9 bästa och snabbaste Android-lanseringsapparater med låg CPU- och RAM-användning

Android är en av de mest populära plattformarna i världen idag. Detta är till stor del tack vare den typ av mångsidighet som operativsystemet erbjuder jämfört med konkurrerande erbjudanden. En av de bästa delarna med Android är förmågan att anpassa din enhet enligt dina önskemål. Men när du försöker anpassa utseendet på din startsida på Android kan RAM och CPU ibland ta en stor börda. Med detta i åtanke är det viktigt att använda den bästa typen av appar och anpassade lanseringar så att din totala upplevelse inte hindras.

Men hur väljer du den bästa anpassade startfilen för din telefon eller surfplatta med tanke på det stora antalet tredjepartsstarter som finns tillgängliga där ute? Tja, lyckligtvis behöver du inte oroa dig för det, eftersom vi har gjort forskningen åt dig! Det är viktigt att komma ihåg att dessa lanseringsapparater också konsumerar mycket låg CPU och RAM, så om du står inför fördröjning eller problem med din nuvarande startapparat, är det nu dags att byta.

Och så här är nio av våra favoritintensiva lanseringsprogram för Android med låg resurs för Android:

Microsoft Launcher

Microsoft har faktiskt sin egen start. Detta unika alternativ, som kallas Microsoft Launcher, ger dig faktiskt ett sött nytt gränssnitt som du aldrig sett på Android. En av de viktigaste höjdpunkterna som det ger till tabellen är sömlös anslutning mellan din telefon och din Windows-PC, vilket Android inte tidigare har kunnat göra. Du kan enkelt ansluta din telefon till din Windows-PC, vilket ger dig möjlighet att snabbt och enkelt dela filer mellan den datorn och din telefon - det är så mycket lättare än att försöka flytta filer genom molnet.

En annan unik funktion som medföljer Microsoft Launcher är något som de kallar universell sökning. det liknar det du hittar på iOS när du sveper till skärmen längst till vänster. Detta gör att du kan söka efter termer i din telefon och på webben samtidigt!

Smart Launcher 5

Smart Launcher 5 kommer nu upp och ska förbättra hastigheter och anpassningsfunktioner, och utan att ta upp för mycket processorkraft. I denna nya utgåva ändrar Smart Launcher faktiskt temafärgerna så att de matchar din tapet. Navigering genom hemskärmar är också snabbare och enklare.

En unik aspekt är Smart Launcher 5: s gestsystem. Du kan använda telefonens strömbrytare för att väcka skärmen, men tack vare gestsystemet, med bara ett par kranar på skärmen, kan du låsa upp eller låsa telefonen.

Pixel Launcher

Pixel Launcher kommer nästa. Om du bara vill ha ett enkelt och rent gränssnitt, precis som du hittar på Google Pixel-telefonerna, kommer Pixel Launcher att vara uppe i gränden. Fördelen med Pixel Launcher är att den tar väldigt lite CPU-användning och RAM. Det finns inte många specialfunktioner i Pixel Launcher, men det finns vissa funktioner som vanligtvis bara finns på Pixel-telefonerna.

Du kan dra direkt från din startsida för att se personliga Google-kort som ger dig nyheter och personlig information - liknande vad Googles "Nu" -sida handlade om. Den använder faktiskt kontextuella tjänster för att se till att du får den mest exakta och personliga informationen.

Apex Launcher

Apex Launcher är också ett trevligt val. Det är faktiskt helt annorlunda än resten, avser att erbjuda dig sätt fler anpassningsalternativ än andra lanseringar på marknaden idag. Det finns massor av små val som du kan göra, och innan du tillämpar ändringarna kan Apex Launcher faktiskt låta dig förhandsgranska dina ändringar innan du faktiskt tillämpar dem på startskärmen.

Apex Launcher är faktiskt en av få på marknaden som fungerar med telefoner och surfplattor.

Det är en låg RAM, låg CPU-startare, men erbjuder fortfarande annan funktionalitet, till exempel en rullbar dockning längst ner på skärmen. Har du några fler program som du vill lägga till i din docka? Med Apex Launcher kan du göra det och du kan helt enkelt svepa igenom dem som på din hemskärm!

Smart Launcher Pro 3

Smart Launcher Pro 3 kommer med en mängd funktioner ombord som tilltalar alla typer av publik. Det levereras med nio hemskärmar, vilket möjliggör djup anpassning på varje skärm. Det finns också sju extra lådanimationer ombord, vilket ytterligare låter dig ändra utseendet på din hemskärm. Startapparaten förbrukar mycket mindre RAM och CPU som standard, så att du inte känner att din telefon ger upp dig vid regelbunden användning.

