindre och kommer in på cirka $ 250 på Amazon. Jämfört med Acer är denna bara 2/3 av priset, vilket kan vara en rejäl bit.

Inget av dessa priser är orimligt för en Chromebook. Låt oss inse det: bärbara datorer är dyra! Men tack och lov kan du hitta en fantastisk Chromebook för betydligt billigare, och beroende på hur du vanligtvis använder din bärbara dator, kan en Chromebook vara tillräckligt för att ersätta den helt. Det lägre priset i kombination med den fantastiska kvaliteten är bara ett annat skäl till varför vi är så stora fans av Chromebook.

Dom

HP 14 och Acer R13 är båda bra alternativ för Chromebooks, och du kan inte gå fel med någon av dem. När det gäller att besluta mellan de två måste du bestämma vad du letar efter mest av den här enheten. Acer kan göra lite spel (not: mycket lätt), medan HP definitivt är något du kanske bara vill använda för kontoret eller skolan. Acer har mer lagringsutrymme, men vem vet, det är kanske inte något du behöver mycket av.

Det är de största skillnaderna mellan de två. Vi älskar dem båda, och vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp för att fatta ditt slutliga beslut. Oavsett vilken du bestämmer dig för, ska du berätta för oss om ditt köp i kommentaravsnittet.

Bästa Chromebook

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

AcerAcer R13 Chromebook386, 72

HPHP 14-tums Chromebook284, 85