8 bästa WiFi USB-adaptrar 2020

Praktiskt taget alla vet om Wi-Fi vid denna tidpunkt. Om du har en smartphone vet du automatiskt om den eller har en hemma eller på kontoret. Ibland, även om du har en WiFi-router hemma för dina mobila enheter, kanske dina datorer inte har ett Wi-Fi-chip installerat. Detta kan vara ganska oroande eftersom användare kommer att behöva använda en standard Ethernet-kabel för att ansluta till internet. Tja, oroa dig inte, eftersom det finns några enkla lösningar för detta. Vi kommer att prata om några Wi-Fi-adaptrar, som när de läggs till datorerna kan göra dem fullt kapabla att ta emot Wi-Fi-signaler.

ProduktvarumärkenamnPris

Panda WirelessPanda Wireless PAU06 300 Mbps N USB-adapterKolla pris på Amazon

NET-DYN USB trådlös WiFi-adapter, AC1200 dubbelt bandKolla pris på Amazon

SOM OSSASUS USB-AC68 Dual-band AC1900 USB 3.0 Wi-Fi-adapter med inkluderad vaggaKolla pris på Amazon

TP-LINKTP-Link Archer T1U AC450 Nano USB Wireless WiFi Network AdapterKolla pris på Amazon

TRENDnetTRENDnet AC1900 High Power Dual Band Wireless USB Adapter, TEW-809UBKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Naturligtvis är dessa USB-baserade, så praktiskt taget alla datorer på planeten kommer att stödja dessa adaptrar. Vissa framstående märken finns på den här listan, men vi har sett till att inkludera några mindre kända märken också. Dessa adaptrar är inte små, så du kan behöva offra utseendet på din bärbara eller bärbara dator för att använda detta. Se till att kolla det från listan nedan.

EDUP WiFi-adapter

När vi kommer upp som nummer ett på vår nedräkning tittar vi på EDUPs egen WiFi-adapter. Drivs via USB, anslut detta till din bärbara dator eller dator så får du direkt trådlös åtkomst. Och vi menar omedelbart - det finns inga drivrutiner som du måste installera med den här adaptern, eftersom de är installerade och konfigureras automatiskt i Windows. På de senaste 5GHz-banden ser du på att få nedladdningshastigheter på cirka 600 Mbps, men om du kör på ett 2, 4 GHz-nätverk tittar du på mycket långsammare hastigheter - en magre 150 Mbps.

Denna WiFi USB-adapter stöder faktiskt också Macintosh-baserade maskiner.

TP Link Miniature Adapter

Som vi nämnde redan tar många av adapterna på vår lista en betydande plats. Men om du letar efter något som är lågprofilat och ur vägen, vill du definitivt ta en titt på den här från TP Link. Det är faktiskt storleken på en mini Bluetooth-mottagare som skulle levereras med en mus eller tangentbord!

Med en mindre storlek får du lite sämre hårdvara; TP Link kan dock fortfarande minska några anständiga nedladdningshastigheter, beroende på ditt trådlösa nätverk. Den stöder 2, 4 GHz-nätverk eller lägre, vilket ger dig hastighetsmöjligheter på upp till 150 Mbps. Vad som skiljer det från resten på vår lista är att det kommer med två års garanti. Har du ett problem ett år? Inga problem alls! TP Link kommer att skicka ut en ny, problemfri.

Linksys AE1200 trådlös N USB-adapter

Därefter har vi något betydligt större än TP Link - AE1200 Wireless N-adapter från Linksys. Det är definitivt inte en liten dongel som TP Link, men den har en ganska elegant och modern look. Den har en blå LED-lampa som blinkar när den trådlösa adaptern fungerar.

Den här kräver inte heller några drivrutiner. Anslut den till din Windows- eller Mac-maskin, och drivrutinerna finns antingen redan eller laddas ner automatiskt och konfigureras för dig. Det trevliga med det här är att det är en höghastighetsadapter som ger dig potential upp till 300 Mbps.

Panda Wireless PAU06

Detta är en robust USB-adapter avsedd för PC och andra stationära datorer. Även om det lanserades 2014 har det förblivit en fanfavorit tack vare kombinationen av pris och bakåtkompatibilitet. Det kan göra en äldre dator helt ny genom att erbjuda surfhastigheter på 300 Mbps. Men å andra sidan, om din internetleverantör inte erbjuder dig de snabba hastigheterna, kan kunderna också komma åt den gamla 2, 4 GHz-anslutningen (802.11g), så att du täcker oavsett vilken internethastighet du har. Men sedan det är 2020, låt oss bara hoppas att du har en modern internetuppkoppling hemma.

Denna speciella Wi-Fi-adapter stöder ett brett utbud av operativsystem, inklusive macOS, Windows, Ubuntu och liknande. Om du behöver drivrutiner för ett visst operativsystem gör företaget dem tillgängliga på sin webbplats. Det kan fungera med alla 802.11 g / n-routrar med en maximal hastighet på 300 Mbps. Vidare kan den köras i både infrastruktur och ad-hoc-lägen, varvid den förra är den föredragna formen för anslutning för personligt bruk. Denna lilla Wi-Fi-adapter sätter dig bara tillbaka med $ 14, 99. För dess portabilitet och de hastigheter som det erbjuder verkar priset extremt rimligt.

