9 bästa Android-smarttelefoner med avtagbart batteri 2020

Enligt Statista, en av världens största statistikportaler, är bara 36% av smarttelefonanvändarna nöjda med batteriets livslängd. Ändå enades 89 procent av de tillfrågade om att batteriets livslängd är en viktig funktion på en smartphone. Detta innebär att det finns ett gapande hål på marknaden fylld med bara en handfull enheter med flyttbara batterier. Dessa ger dig möjligheten att hålla din enhet i drift för så många batterier som du är villig att bära.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG G5, Titanium 32GB (Verizon Wireless)Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto E (4: e generationen) - 16 GBKolla pris på Amazon

MotorolaMoto G (5th Gen) G5-4G LTE Dual Sim XT1671 32 GBKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Tyvärr finns det gott om tillverkare som inte tar bort flyttbara batteritelefoner längre. Mycket av det har att göra med att göra telefonen vattentät - inte bara det utan flyttbara batterier innebär också att du inte kommer att kunna få en telefon med Qi trådlös laddning.

Med det sagt har tabellen nedan ett par nya enheter (nämligen Moto G5) och några äldre enheter som fortfarande sticker ut vid den bästa telefonen med ett löstagbart batteri idag. Du kan se det nedan och du kan också kolla in allt du behöver veta om de telefonerna nedanför bordet. Låt oss dyka rätt in.

ProduktvarumärkenamnPris

LGLG G5, Titanium 32GB (Verizon Wireless)Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto E (4: e generationen) - 16 GBKolla pris på Amazon

MotorolaMoto G (5th Gen) G5-4G LTE Dual Sim XT1671 32 GBKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

En sak - bortsett från det avtagbara batteriet - som gör LG G5 väldigt speciell är LG: s försök att skapa den första massmarknadssmartphone med modulfunktioner. Tanken är att användarna skulle kunna anpassa enheten så att de passar deras behov med specialmoduler bättre. Tyvärr har konceptet aldrig haft tillräckligt med tid att mogna, och den nuvarande formen känns underutnyttjad. Det finns bara två moduler tillgängliga - ett kameragrip och en digital-analog-omvandlare i audiofil-klass - och ingen av dem erbjuder helt ny funktionalitet.

Så vad gör den här smarttelefonen så att rekommendera? Resten av det. Fäst i en 7, 7 mm tjock kropp är en kraftfull Snapdragon 820-chipset, en av de mest banbrytande mobila processorer som någonsin har skapats. Det ger en betydande ökning av prestanda och batterieffektivitet, vilket säkerställer att du alltid får en så smidig upplevelse som möjligt. Det finns också 4 GB RAM för tunga multitasking-scenarier och kompromisslös webbsökning.

554 PPI, 1440 x 2560, 5, 3-tums IPS-skärm är en syn att se. Repor hålls i fjärran med Gorilla Glass 4, och skärmtekniken Always-on betyder att du inte ens behöver trycka på strömbrytaren för att kontrollera om du har nya meddelanden.

För att toppa det hela, finns det en 16MP bakkamera med 3-axlig optisk bildstabilisering och 8MP framåtvänd kamera för självporträtt. Båda kamerorna levererar den utmärkta bildkvaliteten och kommer alla att undvika mobilfotografer. Och eftersom vi fokuserar på batterier måste vi nämna att lagerbatteriet som levereras med smarttelefonen har en kapacitet på 2800 mAh, vilket gör det mer än kapabelt att få dig igenom en hel dag med tung användning.

Skaffa det nu på Amazon

Pros

 • Unik modulär design
 • Fantastiska kameror
 • Utbyggbar lagring
 • Avtagbart batteri

Nackdelar

 • Det modulära konceptet känns underutnyttjat

Med sina metalliska accenter, rostfritt stålskenor på båda sidor och bytbar bakplatta ser LG V10 ut och känns som en premiumenhet. Det borde då inte bli en överraskning att en lika förstklassig prislapp följer med förstklassens byggkvalitet. Faktum är att LG V10 är en dyr smartphone, men det höga priset är väl motiverat när du tar en sniktitt under huven.

Du kommer att upptäcka en Snapdragon 808-processor med X10 LTE för ultra-snabba mobila nedladdningshastigheter och 4K Ultra HD-fångst- och uppspelningsstöd. Längs CPU: n finns 4 GB RAM, Adreno 418 GPU och 32 eller 64 GB internt lagringsutrymme, vilket ytterligare kan utökas upp till 256 GB. Ett avtagbart batteri på 3 000 mAh ger all denna godhet.

Killarna hos LG gillar alltid att hålla saker intressanta genom att lägga till en unik funktion. Den här gången är det en sekundär display som ger dig direkt tillgång till aviseringar, kontakter, kalender och tid. Skärmen är belägen precis ovanför den primära 5, 7-tums huvudskärmen med en upplösning på 2, 560 × 1 440 pixlar, och det är enkelt att vänja sig att använda den och mycket svårt att använda en smartphone utan den.

