9 bästa tabletter för resor 2020

Tabletter är inte längre en lyxvaror tack vare konkurrenskraftiga priser som finns tillgängliga på marknaden. Men vad händer om du är ute efter en surfplatta som lätt kan upprätthålla dina oändliga resor? Tja, sanningen sägs, nästan alla andra surfplattor är utformade för att resa, dvs erbjuda portabilitet, så medan det är ganska enkelt att välja ut en resorienterad surfplatta, blir valet svårt när man överväger hur många val som finns tillgängliga för kunderna.

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftMicrosoft Surface Pro 6Kolla pris på Amazon

LenovoLenovo Tab 4 PlusKolla pris på Amazon

AmazonFire HD 10 TabletKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad (Wi-Fi, 128 GB)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Med detta i åtanke beslutade vi att sammanställa en lista över några av de bästa resetabletterna som finns tillgängliga online idag. Du kanske känner igen några av dessa surfplattor, men vi har sett till att inkludera några överraskningar i listan också. Så låt oss titta närmare.

9 bästa tabletter för resor 2020

Amazon Fire HD 8

Den här surfplattan behöver förmodligen ingen introduktion eftersom den utses till att vara en av de bästa budgettabletterna som finns på marknaden idag. Dessutom, eftersom surfplattan är tillverkad av Amazon, får du också tillgång till funktioner som handsfree Alexa röstassistent, samt ett smidigt användargränssnitt som ger dig tillgång till alla appar du kan föreställa dig. Trots att surfplattan har en gaffelversion av Android, har den inte Google Play Store utan förlitar sig på sitt eget Amazon AppStore-ekosystem.

När det gäller hårdvaruförmåga är Fire HD 8 inte så långt efter. Den levereras med en 8-tums HD-skärm som kan ta ut 10 timmars batteritid med blandad användning. Medan Amazon erbjuder valet mellan 16 och 32 GB-varianter, är det faktum att surfplattan också har en microSD-kortplats med en kapacitet på upp till 400 GB. Fire HD 8 finns i fyra spännande färger som Punch Red, Marine Blue, Canary Yellow och Black. Prissättningen skiljer sig beroende på valet du gör under kassan. Kunderna kommer i slutändan att betala lite mer om de väljer den annonsfria versionen av Fire HD 8. Tabletten är tillgänglig för så låga som $ 59.99, även om det troligtvis kan vara begränsad prissättning.

Samsung Galaxy Tab A 7.0

Samsung har länge gjort attraktiva budgettabletter med anständiga funktioner ombord. Galaxy Tab A-serien lanserades för ett par år sedan specifikt för företagets budgetuppsättning av surfplattor. Denna iteration kommer med en 7-tums skärm ombord med en upplösning på 1280 x 800 pixlar. Det finns en fyrkärnig 1, 3 GHz-processor under huven, åtföljd av 1 GB RAM och 8 GB intern lagring. Tabletten har också ett microSD-kortplats, vilket hjälper dig att utvidga lagringsutrymmet betydligt.

Som du kan klargöra med hårdvaruspecifikationerna kommer Galaxy Tab A 7.0 inte att bryta några CPU-referensrekord. Men för sitt syfte som en liten och effektiv surfplatta med alla funktioner du kan förvänta dig på en Android-surfplatta är Galaxy Tab A 7.0 definitivt värt att kolla in. En nackdel här är att surfplattan kör Android 5.1 Lollipop, som är ett relativt äldre operativsystem. Amazon erbjuder just nu denna surfplatta i svart utan några andra varianter i sikte. Det finns dock flera paket och kombinationer som är värda att kolla in eftersom det kan spara lite pengar på ditt köp.

Lenovo Tab 4 Plus (10-tums)

Även om Lenovo marknadsför detta som den perfekta familjen och underhållningstabletten är det verkligen mycket mer än så. Tack vare solid konstruktion och hårdvara som används under är Tab 4 Plus verkligen värt att kolla in i det trånga surfplattans utrymme. Den levereras med en 10-tums Full HD-skärm tillsammans med 64 GB lagringsutrymme och 4 GB RAM. Det finns också ett microSD-kortplats här, så att du kan utöka lagring efter behov.

Det finns en 2, 0 GHz octa-kärna Snapdragon-processor under huven, vilket håller tabletten vidare. Vad som är ännu mer spännande är det faktum att den här modellen levereras med 4G LTE aktiverad, vilket gör att du i princip kan använda ett SIM-kort och använda det när du är på resan, vilket minskar ditt beroende av Wi-Fi kraftigt.

