9 bästa lanseringsprogram för din Android-smartphone

Om du fortfarande använder din Android-enhet med aktiehanteraren kan du ta en godbit. Världen från tredje parts Android-lanseringar överflödar av kreativitet, bekvämlighet, funktioner, anpassning. Det bästa av allt är att nästan alla lanseringar finns gratis eller åtminstone erbjuder gratisversioner med begränsad funktionalitet. Och snälla, oroa dig inte. Det finns absolut ingenting som du kan bryta genom att installera en ny start. Om du inte gillar den nya miljön kan du helt enkelt avinstallera den som alla andra appar.

Svaret på denna fråga beror på dina omständigheter och preferenser. Äger du en äldre enhet som börjar visa sin ålder? Om så är fallet, kan en lättvaktare som är optimerad för hastighet och effektivitet vara precis vad du behöver.

Men kanske är du en anpassningsfreak som vill ha full kontroll över utseende och funktionalitet på din hemskärm. Det finns lanseringsprogram som låter dig ändra ikoner, välja animationer, konfigurera ikonstorleken och mycket mer. Med några justeringar kan din smartphone inte bara vara unik, utan den kan också hjälpa dig att vara mer produktiv.

Det finns Android-lanseringar som introducerar ett helt nytt paradigm när det gäller hur du interagerar med din smartphone. Glöm hemskärmen och app-lådorna, vad händer om alla dina appar automatiskt kategoriserades i olika kategorier beroende på typ och syfte? Eller vad händer om din startskärm visade en stadig ström av nyheter och kalendermöten?

Sist men inte minst kan en ny startapparat vara en frisk luft för din smartphone. Om du är som oss och du gillar att sminka dig med din smartphone, prova nya appar och spel, vet du förmodligen hur det känns att plötsligt inte känna den spänningen när du låser upp din smartphone. Du känner helt enkelt alla ins och outs, och det finns inget annat kvar att utforska. Tja, varför läser du inte bara den här artikeln och väljer en ny Android-startare - en som gör att du blir kär i din enhet för andra gången och ger dig många nya funktioner att spela med.

Microsoft Launcher

Vi älskar verkligen det som Microsoft erbjuder också. Ja, vi sa Microsoft! Kallas Microsoft Launcher, detta unika alternativ ger dig faktiskt ett sött nytt gränssnitt som aldrig tidigare sett på Android. En av de viktigaste höjdpunkterna som den ger till bordet är sömlös anslutning mellan din telefon och din Windows-PC - det är något som Android normalt inte kan ge dig.

Som sagt, efter installation och inställning av Microsoft Launcher kan du enkelt ansluta din telefon till din Windows-PC, vilket ger dig möjligheten att snabbt och enkelt dela filer mellan den datorn och din telefon. Som en extra bonus får du massor av anpassningsfunktioner som du också kan dra nytta av.

Microsoft Launcher, liknande det du skulle hitta på iOS, ger dig också en universell sökfunktion.

Pixel Launcher

Pixel Launcher är en som verkligen är värt att ta en snurr. Om du har en smartphone som har en ganska uppblåst programuppsättning kommer Pixel Launcher att fixa det enkelt. En av höjdpunkterna på Googles sortiment av smartphones är det enkla, rena och lätt att navigera gränssnittet - och det är samma typ av gränssnitt som Google strävar efter att förse dig med Pixel Launcher.

Vi skulle inte säga att det finns för många specialfunktioner i Pixel Launcher som du skulle hitta i Nova Launcher eller Smart Launcher nedan. Men det finns några som lägger till en fin funktion.

Du kan dra direkt från din startsida för att se personliga Google-kort som ger dig nyheter och personlig information. Den använder faktiskt sammanhangstjänster för att se till att du får den mest exakta informationen, men du måste tillåta detta med en tillåtelseprompt innan det fungerar.

Evie Launcher

Därefter tittar vi på Evie Launcher. Evie Launcher är designad med prestanda i åtanke och är ett enklare gränssnitt som fungerar för att eliminera långsamhet och uppblåsning i din traditionella startapparat. Det ger dig ett vackert och rent gränssnitt och organiserar saker på ett annat sätt, men på ett sätt som är vettigt.