Om den sekundära skärmen inte räckte, kommer V10 också med tre kameror: 1 bakåtvänd och 2 framåtvänd. Den bakåtvända kameran har en upplösning på 16 MP och är utrustad med laser autofokus och optisk bildstabilisering. Båda framåtvända kamerorna har en upplösning på 5 MP, men var och en av dem använder en annan lins. Den ena har en standardlins med 80 grader och den andra har en 120-graders vidvinkellins för mer rymliga självporträtt.

Skaffa det nu på Amazon

Moto E5 Play

Kommer upp nästa tittar vi på Moto E5 Play. Motorola är en av få tillverkare på marknaden just nu som fortfarande gör telefoner med flyttbara batterier, och E5 Play är en av dem!

Den är utrustad med en Snapdragon 425 eller Snapdragon 427, beroende på regionen du befinner dig i. Den har totalt 2 GB RAM under huven, vilket ger dig massor av multitasking-funktioner. Skärmen är inte heller dålig, vilket ger dig en 5, 2-tums HD-skärm. Det har också en ny version av Android - Android Oreo.

Och den väsentliga delen - det har ett enormt avtagbart batteri på 2800 mAh. Du får många timmars livstid med bara en laddning och du kan byta ut den med andra batterier för en ännu längre livslängd!

Samsung Galaxy Xcover 4

Därefter har vi Samsung Galaxy Xcover 4. Om du letar efter något lite mer robust som kan överleva i grova miljöer kommer den här telefonen att ligga uppe i gränden. Den här telefonen är designad för utomhusbruk och ger dig det skydd du behöver för att motstå de flesta droppar, fall och olyckor.

Och naturligtvis har den den mest avgörande funktionen vi är ute efter - ett avtagbart batteri. Det är en 2 800 mAh-enhet, så du får gott om timmar ur telefonen.

Galaxy Xcover 4 har en 5-tums HD-skärm, Samsungs egen Exynos 7570-processor, 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Den körs också på Android 7.0 Nougat.

LG K8 (2020)

LG K8 är ett annat utmärkt val. Den här är en mellantelefon, så det är inget som V20, men det är fortfarande en formidabel handenhet enligt dagens standard. Det kanske inte kan spela det senaste och bästa, men det borde få dig riktigt bra i ett par år! Eftersom det har ett avtagbart batteri behöver du aldrig oroa dig för batteriproblem som medföljande smartphones har - det gör det enkelt att byta ut när en inte är användbar längre!

När det gäller hårdvara har den en Snapdragon 425-processor inuti, 2 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme. Det finns en 8-megapixelkamera för foton, och du får ett avtagbart batteri på 2 500 mAh. Det är enkelt att byta ut när du behöver köra telefonen med full laddning!

Nokia 1

Nokia 1 är nästa. Denna smartphone kommer att vara attraktiv främst för dem som vill köpa in en telefon som inte kommer att bryta banken. Och eftersom det har ett avtagbart batteri, som LG K8, bör du inte stöta på några strömproblem som inte kan åtgärdas!

Det har några imponerande specifikationer inuti. En av dess höjdpunkter är naturligtvis det avtagbara batteriet på 2 150 mAh, vilket ger dig en batteritid hela dagen. Dessutom har du en 4, 5-tums skärm, 1 GB RAM och en relativt snabb MediaTek-processor. Det kommer inte att kunna spela de senaste spelen och apparna, men du får inga problem.

Xiaomi Redmi Note 2 var en av de första smartphones som använde Mediatek MT6795 Helio X10-chipset. Denna högpresterande SoC (System on Chip) designades för att tillfredsställa kraven från även de mest krävande användare. Den stöder 120Hz mobila skärmar, har integrerat lågeffekt hårdvarustöd för H.265 Ultra HD (4K2K) video och har inga problem att spela in 80fps 1080p Full HD Super-Slow Motion-videor. Till skillnad från de två tidigare enheterna på denna lista, spelar Redmi Note 2 bara 2 GB RAM, men det hindrar inte den från att hantera nästan allt du kan kasta på det.

Xiaomi gjorde ett lysande val och bestämde sig för att inte skimpa på skärmen. Som ett resultat får vi en av de mest fantastiska skärmarna i budgetkategorin. På 5, 5 tum har skärmen 1080 x 1920 pixlar en pixeltäthet på 403, vilket gör den lämplig även för virtual reality och andra multimediaapplikationer. Paret av små inbyggda högtalare låter bättre än många billiga bärbara datorer, vilket är något du kommer att uppskatta när du befinner dig titta på YouTube sent på kvällen i din säng.