Utvecklarna nämner att denna startapparat byggdes från grunden och att den inte är baserad på standard AOSP-startprogrammet. Starteren låter dig också lösenordsskydda appar för att hålla dem borta från nyfikna ögon. Denna appstarter är också kompatibel med Google / Android TV-enheter, så det är inte bara begränsat till smartphones och surfplattor. Appen använder sig av en båglayout.

Inga bra lanseringar kommer gratis och Smart Launcher Pro är inte annorlunda. Du måste betala ut $ 8, 49 för att låsa upp alla funktioner. Du kan antingen få appen direkt eller ladda ner gratisversionen och göra ett köp i appen för att använda startprogrammet.

Pilstartare

Kommer från Microsoft, har en hel del tanke gått till att göra denna app. Det är otroligt effektivt och använder minimal CPU-ström också, vilket ger en utmärkt användarupplevelse. Startapparaten ger alla viktiga detaljer snabbt. Du får åtkomst till dina appar, kontakter, dokument på molnet i en glimt. Startaren har också Wunderlist-integration, så alla dina Wunderlist-påminnelser och anteckningar synkroniseras automatiskt.

Det finns en Windows-känsla för användargränssnittet, så om du har varit ett fan av Windows-plattformen och aldrig velat byta plattformar, är detta ditt bästa alternativ just nu. Mångsidigheten med appstarteren gör att du snabbt kan gå tillbaka till din senaste aktivitet utan att slösa bort mycket tid. Eftersom detta är en Microsoft-produkt kommer du att få tillgång till några fantastiska bakgrunder drivna av Bing. Detta är en gratis nedladdning och har laddats ner nästan 10 miljoner gånger redan, så många kunder har redan testat det. Appen kräver Android 4.0.3 eller senare för att fungera.

Nova Launcher

Detta är lätt en av de mest populära anpassade lanseringarna som finns på marknaderna idag. Den har ett brett utbud av funktioner och teman för att locka massorna. Utvecklarna har gjort stora framsteg genom åren att göra det till en av de mest populära lanseringarna som finns idag. Nya uppdateringar har säkerställt att startapparaten inte äter för mycket av telefonens CPU och RAM, vilket är en av de viktigaste aspekterna av någon startapparat.

När det gäller funktioner kommer Nova Launcher med alla grundläggande funktioner som du hittar med andra gratis lanseringar. Men du måste köpa Nova Launcher Prime-licensen för att låsa upp alla tillgängliga funktioner på appen. Prime kommer med möjligheten att dölja appar, ge dig en läsning av olästa aviseringar från vissa appar som Hangouts, SMS, Gmail och andra. Du kan också göra anpassade gester som svep, nypa, dubbelklicka för att utföra vissa funktioner på din startsida. Appen kräver smartphones eller surfplattor som kör Android 4.0 eller senare för att fungera.

CM Launcher

Om det finns en app som är mer populär än Nova, är den CM. Appen har laddats ner nästan 500 miljoner gånger i Google Play Store och talar volymer om dess kvalitet. Startaren kommer som standard också på en handfull enheter, som kan ha stått för några av de 500 miljoner enheter. Det finns ett brett utbud av funktioner som erbjuds här, vilket gör detta till en komplett start. Utvecklarna erbjuder också möjligheten att bli en testare genom att ladda ner en betaversion, vilket är värt att prova om du vill bidra till samhället.

Det finns dedikerade tema- och ikonpaket att ladda ner, vilket hjälper dig att göra rätt typ av justeringar. Appen är gratis att ladda ner, även om det finns några annonser ombord. Testa det från Play Store just nu.

GO Launcher

GO Launcher är ännu en populär lansering som finns i Google Play Store. Det finns 10000 specialdesignade teman tillgängliga med GO Launcher. Tack vare den oberoende utvecklade 3D-motorn fungerar GO Launcher smidigare än de flesta konventionella lanseringar. Även om appen är gratis, erbjuder utvecklarna en betald version av appen, tillgänglig som ett köp i appen från gratisappen. Vi rekommenderar starkt att du får den betalda versionen av applikationen med tanke på vilken typ av funktioner den kommer med.

Det finns standarduppsättningen av säkerhetsfunktioner, som att dölja appar, lösenord som skyddar dem etc. Alla dessa funktioner kombinerat gör en mycket angenäm upplevelse för kunderna. Appen använder mycket lite RAM och CPU, och enheten saknar inte trots de animationer och effekter som den erbjuder som standard. Anpassning är en av de största styrkorna hos någon mobilstarter, och GO Launcher är inte annorlunda.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta lanseringar tillgängliga på marknaden. Alla dessa tar inte för mycket RAM- eller CPU-användning, så det handlar helt enkelt om att hitta en som du gillar mest.

Vad hämtar du? Ljud av i kommentarerna nedan.