9 bästa universella fjärrappar 2020

Medan konventionella tv-apparater styrs med en fysisk fjärrkontroll, har en funktion på smartphones som kallas IR-blaster gjort denna hårdvara något föråldrad. Med hjälp av IR-blaster på mobila enheter kan du direkt styra din TV eller andra enheter direkt från din telefon eller surfplatta. Detta gör, utan tvekan, att titta på tv allt så spännande, och som en bonus behöver du aldrig oroa dig för att tappa fjärrkontrollen under soffkuddarna.

Vi kommer att prata om nio av de bästa universella fjärrapparna som finns tillgängliga, med ett försök att hjälpa dig välja den bästa passformen för din TV eller andra enheter.

Vissa erbjudanden som vi nämner kan kräva dedicerad hårdvara för att du ska kunna använda dess funktioner, medan vi också har sett till att inkludera appar som fungerar så snart du installerar utan att kräva specifik hårdvara.

Unified Remote

Denna app används mest för att styra datorer och bärbara datorer, vilket gör det till ett direkt val om du har en datorbaserad hemmabio runt omkring dig. Användare får tillgång till en mängd fjärrkontroller, även om du kanske måste skicka ut pengar för detta. Att använda en fjärrkontroll är dock helt gratis, så om du har en enda enhet hemma, bör denna app vara högt upp på din lista. Det måste nämnas att appen inte fungerar med vanliga TV-apparater eftersom det inte är en konventionell IR-blaster-app.

Om du inte är en fan av tv-apparater och föredrar att titta på innehåll över datorn via strömmningstjänster som Netflix, Hulu etc kommer den här appen att vara praktiskt. Utvecklaren nämner att gratis användare får tillgång till totalt 18 fjärrkontroller, medan Pro-versionen låser upp hela kvoten på 90+ fjärrkontroller.

En av mina favoritfunktioner här är flytande fjärrkontroller, så att du kan använda fjärrkontrollen även om du är i en annan app. Appen är gratis att ladda ner, men kommer med annonser.

Universal TV-fjärrkontroll av Twinone

Detta är en vanlig TV-fjärrkontroll som gör att du kan styra ett brett utbud av TV-apparater och kabelboxar runt dig. Det har en enkel att använda UI och tar inte lång tid att vänja sig vid. Med detta i åtanke är det en av de bättre universella TV-fjärrapparna där ute. En app som denna kan också vara oerhört användbar om du är på ett hotell och det inte finns någon fjärrkontroll att använda.

Tillverkaren nämner att vissa tv-apparater kanske inte fungerar som förväntat med fjärrkontrollen, och det är ganska lätt att fixa. "Fix-knappar" som växlar på appen förväntas lösa problemet för gott, så se till att du har detta i åtanke om du planerar att använda appen. Det är en ganska enkel app som utnyttjar IR-blasteren på din telefon för att fungera med TV-apparater och andra enheter.

Det finns inga banbrytande funktioner ombord här, men det finns tillräckligt för att se till att du får allt du behöver. Appen är gratis att ladda ner, men kommer med annonser. Företaget erbjuder emellertid inte köp i appen för att få annonserna att försvinna, så du sitter fast med annonser så länge du använder appen.

Googles hem

Google Home är en enhet som är synonym för alla Android-användare där ute. Med den här maskinvaran kan du hålla dina smarta hem enheter anslutna, medan dess integration med Assistant gör att du kan få åtkomst till en mängd funktioner som annars inte finns i andra fjärrappar.

För att använda Google Home-appen på distans kräver du Google Home-hårdvara ombord. Denna fjärrapp kan också användas med Google Chromecast. Tyvärr kan den inte kontrollera TV: er, men om du använder Google-hårdvara för dina strömningsbehov är detta ett måste-program på din enhet.

Vissa kärnfunktioner som att ändra volym, kanal eller andra aspekter finns inte här. Men eftersom du kan kasta video till en större skärm med appen måste du helt enkelt öka telefonvolymen för att se förändringarna på skärmen. Den här appen är helt gratis att ladda ner och använda utan köp eller annonser i appen. Du kommer dock att behöva en Chromecast eller ett Google-hem för att använda det.

