9 bästa Android-speltabletter med kraftfull grafik och processorer

Till och med Nintendo, ett företag känt för sin vägran att ta med sina spel till mobila enheter, var tvungen att erkänna att kunder älskar att spela spel på språng. Det är naturligtvis inga nyheter för Android-fans som har haft beroendeframkallande mobilspel i flera år. Men det är en sak att spela ett spel som Candy Crush Saga, och det är något helt annat att fördjupa dig i det komplexa spelet av Hearthstone, ett bedrägligt enkelt och vansinnigt roligt snabbt strategikortspel från Blizzard Entertainment, skaparna av Warcraft, Diablo och StarCraft-serien.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄPPLEApple iPad Pro (10, 5-tums, Wi-Fi + Cellular, 64 GB) - Space GreyKolla pris på Amazon

NVIDIANVIDIA SHIELD K1 8 "Tablet - SvartKolla pris på Amazon

AmazonFire HD 10-surfplatta med Alexa handsfreeKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Medan enkla, avslappnade spel körs på nästan vilken som helst budget eller Android-enhet, kan trippel-A-titlar, inklusive The Room, Asfalt 8, Dead Trigger 2, Real Racing 3, Grand Theft Auto: San Andreas, Minecraft eller UNKILLED, kräver biffiga hårdvaraspecifikationer för att uppnå jämna bildhastigheter. Den goda nyheten är att du kan välja mellan många Android-spelplattor med kraftfull grafik och processorer. Låt oss ta en titt på några av de mer populära speltabletter som finns tillgängliga idag.

Samsung Galaxy Tab S4

Samsungs Galaxy Tab S4 är en av de bästa surfplattorna i branschen idag. Det är också det perfekta valet för spel. Den har en stor 10, 5-tums skärm, som inte bara ger dig gott om fastigheter för att titta på filmer och TV-program, utan också för att spela spel. Utrustad med lite avancerad skärmupplösning får du riktigt bra tydlighet och detaljer i allt du gör också.

Dessutom fungerar appar och spel riktigt bra på denna surfplatta, allt tack vare sin snabba processor och gott om RAM. Detta möjliggör också oöverträffad produktivitet. Självklart kommer vi inte att glömma att nämna att den här levereras med en S-Pen, liksom ett stort batteri för flera dagar med spel.

HTC Google Nexus 9

Google Nexus 9 är kanske ett par år nu, men det är fortfarande ett utmärkt val för dem som vill få lite anständigt spel på mobilen. Som antyds av namnet ligger skärmstorleken på cirka 9 tum i storlek, men har en mycket utmärkt skärmklarhet för att titta på filmer, TV-program eller YouTube. Spel som Auralux, San Andreas och många andra titlar ser utmärkt ut på skärmen också. Det är väsentligt annorlunda än andra tabletter, med den rena och vanilj Android-upplevelsen. Det finns inget uppblåst gränssnitt här.

Sammantaget är den smal, den är snabb och har stor batteritid.

Köp det nu: Amazon

Pixel skiffer

Pixel Slate är ett annat utmärkt val, även om det visserligen inte är en som alla har råd med. Pixel Slate är den senaste bärbara datorn från Google som är avsedd att vara din go-to-laptop-ersättning. Som sagt är det verkligen ett utmärkt kors mellan en surfplatta och en bärbar dator. Pixel Slate har en stor skärm som ger dig gott om utrymme för att titta på innehåll på hela skärmen samt spela alla dina favoritspel. Och med en konkurrenskraftig upplösning håller Pixel Slate saker extremt vassa. Vill du använda den som en bärbar dator? Ta ett tangentbord på typskyddet och byt ut din bärbara dator med det. Den har också musfunktionalitet.

Det finns några fina hårdvarualternativ här, så att du kan välja vad som är bäst för dina produktivitetsbehov - du kan välja en Core M3, Core i5 eller Core i7-processor. Det räcker med att säga att den här kan hantera allt du kastar på det.