Tabletten levereras också med dubbla stereohögtalare på framsidan, vilket ger ett bra boost för surfplattans multimediauppgifter. Eftersom detta är en familjetablett, kommer det med möjligheten att ha flera användarkonton inklusive barnprofiler med föräldrakontroll aktiverade. Tabletten levereras också med fingeravtrycksskanning aktiverad, så att du kan låsa upp din enhet med bara ett tryck. På knappt 8 mm är Tab 4 Plus otroligt tunn, vilket gör att den kan transporteras vart du än går. Batteriets livslängd på 20 timmar förväntas också bli ett stort uppsving för resenärer. Tab 4 Plus kör Android 7.1 Nougat ur lådan. Tabletten finns bara i svart från och med nu.

Huawei MediaPad M5

Huawei är en populär kinesisk tillverkare som kontinuerligt har förnyat sig inom mobilbranschen. Företaget har också anständiga erbjudanden inom surfbranschen, särskilt MediaPad M5, som vi kommer att diskutera nu. Detta erbjudande kommer med en 8, 4-tums 2560 x 1600 (2K) upplösningsskärm med en 82% skärm-till-kropp-förhållande, och erbjuder ingenting annat än att visa fastigheter till användaren. Tabletten kommer också med dubbla stereohögtalare certifierade av Harman / Kardon, så du får det bästa i branschen här.

Tabletten drivs av Huawies egen Kirin 960-serie octa-core chipset tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB utbyggbart lagringsutrymme. Det finns en 13-megapixel bakkamera och en 8-megapixel framkamera för foton och videor. Tabletten levereras med ett 5 100 mAh batteri under huven, vilket kan ladda från 0-100% på under 20 timmar. Tabletten kör Googles Android 8.0 Oreo ovanpå Huawei's Emotion UI 8.0 och erbjuder vissa företagsspecifika anpassningar på surfplattan.

Även om Huawei erbjuder surfplattan i Wi-Fi och mobilvarianter kommer den bara med Wi-Fi ombord. Detta innebär också att du betalar betydligt mindre än du skulle göra för mobilmodellen. Huawei erbjuder USA-garanti för denna produkt, så att du kan köpa denna surfplatta med förtroende. Tabletten säljs för närvarande i Space Grey utan andra alternativ att välja mellan.

Samsung Galaxy Tab S4 10.5

Om du ska investera i en surfplatta, varför inte gå till en avancerad och kompakt surfplatta som Galaxy Tab S4. Tja, den fjärde iterationen av företagets Tab S-serie följer upp sina föregångare genom att erbjuda en av de bästa surfplattor i världen. Detta är möjligt tack vare den 10, 5-tums 2560 x 1600 Super AMOLED-skärmen, som erbjuder riktiga färger och fantastisk solljus. Tabletten kommer också med Snapdragon 835 octa-core processor, 4 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme som kan utökas med upp till 400 GB med hjälp av microSD-kortplatsen. Den har också en 13-megapixel bakkamera och en 8-megapixel kamera på framsidan.

Mediaentusiaster kommer att älska att veta att den här surfplattan levereras med högtalare som är inställda av AKG / HARMAN, så du kan förvänta dig lite bra ljud från standardhögtalarna. Tabletten kör Android 8.1 Oreo ur lådan, men kan utökas till framtida versioner av Android. Det finns flera paket att välja mellan här, så att du kan välja den som passar dig bäst. Min favorit är den med tangentbordskåpan och förvandlar detta till en fullblåst bärbar dator. Samsung inkluderar också S Pen-pennen tillsammans med den här surfplattan. Beroende på vilken variant du väljer kan Galaxy Tab S4 10.5 vara din för knappt 500 $.

Microsoft Surface Pro 6

Som namnet antyder är denna surfplatta avsedd för proffs och den paketerar hårdvaran så att den matchar allt du kastar på den. Även om den också kan fungera som en bärbar dator tack vare Microsofts Surface Type Cover kommer vi bara att fokusera på dess prestanda som en surfplatta. Till att börja med kommer Surface Pro 6 med en 12, 3-tums PixelSense-skärm, som vi hittills har sett på flera Surface-produkter.

Surface Pro 6 är en fantastisk tablett ändå du tittar på den. Den enda nackdelen med detta är att vissa användare kan ta lite tid att vänja sig till Windows 10 och dess funktioner. När det gäller hårdvaruuppgifterna kommer Surface Pro 6 med den 8: e generationens Intel Core i5-processor under huven, vilket lovar supersnabb prestanda och effektivitet. Du får också 128 GB SSD-lagring och 8 GB RAM som standard, vilket gör detta till ett av de kraftfullaste erbjudandena på denna lista.

