9 bästa WiFi Calling-app för Android

WiFi-samtal som ett koncept har funnits länge nu. Situationen är dock väsentligt annorlunda än för några år sedan. Idag finns det flera tjänster och appar för enheter som låter dig ringa röst- eller videosamtal via en WiFi- eller mobilanslutning.

Men bland de många appar som finns där ute är det svårt att skilja mellan de bästa och de inte så bra apparna. Med detta i åtanke, kommer vi att göra ditt jobb enklare genom att diskutera fem av de bästa WiFi-apparna som finns tillgängliga för Android idag.

Du kommer att se några populära och förväntade namn på listan, men vi kommer säkert att nämna en överraskning eller två där inne. Så utan att vänta längre, låt oss ta en titt på några av de bästa WiFi-apparna som finns tillgängliga för Android.

Google Duo

Google Duo är en relativt ny app på scenen och är säkert nyare än alla andra appar på den här listan. Men det har snabbt blivit en av de bästa röst- och videosamtalapparna som finns där, särskilt för Android-användare som är berövade en anständig inhemsk lösning som Apples FaceTime.

Men Duo mer än får jobbet gjort, och har mycket små droppar eller anslutningsfrågor. Denna faktor beror dock mycket på vilken typ av internetanslutning du har i området. När det gäller kontakter behöver det inte mycket mer än ditt Google-konto. Så om du har ett gäng kontakter från GTalk dagar hittar du dem här (om de har registrerat sig för Duo).

Appen riktar sig mer som en videosamtalapp med röstsamtalsfunktioner, men båda funktionerna fungerar exceptionellt bra i rätt miljö. En praktisk funktion som kallas knock knock gör det möjligt för folk att ringa ditt ansikte. Det är mer som nummerpresentation men med en persons livevy. Duo är en gratis nedladdning i Play Store och har inga annonser eller köp i appen.

Skype

En app som Skype är så välkänd på marknaden att den med rätta är associerad med populariseringen av videosamtal i massa. Appen har nyligen lagt till möjligheten att hålla ett gruppvideosamtal med upp till 25 personer. Skypes röstsamtalsteknologi är också ganska solid, även om den ibland kämpar för att hålla en konversation även om WiFi-signaler tappar bara lite. Men det kan lika troligt vara ett problem med min enhet och inte själva appen.

Skype tillåter också användare att ringa internationella telefonsamtal, även om Skype-kredit krävs för att få åtkomst till den här funktionen. Alla samtal från Skype till Skype är gratis, precis som med alla andra röst- och videosamtal-appar. Det bästa av allt är Skype tillgängligt på alla större plattformar såväl som stationära datorer (Mac och Windows), så det finns fler sätt att delta i en konversation jämfört med konventionella chatappar.

Skype är en gratis nedladdning i Google Play Store och kommer med annonser. Det finns inga köp i appen. Med tanke på appens popularitet är det ingen överraskning att Skype har över en miljard installationer i Play Store.

Whatsapp Messenger

WhatsApp är relativt nytt i röstsamtalspelet, men har säkert fångat de flesta av marknadsdelningen med relativt enkelhet. Sedan funktionen introducerades för ett par år sedan, följt av en stadig utrullning av videosamtalsfunktionen, har WhatsApps popularitet bara ökat. Appen är massivt populär både i Asien och Europa och täcker en majoritet av världens befolkning. Även om WhatsApps röstsamtalsfunktion ursprungligen inte var så bra, har företaget gjort enorma inroads i området och har förbättrat samtalens kvalitet avsevärt.

Det är viktigt att notera att WhatsApp också är en meddelanden-app med över en miljard aktiva användare per dag i juli förra året. Detta gör WhatsApps röstsamtalsfunktion mer tillgänglig för användarna jämfört med konventionella telefonsamtal eller andra alternativa WiFi-ringerappar. WhatsApp är en gratis nedladdning i Play Store och är annonsfri utan köp i appen.

