9 bästa små Android-smarttelefoner tillgängliga idag

Större är inte nödvändigtvis lika bättre . Du kanske har svårt att få ett halvt anständigt litet handhållet Android i dag, men trots den obestridliga mainstream-ökningen av phablets finns det fortfarande efterfrågan på enheter som du enkelt kan glida in och ur din standardfackbyxficka.

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy S5 Mini G800F 16 GB olåst mobiltelefon - internationell version (svart)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

En kompakt formfaktor, korrekt manövrerbar hand och praktisk design kommer alltid att gå långt med vissa mobila konsumenter, särskilt om de är kopplade till överkomliga priser, en skärm med hög upplösning och generellt respektabla hårdvaruspecifikationer.

Innan vi försöker hitta den bästa lilla Android-telefonen i världen före säsongen 2015, låt oss landa på ett diagonalt visningsområde. Kan vi alla komma överens om att 4, 7 till 5, 2-tums handdatorer är "normala" nuförtiden, 5, 5 tumers börjar känna sig lite obekväma, och allt utöver 6 tum är överdrivet såvida inte ditt jobb är att göra ett dussin slamdunkar några gånger i veckan i NBA-spel?

Bra, då kan vi antagligen också komma överens om att 4 till 4, 5 tum är "små" enligt dagens avancerade standarder, men ändå förblir publikglädje för dem som gillar att hantera ett mobilt företag med en normalstor hand utan problem. Som sagt, här är de tio bästa utmanarna till titeln som bästa lilla smartphone :

Moto G5

Och först för vår favorit nummer en: Moto G5. Detta är en del av Motorolas initiativ att erbjuda prisvärda smartphones med utmärkta prestanda inuti. En av höjdpunkterna på den här telefonen är att den faktiskt levereras med ett ganska stort 2800 mAh-batteri. Du kommer att kunna få en batteritid hela dagen ur det.

Det är också lätt att hantera med sin 5-tums 1080p-skärm. Den har en octa-core 1, 4 GHz Snapdragon 430-processor och kommer med alternativ på 2 eller 3 GB RAM. När det gäller lagring har den 16 eller 32 GB utbyggbar lagring, vilket ger dig gott om utrymme för appar och spel.

Dessutom får du en 13-megapixel bakkamera och en 5-megapixel framkamera för att ta detaljerade selfies och allmänna foton.

LG K8 (2020)

LG K8 är faktiskt en ganska imponerande smartphone som finns tillgänglig idag. Det kanske inte är någon flaggskeppsenhet, men LG K8 är packad med lite ganska anständig hårdvara från Qualcomm. Det har faktiskt en Snapdragon 425-processor inuti, hela 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Även om det har lite anständigt hårdvara, kan den "con" här vara 8-megapixelkamera. Det kan ta foton bra, men inte med den tydlighet som finns i många flaggskepp idag. Som en bonus är detta en av de få mellantelefoner som kör Android Nougat också!

Samsung Galaxy Xcover 4

När vi kommer upp som nummer tre på vår nedräkning tittar vi på Samsungs helt egen Galaxy Xcover 4. Om du letar efter skydd av militär kvalitet, kommer Galaxy Xcover 4 att vara uppe i din gränd. Det kommer att hålla dig skyddad från nästan alla fall eller fall. men det är också ganska litet med en 5-tums HD-skärm, perfekt för de som letar efter en "normal" handenhet idag.

Dessutom har den Samsungs egen Exynos 7570-processor, 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Den körs på Android 7.0 Nougat och har ett massivt, långvarigt batteri.

Nokia 1

På fjärde platsen på vår lista tittar vi på telefonen från det återupplivade Nokia-varumärket - Nokia 1. Om du letar efter en smartphone som inte bara är liten och lätt att hantera, utan också faktiskt ganska kraftfull. Det kommer faktiskt att vara ganska utmärkt för de som letar efter något på den billiga sidan av spektrumet.

Den här har faktiskt några imponerande specifikationer inuti. Det har ett stort 2, 150 mAh löstagbart batteri, men dessutom har du en 4, 5-tums skärm, 1 GB RAM och en relativt snabb MediaTek-processor, som borde kunna hantera många spel och krävande appar.

LG Leon

Det är kanske inte rättvist att jämföra olåsta och transportörsbegränsade priser. I slutet av dagen stöder CDMA-nätverk som Verizon eller Sprint sällan prylar som inte uttryckligen skapats för dem, så det enda viktiga som saknas hos Leon är AT&T-kompatibilitet.

Utanför anslutningsspektrumet besviker den eleganta, smala fasade 4, 5 tum också med 854 x 480 skärmupplösning, även om den fyrkärniga 64-bitars Snapdragon 410 CPU inte är halvt dålig ... för mycket mindre än 100 dollar. Åh, och du får också Lollipop- godsaker förinstallerade.

Motorola Moto E (andra genen)

E2 kan förvärvas i amerikanska och globala GSM-konfigurationer, inklusive 4G LTE-hastigheter, och 4, 5-tumspanelen är något skarpare än LG Leon, med 960 x 540 pixlar.

Synd, Moto E 2015 är bara cirka 64 procent skärm, massiva ramar upptar resten av utrymmet, och gör det till en smula tunga, med 129, 9 x 66, 8 mm höjd / bredd mätningar. På plussidan kör Android-soldaten för extremt låg kostnad redan 5, 1 Lollipop och borde uppgraderas ytterligare till 6.0 Marshmallow någon gång nästa år.

