8 bästa PSP-emulatorer för Android år 2020

Kommer du ihåg några av dina favorit PSP-spel, som Final Fantasy eller Metal Gear Solid? Du kanske känner att du knappast har tid att gå igenom dessa klassiker, men idag har vi några goda nyheter.

Istället för att få tid att ställa in de fantastiska, äldre spelen, kan du få dem direkt till hands på dina Android-enheter via en emulator.

Emulatorer och ROM

Det är ganska svårt att få tag på en faktisk PSP-konsol idag. De är mycket dyrare när du kan hitta ett helt nytt, men ganska prisvärd om du kan hämta en begagnad; du vet dock aldrig riktigt om tillståndet eller hur bra det kommer att fungera i använt skick. Det är därför du kan ha det bättre med en PSP-emulator för din Android-enhet.

Ladda upp en emulator på din telefon så kan du spela PSP-spel direkt på din smartphone. Men du behöver en ROM för att gå med din PSP-emulator. Du kan föreställa emulatorn som konsolen och sedan ROM som speldisken. För att spela ett spel måste du öppna emulator-appen på din telefon och sedan ladda in en ROM-fil därifrån. Sedan kan du börja spela dina favoritspel.

Är du inte säker på vad de bästa emulatorerna är för Android? Här är våra bästa 8 PSP-emulatorval:

PPSSPP-emulator (och guld)

Om du är en svårhård PSP-fan och du ville ta ditt spel på vägen, leta inte längre än PPSSPP Emulator. Ja, namnet är lite av en munfull, men det är verkligen en bra app. Du kan spela alla dina favorit PSP-spel i HD, direkt på din mobila enhet (eller till och med din PC). Det finns till och med anpassningsbara kontroller, som lutningskänslighet, så att du kan spela exakt hur du vill.

Medan denna fantastiska app är helt gratis, finns det också en guldversion, som för närvarande är $ 5. För en app verkar det ganska brant eftersom de vanligtvis inte kostar mer än bara ett par dollar, men det kan verkligen vara värt det för dig.

Även om spelet inte kommer att ändra allt, kommer detta att få utvecklarstöd. Så om du spelar gratisversionen och stöter på problem kan du när som helst betala $ 5 för guld och få omedelbar tillgång till lite hjälp. Det är mycket, och kommer bara att kosta dig priset på ett trevligt kaffe.

PSPlay PSP-emulator

Om du verkligen vill förvandla din PSP-spelupplevelse är PSPlay PSP Emulator ett utmärkt sätt att göra det. Det är definitivt byggt på ett modernt sätt, så om du letar efter något som både är estetiskt tilltalande och kommer att få jobbet gjort är detta ett fantastiskt alternativ. Det finns en skärmkontroller för enkel, omedelbar plockning var du än är, eller så kan du ansluta en extern styrenhet via Bluetooth.

Det snygga med PSPlay PSP Emulator är att den verkligen var gjord för den lojala PSP-användaren. Du kan spela alla dina favoritspel, oavsett var du är, och dra nytta av både nätverksfunktionerna och spara tillstånd. Om du har varit på staketet för att prova en emulator, kan det här vara bra för dig att börja med.

Rocket PSP-emulator

Denna fantastiska emulator, thee Rocket PSP, har massor att erbjuda. Oavsett om du precis börjar ta reda på emulering och hur det fungerar, eller om du har varit runt busken några gånger och vet exakt vad du gör, kommer Rocket PSP att bli ett bra alternativ, oavsett din nivå av kunskap om spel och emulator är.

Specifikt kommer dina gamla PSP-spel att förvandlas till skarpa bilder som arbetar för att eliminera fuzziness och konstiga strukturer. Du kommer också att märka att ljudet är lika tydligt, och oavsett spelet kommer det att känna helt nytt, som om det bara släpptes. Det här är definitivt en du inte vill missa.

DamonPS2 Pro PSP-emulator

DamonPS2 Pro PSP-emulator är ett fantastiskt alternativ, men vi rekommenderar att du vet att du kommer att gilla PSP-emulering i förväg, eftersom kostnaden är ännu brantare än PPSSPP-emulatorn. Ja, det är faktiskt dubbelt priset och kommer till 10 $ för appen. Men innan du låter det skrämma dig bort, låt oss prata om alla fantastiska funktioner som den har att erbjuda.

Med ett lättanvänt gränssnitt är DamonPS2 Pro PSP Emulator verkligen enkelt att få tag på höger utanför fladdermattan. Denna app stöder NEON-acceleration, widescreen-spel, hög upplösning och mer.

Men det riktigt fantastiska är att den här appen alltid uppdateras, och det finns så många funktioner som för närvarande finns i arbetet för framtida versioner, som fusk, ramhopp och en mer interaktiv spelplatta. Så om du är på staketet om att spendera 10 dollar, kan du vara säker på att den här appen alltid förbättras.

PSP Emulator Pro

Om du är ny på att emulera, särskilt från denna specifika spelkonsolens typ av spel, är PSP Emulator Pro en stor att testa vattnen lite. Det är helt gratis och kommer att erbjuda dig ett enkelt sätt att lära dig repen. Den har också högupplöst grafik och extremt tydligt ljud, som alltid är fantastiskt att ha.

Det finns alltför många fantastiska funktioner i denna app att räkna, men vi kommer att lyfta fram en av våra absoluta favoriter. Med just denna emulator kan du spela mot en vän för den ultimata utmaningen. Det stämmer, du kan även ta med dina vänner att gå med och spela dina favorit PSP-spel på din mobila enhet.

De kommer att kunna ansluta via Bluetooth, och du kommer antingen att spela med eller mot varandra för en upplevelse som är ännu mer engagerande och roligare.

PSP Emulator Gold

Därefter har vi PSP Emulator Gold. Detta är en allt-i-ett PSP-emulator, så att du kan hitta PSP ISO-appar att ladda ner med den inbyggda marknaden. Du behöver inte hitta spel på egen hand, det är okej i den här appen. PSP Emulator Gold är starkt optimerad för att ge dig bara de snabbaste hastigheterna och dra full nytta av telefonens processor och minne. Ge det en bild på länken nedan.

Snabb PSP-emulator

Traditionellt är emulatorer långsamma och buggy, men Rapid PSP Emulator syftar till att lösa dessa problem genom att ge dig en optimerad och effektiv upplevelse. Rapid PSP Emulator kan emulera och köra alla PSP-spel eller PSP-homebrew som du har.

Inkluderat i back-enden är snabb och effektiv PSP-emulering, toppramar per sekund prestanda och till och med stöd för externa spelkontroller. Det som verkligen är unikt med den här emulatorn är att den stöder ISO, men också CSO- och ROM-format.

Ultra Emulator för PSP

Den här är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en ren men välpresterande app för att emulera PSP-spel på alla Android-enheter. Den här var faktiskt utformad för att fungera och optimeras bra för Android-surfplattor också, så att du kan ta spel på den stora skärmen. Den här kan köra dina PSP-ROM-skivor i full HD-upplösning, och med lite extra back-end-optimering får du förbättrade strukturer som skalas med den större skärmen.

Dom

Alla dessa emulatorer har några ganska fantastiska funktioner, men vi rekommenderar att du tittar på ett par olika för att se vad som verkligen passar det du letar efter. Och när du hittar en som du inte kan tycka lägga ner, se till att berätta allt om din upplevelse i kommentarerna.