Som sagt kommer det med en universell sökfunktion, snabb navigering, anpassade genvägar du skapar och till och med ett massivt bibliotek med verktyg för att anpassa din hemskärm. Det finns få lansatörer som kan tävla med Evie: s skicklighet.

Kom igång här.

Apex Launcher

Vi är också ett stort fan av vad som erbjuds i Apex Launcher också. Om du letar efter något som erbjuder omfattande anpassning över din hemskärm kommer Apex Launcher att ligga direkt upp i gränden. Det har en fantastisk mängd anpassningsfunktioner, och en unik funktion är att du kan förhandsgranska dina ändringar innan du faktiskt gör dem till startskärmen. Det är som en typ av "försök innan du använder" -funktionen.

Det finns många lanseringar där ute som är exklusiva för din smartphone; Apex Launcher fungerar dock för både telefon och surfplattor, så att du kan erbjuda ett sömlöst och kontinuerligt gränssnitt över dina enheter.

En Launcher

De av er som letar efter en Android-ersättning behöver inte leta längre. En Launcher från en BJ har inspirerats av den senaste versionen av iOS-operativsystemet från Apple, vilket ger sina estetiska känslor och allmänna användbarhetsprinciper till Android-användare.

Precis som på Apple-enheter placeras alla dina ikoner direkt på hemskärmen istället för att vara dolda i en app-låda. Du kan fortfarande organisera ikoner i mappar, men du kan också behålla allt som det är. Det senare alternativet är bra för människor som bara använder ett begränsat antal appar för att åstadkomma allt de behöver.

Skaparna av lanseringen har lagt ned mycket arbete på att optimera den för maximal prestanda och låg minneskonsumtion. Deras ansträngning är uppenbar varje gång du byter från en hemskärm till en annan, eller när du tittar på hur många megabyte minne du har kvar för andra appar. Det bästa av allt är att startprogrammet är tillgängligt gratis och körs på alla Android-enheter version 2.3.3 och senare.

Nova Launcher

Med nästan 50 000 000 nedladdningar och 4, 6 stjärnor är Nova Launcher troligtvis den mest rekommenderade Android-lanseringen. Konceptet är enkelt: ta det som redan är bra med aktiespjället, förbättra det och kasta in massor av nya funktioner. Resultatet är en produkt med nästan universal tilltal. Kraftanvändare kommer att uppskatta den oändliga anpassningsbarhet som erbjuds av Nova Launcher, och casuals kommer att vara nöjda med det faktum att startskottet inte tvingar någonting i halsen, så att de kan utforska nya funktioner i sin egen takt.

Vilka funktioner pratar vi om? Till att börja med finns möjligheten att ladda ner ikontema från tredje part för Nova Launcher i Play Store, vilket ger din smartphone ett friskt, nytt utseende. Vissa betalas, men de flesta finns gratis. För att göra dina nya ikoner bra med resten av startskyddet ger Nova dig kontroll över utseendet på etiketter, mappar, lådflikar, rullningseffekter och ikon- och widgetpositionering. Dockningen görs mer användbar tack vare sin förmåga att vara värd för en 4 × 1 widget, till exempel din musikspelare eller kameraprogram.

När du äntligen är klar och har allt exakt som du vill kan du säkerhetskopiera inställningarna för layout och start. Detta kan spara mycket tid när du behöver återställa dem i framtiden - kanske efter en växling till en annan ROM eller fullständig datatorkning.

Hola Launcher

Utvecklarna av Hola Launcher började med att ställa sig en enkel fråga, "vilka funktioner behöver människor verkligen i en startapparat?" När de fick svaret satte de sig ner och skapade Hola Launcher, ett lätt alternativ för människor som vill uppnå lika mycket arbeta som möjligt med minsta mängd resurser.

När du har spenderat några minuter på att utforska allt som startprogrammet har att erbjuda, blir det nästan svårt att tro att den bara är 4 MB stor. Det bästa av allt är att dess minnesfotavtryck är lika minuscule, vilket gör starthållaren snabb och lyhörd. Fokus här är enkelhet. Gränssnittet är rent, lätt att navigera och åtkomst till alla vanliga funktioner är tillgängliga med några få kranar.