Microsoft Surface Pro

Visst, den här kanske inte är en Android-surfplatta, men Microsofts Surface Pro är en av de bästa enheterna du kan köpa idag för enkel spel på språng. Det är i huvudsak en stor surfplatta som kan skryta med prestandan för en vanlig PC eller bärbar dator. Jämfört med vanliga Android-surfplattor idag kör det cirklar runt dem, även i visningsmedia! Om du ville, kan du enkelt spela StarCraft eller World of Warcraft på den här dåliga pojken, så länge du har en mus och ett tangentbordsbilagor att följa med.

Surface Pro handlar också om mångsidighet. Du kan klä ut den här med ett typomslag och använda det som en bärbar dator. Den levereras redan med sin egen kickstand, vilket ger dig bättre betraktningsvinklar när du tittar på filmer och TV-program. Det är också prisvärd, särskilt när man överväger prestandan här.

Nvidia Shield K1

När Nvidia först meddelade sin Android-surfplatta var inte alla övertygade om att de kan dra av den. Det är ju en sak att utveckla och tillverka dedikerade grafikkort, och det är något annat att skapa en hel handhållen enhet från början. Lyckligtvis för alla spelare har de lyckats och skapat vad som mycket väl kan vara den bästa mellanliggande Android-surfplattan på marknaden - spel eller inte.

Nvidia Shield K1-surfplattan har en enkel, diskret design som på ett smart sätt döljer den typiska pråliga spelestetiken till förmån för en mogenare design, en som du faktiskt inte skulle skämmas för att visa offentligt. Övre och nedre kanter på surfplattans högtalargaller som är belagda med gummihandtag för säkrare spel. Baksidan har en matt svart finish avbruten endast med en silver Shield-logotyp mitt i mitten.

Alla kontrollknappar, luckor och portar finns runt kanterna, och de enda två andra sakerna på framsidan och baksidan av surfplattan är Shields 5 MP-kameror. Båda kamerorna är praktiskt taget identiska med avseende på bildkvalitet och prestanda med svagt ljus, men den bakåtvända kameran kan spela in full HD-video med 30 bilder per sekund.

K1 drivs inifrån och drivs av Nvidia Tegra K1-chipset som har fyra 2, 2 GHz Cortex-A15-kärnor och Nvidias egen GeForce Kepler GPU med 192 processorkärnor. Detta innebär en imponerande poäng på cirka 73 000 i AnTuTu och placerar surfplattan nära toppen. Med tanke på hur stora moderna Android-spel kan vara, är det synd att Nvidia bara inkluderade 16 GB intern lagring med bara 11, 24 GB tillgängliga ur lådan. Åtminstone kan du utöka lagringsutrymmet med ett microSD-kort.

Det enda som gör Nvidia K1 så annorlunda än andra Android-surfplattor är dess stöd för GeForce NU-spelströmningstjänsten. Med hjälp av NU kan spelare spela PC-titlar, som Mad Max, och The Witcher 3, på surfplattan. NU-appen strömmar spel med 1080p med upp till 60 bilder per sekund via Wi-Fi, så att du kan styra dem med den valfria Shield Controller. Du kan också göra saker tvärtom och strömma mobilspel till din TV.

Medan vi spelade ett stort spel på K1 var det surfplattans högtalare som blåste bort oss. Tro det eller inte, de låter nästan lika bra som JBL Charge 2 eller UE Boom 2. Och till skillnad från den senaste iPhone har du ett 3, 5 mm hörlursuttag för att ansluta dina favorit hörlurar eller dedikerade högtalare, om du så önskar. Shields 5 200 mAh-batteri varar cirka 5 timmar, vilket är ett respektabelt värde för en relativt kompakt 8, 0 ”-tablett med en upplösning på 1920 x 1200 pixlar.

Som det är är Nvidia Shield K1 en fantastisk Android-surfplatta för alla, inte bara spelare. Det erbjuder ett utmärkt värde, upplevelse av Android 6.0, som är nära lager, och många extra funktioner som garanterar att du alltid har något att göra.

