8 bästa Tower Defense-spel för Android år 2020

En av de klassiska speltyperna som har funnits länge är tornförsvar. Förutsättningen i detta spelläge är att du köper torn som automatiskt kan attackera fiender när de reser på en förutbestämd väg. Om du inte kan döda dem alla innan de når slutet, förlorar du spelet. Detta är ett spelläge som främst kom från användare som spelade runt med kart- och mod-makerverktyg, och nu har det genom åren förvandlats till fullfjädrade spel.

Du hittar många konsol- och PC-versioner av tornförsvar, men de har blivit ännu mer populära på Android. Du kan slösa bort timmar åt gången och slåss mot fiendernas vågor och upptäcka hur olika torn fungerar för att stoppa dem på rätt tid. Om du vill få ett av dessa spel till din telefon, kolla in de åtta bästa vi har hittat för Android nedan!

Försvarare 2

Defenders 2 är vad som händer när du blandar ett tornförsvar och ett kortspel tillsammans. Du låser upp torn genom att samla kort. Som sagt, det finns 40 torn att välja mellan, som alla måste låsas upp med kort. Dessutom har du upp till 20 trollformler till ditt förfogande och 29 chefer som du måste kassera. Som du förmodligen kan se kommer du sannolikt att spela det här spelet i flera timmar innan du når den sista vågen. Det finns också ett PvP-läge om du vill testa dina kunskaper mot riktiga spelare.

Försvarszon 3

Spelare kommer att älska Defense Zone 3 på grund av dess unika Sci-Fi-stil. Det stora flertalet tornförsvarsspel verkar ha en fantasivist för det, så ett futuristiskt tornförsvarsspel är verkligen en välkommen syn. Det finns inte en hel del torn - du kan bara välja mellan åtta, som spelet kallar "torn." Men det finns speciella förmågor du har gett, hela åtta av dem. Dessa kan sträcka sig från flygattacker till kärnbomber. Om spelets svårighetsnivå är lite för lätt kan du förstärka det med svårighetsinställningar - Defense Zone 3 ger dig fyra svårighetsnivåer för att verkligen sätta dina strategiska färdigheter på prov. Spelet är gratis att spela, så du kan förvänta dig att det kommer att finnas en handfull inköp och annonser i appen.

Dungeon Defense

Dungeon Defense avviker från reglerna för vad tornförsvaret ska vara, så det är lite mer unikt. Det finns hjältar som du placerar på gränsen som måste gå och attackera de inkommande fienderna. När du besegra vågorna kan du uppgradera dessa hjältar med olika vapen och uppgraderingar för att få dem att slakta fiender snabbare. Detta är viktigt att göra också, annars kan du inte stå emot de svårare fienderna.

Element TD

Element TD är, ja, ett annat tornförsvarsspel. Förutsättningen är densamma som de andra spelen som vi har listat i den här guiden. Skillnaden är att du faktiskt har en hel del torn att välja mellan - hela 44 olika torn. Det är lite mer utmanande, eftersom tornen du placerar alla beror på de element du väljer i spelet (dvs. eld). Uppenbarligen blir vågor svårare ju längre du går - det finns 50 totala vågor som du måste kunna besegra innan du vinner.

Tactical War: Tower Defense Game

Tactical War är en tecknad spin-off av hur ett modernt krig skulle se ut. Som sagt, Tactical War är ditt klassiska tornförsvarsspel, men med ett militärt tema. Du kan ställa in alla slags torn som är baserade på utrustning, teknik och vapen som du ofta skulle se i en stående militär. Utrustningen i det här spelet är faktiskt allt baserat på andra världskrigstiderna, så du får dra nytta av och se hur gammal militär teknik såg ut.

Nu tar den här lite planering och strategi. Du måste placera och uppgradera torn ordentligt för att avvärja attackerna från invaderande infanteri, motoriserade och tankdivisioner och andra hänsynslösa vapen från dina fiender.

Toy Defense Fantasy

Om du letar efter ett mer lättare spel, kommer du definitivt att se vad Toy Defense Fantasy handlar om. Som du kanske föreställer dig, tar det element från ditt vanliga tornförsvarsspel, men det är faktiskt allt baserat på fantasi. Du kommer att kunna skapa torn baserade på fantasy-universum, använda trollformler och mer för att skydda din bas från fiendens horder.

Detta spel kommer att hålla dig ganska upptagen, eftersom det finns över 96 spännande tornförsvar nivåer av rolig strategisk krigföring! Konungariket försvar kräver inte bara mod, utan viss utmärkt strategisk förmåga. Visa dina fiender som kan bygga det bättre försvaret i detta tornförsvarsspel!

Bloons TD 5

Bloons TD 5 är ett av marknadens bättre tornförsvarsspel. Den var välgjord och konstruerad, delvis på grund av att spelet kostar $ 5. Det finns massor av fantastiska element som Bloons TD 5 har att erbjuda, inklusive 21 kraftfulla torn med aktiverade förmågor, 2 uppgraderingsvägar, 50+ nivåer, tvåspelars samarbetsspel på anpassade co-op-spår, 10 specialuppdrag, 250+ slumpmässiga uppdrag och mer.

Och det är bara att skrapa ytan på mängden tillgängligt innehåll. Nytt innehåll läggs till regelbundet, så du kommer alltid att ha något nytt och spännande att spela i det här spelet. Flera spellägen och svårigheter kommer också att hålla saker utmanande.

Kingdom Rush

Slutligen vill du inte missa Kingdom Rush-serien. Kingdom Rush Tower Defense-serien, som ursprungligen lanserades på Android 2011, har spelats av och fortsatte att spelas av miljoner spelare. Kingdom Rush är trevligt eftersom det känns mer som den ursprungliga mekaniken i Tower Defense - det finns inga spänningar här, det följer de ursprungliga reglerna. Det finns en enorm mängd torn och trollformler som du kan använda för att besegra den inkommande fienden. Du kan också välja hjältar att spela med. Var noga med att använda en mycket strategisk inställning, eftersom dina torn kommer att behöva besegra chefer som är mycket svårare att besegra än de vanliga minionerna som går igenom.

Dom

Så, vilket tornförsvar spel bör du spela? Om vi ​​var tvungna att välja skulle vi rekommendera att gå med Defenders 2 eller Kingdom Rush. Du får det roligaste av dessa två spel, eftersom de är väldigt polerade och har massor av innehåll som håller dig upptagen i flera dagar i taget.