Som alla Xiaomi-smartphones har Redmi Note 2 sitt egenutvecklade MIUI eftermarknadsanvändargränssnitt. Den senaste versionen av UI blandar olika estetiska och funktionella element från Android och iOS för att skapa något unikt. Hela upplevelsen är förvånansvärt smidig med tanke på mängden visuellt polermedel och praktiska tilläggsfunktioner.

Det enda negativa med denna budgetenhet är det faktum att den inte officiellt säljs utanför Kina och Indien. Om du vill ta hand om det måste du köpa det från en tredje parts återförsäljare, vilket kan innebära potentiella garantiproblem och brist på kundservice. Men vi tror att telefonen är värt risken.

Skaffa det nu på Amazon

Pros

 • Lågt pris
 • Utmärkt display
 • Kraftfull processor
 • Fantastisk högtalarkvalitet
 • Vackert användargränssnitt
 • Avtagbart batteri

Nackdelar

 • Endast tillgängligt via tredje part återförsäljare

Samsung Galaxy Note 4 är en stor smartphone. Enheten är så stor att det skulle vara omöjligt att använda den med bara en hand för alla vars knäppta händer inte förvandlas till slädehamnar. Men den stora storleken gör också Note 4 till en av de bästa produktivitetsenheterna på marknaden, och det avtagbara batteriet gör det till en av de bästa Galaxy-enheter som någonsin har gjorts. Det är rätt. Det enkla faktumet att du kan kasta ett nytt batteri i fickan och använda det när det behövs räcker för många kunder att köpa den här två år gamla modellen istället för en Galaxy Note 7.

Med tanke på den snabba utvecklingen av mobilmarknaden skulle detta verkligen inte vara möjligt för bara någon vanlig enhet. Men när du tar en Qualcomm Snapdragon 805-chipset och placerar den bredvid Adreno 420 GPU och 3 GB RAM, upplever du felfri prestanda i de mest krävande spel och applikationer även 2 år efter lanseringen.

5, 7 ″ Quad HD Super AMOLED-skärmen ser lika underbar ut nu som den då. Några tidigare AMOLED-skärmar från Samsung plågas med alltför livliga färger, men den här fick det precis rätt. Allt är så skarpt och så ljust att bilder och videor dyker upp och ser helt trogna ut mot originalen. Och eftersom smarttelefonen levereras med S Pen kan du skriva för hand och uppleva den förbättrade produktiviteten och multitaskingen som pennan erbjuder.

Det avtagbara Li-Ion-batteriet på 3220 mAh varar upp till 20 timmars samtalstid och 82 timmar oavbruten musiklyssning. Det kan sedan laddas snabbt med Quick Charge 2.0-teknik, eller så kan du byta ut det tömda batteriet mot ett nytt.

Skaffa det nu på Amazon

Pros

 • Utmärkt fotokvalitet
 • Alternativet att använda den medföljande pennan
 • Bra resultat
 • Snabb laddningshastighet
 • Avtagbart batteri

Nackdelar

 • Svårt att använda med en hand

Vi vet vad Samsung har med Galaxy Alpha att göra. Företaget ville ha ett premiumalternativ för den plasticky Galaxy S5, en smartphone som var känd för att knyta ljud oavsett hur den hölls. Samsungs lösning var att lägga till ett robust metallband runt telefonen, liknande det som finns på iPhone 5S. Smarttelefonen känns nu verkligen mycket hårdare, och den lilla 4, 7 ”-skärmen gör det mycket enkelt att använda med en hand - något du inte kan säga om för många moderna smartphones med stora skärmar.

Tyvärr är skärmen inte bara liten i storlek utan också i upplösning. Vid 720p är den önskade skärpan som man associerar med premiumenheter inte där. Skärmen har fortfarande imponerande kontrast, ljusstyrka och mättnad - precis som alla Samsung-enheter - men det känns lite ofullständigt.

Lyckligtvis löses detta negativa ut av den tillfredsställande prestanda som tillhandahålls av Exynos 5430 Octa CPU och Mali-T628 MP6 GPU. Även om smarttelefonen inte har ett microSD-kortplats, bör 32 GB internt lagringsutrymme hålla dig länge.

Den bakre kameran på 12 MP, f / 2.2 kan spela in 2160p video med 30 bilder per sekund, 1080p vid 60fps eller 720p vid 120fps. Naturligtvis att det också tar fantastiska bilder under alla ljusförhållanden.

Skaffa det nu på Amazon

Pros

 • Metallkonstruktion
 • Kompakt storlek
 • Fantastisk kamera
 • Tillfredsställande prestanda

Nackdelar

 • Display av lägre kvalitet

Den sorgliga sanningen är att tillverkarna inte är så intresserade av smartphones med ett avtagbart batteri. Den genomsnittliga kunden är mer lockad av en mycket smal formfaktor och lockande specifikationer än vad som främst är en valfri funktion. Fortfarande skulle de fem ädelstenarna som beskrivs i den här artikeln ge dig tillräckligt med alternativ för din nästa enhet.