Vad användare gillar

 • prisvärd
 • Bra spel- och multimediaprestanda
 • Du kan spela PC-spel på surfplattan
 • Lång batterilivslängd
 • Skarpa kameror
 • Android 6.0 Marshmallow

Samsung Galaxy Tab S

Det råder ingen tvekan om att Samsung vet hur man gör vackra Android-enheter. Samsung Galaxy Tab S är 0, 65 pund 0, 26 tum en av de lättaste och tunnaste tabletterna på marknaden. Den lätta vikten gör det lätt att hålla, vilket förhindrar trötthet efter lång användning. Samsungs ovala hemknapp för signatur finns på bottenramen, och det är ett par kapacitiva knappar för att gå tillbaka och växla mellan appar. Knapparnas placering tillsammans med remsans små storlek ger inte nästan lika mycket tumutrymme som vi skulle vilja ha, men Samsung säljer praktiska fodral, som elegant löser problemet.

Samsung Galaxy Tab Ss främsta försäljningsstället är den underbara, färgglada kapacitiva Super AMOLED-pekskärmen med en upplösning på 2560 x 1600 pixlar, fantastiskt kontrastförhållande på 100000: 1 och stöd för 94% av Adobe RGB-färgskala. Det är troligtvis den bästa surfplattan som för närvarande finns för blandad multimediaförbrukning, inklusive bilder, filmer och framför allt spel. Den medföljande filmappen kan automatiskt justera färgskärmen, skärpan och kontrasten på skärmen för att förbättra din visningsupplevelse.

För att få de 4 966 000 pixlarna att röra sig utan att rambilden sjunker, gick Samsung med Qualcomm Snapdragon 800-chipset, Adreno 330 GPU och 3 GB minne. Enligt dagens standarder är det inte de bästa komponenterna vi ser i användning, men de håller fortfarande upp till denna dag. Det är möjligt att driva surfplattan utanför dess gränser genom att köra flera krävande appar samtidigt, men du måste verkligen försöka hårt för att göra det. Ett annat praktiskt sätt att utnyttja den tillgängliga processorkraften är Samsungs multifönsterfunktion. Med den här funktionen kan du till exempel titta på videor och kontrollera din e-post samtidigt, även om urvalet av stödda appar är något begränsat.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar en fingeravtrycksscanner och en IR-blaster i överkanten. Tabletten körs på Android 4.4 med TouchWiz UI som klappats ovanpå den. Denna iteration av TouchWiz är långt ifrån Android-upplevelsen, men vissa av dess funktioner är lätta att använda, även om de kan vara ganska resurshunga.

Även med 7 900 mAh-batteriet kan du inte förvänta dig att surfplattan kommer att hålla en hel dag med tung användning. High-definition skärmen äter upp elektricitet som tusen hungriga piraner. Ett sätt hur du kan lösa problemet är att köpa en powerbank, eller så kan du bara stanna i närheten av en laddare.

För sitt högklassiga pris på cirka $ 500 är inte Samsung Galaxy Tab S den billigaste surfplattan du kan köpa. Men den har en fantastisk skärm, gott om processorkraft och vacker design. Låt din egen budget bestämma om surfplattan är värt priset.

Vad användare gillar

 • Livlig, skarp skärm
 • Elegant, lätt design
 • Bra resultat
 • Batteriets livslängd över genomsnittet

ASUS ZenPad S 8

ASUS har uppnått något anmärkningsvärt med ZenPad S 8: Företaget har skapat en fantastisk modeorienterad surfplatta för en bråkdel av kostnaden för den lilla iPad. ZenPads strukturerade ryggskydd i kombination med små ramar och kompakt storlek ger det en universell appell och tidlös elegans. Tänk på att det är några starka ord för en surfplatta som kostar cirka 150 dollar på Amazon.