Motorola Moto G (1: a generationen)

Den är gammal, inte särskilt attraktiv ur designmässigt perspektiv, saknar microSD-lagringsutbyggnadsmöjligheter, ger en mäktig ROM på 8 GB i en startnivåvariation och tipsar vågen till en ganska chunky 143 gram medan du mäter upp 129, 9 x 65, 9 x 11, 6 mm .

Men det är överkomligt, erbjuder nära lager Android 5.1 användarupplevelse, och framför allt, den sportar en vacker 4, 5-tums 720p IPS LCD-skärm .

Huawei Ascend P7 Mini

Håll inte andan för en Marshmallow-makeover inom kort, eftersom till och med Lollipop ännu inte kommer att landa på den Kina-importerade qHD 4.5-skärmaren. Var glad att P7 Mini är fenomenalt mager ( 7, 8 mm och 115 gram ) och ganska begåvad i selfie-avdelningen, tack vare en 5 MP främre kamera.

Dessutom är 2 000 mAh-batteriet anständigt rymligt, allt med tanke, och det fyrkärniga Snapdragon 400-chipet tar väl hand om dina väsentliga webbläsning, multimedia och till och med spelbehov.

Samsung Galaxy S4 mini

Den lilla Super AMOLED 4, 3 tum vände två några månader tillbaka. detta uppgår till 50 eller 60 under mänskliga år, en tidlös design, rejäl 1, 5 GB RAM, tillfredsställande 8 MP LED-flash-huvudkam och lämpliga 1 900 mAh-celler håller den i rampljuset för fans av fickstorlekar.

Skärmens gränser är inte exakt obemärkta, men den lilla syskon till Samsungs flaggskepp 2013 mäter bara 124, 6 x 61, 3 x 8, 9 mm och väger 107 gram .

Samsung Galaxy A3

Ovanligt billigt för en allmetall- enhet, speciellt en tillverkad av ett vinsthungerande företag, A3 undviker imponerande estetik, med ett genomsnittligt 65-procentigt skärm-till-kropp-förhållande och nöjer sig också med en so-so 960 x 540 Super AMOLED 4, 5-tums skärm.

Återigen, 1, 5 gig med minne, 16 GB inbyggt hamstrum, Snapdragon 410 muskel, 8 och 5 MP fotografisk utrustning och Android 5.0-programvara känns alla som den absoluta grädden i grödan.

HTC One Mini 2

Varför för övrigt förnyade HTC inte denna åldrande sak för att försöka pressa M9s magi i ett mindre paket? Visst, den senaste hjälten och One M8 som Mini 2 är baserad på är oerhört lika, men en One Mini 3 kunde ha tagit SD410-ström, 1, 5 eller till och med 2 GB RAM, och en förfinad yttre till bordet.

Icke desto mindre erbjuder de 4, 5 inches på kranen mycket för en rimlig prislapp, börjar med 13 och 5 MP-kameror, och naturligtvis en premiumbyggd aluminium-unibody- byggnad.

Sony Xperia Z1 Compact

Sony gjorde uppföljaren, förvirrande namngav Z3 Compact, lite för stor för att övervägas här, och Z5 Compact kommer också att säljas snart med en 4, 6-tums skärm på slep. Det är dock allt för det bästa eftersom det gör att vi kan komma ihåg denna oldie men goldie 4, 3-tums HD- platta som har bra saker till idag.

Silkeslätt multitasking? RAM-minnet på 2 GB har du täckt. Övergripande systemhastighet? Det finns en fyrkärnig Snapdragon 800- processor inuti. Shutterbug tillfredsställelse? Och sedan är några som 20, 7 MP-skytten helt enkelt fantastiska. Och låt oss inte glömma 2.300 mAh batterijuice, 16 GB lokal lagring, microSD-stöd samt vatten- och dammskydd .

Samsung Galaxy S5 Mini

Det verkar som att Sammy på ett oförklarligt sätt tog en sida från HTC: s oberoende spelbok och beslutade att hoppa över eller avsevärt försena Galaxy S6 Mini. Är fjolårets Liliputian-flaggskepp fortfarande värt cirka 270 musslor i detta sammanhang?

Ja och nej, med tanke på att vi gräver väldigt mycket den 4, 5-tums 1, 280 x 720 AMOLED-panelen, 1, 5 GB RAM, fyrkärnig Exynos SoC, 8 MP LED-bakre kam, MicroSD-kortplats, fingeravtrycksgivare och IP67-certifiering för vatten och damm motstånd. Men vi är inte fans av billig plasticky-konstruktion eller Android 4.4 KitKat-smak.

Kyocera DuraForce

Denna dyra (utanför kontrakt), muskulösa 4, 5 tum har en kristallklar målgrupp - människor som ständigt tappar och skadar sina telefoner. På ingen sätt en fjädervikt, med hela 200 gram, tål DuraForce chocker av olika slag, och producerar HD-bilder, drivna av ett Snapdragon 400-chip, och stöttas för stellar uthållighet med ett stort 3 100 mAh-batteri .

ProduktvarumärkenamnPris

SamsungSamsung Galaxy S5 Mini G800F 16 GB olåst mobiltelefon - internationell version (svart)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.