9 bästa app för blå ljusfilter 2020

De flesta av oss gillar att läsa artiklar på våra telefoner eller bläddra igenom sociala medier som någon gång går igenom textväggar. Vissa användare kan märka påfrestningar på överdriven användning av din telefonskärm, särskilt under sänggåendet. Detta beror på det blå ljuset som avges från din telefonskärm. Ett bra botemedel för detta är ett blått ljusfilter. Medan tillverkarna är angelägna om att erbjuda sin egen version av blå ljusfilter är de inte allmänt tillgängliga på alla enheter. Därför blir erbjudanden från tredje part extremt viktiga. Om du äger en Android-enhet och upplever belastning i ögonen efter långvarig användning kommer en av dessa appar nedan säkert att hjälpa dig.

9 bästa app för blå ljusfilter 2020

Twilight: Blått ljusfilter

Denna app har funnits länge nu och anses vara en av de bästa lösningarna för att bli av med blått ljus som släpps ut av din telefon, vilket i sin tur kan störa din døgnrytm. Tyvärr har Twilight haft några begränsningar efter att Google har gjort ändringar i Android med version 9.0 och senare.

Detta påverkar emellertid inte appens kärnfunktioner, så du kan använda den som du vill. Det bästa med den här appen är att den automatiskt kan anpassas till tiden runt dig och dämpa skärmen beroende på det. iPhone-ägare kommer att känna till den här funktionen på sina enheter under monatorn “Night Shift”.

Appen rekommenderas för alla skärm- och skärmtyper, inklusive AMOLED-paneler. Det är inte förvånande att det också är Editor's Choice-appen i Google Play Store. Det är en gratis app att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen.

EasyEyes

Denna app hämtar inspiration från Flux för stationära datorer som har varit allmänt populära som en automatisk lösning för blå ljusfilter för dem på stationära datorer. EasyEyes fungerar i stort sett på samma sätt i teorin, så att du kan dämpa den totala ljusstyrkan och skära ner blått ljus från skärmen. Appen har funktioner som temperaturfilter tillsammans med ett omfattande verktygsfält för aviseringar för att snabbt komma åt appinställningar. Du kan manuellt ställa in schemat för soluppgång och solnedgång, vilket ger dig mer flexibilitet. Det är viktigt att schemalägga detta eftersom du lika lätt kan stirra på en svag skärm under brett dagsljus.

Även om denna version av appen är gratis att ladda ner, kommer den med annonser ombord. Det finns dock inga köp i appen. Utvecklarna erbjuder en separat premiumversion av EasyEyes som kommer med några extra funktioner som inga annonser, möjligheten att ställa in start- och sluttider för varje veckodag med mera. Denna app fungerar med smartphones som kör Android 4.0 och senare.

Blått ljusfilter

Detta är ännu en effektiv app som gör sitt jobb utmärkt. Det är också en mycket populär app, så den har varit betrodd och används av miljontals användare runt om i världen. Det kommer med alla standardfunktioner som du kan förvänta dig, inklusive möjligheten att snabbt dämpa ljusstyrkan och till och med justera dimningen. Det varma ljuset från appen gör att läsningen på natten blir mer effektiv och mindre belastande på ögonen. Dessutom är du säker på att du inte tappar sömn om du ser innehåll med det blå ljusfiltret på.

Det har noterats att minskning av blått ljus på din smartphone också kan reducera batteriförbrukningen kraftigt, så det kan vara en win-win för användarna. Detta är en gratis app, även om det finns annonser och köp i appen ombord.

Bluelight-filter efter Hardy-infinity

Detta är en lite bättre designad app som kommer med väl utformade kontroller för att ge dig omfattande kontroll över skärmens ljusstyrka. Den använder en naturlig färg för filtret, vilket gör läsning och skrivning mer bekväm för användarna. Appen kan på ett smart sätt upptäcka det externa ljuset för att justera färgen på telefonens skärm. Naturligtvis finns det en detaljerad schemaläggningsfunktion också aktiverad här, så att du kan automatisera av / på-processen.

Min favoritfunktion här är att det blå ljusfiltret endast är för dina ögon. Detta innebär att om du tar skärmdumpar kommer de att behålla originalfärgen och blir inte svaga som din skärm. För att göra sakerna ännu enklare för kunderna erbjuder företaget sju olika färger att välja mellan. Det rekommenderas att se till att den här appen startas vid enhetsstart. Denna app är gratis att ladda ner även om du måste kämpa med annonser och köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.1 och senare.