Signal

Signal är en sekretessinriktad app som krypterar alla dina samtal och samtal för att hålla nyfikna ögon eller öron borta. Dessutom är appen öppen källkod, så att praktiskt taget vem som helst kan gå över till sin sida och titta igenom källkoden. Detta innebär också att appen har mer incitament att lära sig och göra fler förändringar övertid. Om det är säkerhet du är ute efter är Signal den absolut mest kända appen där ute.

Bristen på en dedicerad tablettversion av appen är dock något nedslående. Men med tanke på det faktum att det är designat för människor på språng, har vi inget emot detta utelämnande för mycket. Tillverkarna av signal lovar att inte lagra data, inte ens metadata som gruppikon, grupptitel etc. Signalen har också en anständig gruppchattfunktion, så att du kan lägga till flera deltagare i en textkonversation. Detta är en gratis app i Google Play Store utan annonser eller köp i appen.

Facebook Messenger

Facebook Messenger behöver ingen introduktion eftersom det är en av de mest kännbara chattapparna där ute. Ursprungligen började som en del av Facebook-appen, Messenger har nu förvandlats till ett eget ekosystem, komplett med sin egen uppsättning funktioner och användare. Användare kan också registrera sig för Messenger med sitt telefonnummer och därmed kringgå kravet att ha ett Facebook-konto.

Det har betalningar och presenter inbyggda i systemet, så att du kan skicka pengar till dina vänner och nära och kära. Men ännu viktigare är att Messenger har en solid inställning för röst- och videosamtal på plats, vilket gör att du kan få anständiga, stammfria samtal även under dålig internetanslutning.

Det rekommenderas alltid att stanna på en obegränsad WiFi-anslutning för att undvika överskott och andra avgifter. Med tanke på att Facebook-användare också är tillgängliga på Messenger bör det inte ta lång tid för dig att hitta någon du känner på plattformen. Appen är gratis att ladda ner men har köp i appen.

Google röst

Google Voice ger dig ditt eget telefonnummer för samtal, textmeddelanden och röstbrevlåda. Det fungerar både på smartphones och datorer och kräver i allmänhet bara en WiFi-anslutning. Men om du har mobil kommer det att fungera över det också.

Det finns några små varningar till Google Voice - en av dem är att det bara fungerar för personliga Google-konton i USA, och textmeddelanden fungerar inte heller på alla marknader. Google Voice är gratis att använda, åtminstone tills du gör internationella samtal.

Viber Messenger

Du kommer att upptäcka att Viber Messenger liknar Signal. Viber är gratis och är ett av de säkraste valen där ute. Förutom att göra kristallklara WiFi-samtal, ringer Viber Messenger också videosamtal. Viber Messenger är mestadels gratis, men du kan också ringa fasta telefoner och användare som inte är Viber med den, liksom alla som inte har en internettjänst eller en mobiltelefon till låga priser.

Appen stöder GIF, klistermärken, och du kan till och med ha självförstörande hemliga chattar!

snapchat

Tro det eller inte, Snapchat tillåter dig även ringa telefonsamtal! Du kan ringa någon genom att trycka på en konversation med en av dina vänner och sedan trycka på samtalsknappen längst upp till höger i konversationen. Du kan också ha en videosamtal genom att trycka på videoikonen i konversationen. Detta sitter också längst upp till höger, bredvid ringknappen.

Snapchat har uppenbarligen dina traditionella textfunktioner också.

Instagram

Instagram är ett annat värt att titta på för WiFi-samtal. Det har inte traditionella samtalskompetenser via WiFi, men det gör att du också kan starta videochattar via ett trådlöst nätverk. Så det är inte idealiskt för endast ljudsamtal, men det gör att du åtminstone kan kommunicera med dina vänner via WiFi. Det fungerar även över LTE om du aktiverar det.

Dom

Här har vi visat dig alla de bästa WiFi-apparna som du kan använda på Android. Om du letar efter ett sätt att ringa gratis samtal, kommer nästan vilken som helst av dessa applikationer att göra. Du kommer troligen ha mest lycka med Facebook Messenger, eftersom det är där de flesta av dina vänner troligtvis är.

Har du en favorit-app för Wi-Fi som du använder? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!