ZenPad S 8s kronjuvel är dess 8 ”IPS LCD-kapacitiva pekskärm med en upplösning på 1536 x 2048 pixlar och 74% skärm-till-kropp-förhållande. Även om skärmen tar de flesta av fastigheterna på framsidan av surfplattan, så är både de övre och de undre ramen stora nog för att ge tummen något att hålla fast vid medan du spelar ett Android-spel eller tittar på en film. Skärmen stöder också ASUS VisualMaster-teknik för exklusiva visuella förbättringar som kombinerar hårdvara och programvara för att ge en otroligt realistisk visuell upplevelse. Den inkluderar den senaste bildbehandlingsteknologin som finns på avancerade tv-apparater, intelligent kontrastförbättring, skärpaoptimering och en omgivande sensor för en livlig upplevelse utomhus, bland annat.

ASUS gick med en Atom-chipset istället för MediaTek eller Snapdragon. Mer specifikt har ZenPad S 8 en Intel Atom Z3580 inuti, tillsammans med en PowerVR G6430 GPU och 4 GB minne. Det finns också en billigare version med bara 2 GB minne och Atom Z3560 tillgängligt, men vi rekommenderar dig starkt att undvika det. 2 GB RAM räcker helt enkelt inte i dag för allvarlig multitasking. Med det sagt, fungerar prestanda för den beefier versionen av surfplattan smidigt och hanterar alla moderna Android-spel med lätthet.

Det enda vi inte gillade med surfplattan är den bakåtvända 8 MP PixelMaster-kameran. Trots att de var snabba och lyhörda visade det sig att även bilder som tagits i direkt solljus var något suddiga och tvättade ut. Den framåtvända 5 MP selfie-kameran är mycket bättre och är i nivå med alla surfplattor i prisintervallet under $ 200.

ASUS säljer en snygg stylus, Z Stylus, för att ge en naturlig skriv- och ritupplevelse. Pennan har 1024 trycknivåer, 150 timmars batterilivslängd, och dess skrivspets är bara 1, 2 mm tjock, så att du snabbt kan notera anteckningar eller doodla dumma bilder. Z Stylus funktionalitet är knuten till den innovativa ZenUI, som har mer än 1 000 funktioner, varav de flesta är förvånansvärt användbara och diskreta.

Vad användare gillar

 • prisvärd
 • Lätt och elegant
 • Razor-skarp skärm
 • microSD-kortplats
 • Solid prestanda

Sony Xperia Z4

För att inte förväxla med Xperia Z4-smarttelefonen är Sony Xperia Z4 en 10, 1 ”surfplatta med en lysande 2K-display och specifikationer som gör många av sina rivaler bleka i jämförelse. Från första ögonblicket när du tar hand om surfplattan vet du att det betyder ett seriöst företag. Trots att den är en stor 10-tums, är Z4 bara 6, 1 mm tjock och väger bara 389 g. Dess rundade kanter och böjda hörn gör att den passar bekvämt i dina händer, och det strukturerade bakomslaget ger dig något att hålla fast vid varför du bär tabletten runt.

Idag blir vattentäta smartphones allt vanligare, men vattentäta surfplattor är fortfarande ett dussin. Det var därför vi var glada att få reda på att vi kan ta Xperia Z4 med oss ​​till ett badkar utan att knyta den som en livlinje. Dess IP68-certifiering garanterar att även om du lyckas släppa den i vatten så kommer surfplattan att överleva helt fint tack vare sin vattentäta konstruktion upp till 1, 5 meter och 30 minuter.

