8 bästa gratis Mac Cleaner 2020

Det finns flera appar där ute som lovar att rengöra din Mac medan du skrämmer dig för ett ögonblick om "viruset" som finns på din dator. Det rekommenderas alltid att undvika appar och programvara som detta eftersom det kan utgöra ett säkerhetshot för innehållet på din Mac.

Med detta i åtanke är det alltid vettigt att gå med det bästa i branschen för något lika viktigt som att rensa upp din Mac. Även om det inte finns många alternativ där ute, har vi lyckats begränsa åtta fantastiska appar / programvara för macOS-bärbara datorer. Så låt oss titta på några av de bästa gratis Mac-städare tillgängliga 2020.

8 bästa gratis Mac Cleaner 2020

CleanMyMac X

Detta är ett av de bästa verktygen för att städa upp din Mac och den erbjuder ett brett utbud av funktioner förutom att bara städa upp din Mac. Det kan också hjälpa till att eliminera skadlig programvara från din dator och till och med öka minnesprestanda, vilket resulterar i snabbare prestanda från din bärbara dator. Detta kan vara den enda programvaran som din Mac behöver för att öka prestandan och rensa bort skräpfiler som du inte behöver.

Det finns en mängd olika algoritmer som spelas här, som erbjuder komplett skydd mot alla typer av skadlig programvara samtidigt som du ser till att datorns prestanda förbättras. Detta görs genom att ta bort föråldrade cacheminnen, trasiga nedladdningar, loggar samt lokaliseringar. CleanMyMac X finns i både gratis och betald version. Medan användare förväntas få den bästa upplevelsen med det betalda erbjudandet, kan den kostnadsfria versionen ge dig en mycket god uppfattning om hur den här appen kan hantera rengöring och prestandaförstärkning av din Mac.

DaisyDisk

Med denna app kan du få en fågelperspektiv över din Mac: s lagringssystem i form av ett diagram. Detta hjälper dig omedelbart att känna igen bristerna i din lagringspartition och göra nödvändiga ändringar i enlighet därmed. Lyckligtvis behöver du inte ett separat verktyg för att ta bort oönskade filer, eftersom en enkel dra och släpp eliminerar dessa skräpfiler för alltid. Vinnaren här är användargränssnittet som ger ett unikt perspektiv på lagringsutrymmet på din Mac.

Denna app kan också skanna mer än en disk samtidigt med maximal hastighet. Du kan också välja att förhandsgranska innehållet i appen med QuickLook-funktionen inbyggd i appen. Kunder kan få detta antingen från utvecklarens officiella webbplats eller från Mac App Store. Den fria versionen är dock endast tillgänglig från webbplatsen just nu medan Mac App Store-versionen är prissatt till $ 9, 99. Vi rekommenderar användare att prova gratisversionen innan de försöker köpa den betalda licensen.

MacBooster 7

MacBooster 7 fortsätter traditionen med omfattande Mac-rengöring från sina föregångare och kommer också med en massa nya funktioner som gör det till ett av de mest attraktiva alternativen bland Mac-städare. Först och främst gör MacBooster 7 ett utmärkt jobb med att rensa upp skräpfiler från din dator tack vare en Deep Scan-funktion. Kunderna till denna app omfattas också av virus, spionprogram, skadlig programvara samt adware. Om din dator har massor av duplicerade filer kan MacBooster 7 direkt hitta och eliminera dem och därmed frigöra gott om lagring på din dator.

Appen rensar också cache och annat skräp från din Mac för att öka prestandan betydligt. Mac-användare borde veta att appar som iTunes lagrar mycket cache i bakgrunden och kan bromsa din Mac avsevärt, särskilt om du använder en äldre modell. Men MacBooster 7 kan bli av med dessa cache-filer och i sin tur öka din RAM-hastighet till stor del. Denna app har också en speciell startoptimeringsfunktion som startar upp din Mac som den dagen den köptes. MacBooster 7 är en betald mjukvara, men företaget är vänligt nog att erbjuda en gratisversion också.

App Cleaner & Uninstaller

Detta är ett omfattande saneringssystem som kan eliminera skräp på din dator och förbättra prestandan betydligt i processen. Förutom att ta bort oönskade filer från din Mac, kan App Cleaner & Uninstaller också ändra hur appar laddas. Med en snabb återställning av alla appar (utan att förlora data) kan denna app göra varje app öppen som om den var nyinstallerad. Det kan också dölja och inaktivera agenter som bromsar din Mac vid uppstart.