NET-DYN AC1200 Dual-band Wi-Fi-adapter

Detta är en högt rankad Wi-Fi-adapter som vinner både kritiker och användare. Företaget är mycket stolt över sin kvalitet och är kanske det enda företaget där ute som erbjuder livstidsgaranti för just denna produkt. AC1200 stöder WPA / WPA2 / WEP-lägen, vilket är en förutsättning för alla Wi-Fi-mottagare. Den stöder både 2, 4 GHz och 5 GHz-band och erbjuder teoretiska hastigheter på över 867 Mbps. Enbart detta faktum gör det till ett spännande förslag för flera köpare där ute. Företaget hävdar att det kan erbjuda täckning på 100 meter, så även om routern är placerad på avstånd bör AC1200 kunna fånga sina signaler bekvämt.

Ett problem för många användare med Wi-Fi-adaptrar är nätverksstörningar. NET-DYN hävdar dock att inga sådana problem kommer att hittas med AC1200, vilket gör att du kan använda din telefon eller komma åt Bluetooth utan några droppar eller andra problem. En varning här är att medan adaptern fungerar med de flesta Windows-datorer kan den inte fungera med macOS Sierra-operativsystem. Äldre versioner av macOS bör dock fungera bra. Du måste installera drivrutiner från CD: n som tillhandahålls av tillverkaren. Med det sagt bör installationen inte ta mer än 5 minuter, och du bör vara redo att få tillgång till internet på nolltid. AC1200 sätter dig tillbaka med $ 44, 87 på Amazon.

ASUS USB-AC68

ASUS är definitivt inte främling för att skapa nätverksutrustning. Medan den taiwanesiska tillverkaren har ett gäng routrar på marknaden gör det också Wi-Fi-adaptrar att följa med. Om du inte är nöjd med den inbyggda Wi-Fi-adaptern på din bärbara eller dator kan det vara ett klokt val att få detta. Om du använder detta konverterar du din bärbara dator till ett AC1900-stödjande nätverk. adapterens design är ganska intressant, eftersom den har dubbla interna antenner och dubbla interna antenner i kombination med ASUS 'AiRadar strålformningsteknik.

Vidare kommer den med en vagga som maskinvara som är avsedd att utöka anslutningen för vissa stationära datorer. Detta kan vara praktiskt om USB-porten på din dator är placerad bakåt. För bärbara datorer rekommenderas det dock att ansluta enheten normalt. Företaget lovar att detta ökar Wi-Fi-hastigheterna med upp till 300% jämfört med äldre N900-adaptrar, vilket säkert är lovande. Denna snygga lilla adapter kostar dig 75, 94 $, så det är inte den billigaste där ute.

TP-Link Archer T1U

Detta erbjudande från TP-Link kan erbjuda hastigheter på upp till 433 Mbps. Den använder 802.11 a / c, vilket innebär att det är otroligt snabbt från start. Att koppla in det och använda det är oerhört enkelt och bör inte ta för mycket tid. Designen är också något märklig eftersom företaget har gått med en liten yttre. Det betyder att det lätt kan gå förlorat om du inte är försiktig. Den sänder bara signaler på 5 GHz-band, vilket är nödvändigt för att undvika störningar från andra nätverk. TP-Link Archer kostar bara 16, 99 dollar, vilket gör det till ett otroligt attraktivt erbjudande.

Trendnet AC1900

Detta ser ut som något ur en sci-fi-film och fungerar i stort sett på samma sätt. När det gäller surfhastigheter, erbjuder det 1300 Mbps Wi-Fi a / c eller 600 Mbps Wi-Fi n som standard, så att du kan strömma ultra HD-innehåll utan att missa en sekund. Vissa användare har haft några mindre klagomål med den här enheten, men betygen har totalt sett varit ganska gynnsamma av användarna. Det kommer inte att bli billigt, men eftersom företaget ber dig att skicka ut 78.99 $ för den här produkten. Företaget har också AC1200-routrar med ett billigare pris som är värt att kolla in om du inte behöver en höghastighetsanslutning till ditt förfogande. Förutom Windows-datorer fungerar Trendnet AC1900 också med macOS-enheter, så praktiskt taget kan alla med en dator använda den.

ProduktvarumärkenamnPris

Panda WirelessPanda Wireless PAU06 300 Mbps N USB-adapterKolla pris på Amazon

NET-DYN USB trådlös WiFi-adapter, AC1200 dubbelt bandKolla pris på Amazon

SOM OSSASUS USB-AC68 Dual-band AC1900 USB 3.0 Wi-Fi-adapter med inkluderad vaggaKolla pris på Amazon

TP-LINKTP-Link Archer T1U AC450 Nano USB Wireless WiFi Network AdapterKolla pris på Amazon

TRENDnetTRENDnet AC1900 High Power Dual Band Wireless USB Adapter, TEW-809UBKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.