Om ASUS ZenPad S 8 gav iPad mini en körning för sina pengar, gör Sony Xperia Z4 samma sak med minis stora bror. Lägg de två surfplattorna sida vid sida och du märker genast hur mycket bättre skärmen är på Z4. Med sin upplösning på 2560 x 1600 pixlar och X-Reality Engine har Sony skapat det som lika bra kan vara den ljusaste skärmen och den mest livliga IPS LCD-kapacitiva pekskärmen på marknaden. Jämfört med föregångaren, Xperia Z2, är den nya skärmen 40% ljusare

Under skärmen är en Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810-chipset med Adreno 430 och 3 GB minne. Tabletten ger en smörjig prestanda utan ramfald sjunker även när du spelar krävande spel, till exempel Hearthstone. Tyvärr låter Sony inte dig dra full nytta av Z4: s kraft genom att implementera multitasking sida vid sida.

Sony sparat tydligt lite pengar på den bakåtvända kameran, eftersom den producerar något underhållande bilder, som, även om de är servicerbara, är höga steg från vad du kan vara van vid från Sonys smartphones. Den vassa kameran som vänder mot framsidan sparar dagen med sin skarpa över genomsnittet och låg ljusprestanda.

Sammantaget är Sony Xperia Z4 en affär du inte bör missa. På grund av dess ålder har du en god chans att hitta en bra begagnad modell eller snubbla på en stor rabatt på Amazon.

Vad användare gillar

 • Fantastisk display
 • Stor batterilivslängd
 • Vattentät
 • Användarvänlig överlägg
 • Smidig prestanda

Lenovo TAB 2 A10

I världen av extravaganta avancerade smartphones och surfplattor verkar Lenovo TAB 2 A10 inte så anmärkningsvärt. Det är tills du upptäcker att det kostar bara $ 149, har en full HD-skärm med livliga färger och utmärkta betraktningsvinklar och spelar alla de senaste Android-spelen med gott om processorkraft att spara.

10, 1 ”IPS LCD-kapacitiv pekskärm med 1200 x 1920 pixlar är verkligen den största höjdpunkten på denna surfplatta. För ett startnivå kan du ha en premium multimedieupplevelse i flera timmar. Det beror på att det icke-löstagbara Li-Ion-batteriet på 7000 mAh håller bekvämt en hel dag med måttlig användning.

Lenovo TAB 2 A10 drivs av en MediaTek MT8732-chipset och 2 GB minne. MediaTek-chipset är inte den snabbaste chipseten i världen, men den håller bra och vi fann aldrig att vi längtar efter något bättre, särskilt inte till det fantastiska priset. Det är inte förvånansvärt att varken den 8 MP bakåtriktade kameran eller den 5 MP framåtvända kameran är ingenting att skriva hem om. De tar användbara bilder, men förvänta dig inte att de ska byta ut din avancerade smartphone eller en pek-och-skjuta-kamera när som helst snart.

Det som var förvånande med surfplattan var dess ljudkvalitet. TAB 2 har en ljudfält med flera högtalare på baksidan, nära surfplattans övre kant. Högtalaren är förbättrad med Dolby Atmos Cinematic Moving Audio för att leverera underbart ljud som flyter i alla riktningar. I kombination med den vassa skärmen är Lenovo TAB 2 A10 en fantastisk multimedia- och spelmaskin.

Vad användare gillar

 • Full HD-skärm
 • Stor ljudkvalitet
 • Lång batterilivslängd
 • Stark prestanda
ProduktvarumärkenamnPris

ÄPPLEApple iPad Pro (10, 5-tums, Wi-Fi + Cellular, 64 GB) - Space GreyKolla pris på Amazon

NVIDIANVIDIA SHIELD K1 8 "Tablet - SvartKolla pris på Amazon

AmazonFire HD 10-surfplatta med Alexa handsfreeKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Tab S4Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Dom

Som ni ser finns det massor av fantastiska tabletter tillgängliga ute idag. Även om många av dem inte är designade med Android-spel uteslutande i åtanke, har de flesta av dessa hårdvara som hanterar alla spel på Android också. Samsung Galaxy Tab S4 är ett utmärkt exempel på det.

De flesta av dessa har också stor batterilivslängd, så att du kan spela i timmar i slutet. Vad är din favorit Android-surfplatta för speländamål? Låt oss veta i kommentarerna nedan.