Dynex Universal Remote

Dynex Universal Remote är en annan som du kan använda för att styra din TV och andra enheter. Den här är superlätt att använda och konfigurera, och tar bara två steg för att göra det. Den här kräver dock att enheten du kontrollerar har en infraröd sensor. Den kommer inte att ansluta till en TV eller något annat via WiFi eller Bluetooth - det är bara infraröd.

Universal TV-fjärrkontroll

Universal TV Remote kommer nästa. Precis som några av de andra på vår nedräkning kan du styra din TV, kabelbox och mer, allt med din smarttelefons inbyggda IR-sändare. Det är väldigt enkelt att styra dina enheter, bara öppna appen, välj fjärrkontrollen du vill använda och börja styra dina enheter.

Du kan enkelt lägga till olika fjärrkontroller till appen och sedan byta till den med enheten som du vill styra.

Fjärrkontroll för TV

Därefter har vi den lämpliga namnet Remote Control For TV. Den här fungerar ganska likt många av de andra valen på vår lista, men kan ha ett lite lättare att använda gränssnittet.

Det trevliga med fjärrkontrollen för TV är att den fungerar via en IR-sensor eller via WiFi. Så du har minst två metoder för att använda en universell fjärrapp med din TV. Precis som med några av de andra fjärrkontrollerna på vår lista, kommer du aldrig att tappa en fjärrkontroll på detta sätt och du behöver aldrig oroa dig för att hålla koll på batteribyten.

Smart IR-fjärrkontroll

Detta är en omfattande IR-fjärrkontroll som stöder över 900 000 enheter och räknar. Du kan använda detta för TV-apparater, kameror och alla andra produkter som har en IR-blaster under. I Play Store-listan nämns att det inte är kompatibelt med vissa LG- och Huawei-enheter, så om du inte har dessa enheter har du ingenting att oroa dig med den här appen.

Om din TV eller smarta enhet inte har en IR-blaster inuti kommer den att fungera via Wi-Fi mellan enheter. Detta kan fungera på vissa Sonos- och Samsung-tv-apparater / smarta hemenheter. Utvecklaren hävdar att detta är den enda fjärrkontrollen du behöver för praktiskt taget alla enheter med en IR-blaster. Du kan till och med styra luftkonditioneringsapparater med den här appen, vilket är ganska fantastiskt.

SURE Universal Smart TV-fjärrkontroll

Förutom att arbeta med enheter med en IR-blaster, kan appen också para över en Wi-Fi- eller DLNA-anslutning med en handfull enheter. Kompatibiliteten är ganska lik den Smart IR Remote-appen som vi nämnde ovan, så du kommer troligtvis hitta att detta fungerar med ett mylder av smarta enheter där ute.

Appen stöder också Amazon Alexa med röstkommandonstöd inbyggt i appen. Det finns över 10 000 färdigheter som du kan lära dig med Alexa, vilket är praktiskt. Genom att skapa ett säkert nätverk kan appen kopiera filer från en lokal server till din enhet eller vice versa.

Tack vare Wi-Fi-stöd kan du använda detta med enheter som Roku, Apple TV, Amazon Fire TV och en massa andra enheter. Detta är en ganska omfattande app med en mängd enheter i kompatibilitetslistan. Appen är gratis att ladda ner, men kommer med annonser och köp i appen.

Vsray-fjärrkontroll

Senast upp, men säkert inte minst, har vi Vsray-fjärrkontrollen. Den här har några fel och fel, men om du är villig att hantera dem är den här kompatibel med några av de mest populära TV-modellerna där ute. Vi talar från märken som Samsung, LG, Panasonic, Vizio, Sony och mer. Dessutom är Vsray påstås kompatibelt med över 220 000 hemmabioapparater.

Du kan förvänta dig ett rent och lättanvänt gränssnitt; emellertid den "con" till Vsray är att den här är kompatibel med en IR-sensor exklusivt, vilket innebär att du inte kommer att använda detta med några enheter över WiFi.

Dom

Som du kan se finns det en mängd universalappar som du kan använda på Android. Kom ihåg att din TV eller Smart TV åtminstone måste ha någon form av IR eller infraröd support för att något av dessa ska fungera. Vissa av dessa fungerar också med TV-apparater som har Wi-Fi- eller Bluetooth-stöd.

Vad är din favoritapparat för universell fjärrkontroll? Låt oss veta i kommentarerna nedan.