Blått ljusfilter & nattläge

Appen använder en kombination av fem anti-bländning blåskyddsflödesfilter som minskar belastningen på dina ögon och ger optimal komfort för telefonbruk nattetid. Utvecklare rekommenderar att du använder "temperaturen" -paletten för en svalare nyans av din skärm, vilket också är ett alternativ för nattläge som vi ser på de flesta telefoner.

Du kan också använda schemaläggningsfunktionen för att aktivera dimningsfunktionen vid en viss del av dagen. Detta sparar dig också besväret med att komma ihåg att stänga av den varje morgon. Denna app är också mycket användbar för att minska batteriförbrukningen på din smartphone av uppenbara skäl, så det finns ingen tvekan om att det här är en app du behöver ha just nu. Appen är gratis att ladda ner men stöds av annonser och köp i appen. Det fungerar med enheter som kör Android 4.1 och senare, vilket gör den kompatibel med ett brett utbud av enheter där ute.

Mörkare (skärmfilter)

Den här appen är ganska lik flera av de appar vi har pratat om här, även om användargränssnittet är annorlunda om än mer detaljerat. Den levereras med ett färgfilter som hjälper dig att välja mellan olika färger beroende på skärmen. Detta ger användarna ett utmärkt alternativ till vanliga skymfilter som utan tvekan kan uppmuntra sömn tidigt, men inte är idealiska för nattläsning.

Denna app är helt gratis att ladda ner och har inga annonser, men det finns inköp i appen. Detta låter dig låsa upp vissa funktioner som annars inte finns i den här appen, t.ex. schemaläggning, möjligheten att sänka ljusstyrkan under 20% och lägga till upp till tre knappar för snabb åtkomst till appens funktioner. Det är uppenbarligen inte den perfekta appen för blått ljus, men det kommer säkert att göra jobbet gjort.

Blått ljusfilter - Skärmdimmer för ögonvård

Utvecklaren av den här appen är känd för ett brett utbud av hälsorientade appar, så du vet att du blir bäst här. När det gäller funktioner packar appen ett smart användargränssnitt med lättillgängliga funktioner, och ganska mycket allt du kan förvänta dig av en blå app för blå ljus. Det som dock gör att denna app sticker ut är det faktum att den också kommer med utmattningstest, syntest samt ögonövningar.

Du kan också välja den perfekta färgen för din skärm för att hålla ögonen säkra under hela dagen. Mätningar som genomsnittlig telefonanvändning och genomsnittlig skyddstid illustrerar effekterna av denna app på din sömnkvalitet perfekt. Förväntat finns även funktionen för automatisk av / på-strömning här. Denna app är gratis att ladda ner och kommer med annonser och köp i appen. Appen fungerar med smartphones och surfplattor som kör Android 4.1 och senare.

Nattskift

Namnet på Apples standardfilterfunktion för blått ljus på iPhones, Night Shift är en utmärkt lösning för att föra denna efterfrågade funktion till din Android-enhet. Utvecklarna hävdar att användning av denna app kan spara batteriets livslängd med cirka 15%, vilket inte är särskilt chockerande eftersom ljusstyrkan förväntas bli låg när appen används. Som är fallet med flera andra appar som nämns här, kan användare välja mellan olika färger här.

Du kommer också att kunna ställa in en autotimer som gör att appen kan slå på och stänga av automatiskt utan mänsklig inblandning. Denna app kan också hjälpa om du har haft en tuff och ansträngande dag och helt enkelt vill läsa lite på din telefon. Den enda biverkningen är att du kan sova tidigt, vilket jag hoppas att många användare inte kommer att bry sig om. Denna app är en gratis nedladdning och kommer med annonser. Det finns inga köp i appen ombord.

Blue Light Filter Pro

Som du antagligen gissat av "Pro" moniker, är detta en betald app och den enda på vår lista. Men det som motiverar prislappen är det faktum att du kan ha omfattande kontroller över dimningen av din telefon. Till exempel kan du välja att bara dimma en viss app (eller appar) på din telefon och inte hela enheten.

Utvecklarna erbjuder också en widget som låter dig snabbt slå på eller av dimningsfunktionen på ett ögonblick. Vidare får du också kontrollera appen via meddelandefönstret, vilket gör detta till en extremt funktionell app. Eftersom den här appen är ett betalt erbjudande finns det inga annonser eller köp i appen ombord här. Se till att kolla in det.