Utöver det vanliga sortimentet av funktioner, som anpassningsbara teman, tapeter, mappar och andra, är Hola-funktioner - små applikationer med mycket kraft. Hola Shina är en smart meny som öppnas när du sveper från ett nedre hörn. Det ger dig en snabb och enkel åtkomst till ofta använda appar och inställningar. Hola Boost representeras som en liten flytande bubbla som direkt frigör din smarttelefons RAM när du trycker på den. Det finns också Hola Box, ett snabbt sätt hur du kan dölja vissa appar som du inte vill ses av andra från din hemskärm.

GO Launcher

GO Launcher är ett utmärkt val för människor som vill ta ett steg bort från den traditionella Android-lanseringsdesignen. Det finns en god anledning till att GO Launcher är den mest nedladdade startfilen för Android. Den kombinerar funktionalitet med stor användarupplevelse för att skapa ett sammanhängande paket fylt med smarta funktioner som är utformade för att göra din dag bara lite enklare.

Starten är byggd på en innovativ 3D-motor som är designad från grunden för att vara snabb, lyhörd och utdragbar. Ovanpå denna motor finns möjligheten att välja mellan mer än 25 animationseffekter på skärmen och över 10 000 unika teman. En sådan häpnadsväckande mängd anpassning kan vara överväldigande, om det inte var för GO Launcher's DIY Themer, en app som gör att du enkelt kan dekorera startskyddet precis som du vill ha det.

Men du blir inte den mest nedladdade startaren i Play Store bara för att du ger användarna en handfull vackra bakgrunder och widget. GO Launcher har också fantastiska apphanteringsfunktioner, så att du kan dölja eller låsa enskilda appar för att öka din säkerhet och integritet. Inbyggda smarttelefonoptimeringswidgets ökar prestandan för din enhet, vilket gör tung multitasking roligare och fri från alla fördröjningar.

Smart Launcher 5

En av de mest innovativa lanseringarna som finns tillgängliga på Android är Smart Launcher 3, den tredje versionen av en startapparat som placerar användarvänlighet i första raden. Så många lanseringar bygger bara ovanpå börshållaren genom att lägga till nya funktioner och anpassningsalternativ. Eller så går de den andra vägen och de tar bort eller döljer viss funktionalitet för att tilltala mer avslappnade användare.

Smart Launcher 5 är inte baserad på aktiehanteraren, och den visar verkligen. Hemskärmen representeras av en cirkel med sex ikoner som låter dig snabbt öppna dina favoritappar. Därifrån kan du antingen gå till widgets-området eller öppna den unika app-lådan. Vad gör det så speciellt? Dess intelligenta autosorteringsförmåga. När du installerar en ny app kommer startprogrammet automatiskt att placera den i rätt kategori, så att du snabbt kan hitta den när du behöver den.

En bekväm sökfält är alltid inom räckhåll, så du kan snabbsöka appar, kontakter eller webben. En del av startskärmen är en låsskärm med aviseringar och omfattande temasupport. Du kan ladda ner teman för Smart Launcher 5 i Play Store och använda dem för att helt ändra utseendet på lanseringen. Värt att nämna är också möjligheten att dölja utvalda appar från apparnätet och skydda dem med ett lösenord.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta lanseringar på marknaden för alla Android-smarttelefoner. Det finns mycket mer än vad vi just nämnde här; men vi är övertygade om att dessa nio är några av de bästa du kan ladda ner idag. Den du engagerar dig beror på vilken typ av design och funktionalitet du letar efter. Som sagt, eftersom de flesta av dessa är gratis, är det värt att ladda ner några av dem för att ta reda på vilken du gillar mest.

Vår personliga favorit är Nova Launcher, eftersom den körs genom ett antal olika uppdateringar som gör den till en toppstartare idag. Vi gillar också Microsoft Launcher, delvis på grund av den sömlösa anslutningen som den är utrustad med.

Har du en favoritstarter? Låt oss veta vad det är i kommentaravsnittet nedan.