Att ta bort hela appar med den här tjänsten är ännu enklare. Användare erbjuds en kryssruta med alla appar på Mac, så du måste helt enkelt välja de appar du vill ta bort och klicka på knappen "Ta bort". Detta kommer att avinstallera appen och ta bort alla spår från din dator. Den här tjänsten erbjuder inte skydd mot skadlig programvara eller adware, eftersom den bara fungerar på din dator lokalt och inte hanterar internetsidan av saker. App Cleaner & Uninstaller har en gratis version samt en betald version tillgänglig från utvecklarens webbplats.

Smart Mac Care

Detta namn kommer mycket när du letar efter några av de bästa Mac-städare som finns tillgängliga idag. Det finns en god anledning till detta. Smart Mac Care erbjuder omfattande täckning mot olika problem, inklusive lagring och hastighetsproblem som är ganska vanliga efter några års användning. Utöver detta kan Smart Mac Care också bli av med skadlig programvara, adware, spyware etc, vilket gör detta till en verkligt kapabel programvara i nivå med några av de bästa i branschen idag.

Appen har också en Privacy Scan-funktion som gör det möjligt för användare att hålla känslig information säker under skanning. Om standarddiskrensningen inte rensar för mycket utrymme på din Mac rekommenderar vi starkt att du använder alternativet Advanced Tools för att gräva djupare och ta bort oönskade filer från din dator. Det bästa med den här programvaran är att den är ganska enkel att använda och inte kräver mycket tid att vänja sig vid. Med detta i åtanke är Smart Mac Care säkert en av de bästa Mac-städarna där ute. Den har en betald version samt en gratis version med vissa begränsningar. Se till att titta närmare på appen från utvecklarens webbplats.

CCleaner

Om du är en tung internetanvändare är den här appen förmodligen avsedd för dig. Eftersom utöver att frigöra utrymme på din Mac kan CCleaner också ta bort webbläsarsökningshistorik och cookies så att din aktivitet inte kan spåras av någon. Det rekommenderas dock att du bläddrar igenom en VPN-anslutning för fullständig anonymitet. CCleaner hanterar städning av skräpfiler som en mästare och skannar djupt in på dina hårddiskar för att ta bort oönskade filer.

Den här appen kan också hjälpa till att rensa trasiga behörigheter på din Mac och därmed öka prestandan såväl som lagring betydligt. Så om du funderar på att byta din Mac för något nyare, se till att prova först. Att rensa upp skräp och återstående filer som misslyckade nedladdningar från din dator kan öka prestandan betydligt, oavsett vilket operativsystem den kör. Den kostnadsfria versionen av CCleaner kommer med integritetsskydd såväl som Mac-boosterfunktioner, medan den betalade versionen lägger till ytterligare funktioner som automatiska uppdateringar och premiumstöd.

Kör Genius 5

Detta är ett avancerat diskrensningsverktyg som har funktioner som DrivePulse som hjälper dig att övervaka hälsan på dina enheter. Den kan också leta efter skadlig programvara och rensa dem från din bärbara dator, samtidigt som den erbjuder snabba förbättringar genom att ta bort röran från cache. Denna app kommer med möjligheten att skapa en separat partition för uppstart, även om utvecklaren noterar att den första uppstarten efter installationen kan ta cirka 30 minuter.

Du kan också ompartitionera dina enheter och hitta stora och duplicerade filer för att rensa lagringsutrymme på din Mac. Min favoritfunktion för att påskynda din Mac med Drive Genius 5 är defragmentering. Denna app är gratis att ladda ner, medan det också finns en betald version som innehåller några ytterligare funktioner.

Data Rescue

Den här appen kommer från samma utvecklare som Drive Genius 5 vilket betyder att den borde vara ganska lik, eller hur? Tja, nej. Data Rescue är en separat app som kommer med sin egen uppsättning funktioner, särskilt när det gäller att återställa dina gamla filer. Denna app kan också hjälpa användare att skapa partitioner på sin hårddisk för att migrera innehåll till en nyare enhet. Naturligtvis kan användare också skapa en startbar återställningsenhet som låter dig säkert återställa alla dina viktiga filer. Detta rekommenderas praxis med några år när din bärbara dator slitnar med skräpfiler och appar.

Mac-användare kan också använda den här appen för att skanna andra enheter, även om det kommer att krävas att de är anslutna till datorn för att skanna enheten. Även om den här appen är något annorlunda än de vi pratade om ovan, kan den säkert hjälpa till att rensa upp lite efterfrågat skräp samtidigt som du återställer viktiga filer från din dator innan du utför en hård återställning. Se till att kolla in det från Prosofts officiella webbplats.