Vad som är ännu mer imponerande här är det faktum att det kan köra videor i upp till 13, 5 timmar på en enda laddning, vilket är väldigt imponerande för en enhet som förväntas vara ansluten ofta än inte. Tack vare den inbyggda kickstanden kan du omvandla detta till en massiv skärm för filmkvällar. Du kan också ansluta kringutrustning på Surface Pro 6 med den enda USB 3.0-porten. Med tanke på den hårdvara som erbjuds, var du beredd att skala ut mer än du skulle göra med vanliga Android-surfplattor.

Lenovo Yoga Tab 3

För de som inte är medvetna introducerade Lenovos Yoga-sortiment oss för konvertibla tabletter som kunde böjas i flera vinklar. Yoga Tab 3 är ganska lika även om den inte har en flexibel kropp. Den har dock en intressant design som gör att du kan placera den i nästan vilken riktning som helst. Den lilla kickstanden på baksidan kan stöttas upp för att placera den i den vinkel du önskar. När det gäller hårdvara har Yoga Tab 3 en 8-tums 1280 x 800-skärm tillsammans med en unikt placerad 8-megapixelkamera som kan roteras framåt eller bakåt för att ändra kameravinkeln.

Du får bara 1 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme (utbyggbart). Den kör en fyrkärnig processor under, som kanske inte är den snabbaste där ute, men som fortfarande får jobbet gjort på ett budgeterbjudande som det här. En av de främsta anledningarna till att vi nämnde detta erbjudande på vår lista är på grund av dess storlek. Du kan få en av dessa för väl under $ 100 via Amazon nu.

Apple iPad (Wi-Fi, 128 GB)

Apple iPad (2020) är ett utmärkt alternativ för resenärer som helt enkelt vill ha en surfplatta som fungerar för varje individ. Tack vare många års arbete med iPad har Apple lyckats erbjuda den perfekta blandningen av hårdvara och mjukvara, vilket innebär att det har en betydande del av konkurrenterna. Den nyuppdaterade iPad-serien behåller de flesta av sina tidigare funktioner medan den byter ut den åldrande processorn och stöter upp mjukvarufunktioner som Apple gör varje år. IPad har en 9, 7-tums Retina-skärm, Apples A10 Fusion-chipset, en 8-megapixel bakkamera och naturligtvis det populära Touch ID-autentiseringssystemet.

IPad använder ett system med dubbla högtalare för optimal ljudprestanda från standardinställningen. Företaget lovar en batteritid på cirka 10 timmar, vilket är ganska exakt. Det är också värt att nämna att iPad-skivor har anständiga väntetider, även om du kan sluta ladda den ofta om du använder den hela dagen. Den här modellen levereras med 128 GB lagringsutrymme och har ingen mobilanslutning ombord. Kunderna kan välja mellan guld, rymdgrå och silver. Med tanke på sin razer tunna yttre är Apple iPad 2020 definitivt en bra följeslagare för alla dina resor. Batteriets livslängd hjälper också mycket.

Amazon Fire HD 10

Det borde inte vara någon överraskning att Amazon har två gånger på denna lista. Företaget gör ganska anständiga små tabletter med små storlekar, men erbjuder också stora erbjudanden som den här. Även om det är ganska billigt är hårdvaran ganska mycket i nivå med de bästa i branschen. Till att börja med kommer Fire HD 10 med en 10, 1-tums 1920 x 1200-skärm. Till den underbara skärmen finns stereohögtalare, som har blivit ett vanligt inslag bland större surfplattor. Du får 32 eller 64 GB lagringsutrymme att välja mellan, även om det verkligen inte spelar någon roll eftersom Fire HD 10 också har ett microSD-kortplats, så du kan fritt lägga till dina egna microSD-kort.

Kanske en av de största funktionerna hos någon Amazon Fire-enhet är det faktum att den kommer med Alexa aktiverad, vilket gör att du kan smidigt interagera med din surfplatta eller till och med med parade smarta hushållsapparater. Fire HD 10 erbjuds i svart, stansröd och marinblå, med den Canary Yellow-varianten till synes begränsad till Fire HD 8. Med tanke på funktionerna som den erbjuder rekommenderar vi starkt att du kolla in den.

ProduktvarumärkenamnPris

MicrosoftMicrosoft Surface Pro 6Kolla pris på Amazon

LenovoLenovo Tab 4 PlusKolla pris på Amazon

AmazonFire HD 10 TabletKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad (Wi-Fi, 128 GB)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.